KilliK Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 εχω εναν Intel SSD 80GB X-25M στον οποιο τρεχω τα Win7 Ultimate 64bit. εχω κανει τις πιο πολλες απαραιτητες ρυθμισεις για να μην ζοριζεται ο SSD με πολλες εγγραφες. και εχω μεταφερει το pagefile στο hdd που εχω. Ομως ετυχε εχτες και διαβασα ενα αρθρο σε καποιο σιτε της ΜΣ,οτι το pagefile στα W7 ειναι ασφαλες για τους SSD και καλυτερα να τοποθετειται σε αυτους. οριστε και το αρθρο: http://blogs.msdn.com/b/e7/archive/2009/05/05/support-and-q-a-for-solid-state-drives-and.aspx και ειμαι σε διλλημα.να βαλω το pagefile στον ssd η να τον αφησω στον hdd οπως ειναι; θα δω βελτιωση στις επιδοσεις αν τον βαλω στον ssd? btw εχω 8gb RAM ενω το pagefile σε αυτοματη διαχειριση απο τα W7,πιανει γυρω στα 8gb χωρο.
TheELF Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Σβήσε εντελώς το pagefile με 8GB μνήμη δεν πρόκειται να το χρειαστείς σε κανονική χρήση αν κάνεις τίποτα 3D render το συζητάμε.
KilliK Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 δυστυχως υπαρχουν προγραμματα που ζητανε το pagefile ανεξαρτητως του ποση μνημη εχω. oποτε πρεπει να το εχω ενεργοποιημενο.
TheELF Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Φτιάξε ένα RAMDISK έστω 100-200MB και φτιάξε εκεί το pagefile σου αν σου ζητάνε page απλά για να το ζητάνε,διαβάζεται μια φορά όταν φορτώνουν τα windows και γράφεται μια φορά όταν κλείνουν,αν θες μπορείς να το κάνεις και ποιο μεγάλο και να έχεις το TEMP σου επίσης εκεί για ποιο πολύ ταχύτητα και ακόμα ποιο λίγο γράψιμο στο SSD.
KilliK Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 επομενως να μην βαλω το pagefile στον ssd ?
antonl Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Ίδιος δίσκος απ τον Φλεβάρη του '10, 4GB RAM, auto pagefile size στον SSD, προγράμματα στον SSD χωρίς να χω κάνει κάποιο tweak, 1,06TB writes. Δεν έχω να σου παραθέσω κάποιο άρθρο αλλά στηριζόμενος εξαρχής στην ίδια σχεδόν λογική, ούτε που σκέφτηκα να μετακινήσω το pagefile σε μηχανικό δίσκο. Εφόσον δεν το χω κάνει disable, τα windows θα το χρησιμοποιούν σχετικά τακτικά ακόμα κι αν υπάρχει free RAM και ο λόγος που πήρα SSD (όπως όλοι μας) είναι για καλύτερη ταχύτητα. Οπότε το βρήκα λίγο οξύμωρο να το μετακινήσω σε πιο αργό δίσκο. Αυτό που μου φάνηκε περίεργο στο άρθρο είναι ότι λέει πως το hibernation file είναι το ίδιο (πάνω-κάτω) σε όποιον δίσκο και να το βάλεις. Νόμιζα πως υποχρεωτικά πρέπει να ναι στο C.
KilliK Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Νόμιζα πως υποχρεωτικά πρέπει να ναι στο C. εγω δεν μπορω να μετακινησω το hibernation file.μονο στο C μου το βγαζει. Οπότε το βρήκα λίγο οξύμωρο να το μετακινήσω σε πιο αργό δίσκο. ετσι το σκεφτομαι και εγω.εχω μεταφερει σχεδον τα παντα στον hdd,profiles,temp folders,cache folders,κτλ προκειμενου να μην φθαρθει γρηγορα. αλλα απο την αλλη ετσι χανεται και ο λογος που πηρα τον ssd εξαρχης. τεσπα θα βαλω το pagefile στον ssd και βλεπουμε.
