Προς το περιεχόμενο

Eurobasket 2011 - Lithuania

Chrisxxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 699
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μου αρέσει πάρα πολύ να βλέπω να δικαιολογούν κάποιοι τον καημένο τον Διαμαντίδη που "κουράστηκε" και τον Παπαλουκά που "θίχτηκε", σαν τον Γκέκα και τον Αμανατίδη ένα πράγμα, που τους έφαγαν οι κλίκες στην Εθνική...

Αυτοί οι κύριοι έχουν γίνει διάσημοι μέσα από την Εθνική, έχοντας προσφέρει βέβαια ΠΑΡΑ πολλά. Αυτά που προσέφεραν τα εξαργύρωσαν όμως με συμβόλαια εκατομμυρίων. Βέβαια, παίχτες σαν τον Γκάλη και τον Γιαννάκη δεν είπαν ποτέ "όχι" στην Εθνική, αλλά ας μην μπαίνουμε σε συγκρίσεις...

Κάθε παίκτης όμως που καλείται στην Εθνική πρέπει να συμμετέχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ (εκτός σοβαρότατου λόγου) για 2 λόγους:

1) Εκπροσωπεί την χώρα του, όχι την ομοσπονδία του

2) Είναι αθλητής, στην ουσία δεν του ζητάει κανείς τίποτα εξωπραγματικά δύσκολο. Όση αξία και να έχουμε δώσει σε κάποια πράγματα, δεν είναι πυρηνική φυσική να χτυπάς μία μπάλα. Αυτό που εννοώ (λίγο υπερβολικά) είναι ότι στην ουσία το να παίξουν κάποια παιχνίδια επιπλέον, για χάρη της χώρας τους, απαιτεί από αυτούς την ελάχιστη προσπάθεια (να μην πω φιλότιμο ή τσίπα).

Εμένα προσωπικά με προσβάλλει που ένα παικτάκι σαν τον Μαυροκεφαλίδη, αμείβεται με εκατομύριο και το βρίσκει εύκολο να με φτύνει στα μούτρα με αυτό τον τρόπο. Το ίδιο ισχύει και για τον Σχορτσιανίτη.

Για τον ΔΔ και τον ΘΠ, απλά θα έλεγα να πάψουν να κάνουν τις θιγμένες παρθένες, γιατί το μόνο που τους ζητάει κανείς είναι να μπουν και να παίξουν μπάσκετ, όχι να λύσουν τα προβλήματα της ομοσπονδίας.

Και ναι, κατά τη γνώμη μου πρέπει να προβλέπονται συγκεκριμένες και αυστηρές κυρώσεις για την άρνηση στην Εθνική, για να μην φεύγει ο καθένας όποτε του καπνίσει.

Όσο για την τωρινή Εθνική, είναι φανερό ότι υστερεί σε ταλέντο, κάποιες επιλογές παικτών αποδεικνύονται λανθασμένες (Ξανθόπουλος, Μαυροειδής, Καιμακόγλου, Παπανικολάου) και η διαχείριση του υλικού δεν είναι και η καλύτερη (ο Κουφός είναι μόνιμα τρίτη αλλαγή ενώ είναι καλύτερος από Μπουρούση - Μαυροειδή, και ο Μπράμος καλύτερος από Παπανικολάου).

Το κακό είναι πως δεν υπάρχουν άλλοι παίκτες που θα μπορούσε να καλέσει στην θέση αυτών και η τραγική αλήθεια είναι πως σε μια πλήρη Εθνική οι περισσότεροι από τους παρόντες δεν θα πατούσανε παρκέ.

Δημοσ.

Εντωμεταξύ ο Βασιλακόπουλος έχει την ευθύνη του προπονητή για τον προπονητή γι άλλη μια φορά. Που πάς με τον Ζούρο απέναντι σε Ίβκοβιτς, Σκαριόλο, Πιανιτζιάνι κτλ; Ένα Ζούρο που σήμερα νόμιζε οτι παίζει με την τριάδα Pierce-Allen-Garnett που θα πάρουν μόνοι τους το μάτς. Ελάχιστα timeouts, καθόλου φωνή και τραγικό μαρκάρισμα πάνω στον Μακ Κάλεμπ (25π.) που απο ένα σημείο και μετά έπαιζε NBA Jam με το ελληνικό κουφάρι.

Δημοσ.

