Προς το περιεχόμενο

AAC encoder στο Virtualdub ?

stelrp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

πως μπορούμε να δουλέψουμε με το virtualdub και να διαλέξουμε συμπίεση στον ήχο AAC ? όπως στα αρχεία MP4 που κυκλοφορούν.

Έχω καταφέρει να δουλεύω με το Virtualdub να παράγει αρχεία *.avi (ως container) με εσωτερική συμπίεση (x264)που το κατέβασα γκογκλαροντας x264vfw . Μου έβαλε στα windows τους κατάλληλους encoders (H264, h264, x264 δεν έχω καταλάει ακόμα τις διαφορές μεταξύ τους).

Έχω βρει διάφορα προγράμματα που κάνουν μέσα από το δικό τους παράθυρο μετατροπή ήχου (π.χ. Μπ3 σε AAC) αλλά δεν εγκαθιστούν συμπιεστές στα Windows.

Ψάχνω κάτι είτε σαν plugin sto Virtualdub ειτε ως directshow filter (αν το λέω καλά) sta windows.

Δημοσ.

Το VirtualDub μπορεί να «δει» και να χρησιμοποιήσει μόνο όσους audio codecs υπάρχουν εγκατεστημένοι στο σύστημα σε μορφή ACM. Απ' όσο ξέρω, δεν υπάρχει ACM codec που να κάνει AAC encoding (υπάρχουν για decoding, π.χ. αυτός, αλλά αυτό δε βοηθάει στην περίπτωσή σου).

Θα πρότεινα να κάνεις από το VirtualDub extract σε μορφή WAV το audio stream και να το κωδικοποιήσεις σε AAC με κάποιον AAC encoder ή GUI που χρησιμοποιεί έναν τέτοιον. Εγώ χρησιμοποιώ το MeGUI για AAC encoding συγκεκριμένα, γιατί τρέχει από κάτω τον πολύ καλό AAC encoder της Ahead/Nero. Βέβαια η βασική δουλειά του MeGUI δεν είναι αυτή (δεν είναι μόνο αυτή, για την ακρίβεια), όμως υπάρχουν κι άλλα GUIs για audio encoding, π.χ. δες το LameXP.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να συνδυάσεις το «βουβό» AVI που θα πάρεις από το VirtualDub με το AAC αρχείο σε ένα νέο αρχείο video. Αυτό μπορείς να το κάνεις με διάφορα εργαλεία, ανάλογα το τελικό container format που επιθυμείς. Αν επιμένεις σε AVI (το οποίο είναι γενικά πολύ κακή ιδέα για H.264 video), νομίζω μπορείς με το AVIMux-GUI. Αν σε βολεύει και Matroska/MKV, δες το mkvmerge GUI. Για MP4, δες το Yamb.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...