antonl Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Πιθανόν απλώς να εννοεί πως η ταχύτητα του hibernation δεν επηρεάζεται σημαντικά είτε το χεις σε SSD είτε σε HDD. Btw καλή η ιδέα του TheELF για το pagefile @ RAM drive αλλά δεν είμαι βέβαιος πως γίνεται. Δηλ. το RAM drive δημιουργείται κατά τη φόρτωση των windows πριν ή μετά τη δημιουργία του pagefile;
oneofthem Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 για την περίπτωση απενεργοποίησης του pagefile: δεν μπορώ να πω πως ξέρω πως ακριβώς δουλεύουν όλα αυτά ξέρω όμως πως τα windows χρησιμοποιούν τη virtual memory ως mapping system για τη ram στα περισσότερα προγράμματα δλδ ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ελεύθερος χώρος RAM, δλδ ακόμη και αν ένα πρόγραμμα χρησιμοποιήσει τη RAM, τα windows του δίνουν εντολή να πάρει πρόσβαση μέσα από το σύστημα του virtual memory δηλαδή η RAM που θα χρησιμοποιηθεί θα έχει virtual memory συντεταγμένες για το πρόγραμμα το virtual memory σε αυτήν την περίπτωση δεν χρησιμοποιείται για τις ανάγκες μνήμης του προγράμματος αλλά για τις οδηγίες πρόσβασης στη RAM άρα είναι πιθανόν(?) τα προγράμματα που χρησιμοποιούν virtual memory όταν υπάρχει ελεύθερη μνήμη, να αναφέρονται μόνο σε αυτήν την περίπτωση αν είναι έτσι και δεδομένου ότι η ms τα γνωρίζει αυτά και ότι υπάρχει επιλογή απενεργοποίησης, τότε μάλλον δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τα προγράμματα εσύ Killik αναφέρεσαι σε κάτι συγκεκριμένο, πχ δεν λειτουργεί κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ή αναφέρει το ίδιο το πρόγραμμα συγκεκριμένα ότι δεν πρέπει να απενεργοποιηθεί το pagefile γιατί θα υπάρχει πρόβλημα (εκτός απόδοσης)? ή αναφέρεσαι σε αυτό που όλοι έχουμε διαβάσει, δλδ ότι ακόμη και όταν υπάρχει ελεύθερη μνήμη, κάποια προγράμματα χρησιμοποιούν pagefile?
KilliK Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 ή αναφέρεσαι σε αυτό που όλοι έχουμε διαβάσει, δλδ ότι ακόμη και όταν υπάρχει ελεύθερη μνήμη, κάποια προγράμματα χρησιμοποιούν pagefile? αρχικα το pagefile το ειχα disable.αλλα επεσα σε 2-3 περιπτωσεις programs που δεν τρεχανε και βγαζανε error μεχρι που ξαναενεργοποιησα το pagefile. απο τοτε το αφησα ετσι.
oneofthem Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 αν δεν σε πειράζει μου γράφεις κάποιο από αυτά αν θυμάσαι? το θέλω για να το ψάξω γιατί είμαι στην ίδια φάση με σένα και μέχρις στιγμής σκόπευα να το απενεργοποιήσω, απλά είμαι στο ψάξιμο ακόμη edit: α επίσης και σε ποιο λειτουργικό
bluescorpion Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 αν δεν σε πειράζει μου γράφεις κάποιο από αυτά αν θυμάσαι? το θέλω για να το ψάξω γιατί είμαι στην ίδια φάση με σένα και μέχρις στιγμής σκόπευα να το απενεργοποιήσω, απλά είμαι στο ψάξιμο ακόμη edit: α επίσης και σε ποιο λειτουργικό το πρωτο πρωτο ειναι το photoshop που χρησιμοποιω εγω.μπορω να σου πω κι αλλα αν θελεις. windows 7 64 bit btw
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα