Spok Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Γειά σας, Μεταφέρω εδώ το θέμα που άνοιξα στην υποενότητα "Κινητή Τηλεφωνία", για να έχω περισσότερες γνώμες, όπως με συμβούλεψαν και τα παιδιά που απάντησαν. Λοιπόν πήγα σε μια από τις εταιρείες κινητής για να κάνω νέα σύνδεση. Εκεί μου είπαν ότι το αίτημά μου δεν προωθείται γιατί υπάρχει, όπως αυτοί υποστηρίζουν, παλαιά οφειλή από το 1999 κάτι που ασφαλώς και δεν αναγνωρίζω. Μάλιστα τους έθεσα το πολύ λογικό ερώτημα: "Αφού, όπως λέτε σας οφείλω, πού είσαστε 12 χρόνια τώρα να με ενοχλήσετε για τα οφειλόμενα;" Προφανώς στα ηλεκτρονικά τους αρχεία θα έχουν ένδειξη για ανεξόφλητο λογαριασμό, όμως εγώ δεν οφείλω και τέλος πάντων δεν έχω λάβει ποτέ ενημέρωση από την πλευρά τους, ότι δεν τους έχω πληρώσει. Δεν κρατώ αποδείξεις από το 99 για να τους αποδείξω ότι έχω πληρώσει. Ξέρει κανείς τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Τι προτείνετε να κάνω; Από κάθε άποψη το θεωρώ απαράδεκτο να έρχονται, μετά από τόσα χρόνια και να μιλούν για παλαιά οφειλή, η οποία, ρωτώ ξανά, αν υπήρχε δεν θα διεκδικείτο εξαρχής;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Aφενος για να σου λεει μια υπαλληλος ετσι δε θα εχει κατι προσωπικο μαζι σου, το συστημα τους ετσι λεει. Αρα παμε στο γιατι εχουν καταγεγραμενη οφειλη στο συστημα τους. Μπορει να ειναι λαθος, το οποιο ειναι και το πιθανοτερο σεναριο οπως τα περιγραφεις. Κατι που δεν γινεται να αποδειξεις καθως δεν εχεις εγγραφα για να στηριξεις τη θεση σου. Ακομα και εσκεμενo απτην πλευρα της εταιρειας να ειναι, παλι δεν εισαι σε θεση να αποδειξεις τιποτα κι αυτο δεν ειναι καλο για σενα. Το γιατι δε σε ειδοποιησαν τοσα χρονια? Προφανως θα θεωρησαν οτι δεν τους συμφερει να κινησουν διαδικασιες (μιλαμε για μικροποσο?), αλλα παραλληλα μπορει να σε βαλανε black list απο τοτε, με αιτιολογικο/υποσημειωση "χρωσταει τοσα". Σημαντικη ερωτηση: Σου ζηταν να πληρωσεις τα χρηματα που λενε οτι χρωστας ή απλα δεν σε δεχονται ως πελατη τους?
Physics_Rulez Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 νομίζω πως μετά την δεκαετία πάπαλα η απαίτηση, αλλά μπορεί και να κάνω λάθος τέτοια ώρα.
The_Judas Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Μετά από 12 χρόνια δύσκολα τα πράγματα... για αυτούς. Δεν θα μπορέσουν να πείσουν κανένα δικαστήριο ότι έχουν δίκιο, ακόμη και αν δεν έχεις την απόδειξη. Αλλωστε κανένας δεν σε υποχρεώνει να έχεις αρχείο δεκαετίας για μικροποσά. Ακόμη και δίκαιο να έχουν, το χάνουν γιατί δεν τα απαίτησαν. Γιατί δεν σου έστειλαν 2-3 ειδοποιήσεις τότε και γιατί δεν σου έκοψαν την σύνδεση; (ρητορικό ερώτημα αυτό)...