Όσο για την τωρινή Εθνική, είναι φανερό ότι υστερεί σε ταλέντο, κάποιες επιλογές παικτών αποδεικνύονται λανθασμένες (Ξανθόπουλος, Μαυροειδής, Καιμακόγλου, Παπανικολάου) και η διαχείριση του υλικού δεν είναι και η καλύτερη (ο Κουφός είναι μόνιμα τρίτη αλλαγή ενώ είναι καλύτερος από Μπουρούση - Μαυροειδή, και ο Μπράμος καλύτερος από Παπανικολάου).

Το κακό είναι πως δεν υπάρχουν άλλοι παίκτες που θα μπορούσε να καλέσει στην θέση αυτών και η τραγική αλήθεια είναι πως σε μια πλήρη Εθνική οι περισσότεροι από τους παρόντες δεν θα πατούσανε παρκέ.

Δεν θα το ελεγα οτι ειναι λανθασμενες οι επιλογες των παιχτων που ανεφερες. Ειδικα ο Καιμακογλου ειναι απο τους καλυτερους της 12αδας, ο δε Μαυροειδης εχει παιξει ελαχιστα για να κριθει(2-3' παιζει μονο, μεταξυ του Μπουρουση και του Κουφου. Χειριστη αντιμετωπιση απο τον ασχετο Ζουρο). Εξαλλου οπως ειπες δεν υπαρχουν αλλοι!

Ο Μπραμος ειναι για τα πανηγυρια, οπως αποδειχτηκε. Δυστυχως εχουμε στη βασικη πενταδα παιχτες που θα επρεπε να ειναι παγκιτες και να μπαινουν για λιγο, οπως ο Ζησης.

Ο Κουφος καθε αλλο παρα καλυτερος ειναι του Μπουρουση. Για την ακριβεια, ο Μπουρουσης ειναι μεχρι στιγμης ο καλυτερος παιχτης μας(ας ειναι καλα ο κος Μακης με το φαρμακο:-))

Οσο αφορα την ηττα απο τα Σκοπια, αρκει να σκεφτουμε οτι τα Σκοπια νικησαν και τη Κροατια. Ειμαστε αραγε καλυτεροι απο την Κροατια?

Ενας Μακαλεμπ εκανε ολη τη διαφορα σε σχεση με προπερσι.

Προσεξατε οτι οπως και προπερσι ετσι και τωρα, η ΕΡΤ αντικατεστησε το σημα ΜKD με το FYR μονο για τους ελληνες τηλεθεατες?..

Δημοσ.

Τις επιλογές τις κρίνω με βάση την μέχρι τώρα απόδοση τους. Για τον Καιμακόγλου πιστεύω πως σε άλλες συνθήκες θα βοηθούσε από τον πάγκο, αλλά σε μια μέτρια ομάδα χάνεται.

Ο Μαυροειδής στο παιχνίδι με την Φινλανδία 2 φορές πήρε πάσα κάτω από το καλάθι σε διαδοχικές φάσεις και του γλίστρησε η μπάλα μέσα από τα χέρια.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας είναι ότι λόγω άγχους και απειρίας δεν παίζουν στα επίσημα όπως έπαιζαν στα φιλικά. Αν εφαρμόσουν την ομαδικότητα που έδειχναν τότε, θα βγάλουν καλύτερη εικόνα. Τώρα αναλώνονται σε άστοχα σουτ από μακριά και σε βεβιασμένες ενέργειες.

Όσο για τον Κουφό, πιστεύω ότι είναι θέμα τριβής για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, γιατί κινήσεις και ταλέντο έχει. Και όντως αν παρατηρήσεις σε κάθε παιχνίδι μπαίνει μετά το πεντάλεπτο τουλάχιστον και σε πολλά παιχνίδια διακρίθηκε (εξαιρώντας το χθεσινό, όπου δεν διακρίθηκε κανείς)

Δημοσ.

Και θα κρινεις το Μαυροειδη απο δυο φασεις που εχασε τη μπαλα απο τα χερια του? Ολοι οι αλλοι ξερεις ποσα λαθη εχουν κανει? αναριθμητα. Στα 3 πρωτα παιχνιδια εχει παιξει απο 2-3 λεπτα, μαλιστα στο 3ο τον εβαλε μονο και μονο για να κανει φαουλ, οπως ειπε και ο εκφωνητης.

Για τον Καιμακογλου ειπες οτι ηταν λαθος επιλογη, πραγμα ομως που δεν προκυπτει απο τη μεχρι τωρα εμφανιση του. Ειναι απο τους λιγους θετικους.

Τα φιλικα παιχνιδια ειναι φιλικα, δε μπορεις να κρινεις απο κει. Και περυσι η Ελλας οργιαζε στα φιλικα και τελικα βγηκε 11η.

