MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Καλά, αυτά τα "όποιος και να έπαιζε, μία στις τόσες θα έβαζε τα τρίποντα/θα σκόραρε 30 πόντους/θα καθοδηγούσε σωστά την ομάδα" είναι για να απαξιώνουμε με ευκολία. Ο Μπουρούσης ήταν πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ της ομάδας στο τουρνουά (και τρίτος στις ασίστ!), δεν σούταρε τρίποντα εκτός συστήματος (11 σούταρε σε 10 ματς) και στα δυο πιο δύσκολα ματς έκανε σπουδαίες εμφανίσεις. Τώρα, ότι είναι γκρινιάρης, ότι μπορεί να μην έχει δουλέψει όσο θα μπορούσε το ταλέντο του, ότι δημιουργεί προβλήματα, μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά στο συγκεκριμένο τουρνουά την δουλειά του την έκανε, έστω από ένα σημείο και μετά. Όποιος έχει προσωπικές αντιπάθειες μαζί του, ας πει ότι δεν τον γουστάρει ως άτομο κι ας μην ψάχνει ψευτομπασκετικές δικαιολογίες για να ρίξει τη χολή του. Φαν των στατιστικων κι εσυ ε? Αχ αυτος ο Χατζηγεωργιου, αχ. Ο Μπουρουσης σε 2 σοβαρα παιχνιδια επαιξε καλα (και του βγαζω το καπελο οσο κι αν σε βολευει να με παρουσιαζεις ως κολημενο Παναθηναικο κλπ κλπ): με τη Γαλλια και τη Σερβια. Ας δουμε τωρα την προσφορα του στα σημαντικα παιχνιδια που εκριναν την διασταυρωση μας στην 8δα: vs Russia: 5 ποντοι, 1 λαθος. Αυτα vs FYROM: 2/11 εντος παιδιας, 2 λαθη, 10 ριμπαουντ. Αυτα με αντιπαλοους τους εταιρους Μπουρουσηδες, ονοματι Αντιτς ο φοβερος και Γκεζεφσκι ο τρομερος. vs Slovenia: 8 ποντοι με κατω απο 50% ευστοχια, 7 ριμπαουντ. Αυτα. (Οφειλω να ομολογησω οτι ειναι σταθερα ο καλυτερος Ελληνας ριμπαουντερ εδω και χρονια.) Παμε να δουμε και πως διαμορφωσε ο Μπουρουσης τα στατιστικα που παρουσιαζεις (σημαντικα παιχνιδια ολα): Vs Finland: 18 ποντοι, 10 ριμπαουντ, σαρωσε το ζωγραφιστο. vs Bosnia: 12 ποντοι, 5 ριμπαουντ Vs Georgia: 13 ποντοι, Και τους Κουφο-Μαυροειδη να εβαζε σε αυτα τα 3 παιχνιδια δε νομιζω να τα πηγαιναν πολυ χειροτερα. Και ερχομαστε στη Γαλλια που επαιξε καλα (με 5/10 προσπαθειες παντως), και στη Σερβια που εβγαλε ματια. Βασικα η αποδοση του με τη Γαλλια ειναι πιο αξιοθαυμαστη απο αυτη με τη Σερβια, διοτι οι Σερβοι ηταν αλλου για αλλου, ενω με τους Γαλλους καθαρισε φασεις σε μια ρακετα γεματη πραγματικα καλους αντιπαλους. Και παμε στο δια ταυτα: Χωρις Μπουρου το μονο που θα ειχε αλλαξει σε αυτο το τουρνουα, τολμω να πω, ειναι οτι θα μας ειχαν παρει με διαφορα οι Γαλλοι οπου επαιξε καταλυτικο ρολο στην εξελιξη του παιχνιδιου. Η συγκεκριμενη Σερβια θα ειχε χασει νομιζω ακομα και με Κουφο. Αυτα απο στατιστικης αποψης. Απο αγωνιστικης ο καθενας οτι θελει βλεπει, τη γνωμη μου την ειπα. Οσο βοηθησε τον γαυρο τοσα χρονια στην κατακτηση τιτλων τοσο βοηθα και την Εθνικη. *Το οτι δεν παριστανε τον Νοβιτζκι σε αυτο το τουρνουα παντως, ειναι ενα σημαντικο επιχειρημα υπερ του, ηταν σαφως η ωριμοτερη παρουσια του στην Εθνικη. Αν και θεωρω οτι αυτο ηταν εντολη Ζουρου σε αντιθεση με τον Καζλαουσκας που ειχε φαει χειροτερο κολημα κι απτο οιδιποδειο με την παρτη του.
washcloud Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 ^ ...συμφωνώ σε όλα (και δεν υποστηρίζω καν συλλόγους). Συν το ότι η αίσθηση που άφησε ότι ήταν απών σε διάφορες φάσεις που τον ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ (άμυνα, ρημπάουντ α&ε, σκρινς, να παίρνει πάσες κτλκτλ ήταν εξαφανιζόλ. Όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια πχ ο Φώτσης, και φέτος είναι ΠΑΝΤΟΥ). Τα δε χαμένα -λιγότερα ή περισσότερα φέτος doesn't matter- τρίποντα χωρίς προϋποθέσεις, ΚΑΙ χωρίς προϋποθέσεις για ρημπάουντ, τί να τα λέμε, μας έχει κόψει το στομάχι. Και άλλα διάφορα.
FilipposMD Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Πρώτον, προσωπικές αντιπάθειες δεν έχουν μόνο οι Παναθηναϊκοί. Τον Μπουρούση τον βρίζουν και Ολυμπιακοί. Αναφέρομαι σε προσωπική αντιπάθεια που μπορεί να προκύπτει πχ από τον χαρακτήρα του παίκτη. Εγώ σιχαίνομαι τον Ναβάρρο, για παράδειγμα, επειδή κάνει καραγκιοζιλίκια. Επίσης, τα στατιστικά όντως μπορεί να τα δει κανείς όπως τον βολεύουν. Για μένα, μετράει η απόδοση στα σημαντικά ματς και σημαντικά ματς είναι από 8άδα και μετά ή αυτά που κρίνουν πρόκριση τέλος πάντων. Το τι έκανε με τα Σκόπια, μικρή σημασία έχει για την εξέλιξη του τουρνουά. Να θυμίσω ότι ο Παπαλουκάς το 2005 είχε συνολικά 12 πόντους και 11 λάθη με 4/17 σουτ στα 4 πρώτα ματς. Μετά, άρχισαν τα σημαντικά και έβαλε 55 πόντους με 21/30 σε προημιτελικό, ημιτελικό και τελικό. Τι θα πούμε λοιπόν; Ότι ο Παπαλουκάς ήταν καρικατούρα και ασταθής στο Ευρωμπάσκετ του 2005; Η εθνική δεν χρειάζεται τον Μπουρούση για να περάσει στους 12. Τον χρειάζεται για μετά. Πάντως, ακόμα κι αν βγάλουμε τα παιχνίδια με τους εύκολους αντιπάλους (Μαυροβούνιο, Φινλανδία, Γεωργία, Βοσνία), οι μέσοι όροι του στα σοβαρά ματς είναι οι εξής (σε παρένθεση τα στατιστικά με βάση όλα τα ματς): 15 πόντοι (12,4) 6,9 ριμπάουντ (5,9) 1,9 ασίστ (1,3) 1,6 λάθη (2) Τα ποσοστά του στα σουτ ήταν όντως καλύτερα στα εύκολα ματς, αλλά βαριέμαι να κάνω τις πράξεις για τα ακριβή νούμερα. Από αυτά πάντως δεν φαίνεται να "έχτισε" τα στατιστικά του στα εύκολα ματς. Έτσι μου φαίνεται εμένα. Edit: τα χαμένα τρίποντα ήταν 8 σε όλη τη διοργάνωση! Ναι, κατέστρεψαν την ομάδα... Τέλος πάντων, δεν είμαι καν οπαδός του Μπουρούση, αλλά αυτή η ευκολία που τους βγάζουμε όλους λίγους μου την δίνει.
washcloud Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Ναι Φίλιππε, όταν τα κάνει ο άλλος σε νευραλγικά σημεία του παιχνιδιού, ΚΑΙ τα τζούφια τρίποντα, και το ότι δεν είναι κανείς από κάτω για να μαζέψει, σε συνδυασμό με ψόφια δίποντα και άλλες ιστορίες, ναι, την καταστρέφει. Ή τουλάχιστον αφήνει -σε συνδυασμό με τα ανάλογα "κατορθώματα" του Ζήση αλλά και άλλων- δυσάρεστη αίσθηση. Το ότι αν δεν είχε κάνει το χθεσινό παιχνίδι ίσως και να μη βλέπαμε προ-ολυμπιακό, δεκτό, αυτό όμως δεν τον δικαιολογεί. Και κυρίως δεν τον δικαιολογεί, γιατί δεν ανεβάζει ΠΑΝΤΑ απόδοση "σε σημαντικά παιχνίδια". Η αλήθεια είναι η αστάθειά του, το ότι είναι αλλού γι' αλλού, ανακατεύει άσχημα την ομάδα (δεν το υπολογίζεις καθόλου αυτό εσύ) και, για να ξέρουμε τί λέμε, χθες μπορείς να τον πεις ΚΑΙ κωλόφαρδο, για αρκετά από αυτά που έβαλε. Του ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ όμως πως σε σχέση με άλλες φορές που δε σηκώνει καν πόδι/χέρι, χθες όντως ΕΤΡΕΧΕ. Αυτό δηλαδή που οφείλει ο κάθε παίκτης να κάνει πάντα. Δουλευόμαστε; Προσωπικά δε, έχω σχεδόν την ίδια εντύπωση για Παπαλουκά-Σπανούλη (και πέρσι ΚΑΙ για Διαμαντίδη) απ' το 2007 (συμπεριλαμβανομένου του 07), μιας και το τονίζεις. (...και 'μένα μου τη δίνει η ευκολία του να υποστηρίζονται αυτοί που ενώ άλλοι κι άλλοι σκίζονται, την έχουν δει ιστορία και "παίζουν όποτε γουστάρουν").
Chrisxxx Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Ολοι οι εμπειροι παιχτες παιζουν για τα πλειοφ, εκει ειναι το ζουμι. Οι ισπανοι το 2009 επαιζαν μεχρι το 38' με την Αγγλια την προκριση τους στους 12 του Ευρωμπασκετ, τελικά προκρίθηκαν 4οι από τον ομιλο των 12 και μετά ανέβασαν ταχυτητα και μην τους ειδατε. Ποιος ο λόγος να παιζει καποιος σε τουρνουα 18 ημερών και 11!!!!! αγώνων στο 100% στους πρώτους 8; Για να κουραστει και στα νοκ αουτ παιχνίδια να μην μπορει να παρει τα πόδια του; Από το 2007 και μετά αυτο συνηδητοποίησε η Ελληνικη ομάδα και μόνο τα νοκ αουτ παιχνίδια χτυπαει.. Ποιος ο λόγος να παιξεις στο 100% με την διοργανώτρια Ισπανία σε παιχνίδι ομίλου όταν θα την ξαναβρεις μπροστά σου; Κανένας. Παιζεις στον ημιτελικό στο 100% και τους κάνεις ρεζίλι σε όλο τον κόσμο με τα καμώματα τους και τις βουτιές τους.
washcloud Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Ναι βρε Χρήστο, αυτό είναι που συμβαίνει και με την δική μας εθνικάρα. Το βρήκες. Γι' αυτό πήραμε τα τέτοια μας πέρσι πχ. Επειδή κρατάγαμε δυνάμεις για φέτος, για να μη χάσουμε τσ' Ολυμπιακούς του 12. Χαλαρώστε βρε παιδιά.
FilipposMD Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Εντάξει, πέρσι υπήρχε πρόβλημα στην ομάδα, ήταν φανερό. Προσωπικές σχέσεις, παραγοντιλίκια, προπονητής, κάτι έφταιγε πάντως. Αλλά μιλάμε για μια χρονιά στις τελευταίες 8. Το "παίζουν όποτε γουστάρουν" είναι πολύ σχετικό. Μερικοί μπορεί απλά τόσο να μπορούν, δεν είναι όλοι ικανοί να σκίζονται καθημερινά και είναι προσόν τους να ξέρουν πότε να τα δώσουν όλα. Ο Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς είναι κλασικό παράδειγμα ομάδας που επικεντρώνεται στα σημαντικά ματς. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει πάει 3 ευρωλίγκες και Δεκέμβριο ή Φεβρουάριο κανείς δεν τον χαρακτήριζε ως την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Αυτό μπορεί να το πληρώσεις βέβαια (όπως ο ΠΑΟ τις άλλες 2 χρονιές που έμεινε μακριά από F4), αλλά όταν δεν είσαι υπερομάδα ή υπερπαίκτης, εγώ δεν βλέπω άλλη λύση, έτσι που είναι το καλεντάρι. Θα το πας λάου λάου εκεί που σε παίρνει, για να μπορείς να τα δώσεις όλα στο τέλος που κρίνονται οι στόχοι. Επίσης, washcloud, δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω πού εστιάζεται η κριτική σου. Τι από τα παρακάτω λες; α. Οι παίκτες αυτοί είναι καλοί, αλλά κωλοβαράνε/βαριούνται/βεντετίζουν/κάνουν του κεφαλιού τους με αποτέλεσμα να μην πηγαίνει όσο καλά θα μπορούσε η ομάδα. β. Οι παίκτες είναι καλοί, παίζουν με συνέπεια, αλλά οι προπονητές που έχουμε είναι ανεπαρκείς και δεν πετυχαίνουμε όσα θα μπορούσαμε. γ. Οι παίκτες δεν είναι καλοί, αλλά υπάρχουν καλύτεροι που δεν καλούνται ή δεν τους βάζει ο προπονητής να παίζουν. Γιατί ΟΚ, ούτε εγώ χάρηκα με την αστοχία του Ζήση, αλλά αυτός είναι ο καλύτερος που είχαμε αυτή τη στιγμή. Προφανώς ούτε σε αυτόν αρέσει να παίρνει 10 σουτ σε κάθε ματς (δεν το κάνει ποτέ), αλλά ελλείψει άλλου, αναγκαζόταν να το κάνει. Αν αντί για τον Ζήση έπαιρνε τα σουτ ο Καλάθης, ο Ξανθόπουλος ή ο Σλούκας, θα είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα; Προς τιμήν του είναι που πήρε τις ευθύνες.
Chrisxxx Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Btw ετοιμαστειτε για μεγάλη ηττα σήμερα. Χαλαρη διαθεση, τρεις απουσίες, θα γίνει παιχνιδι που ευνοει τη Λιθουανια. Παμε για 20αρα.
washcloud Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Το α) Φίλιππε, το 2ο μέρος απ' το β) και ας πούμε και κάτι από το γ) . Γενικά για 'μένα ταλέντο υπάρχει, αλλά πάει χαμένο. Επίσης ενώ βλέπω σκίσιμο από κάποιους, από άλλους δεν. Κι ακόμα γενικότερα, θα προτιμούσα το χτίσιμο μια ομάδας με ό,τι νέο έχουμε σαν υλικό, κι ας έχει κόστος για τάδε διάστημα. Σε γενικές γραμμές αυτά. Εκεί που δεν με καταλαβαίνεις, κι ενώ εσύ είσαι "ικανοποιημένους από αυτά που δίνουν", εγώ κριτικάρω ακόμα κι αν δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από πίσω. Όταν κάνει αηδίες ο Μπουρούσης, γκρινιάζω. Όταν κάνει ο Ζήσης, το ίδιο. Ξαναλέω, δες τους Σκοπιανούς, και πόσο αξιοποιούν τη δυναμική τους. Ε δεν μπορώ να βλέπω τον Ζήση τη μια (στο τόσο...) να μου κοπανάει τρίποντο, και την άλλη να μπερδεύει τα μπούτια του στο κατέβασμα.