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 The_Judas δεν είναι σίγουρα έτσι η περίπτωση, εννοώ πως δεν ξέρεις αν ο φίλος μας είχε συνεχώς σύνδεση με την συγκεκριμένη εταιρία τα χρόνια που πέρασαν. είχα κάποια στιγμή ανοίξει ένα σχετικό θέμα πριν κάτι αιώνες, γιατί μου κίνησε την περιέργεια το γεγονός ότι οι εταιρίες κινητής αρνούνταν να δώσουν έγγραφη βεβαίωση για μή ύπαρξη οφειλής (από την πλευρά μου) τη στιγμή που ζητούσα και πετύχαινα να λύσω το συμβόλαιο που είχα μαζί τους. στη δική μου περίπτωση τα είχα πάρει κρανίο γιατί μια μικρή πίστωση που έπρεπε να μου γίνει από μία μου σύνδεση σε μία άλλη, αφού έκανε κάτι καιρούς για να προχωρήσει τελικά μετατράπηκε σε οφειλή! όταν το έψαξα λίγο περισσότερο, κατάντησε σε κάθε υπάλληλο και κάθε προσπάθειά μου να αλλάζει πρόσημο απ΄το (+) στο (-), πράγμα το οποίο με έκανε να ζητήσω εγγράφως να μου δώσουν ότι δεν τους χρωστώ τίποτα. φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, απλά τους χάρισα το ποσό, αφού είχα φάει τα διπλάσια σε κόπο, τηλέφωνα και εκνευρισμό. στο θέμα του φίλου μας τώρα, έχουν μαύρη λίστα οι εταιρίες? και αν ναι, οφείλουν να ενημερώνουν τον καθένα μας σε περίπτωση που ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους? δεν έχω καταλάβει ακόμα. πριν αρκετά χρόνια μια τράπεζα μου αρνήθηκε ευγενικά την έκδοση πιστωτικής (την εποχή που παρακαλούσαν για να δώσουν τους πάντες) χωρίς ποτέ να μάθω τον λόγο. αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικά ας μας πει.
Spok Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Καλημέρα. Παιδιά, εδώ αυτό που μου λένε ότι οφείλω δεν πρόκειται για μικροποσσό. Λένε ότι τους οφείλω 300 ευρώ περίπου! Δηλαδή εκείνη την εποχή πάνω από 90.000 δραχμές! Αν τους όφειλα 90.000 δραχμές γιατί δεν τα διεκδίκησαν τότε; Αν μάλιστα δεν πήγαινα εγώ να κάνω συμβόλαιο δεν θα μου το ανέφεραν ποτέ! Κάποιος φίλος ρωτά αν είχα συνεχώς σύνδεση μαζί τους. ¨Οχι δεν είχα. Πλήρωσα και ζήτησα από τον αντιπρόσωπό τους να τη διακόψει γιατί πήρα εταιρικό τηλέφωνο από άλλη εταιρεία. Σε κάθε περίπτωση γνώριζαν και τα σταθερά μου τηλέφωνα και τη διεύθυνσή μου. Όφειλαν να με ενημερώσουν τότε αν υπήρχε κάτι κι όχι μετά από 12 χρόνια. Στο φίλο που ρωτά αν δεν με δέχονται για πελάτη ή αν ζητούν εξόφληση,διευκρινίζω ότι δεν μου είπαν ότι δεν με θέλουν για πελάτη, αλλά ότι υπάρχει μια παλαιά οφειλή και πρέπει να κλείσει το θέμα για να μη τους εμποδίζει να προχωρήσουν στο νέο συμβόλαιο.
The_Judas Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Μικροποσό θεωρούνται τα 300 ευρώ. Δικό τους πρόβλημα είναι, εφόσον δεν το κυνήγησαν παλιότερα. Ποιος σου λέει ότι το αρχείο τους είναι ακριβείας; Μην πληρώσεις, άλλαξε εταιρία. Αυτοί θα χάσουν εσένα από πελάτη γιατί προσπαθούν εκβιαστικά να πάρουν χρήματα παρόλο που ξέρουν ότι δεν έχουν δίκιο. Βασίζονται στο γεγονός ότι μπορεί να "ψαρώσεις" και να τα δώσεις.
tarantules Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Και μετά από όλα αυτά εσύ τους θεωρείς αξιόπιστους για να ξαναγίνεις πελάτης τους....
