Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή ανεμιστήρα σε Ati hd 5850!!!

sixlibixlis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω την Asus Ati hd 5850 και καθώς καθάριζα το ανεμιστηράκι της, πράγμα το οποίο κάνω κάθε τρεις και λίγο επειδή πιάνει τρελή σκόνη άρα και τρελές θερμοκρασίες, του έσπασα ένα πτερύγιο! Από τότε δεν ψύχει καλά την κάρτα και κάνει πολύ σπαστικό θόρυβο! Ρώτησα στο κατάστημα που την αγόρασα και μου είπαν ότι δεν υπάρχουν ανταλακτικά για την κάρτα μου, ώστε να πάρω ένα ανεμιστηράκι και να το βάλω στη θέση του παλιού! Το ερώτημα μου είναι αν ισχύει κάτι τέτοιο και τι μπορώ να κάνω τελικά!!! Ευχαριστώ προαταβολικά και καλή συνέχεια στο καλοκαίρι!!!

Δημοσ.

Μια φτηνή άλλα και αξιοπρεπείς λύση είναι η Arctic Cooling Accelero L2 στα 14Ε

Μια χαρά λύση για τον πυρήνα, αλλά οι 5850/5870 έχουν σοβαρότατα θέματα με τα VRMs (και ειδικά το "μοναχικό" πάνω αριστερά της GPU). Έχεις ψιλομπλέξει φίλε μου, προσωπικά από τη στιγμή που έβγαλα το reference-cooler στην 5850 που είχα, αλλά και στην τωρινή 5870, είπα αμάν να τις φέρω σε δρόμο (πάντα εν συναρτήσει των παραγόντων θερμοκρασίες/θόρυβος/κόστος). Ξόδεψα τόσα πολλά για καλή αερόψυξη, που θα μπορούσα σχεδόν να βάλω υδρόψυξη.

Το "θόρυβο" που κάνει τώρα λόγω συντονισμού, μπορείς να τον ηρεμήσεις είτε προσθέτοντας ένα βάρος στο σημείο που έσπασε το πτερύγιο ή (!!!!!!!!!!!!)αφαιρώντας το συμμετρικά αντίθετο πτερύγιο (εντάξει, αυτή η λύση είναι για μπάτσες, αλλά όσο αφορά το μπαλανσάρισμα, λειτουργεί). Το θέμα της κακής ψύξης όμως, δύσκολα θα το παλέψεις με "πληγωμένο" ανεμιστήρα...

Θα μπορούσες ίσως να κάνεις και κάτι τέτοιο , τοποθετώντας το original plate χωρίς ανεμιστήρα. Δουλεύει μια χαρά, πολύ καλύτερα από όλα τα γιαλαντζί after-market ψηκτράκια. Μελέτησε όλο το τόπικ αν θες, θα το βρεις ενδιαφέρον.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...