Προς το περιεχόμενο

Επιλογη Full HD οθονης.

xristoforos89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδια!

Τον τελευταιο χρονο για τις δουλειες μου χρησιμοποιω λαπτοπ και μονο, αφου η παρουσια ενος desktop μου εσπαγε τα νευρα (λογω θορυβου).

Σχετικα με το λαπτοπ, δεν εχω κανενα προβλημα, πλην ενος! Της οθονης του.. Λογω του οτι ειναι glossy και χρησιμοποιω τον υπολογιστη σαν σταθερο υπολογιστη, οταν πεφτει το φως του ηλιου δεν βλεπεις τιποτα και σου βγαινουν τα ματια εξω.

Σκεφτομαι λοιπον να αγορασω μια οθονουλα, και να συνδεσω το λαπτοπ μεσω hdmi για να εχω καλυτερο οπτικο αποτελεσμα μεν, και καλυτερη

οραση δε.

Η οθονη θελω να ειναι Lg και μονο (κυριως λογω εγγυησης 0 καμμενων πιξελ, αλλα και επειδη ποτε δεν ειχα το οποιοδηποτε προβλημα με τηλεορασεις/οθονες της συγκεκριμενης εταιριας).

Επισης να ειναι αναλυσης 1920x1080 (Full HD) αλλα και να εχει hdmi, μιας και το λαπτοπ μου εχει εξοδο hdmi και vga μονο.

Βρηκα αυτην λοιπον: http://www.e-experts.gr/lg-e2260v-pn-215-led-p-884.html

Καποιες γνωμες/αποψεις;

**Σκεφτηκα να παω σε οθονη με Ips πανελ (πχ με 30ευρω παραπανω παιρνω την.. γνωστη 23αρα Dell), αλλα δεν νομιζω να δω τοση μεγαλη διαφορα, αφου αν δεν κανω λαθος το Ips πανελ σου προσφερει καλυτερη θεαση υπο γωνια. Πραγμα που δεν με ενδιαφερει μιας και θα την εχω στην ευθεια την οθονη.

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

Άλλο το "δε νομίζεις να δείς διαφορές" κι άλλο το ότι όντως θα δείς διαφορές.

Η διαφορά στην τεχνολογία των πάνελς δεν εγγυάται μόνο καλύτερες γωνίες θέασης, αλλά και καλύτερες αντιθέσεις και ποιότητα χρωμάτων.

Όσο για τις οθόνες τις LG, εκτός του Zero Pixel, δε βλέπω κάτι θετικό, δεδομένου του ότι τα ηλεκτρονικά τους είναι μέτριας ποιότητας (π.χ. κυκλώματα τροφοδοσίας και monitor controllers)...

Απλά έτυχες σε LG που να σου κρατήσουν, όχι ότι είχες δείγμα αντιπροσωπευτικό.

Με άλλα λόγια, ναι πας για τη DELL U2311H, γιατί εκτός από 1,5" παραπάνω, είναι και IPS panel κια καλύτερο ποιοτικά από τό LG που έδειξες.

Δημοσ.

Σαν κάτοχος εδώ και 2 περίπου χρόνια μιας 24άρας lg με tn panel, θα σου πω δύο πράγματα:

1) Προσωπικά δε με ενόχλησε ούτε στο ελάχιστο η καθημερινή - και πολύωρη - χρήση της, αλλά...

2) Εγώ με την οθόνη δε "δουλεύω", οπότε μπορώ να κάνω και κάποιες παραχωρήσεις όσο αφορά στα χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν π.χ. με την απόδοση των χρωμάτων. Επειδή δε, έχω δει και χρησιμοποιήσει αντίστοιχου μεγέθους ips (hp) αρκετές φορές και για αρκετές ώρες, μπορώ να σου πω ότι η διαφορά στο "τι βλέπεις", είναι ...χαώδης (ειδικά αν έχεις μέτρο σύγκρισης ταυτόχρονα, αλλά και όχι μόνο). Εμπειρία από τη ...διάσημη στο insomnia, dell, δεν έχω, αλλά φαντάζομαι ότι για να την εκθειάζουν τόσοι χρήστες, κάτι καλό θα έχει!

Με δυο λόγια: Θεωρώ σωστή κίνηση να προτιμήσεις ips panel. Δε μιλάω απαραίτητα για dell, αλλά και για άλλες εταιρείες που μπορείς να δεις και να αξιολογήσεις προσωπικά. Όσο για την προτίμησή σου στην lg, δεδομένου ότι προσωπικά συμφωνώ - τουλάχιστον από πλευράς αξιοπιστίας - λόγω και δικής μου άριστης εμπειρίας από πολύχρονη χρήση πολλών προϊόντων της, απλά θέλω να σου υπενθυμίσω ότι έχει και αυτή στη γκάμα της ips panel!

Δημοσ.

@deesnider Ναι το γνωριζω οτι εχει και η Lg οθονες με Ips πανελ! :) Προσωπικα εχω πλεον συνηθισει πλεον στην ααναλυση του λαπτοπ μου (glossy με 1366x768) οποτε θα δω τρελη διαφορα!

@plpapadopoulos Αυτη η 1.5 ιντσα ομως ειναι που θα μου βγαλει τα ματια εξω! (τουλαχιστον μεχρι να την συνηθισω).

Μεχρι περυσι επαιρνα μονο 22αρες οθονες, και μολις αλλαξα σε 23 μου επεσε μεγαλη. (Θα μου πεις τι ειναι 1.5 ιντσα, αλλα οταν την εχεις στους 30 ποντους απο τα ματια σου ολη μερα!)

Επισης, λεω να μην παω στην συγκεκριμενη dell γιατι εχω διαβασει για παρα πολλες προβληματικες οθονες και το κακο ειναι οτι η Dell στελνει refurbished σε περιπτωση που σου χαλασει κατι. Δηλαδη μπορει να την εχεις την δικη σου 10 ημερες και να σου χαλασει, και να παραλαβεις μια 1 χρονου! Σε πολλα παιδια εχει τυχει κατι τετοιο.

@koystado Δεν την ειχα προσεξει την συγκεκριμενη 22αρα, αλλα ειχα δει την..μεγαλυτερη αδερφη της που ειναι ακριβως ιδια αλλα στις

23 ιντσες.

Θενξ!

Δημοσ.

Σιγά μη σου πεταχτούν τα μάτια έξω λόγω της 1.5 ίντσας. Μετά από ελάχιστο χρονικό διάστημα θα σου φαίνεται το λιγότερο φυσιολογική.

Όλες οι εταιρείες σου στέλνουν refurbished, όχι αποκλειστικά η Dell. Βέβαια δεν αποκλείεται να πετύχεις και καινούρια, αλλά αυτό είναι θέμα τύχης.

Δημοσ.

Την 22αρα Lg με Ιps πανελ την ειδα απο κοντα αλλα δεν μου γεμισε το ματι (ασχημουλικη μου φανηκε).

Και μιας και με ενδιεφερε πρωτιστως η εμφανιση, πηρα αυτην τελικα: http://www.e-experts.gr/lg-e2260v-pn-215-led-p-884.html

Πολυ ομορφη εξωτερικα, και υπερβολικα λεπτη.

Το αρνητικο που εντοπισα (το ειχα διαβασει και σε ξενο φορουμ) ειναι οτι η βαση δεν ειναι τοσο στερεη και καθως γραφω με το πληκτρολογιο, ψιλοκουνεται και η οθονη.

Κατα τα αλλα εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...