Μακαρι ο Κουφος να παιξει καλα και να μην ειναι οπως προπερσι, που επαιξε ελαχιστα.

Δημοσ.

Ελεος με το προδοτες.Τι εχουμε ρε πολεμο και δεν το ξερω? :shock:

Η προδοσια σαν λεξη δεν συνδεεται απαραιτητως με την προδοσια στον πολεμο.

Μπορει να χρησιμοποιηθει και αλλου.

Good?

Αυτοί οι κύριοι έχουν γίνει διάσημοι μέσα από την Εθνική, έχοντας προσφέρει βέβαια ΠΑΡΑ πολλά. Αυτά που προσέφεραν τα εξαργύρωσαν όμως με συμβόλαια εκατομμυρίων.

Ακριβως!

Κάθε παίκτης όμως που καλείται στην Εθνική πρέπει να συμμετέχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ (εκτός σοβαρότατου λόγου) για 2 λόγους:

1) Εκπροσωπεί την χώρα του, όχι την ομοσπονδία του

2) Είναι αθλητής, στην ουσία δεν του ζητάει κανείς τίποτα εξωπραγματικά δύσκολο. Όση αξία και να έχουμε δώσει σε κάποια πράγματα, δεν είναι πυρηνική φυσική να χτυπάς μία μπάλα. Αυτό που εννοώ (λίγο υπερβολικά) είναι ότι στην ουσία το να παίξουν κάποια παιχνίδια επιπλέον, για χάρη της χώρας τους, απαιτεί από αυτούς την ελάχιστη προσπάθεια (να μην πω φιλότιμο ή τσίπα).

Εμένα προσωπικά με προσβάλλει που ένα παικτάκι σαν τον Μαυροκεφαλίδη, αμείβεται με εκατομύριο και το βρίσκει εύκολο να με φτύνει στα μούτρα με αυτό τον τρόπο. Το ίδιο ισχύει και για τον Σχορτσιανίτη.

Για τον ΔΔ και τον ΘΠ, απλά θα έλεγα να πάψουν να κάνουν τις θιγμένες παρθένες, γιατί το μόνο που τους ζητάει κανείς είναι να μπουν και να παίξουν μπάσκετ, όχι να λύσουν τα προβλήματα της ομοσπονδίας.

Ακριβως!!

Θα ηθελα να δω καποιον "υπερασπιστη" τους, πχ τον MidiMiliz να απανταει στα ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, διοτι πολυ απλα εσυ λες αυτα που ειπα εγω με λιγοτερο αποτομο και προσβλητικο τροπο. :-D

Ειπαμε. Παχυλους μισθους, δικαιωματα αλλά και υποχρεωσεις. Επελεξαν το μπασκετ, βγαζουν χιλιαδες ευρω ή και εκατομυμρια αλλά πρεπει να ηξεραν οτι εχουν υποχρεωσεις.

Φυσικα και νευριασαμε ολοι(οι μπασκετικοι) με οτν Μαυροκεφαλιδη και τον Σχορτσιανιτη απο Παπαλουκα και Διαμαντιδη και Τσαρτσαρη. Αλλά αλλο το ενα αλλο το αλλο.

Αυτο δεν σημαινει οτι οι 3 τελευταιοι παιρνουν συγχωροχαρτι. Μια χαρα θα επρεπε να φανε βαρυτατες μπασκετικες ποινες και αυτοι. Μπας και διορθωθουν τα πραγματα....

Δημοσ.

Φίλε Πηδαλιούχε, απλώς λέως την γνώμη μου, δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε :)

Κατά την γνώμη μου, ο Μαυροειδής απλώς δεν έχει what it takes για να παίζει στην Εθνική, καθώς ούτε ρεπερτόριο κινήσεων έχει, ούτε προσωπικότητα βγάζει στο γήπεδο. Όταν και ΑΝ τα αποκτήσει, καλώς να ορίσει. Όποτε μπήκε στο παρκέ, η προσφορά του ήταν αντίστοιχη αυτής που είχε π.χ. ο Τσέκος στον ΠΑΟΚ. Δεν θεωρώ ότι επειδή κάποιος έχει απλά ένα μεγάλο κορμί, πρέπει να παίζει σέντερ στην Εθνική.

Ο Καϊμακόγλου είναι καλή αλλαγή για ανάσες από τον πάγκο, αλλά μόνο αν προηγούμαστε ήδη με καμμιά δεκαριά πόντους και δεν υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα. Στην θέση του, χρειαζόμαστε αξιόπιστους σκόρερ που θα τραβήξουν την ομαδα στα δυσκολα.