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Νομιζω οτι η τωρα σταση τους συναδει με την σταση τους στο παρελθον, ως προς το ζητημα γιατι δε σε ενημερωσαν τοσα χρονια. Δηλαδη σε πρωτη φαση δε σε κυνηγουν ουτε τωρα να πληρωσεις, με την ιδια λογικη ισως να μη σε ενημερωσαν και αυτα τα 12 χρονια, διοτι δηλαδη δε τους ενοιαζε τοσο το ποσο των 300 ευρω. Απλα δε συνεργαζονται μαζι σου γιατι δε σε θεωρουν καλο πελατη, με βαση τα στοιχεια τους (σωστα η λαθος, αλλο ζητημα). Για να συνεργαστουν, ζητουν τακτοποιηση μιας παλαιας εκρεμοτητας, πραγμα λογικο. Απλα σε βαλανε σε μπλακ λιστ και σου δινουν την option μετα απο 12 χρονια να ξεπληρωσεις το "χρεος σου", υπαρκτο η μη, σωστη η λαθος. Παμε τωρα στο αλλο θεμα. Το αν χρωστας η οχι ειναι λιγο δυσκολη υποθεση να το αποδειξεις εσυ χωρις εγγραφα. Ισως ειναι δυσκολο και για τους ιδιους να αποδειξουν οτι χρωστας, γιαυτο να μη σε κυνηγανε αυτη τη στιγμη. Η οφειλη δεν μπορουν να σου πουν απο που προερχεται ΑΚΡΙΒΩΣ? Δηλαδη αριθμο/ημερομηνια/πληρη στοιχεια λογαριασμου? Αν οχι, τοτε νομιζω οτι νομικα ειναι και για αυτους δυσκολη η θεση τους. Δεν ξερω βεβαια αν ο νομος τους επιτρεπει να "επιλεγουν" πελατες με βαση ιστορικο που κρατανε, κι ας μην εχουν αποδειξεις. Σκεψου οτι μια εταιρεια θελει πελατες, αρα στην περιπτωση που απωθει καποιον δεν υπαρχει λογος να αμφισβητηθει παρα μονον αν ο πελατης μπορεσει να αποδειξει οτι προκειται για λαθος. Δηλαδη, εφοσον και αν δεν εχουν λεπτομερη στοιχεια της οφειλης καλα κανουν και δε σου επιβαλλουν να τα πληρωσεις. Ομως ειναι στη διακριτικη τους ευχερεια θαρρω, να διωξουν εναν πελατη που δεν θεωρουν αξιοπιστο. Ομως ενας νομικος ας τοποθετηθει επι του θεματος. Ωστοσο, μου κανει εντυπωση. Εφοσον σου πουλανε οπως λες παπατζες περι οφειλης, γιατι συνεχιζεις να επιμενεις σε συνεργασια με μια εταιρεια που και σε προσβαλει ως ατομο και σου αποδεικνυει οτι ειναι αναξιοπιστη?
Spok Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Νομιζω οτι η τωρα σταση τους συναδει με την σταση τους στο παρελθον, ως προς το ζητημα γιατι δε σε ενημερωσαν τοσα χρονια. Δηλαδη σε πρωτη φαση δε σε κυνηγουν ουτε τωρα να πληρωσεις, με την ιδια λογικη ισως να μη σε ενημερωσαν και αυτα τα 12 χρονια, διοτι δηλαδη δε τους ενοιαζε τοσο το ποσο των 300 ευρω. Απλα δε συνεργαζονται μαζι σου γιατι δε σε θεωρουν καλο πελατη, με βαση τα στοιχεια τους (σωστα η λαθος, αλλο ζητημα). Για να συνεργαστουν, ζητουν τακτοποιηση μιας παλαιας εκρεμοτητας, πραγμα λογικο. Απλα σε βαλανε σε μπλακ λιστ και σου δινουν την option μετα απο 12 χρονια να ξεπληρωσεις το "χρεος σου", υπαρκτο η μη, σωστη η λαθος. Παμε τωρα στο αλλο θεμα. Το αν χρωστας η οχι ειναι λιγο δυσκολη υποθεση να το αποδειξεις εσυ χωρις εγγραφα. Ισως ειναι δυσκολο και για τους ιδιους να αποδειξουν οτι χρωστας, γιαυτο να μη σε κυνηγανε αυτη τη στιγμη. Η οφειλη δεν μπορουν να σου πουν απο που