Προς το περιεχόμενο

10 seconds wifi spikes πρόβλημα

Xvipes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.

Έχω το level one wireless usb(wua-0603) και παρατήρησα ότι όταν κάνω ping στο router κάθε 9-10 δευτερόλεπτα έχω 2 δευτερόλεπτα spike. Παραθέτω και ένα screenshot για να δείτε τι εννοώ.

post-44542-0-53207300-1313853781_thumb.jpg

Έχει κάποιος ιδέα τι γίνεται και πως μπορώ να το διορθώσω?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

α.θα δοκιμαζα μερικα πραγματα για να δω.το ενα θα ηταν χωρις κωδικο το wireless και αλλο καναλι.

β.αλλο firmware για το ρουτερ και αλλους drivers για την καρτα.

γ.με ethernet να δω αν γινεται εκει η αν γινεται μονο στο firewall.

δ.αυτο το εχω ξαναδει αλλη μια φορα σε ασυρματα προιοντα αλλα εκει ανα 10 Ping ειχα 2 request timeout.ηταν τσεκαρισμενο να κανει authenticate se radius server και κατι τετοια και μου κανε αυτο το θεμα.

Δημοσ.

αν και παραξενο να το κανει καθε καποια seconds αν ειναι απο αλλα δικτυα απλα αλλαζει καναλι.για αυτο του εγραψα πολλα για να κανει δοκιμες να αποκλειει τι δεν φταιει.

Δημοσ.

Και σ'εμενα το router εχει 1-2 sec spike ανα 30-40 δευτερολεπτα.

γιανα εισαι σιγουρος για το spike κανε 2 3 Ping ταυτοχρονα.αν το spike το βλεπεις σε ολα σημαινει οτι οκ κατι γινεται.αν το βλεπεις μονο σε ενα ειναι φυσιολογικο οποτε δοκιμασε Ping αλλου

Δημοσ.

Δεν με πειραζει, εχω βαλει τηλελαν . Απλα το αναφερω για να μην νομιζει οτι εχει τιποτα το προβληματικο router ή wifi καρτα. Παιζει να φταιει η "ποιοτητα" του router

Δημοσ.

Δεν με πειραζει, εχω βαλει τηλελαν . Απλα το αναφερω για να μην νομιζει οτι εχει τιποτα το προβληματικο router ή wifi καρτα. Παιζει να φταιει η "ποιοτητα" του router

εσυ βγαλτο το τηλελαν και καντο σωστο το lan.τα δικα σου spikes εφοσον εισαι με ethernet αλλα τηλεφωνικο ethernet παιζει να ειναι και απο αυτο.για τον προηγουμενο φιλο πρεπει να κανει αρκετες δοκιμες.απλα το ρουτερ σαν Hardware δυσκολο να φταιει .πιο ευκολα καμια ρυθμιση.

και τωρα που παρατηρησα καλυτερα την φωτο του τοπικ σταρτερ ειδα 2 πραγματα.το ενα ειναι οτι ανα 9 πακετα μετα εχει ενα μεγαλο και το δευτερο που το προσεξα τωρα ειναι οτι κανει Ping στον ρουτερ και οχι σε εξωτερικη Ip.οποτε για να γινεται αυτο η πραγματι κατι στο ρουτερ σκαλωνει Η κατι με το ασυρματο.οποτε ας δοκιμασει με καλωδιο να αποκλεισει το θεμα wireless και μετα να ψαξει να δει αν ειναι θεμα ρυθμισης ρουτερ.και σιγουρα κατι παει παραξενα γιατι ειναι standard καθε 9 Ping και δεν ειναι random.σαν να γινεται κατι στο ρουτερ που τρεχει καθε καποια seconds και εκεινη την στιγμη ειναι αρκετα busy και ισως αρκετα φορτωμενο σε cpu usage Που αργει να απαντησει στο Ping.γιατι και wireless να ηταν δυσκολο να ηταν ανα 9 ping παντα.εκτος αν τρεχει κατι στο pc του και δημιουργει προβλημα στο να ερθει πισω η απαντηση οποτε το Ping μεγαλωνει στην επιστροφη οποτε εκει δεν φταιει το ρουτερ αλλα το pc.εκει αν εχει αλλο pc μπορει να κανει δοκιμη για να δει.αλλα πρωτα ας δει με καλωδιο ethernet.αν δεν το κανει αλλους drivers,κτλ που ειπαμε πιο πανω

Δημοσ.