Ο Κουφός όμως, έχει τα φόντα να γίνει ο βασικός σέντερ της Εθνικής για τουλάχιστον μια δεκαετία, αν τον πιστέψουν και δουλέψουν μαζί του στον τομέα της ψυχολογίας και στο "διάβασμα" των φάσεων.

Ξαναλέω, τα παραπάνω είναι προσωπική μου άποψη με βάση αυτά που βλέπω στο γήπεδο. Μακάρι να κάνω λάθος

Δημοσ.

Δεν θα αισθανόμουν ποτέ Εθνικά υπερήφανος ή Εθνική ντροπή για το αποτέλεσμα ενός αθλητικού γεγονότος.

Και καλα θα κάνεις.

Ομως το οτι το αντιπροσωπευτικο συγκροτημα μπασκετ της χωρας σου, που αντιπροσωπευει τον Ελληνικο αθλητισμο δηλαδη τον αθλητισμο της Ελλαδας, δηλαδη και εσενα εαν εισαι Ελληνας, εαν νικησει ή χασει δεν θα νιωσεις καποια χαρα ή λυπη αντιστοιχα?

Υπαρχει καποια αντιστοιχια και σχεση, δεν μπορει να τα καταργησουμε ολα στον βωμο του μη-εθνικισμου κλπ.

Δεν ειναι εθνικισμος να υποστηριζεις ή να χαιρεσαι και να λυπασαι με τις επιτυχιες/αποτυχιες του αντιπροσωπευτικου συγκροτηματος της χωρας σου.

Εθνικισμος ειναι να το πηγαινεις εστω και ενα βημα παραπερα.

Δημοσ.

Ακριβως!!

Θα ηθελα να δω καποιον "υπερασπιστη" τους, πχ τον MidiMiliz να απανταει στα ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, διοτι πολυ απλα εσυ λες αυτα που ειπα εγω με λιγοτερο αποτομο και προσβλητικο τροπο. :-D

Πωωωωωωωωωωωωω αντε παλι.

Για ποιο λογο συνεχιζεις να πιστευεις οτι εισαι σε θεση να κανεις διαλογο και συνεχιζεις να απευθυνεσαι σε μενα τη στιγμη που σου ειπα επανειλημενως οτι δεν ασχολουμαι παραπανω μαζι σου?

Μη το ψαχνεις, με ταπωσες και δεν εχω επιχειρηματα και ειναι προδοτες. Happy now? Ασε με τωρα plz και κανε τα διαγγελματα σου στους υπολοιπους :> Εδω και 3-4 σελιδες κολησε η βελονα να πουμε

Δημοσ.

Φίλε Πηδαλιούχε, απλώς λέως την γνώμη μου, δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε :)

Κατά την γνώμη μου, ο Μαυροειδής απλώς δεν έχει what it takes για να παίζει στην Εθνική, καθώς ούτε ρεπερτόριο κινήσεων έχει, ούτε προσωπικότητα βγάζει στο γήπεδο. Όταν και ΑΝ τα αποκτήσει, καλώς να ορίσει. Όποτε μπήκε στο παρκέ, η προσφορά του ήταν αντίστοιχη αυτής που είχε π.χ. ο Τσέκος στον ΠΑΟΚ. Δεν θεωρώ ότι επειδή κάποιος έχει απλά ένα μεγάλο κορμί, πρέπει να παίζει σέντερ στην Εθνική.

Ο Καϊμακόγλου είναι καλή αλλαγή για ανάσες από τον πάγκο, αλλά μόνο αν προηγούμαστε ήδη με καμμιά δεκαριά πόντους και δεν υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα. Στην θέση του, χρειαζόμαστε αξιόπιστους σκόρερ που θα τραβήξουν την ομαδα στα δυσκολα.

Ο Κουφός όμως, έχει τα φόντα να γίνει ο βασικός σέντερ της Εθνικής για τουλάχιστον μια δεκαετία, αν τον πιστέψουν και δουλέψουν μαζί του στον τομέα της ψυχολογίας και στο "διάβασμα" των φάσεων.

Ξαναλέω, τα παραπάνω είναι προσωπική μου άποψη με βάση αυτά που βλέπω στο γήπεδο. Μακάρι να κάνω λάθος

Ναι φιλε μου, ο καθενας τη γνωμη του λεει αλλα δεν ειναι αδικο να κρινεις αρνητικα ενα παιχτη επειδη εκανε 2 λαθη σε 2 λεπτα συμμετοχης ανα αγωνα, οταν αλλοι κανουν 30 λαθη?