προερχεται ΑΚΡΙΒΩΣ? Δηλαδη αριθμο/ημερομηνια/πληρη στοιχεια λογαριασμου? Αν οχι, τοτε νομιζω οτι νομικα ειναι και για αυτους δυσκολη η θεση τους. Δεν ξερω βεβαια αν ο νομος τους επιτρεπει να "επιλεγουν" πελατες με βαση ιστορικο που κρατανε, κι ας μην εχουν αποδειξεις. Σκεψου οτι μια εταιρεια θελει πελατες, αρα στην περιπτωση που απωθει καποιον δεν υπαρχει λογος να αμφισβητηθει παρα μονον αν ο πελατης μπορεσει να αποδειξει οτι προκειται για λαθος. Δηλαδη, εφοσον και αν δεν εχουν λεπτομερη στοιχεια της οφειλης καλα κανουν και δε σου επιβαλλουν να τα πληρωσεις. Ομως ειναι στη διακριτικη τους ευχερεια θαρρω, να διωξουν εναν πελατη που δεν θεωρουν αξιοπιστο. Ομως ενας νομικος ας τοποθετηθει επι του θεματος. Ωστοσο, μου κανει εντυπωση. Εφοσον σου πουλανε οπως λες παπατζες περι οφειλης, γιατι συνεχιζεις να επιμενεις σε συνεργασια με μια εταιρεια που και σε προσβαλει ως ατομο και σου αποδεικνυει οτι ειναι αναξιοπιστη? Δεν έχω καμία απολύτως κάψα να συνεργαστώ μαζί τους. Έχω σύνδεση χρόνια τώρα με άλλη εταιρεία. Μάλιστα ένα καρτοκινητό που έχω από αυτούς και το χρησιμοποποιώ γιατί είναι η μόνη εταιρεία που έχει σήμα μέσα στο σπίτι μου, σκέφτομαι να το "παροπλίσω" κι αυτό. Θυμώνω με το γεγονός ότι δεν με ενημερώνουν επί πάνω από μια δεκαετία ότι κάτι συμβαίνει, για να τα βάλουμε κάτω και να αποδείξω ότι δεν έχουν δίκιο. Τώρα, τόσα χρόνια μετά, τι στο καλό, θα κρατούσα αποδείξεις, όταν μάλιστα ότι δεν υπάρχει λόγος; Αυτοί θα χάσουν πελατες (γιατί στις παρέες μου ασφαλώς και θα το κάνω θέμα) κι όχι εγώ. Πάντως στο συνήγορο του καταναλωτή είναι βέβαιο ότι θα απευθυνθώ, γιατί νομίζω ότι δεν πρέπει να τους αφήσω έτσι, αφού θα ταλαιπωρήσουν και κανέναν άλλο.
kfyros Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Σου λέει κάποιος στο μιλητό ότι του χρωστάς μετά από 12 χρόνια , και πρέπει εσύ να αποδείξεις ότι δεν χρωστάς; Δεν στέκει πουθενά στον πλανήτη αυτό το πράγμα... Ρώτα και στα τετραψήφια για την υποστήριξη καταναλωτών, πιθανά να υπάρχει χρονικό διάστημα παραγραφής τέτοιων απαιτήσεων.. Θεωρώ ότι μόνο με συστημένη επιστολή ή με εξώδικο που σου επιδόθηκε για την οφειλή , μπορούν να αποδείξουν ότι έχεις ληξιπρόθεσμες οφειλές με αυτούς.. Σε κάθε περίπτωση πάντως , φρόντισε να το ξεκαθαρίσεις και μην το αφήσεις σε εκκρεμότητα. Ζήτα τους να σου στείλουν εγγράφως όλα τα απαραίτητα στοιχεία της οφειλής και κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ αμφισβήτηση για να μην παραμένει σε εκκρεμότητα. Με αντίγραφο που να έχει υπογραφή - σφραγίδα καταστήματος.. Αν έχεις και κάποιο δικηγόρο να τη συντάξει , αυτό θα βοηθούσε (ή ρώτα στα τηλέφωνα υποστήριξης καταναλωτή για το τι πρέπει να γράφει). Από εκεί και πέρα , δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μην σε δεχτούν ως πελάτη τους (εφόσον τακτοποιηθεί η συγκεκριμένη εκκρεμότητα).. Δε ζητάς δάνειο, υπηρεσίες επί πληρωμή ζητάς.
Spok Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Σου λέει κάποιος στο μιλητό ότι του χρωστάς μετά από 12 χρόνια , και πρέπει εσύ να αποδείξεις ότι δεν χρωστάς; Δεν στέκει πουθενά στον πλανήτη αυτό το πράγμα... Ρώτα και στα τετραψήφια για την υποστήριξη καταναλωτών, πιθανά να υπάρχει χρονικό διάστημα παραγραφής τέτοιων απαιτήσεων.. Θεωρώ ότι μόνο με συστημένη επιστολή ή με εξώδικο που σου επιδόθηκε για την οφειλή , μπορούν να αποδείξουν ότι έχεις ληξιπρόθεσμες οφειλές με αυτούς.. Σε κάθε περίπτωση πάντως , φρόντισε να το ξεκαθαρίσεις και μην το αφήσεις σε εκκρεμότητα. Ζήτα τους να σου στείλουν εγγράφως όλα τα απαραίτητα στοιχεία της οφειλής και κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ αμφισβήτηση για να μην παραμένει σε εκκρεμότητα. Με αντίγραφο που να έχει υπογραφή - σφραγίδα καταστήματος.. Αν έχεις και κάποιο δικηγόρο να τη συντάξει , αυτό θα βοηθούσε (ή ρώτα στα τηλέφωνα υποστήριξης καταναλωτή για το τι πρέπει να γράφει). Από εκεί και πέρα , δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μην σε δεχτούν ως πελάτη τους (εφόσον τακτοποιηθεί η συγκεκριμένη εκκρεμότητα).. Δε ζητάς δάνειο, υπηρεσίες επί πληρωμή ζητάς. Ούτε εξώδικο έχω λάβει ποτέ, ούτε επιστολή. Και βέβαια ούτε μου έγινε καμία ενόχληση μέσω δικηγόρων κλπ. Από την πλευρά μου τονίζω και πάλι ότι δεν έχω αφήσει εκκρεμότητα με την εν λόγω εταιρεία. Σκέφτομαι, τώρα που το λες, να τους τηλεφωνήσω αύριο και να τους ζητήσω στοιχεία, αλλά και εξηγήσεις γιατί, αφού υποστηρίζουν ότι υπάρχει οφειλή, μου το λένε μετά από 12ετία και μάλιστα κατόπιν δικής μου "οχλήσεως"! Ασπάζομαι την άποψή σου ότι δεν πρέπει να αφεθεί έτσι αυτή η εκκρεμότητα. Υπάρχουν και οι υπηρεσίες προστασίας του καταναλωτή και άλλα θεσμοθετημένα όργανα.
kfyros Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Ούτε εξώδικο έχω λάβει ποτέ, ούτε επιστολή. Και βέβαια ούτε μου έγινε καμία ενόχληση μέσω δικηγόρων κλπ. Από την πλευρά μου τονίζω και πάλι ότι δεν έχω αφήσει εκκρεμότητα με την εν λόγω εταιρεία. Σκέφτομαι, τώρα που το λες, να τους τηλεφωνήσω αύριο και να τους ζητήσω στοιχεία, αλλά και εξηγήσεις γιατί, αφού υποστηρίζουν ότι υπάρχει οφειλή, μου το λένε μετά από 12ετία και μάλιστα κατόπιν δικής μου "οχλήσεως"! Ασπάζομαι την άποψή σου ότι δεν πρέπει να αφεθεί έτσι αυτή η εκκρεμότητα. Υπάρχουν και οι υπηρεσίες προστασίας του καταναλωτή και άλλα θεσμοθετημένα όργανα. ζήτα από το κατάστημα λεπτομέρειες (γραπτώς πάντα) , για να κάνεις και τις σχετικές αμφισβητήσεις χρέωσης (γραπτώς πάντα και με σφραγίδες)..
Haldol Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Είσαι 100% σίγουρος ότι δεν είχες ξεχάσει κάποιον λογαριασμό απλήρωτο; Πριν περίπου 3 χρόνια με είχαν πάρει και εμένα από την Cosmote λέγοντάς μου ότι χρωστάω 130€, από όταν είχα σταματήσει ένα συμβόλαιο. Είχα νευριάσει και έλεγα δεν είναι δυνατόν, μέχρι που βρήκα το λογαριασμό μέσα σε ένα φάκελο, χωρίς απόδειξη πληρωμής (πάντα όταν πληρώνω τα συρράπτω μαζί). Απλά είχα ξεχάσει να πληρώσω τον τελευταίο (εκκαθαριστικό) λογαριασμό. Δε λέω πως δεν παίζει να κάναν καμιά κουτσουκέλα και να προσπαθούν να αρπάξουν στο έτσι 300€ - στη χώρα του απίστευτου ζούμε. Απλά ψάξου κι εσύ λίγο καλύτερα μήπως όντως έχεις οφειλή και φας τσάμπα τρέξιμο.
The_Judas Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Είμαι 99& σίγουρος ότι έχει παραγραφεί αυτό το χρέος μετά από 12 χρόνια, ακόμη και αν είναι υπαρκτό. Για πιο σίγουρα ρωτάς δικηγόρο ή την γενική γραμματεία καταναλωτή (http://www.efpolis.gr/).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.