(ειχε με wifi τωρα με τηλελαν δεν εχει) Τωρα που εκνα δοκιμη με το laptop ειδα οτι δεν εχει προβλημα, αλλα με το δεσκ εχει (wifi device linksys wireless-g)

Δημοσ.

οταν κανεις Ping τον ρουτερ εχεις τα spikes?

οταν ειμαι yt και κανω ping στο router ναι, οταν ειμαι με λαν ειναι ολα καλα. Γενικα οταν ειμαι σε stream κατασταση τοτε εμφανιζετε το spike σα να μπουκωνει το net buffer. Με λιγα λογια δεν μπορω να παιξω καποιο online game με wifi. Αλλα το ξαναλεω με το φουτουριστικο τηλελαν ειμαι κομπλε happy.gif

Δημοσ.

καλα μπορει να μην αντεχει αλλο το wireless παρα να φταιει κατι αλλο πχ ρουτερ κτλ.απλα δεν ξερω αν με αλλο firmware στο router h drivers στην ασυρματη παιξει καλυτερα.η με καποιο αλλο καναλι η κλειδωμα.

Δημοσ.

Παιδιά να ευχαριστήσω για τις απαντήσεις.Το πρόβλημα λύθηκε ως εξής.

Τσέκαρα με άλλο router και μου έκανε ακριβώς τα ίδια οπότε θεώρησα πλέον σίγουρο ότι φταίει ο υπολογιστής ή το usb wifi, οπότε έβαλα σε vmware player καινούργια windows 7 και εκεί είδα ότι δεν έχω πρόβλημα οπότε ήταν σίγουρα κάτι από θέμα software.

Έτσι έσβησα κάτι drivers παλιούς και κάποια περίεργα wifi "προγραματάκια" και τελικά έφτιαξε.Κάποιο από τα προγράμματα το έκανε να έχει κάθε 9 sec 2 sec spikes.Τώρα τι και πως ένας θεός ξέρει και δε θέλω να το ψάξω παραπάνω μου αρκεί που έφτιαξε :)

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας :)

p.s Φίλε παπί αν τρέχεις windows xp θα σου πρότεινα να απενεργοποιήσεις το wireless zero configuration service των windows xp και να δεις αν εξακολουθείς να έχεις το πρόβλημα.

Δημοσ.

Παιδιά να ευχαριστήσω για τις απαντήσεις.Το πρόβλημα λύθηκε ως εξής.

Τσέκαρα με άλλο router και μου έκανε ακριβώς τα ίδια οπότε θεώρησα πλέον σίγουρο ότι φταίει ο υπολογιστής ή το usb wifi, οπότε έβαλα σε vmware player καινούργια windows 7 και εκεί είδα ότι δεν έχω πρόβλημα οπότε ήταν σίγουρα κάτι από θέμα software.

Έτσι έσβησα κάτι drivers παλιούς και κάποια περίεργα wifi "προγραματάκια" και τελικά έφτιαξε.Κάποιο από τα προγράμματα το έκανε να έχει κάθε 9 sec 2 sec spikes.Τώρα τι και πως ένας θεός ξέρει και δε θέλω να το ψάξω παραπάνω μου αρκεί που έφτιαξε :)

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας :)

p.s Φίλε παπί αν τρέχεις windows xp θα σου πρότεινα να απενεργοποιήσεις το wireless zero configuration service των windows xp και να δεις αν εξακολουθείς να έχεις το πρόβλημα.

αν κλεισει το wireless zeroconfiguarion μετα πρεπει να μπει με το προγραμα της καρτας.παντως καλυτερα παιζει το wireless zero configuration.επισης αυτο που γινοταν ειναι οτι ισως καποιο προγραμματακι εψαχνε πχ για δικτυο και για αυτο γινοταν αυτο η κατι αλλο ετρεχε οπως σου ειχα πει και πιο πριν.ειδες αν αρχιζεις και βγαζεις τι δεν φταιει βγαζεις ακρη.

Δημοσ.

To wzc στα xp ήταν κακό φτιαγμένο και κάθε 50-60 second έψαχνε για δίκτυα με αποτέλεσμα να κολλάει το ίντερνετ όση ώρα έψαχνε.στα Vista και στα 7 το φτιάξαν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...