Προς το περιεχόμενο

Επιδιορθωση σκληρου σε laptop

PhlegethoN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερες,

ενας φιλος μου εδωσε το laptop του (ενα samsung np-r519) να το κανω format και να ξαναπερασω τα windows (win7 Home premium 32αρια) μετα απο ενα crash στο boot sector. Αν και με παιδεψε λιγο (αναγκαστηκα να κανω αρκετες φορες την εγκατασταση μιας και εβλεπα σφαλματα) τελικα μπορεσα να τα περασω σε ενα μικρο partition. Το συστημα δουλευε ρολοι μεχρι που χρειαστηκε να γινει reboot για να περαστουν οι ενημερωσεις του windows update. Το startup πηρε αιωνες. Eκανε καπου στα 10-15' για να δειξει το login και στη συνεχεια τα παντα μεσα στα windows σερνονταν. Αυτη τη στιγμη μετα απο 2-3 restart το συστημα δεν ξεκιναει καν (black screen και ο σκληρος ουτε αναπνεει).

Ολα δειχνουν οτι ο σκληρος τα εφαγε τα ψωμια του, παρολα αυτα θελω να ρωτησω αν υπαρχει καποιο tool που θα μπορουσα να δοκιμασω για να τον επαναφερω. Κατι σε live cd ισως για να μπορεσει να τρεξει εκει.

Εχω ηδη καμενο ενα Ubuntu live cd. Υπαρχει μηπως καποιο αξιοπιστο εργαλειο σε linux που θα μπορουσε να βοηθησει?

Ευχαριστω οποιον απαντησει

Δημοσ.

Καλημέρες.

Άμα ο δίσκος έχει πρόβλημα και να του επιδιορθώσεις τα sectors που βλέπει χαλασμένα πάλι μετά μπορεί να χαλάσουν...

Άμα θες να σιγουρευτείς οτι φταίει ο δίσκος κατέβασε το διαγνωστικό που δίνει η εταιρία του, κάψε το σε ένα cd και μπούταρε απο αυτό για αν τον δοκιμάσεις.

Όπως και να έχει το πρόγραμμα που θες νομίζω λέγεται HDAT2 (βρές το herens boot cd και το έχει μέσα). Μετά το βάζεις να τρέχει και επιδιορθώνει (αμα σηκώνει επιδιόρθωση) τους sectors που θα βρει και έχουν πρόβλημα.

Άμα θες πριν ξεκινήσεις (επειδή είναι χρονοβόρα διαδικασία το regenerate) μπες με το Ubuntu που έχεις και δες στον δίσκο το SMART του, άμα έχει πολλά bad sectors τρέξε το απο πάνω και καλή τύχη...

Δημοσ.

an o δισκος σου βγαλει προβλημα με το tool της εταιρειας που λογικα θα σου βγαλει πεταμα.ολα τα αλλα να κανεις regenerate το δισκο και Low level format ειναι ολα μια μικρη παραταση ζωης.σαν μερικους που βγαζει προβλημα το smart για πολλα bad sectors παραπανω απο τα reallocated και προσπαθουν να τα φτιαξουν...

Δημοσ.

1) chkdsk /R από γραμμή εντολών σε windows ή fsck σε κονσόλα του linux.

2) έλεγχος του δίσκου με διαγνωστικό της εταιρίας που τον κατασκεύασε. Αν τον βγάλει ως χαλασμένο, τον αλλάζεις με καινούργιο.

Δημοσ.

to chkdsk γιατι νομιζω ειναι /f ?β.η chkdsk δεν κανει και πολλα.καλυτερα το official διαγνωστικο.απλα καλο ειναι να εχει παρει οτι αρχεια θελει απο μεσα.

Δημοσ.

to chkdsk γιατι νομιζω ειναι /f ?β.η chkdsk δεν κανει και πολλα.καλυτερα το official διαγνωστικο.απλα καλο ειναι να εχει παρει οτι αρχεια θελει απο μεσα.

To /R εμπεριέχει και το /F. Το r βρίσκει και πιθανούς bad sectors.

Αν εκτελέσει το διαγνωστικό της κατασκευάστριας χωρίς να έχει κάνει chkdsk, είναι πολύ πιθανό να βγάλει τον δίσκο χαλασμένο απλά επειδή έχει μερικά (διορθώσιμα) errors.

Μου έχει τύχει πάρα πολλές φορές να τρέξω το διαγνωστικό... να μου βγάζει τον δίσκο χαλασμένο και μετά από ένα απλό chkdsk να τον δείχνει ως 100% υγιή.

Δημοσ.

To /R εμπεριέχει και το /F. Το r βρίσκει και πιθανούς bad sectors.

Αν εκτελέσει το διαγνωστικό της κατασκευάστριας χωρίς να έχει κάνει chkdsk, είναι πολύ πιθανό να βγάλει τον δίσκο χαλασμένο απλά επειδή έχει μερικά (διορθώσιμα) errors.

Μου έχει τύχει πάρα πολλές φορές να τρέξω το διαγνωστικό... να μου βγάζει τον δίσκο χαλασμένο και μετά από ένα απλό chkdsk να τον δείχνει ως 100% υγιή.

συνηθως για να τσεκαρω δισκο πολλες φορες του τραβαγα ενα format πιο πριν η ενα zero fill format.τωρα αυτο που λες δεν μου εχει τυχει τουλαχιστον με wd δισκους.αν εχει bad sectors και τα μαρκαρει το chkdsk θα πρεπει μετα να τα βρει και το διαγνωστικο πχ της wd.απο την αλλη αν υπαρχουν προβληματα οχι σε bad sectors αλλα σε Files κτλ το διαγνωστικο της εταιρειας δεν θα βρει τιποτα αφου απλα τσεκαρει sectors ασχετα με το τι υπαρχει πανω.αυτο για το r δεν το ηξερα.

Δημοσ.

ο δισκος φαινεται στο bios αν οχι δεν μπορεις να κανεις κατι ,αν παλι φαινεται δοκιμασε το HDD Regenerator http://www.dposoft.net/ ή το HDAT2 που προταθηκε και παραπανω

στο bios μπαινεις πατωντας del ή f2 ή f12 αναλογα τον υπολογιστη

Δημοσ.

ο δισκος φαινεται στο bios αν οχι δεν μπορεις να κανεις κατι ,αν παλι φαινεται δοκιμασε το HDD Regenerator http://www.dposoft.net/ ή το HDAT2 που προταθηκε και παραπανω

στο bios μπαινεις πατωντας del ή f2 ή f12 αναλογα τον υπολογιστη

πολλες φορες και μεσα απο το bios εχει hdd check.επισης και το hdd regenerator να βαλει για μενα ο δισκος απο την στιγμη που βγαζει προβληματα οτι και να του κανεις απλα παιρνει μια παραταση μικρη.ειδικα αμα εχεις ξεπερασει το οριο των Reallocated sector count που εκει θα βγαλει και error to smart πλεον

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...