Παντως για μενα θα επρεπε να ηταν στη θεση του ο Βουγιουκας, μετα και την εμπειρια και τις καλες εμφανισεις του στο final4. Προτιμηθηκε ομως απ το Ζουρο ο Μαυροειδης γιατι στο τελευταιο φιλικο εκανε πολυ καλη εμφανιση. Αλλα η μεταχειριση που του επιφυλασσει ειναι απαισια.

Ο Καιμακογλου ειναι αξιοπιστος σκορερ, απ τους ελαχιστους που εχουμε. Να σε ρωτησω κατι αν επιτρεπεται, τι ομαδα εισαι?

Ασφαλως και ο Κουφος εχει τα φοντα για το μελλον οπως και πολλοι αλλοι νεαροι παιχτες, το θεμα ομως ειναι τωρα τι κανουμε, στη διοργανωση αυτη.

Δημοσ.

O Kουφος τελειωσε σαν παιχτης απο τοτε που τον χαπακωσανε οι Αμερικανοι για να βαλει κιλα. Το ταλεντο το ειχε στην περιφερεια και τον κανανε βαρυ με το ετσι θελω μαθαινοντας του αλλο μπασκετ απο αυτο στο οποιο ειχε ταλεντο.

Μην περιμενετε απο αυτον. Για Τσακαλιδης καλος ειναι.

Σαν να παιρνανε τον Νοβιτζκι και να του βαζανε κιλα για να παιξει σεντερ λογω υψους. (Δεν εννοω οτι ο Κουφος ηταν Νοβιτσκι αν και πολλοι ΑΡΔ ειχαν ξεκινησει τις συγκρισεις τοτε, απλα εξηγω).

Δημοσ.

Δεν θα αισθανόμουν ποτέ Εθνικά υπερήφανος ή Εθνική ντροπή για το αποτέλεσμα ενός αθλητικού γεγονότος.

Κακά τα ψέμματα, αν το δεις και καθαρά σε αθλητικό πλαίσιο (και οπαδικό αν θέλεις), πάντα θέλουμε να κερδίζει η ομάδα που υποστηρίζουμε. Και ακριβώς λόγω του πιο "αθλητικού" χαρακτήρα των εθνικών ομάδων (χωρίς αμοιβή, όχι επαγγελματικό), αυτές απευθύνονται στο σύνολο των φιλάθλων.

Επειδή λοιπόν υποστηρίζουμε αυτές τις ομάδες, θέλουμε το καλύτερο για αυτές. Θέλουμε τους καλύτερους παίκτες να συμμετέχουν, για να είναι ανταγωνιστική η Εθνική και να χαιρόμαστε νίκες, όπως και με τις κανονικές ομάδες. Όπως ακριβώς θα με πείραζε αν κάποιος παίκτης "πουλούσε" την ομάδα μου, έτσι με πειράζει και στην Εθνική. Και ένα παραπάνω για την Εθνική, γιατί είναι υποχρέωσή τους (εγώ θα το έβαζα καναδύο επίπεδα κάτω από την υποχρεωτική στράτευση!). Άσε που αποκομίζουν και προνόμια αν διακριθούν, οπότε δεν είναι καν εντελώς αφιλοκερδώς.

Να σε ρωτησω κατι αν επιτρεπεται, τι ομαδα εισαι?

ΠΑΟΚ είμαι, αλλά προσπαθώ να μην έχω κόμπλεξ με τις άλλες ομάδες

Δημοσ.

Πωωωωωωωωωωωωω αντε παλι.

Για ποιο λογο συνεχιζεις να πιστευεις οτι εισαι σε θεση να κανεις διαλογο και συνεχιζεις να απευθυνεσαι σε μενα τη στιγμη που σου ειπα επανειλημενως οτι δεν ασχολουμαι παραπανω μαζι σου?

Επειδη βλεπω οτι δεν δινεις επιχειρηματα και εχεις κολλησει στο οτι τους δικαιολογεις για καποιον λογο φαντασμα που πρεπει ταχα να βορυμε. Και θελω να το αναδειξω αυτο το πραγμα.

Και θελω επισης να αναδειξω οτι σε αυτα που ειπα εγω και ανελυσε πιο διεξοδικα ο Chupacabra δεν λες και δεν λετε ΤΙΠΟΤΑ. Μηπως γιατι εχουμε δικιο?

Το οτι δεν θελεις να κάνεις διαλογο μαζι μου καμια σημασια δεν εχει και λιγο με ενδιαφερει, εγω θα σε ρωτασω οταν βλεπω οτι λες τα ιδια. Ισα ισα που με επιβεβαιωνει βεβαια το να μην μου απαντας ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...