FilipposMD Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Ποιους έχεις στο μυαλό σου όταν λες ότι υπάρχει ταλέντο που πάει χαμένο; Επίσης, συμφωνώ για τα Σκόπια, αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη τους καλή διοργάνωση. Αν και του χρόνου πάνε εξίσου καλά, να αναλύσουμε την περίπτωσή τους. Αλλιώς, έχουν υπάρξει πολλές ομάδες που λόγω συγκυριών έφτασαν ψηλά σε ένα τουρνουά. Λοιπόν, πολύ χάρηκα την σημερινή εμφάνιση της ομάδας. Κι εγώ 20άρα περίμενα, αλλά έδειξε μεγάλη σοβαρότητα και διάθεση η εθνική. Μπράβο στον Ζούρο, σε όλα τα ματς την ετοίμασε καλά την ομάδα, ψυχολογικά τουλάχιστον. Εν τω μεταξύ ο Φώτσης μιλάει χειρότερα ελληνικά από τον Κουφό, χαχα. Άντε και του χρόνου Λονδίνο!
washcloud Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 ...ακόμα και τον Μπουρούση εννοώ. Άμα δεν ήταν ο βλάκας που είναι, θα έκανε πολύ καλύτερα πράμματα. Αλλά επειδή χαΐρι απ' αυτόν δεν περιμένω, πιο πολύ με νοιάζουν οι νεότεροι (Καλάθης, Κουφός, Μπράμος, Βασιλειάδης κτλ). Το ταλέντο επίσης δεν πάει χαμένο μόνο απ' τους ίδιους τους παίκτες, αλλά και από τις επιλογές του προπονητή, και όχι μόνο. Τεσπα. ...ο δε Φώτσης μου θυμίζει όταν μιλάει, τον Ιωαννίδη μεθυσμένο.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Λιγα για τον Φωτση. Mπουλντοζα μπουλντοζα!
washcloud Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 ...εμείς ας λέμε ό,τι θέλουμε. ΑΥΤΟΣ να κρύβει λόγια.
Tilemaxx Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Τον Μπουρούση μετά το 2009 και τον εκβιασμό στους Αγγελόπουλους με αποτέλεσμα το νέο χρυσό συμβόλαιο των 2εκ. € το ΧΡΟΝΟ, τον έβριζαν οι πάντες. Όχι για την συμπεριφορά του, αλλά για την αγωνιστική του καθίζηση. Πραγματικά μετά το 2009 δεν έκανε ΕΝΑ μεγάλο μάτς απέναντι σε σοβαρό αντίπαλο (εκτός του τελικού Κυπέλλου με ΠΑΟ όπου χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι). Παίκτης αμπάσκετος, ανάρχιδος, αγύμναστος, άνευρος, αχάριστος και ψευτοτσαμπουκάς. Παίκτης που όποτε βρεί δυναμικό/αθλητικό σέντερ απέναντι του τα κάνει πάνω του. Παίκτης όπου δεν μπορεί να παίξει με πλάτη, παρά απέναντι σε σέντερ επιπέδου Γεωργίας. Τι άλλο να πούμε. Μεγάλο λαβράκι τσίμπησε η Αρμάνι. Όσο κοκοκο έκανε με τον Ολυμπιακό στα μεγάλα μάτς, τόσο θα κάνει και εκεί. Με τις... δέκα μέρες στο χέρι έμεινε τελικά.
chill Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Θέλω να δω Ναβάρο να κλαίει. Θέλω να δω τους Gasol να παίρνουν αγκαλίτσα το Casoline για παρηγορία. Θέλω τον Ricky Rubio να γευτεί στο παρκέ ότι και ο Ricky Martin στο κρεβάτι!!!! Σήμερα όλοι είμαστε με την Αγκόλα και τον Ντε Κολό. Allez Angola
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.