tarantules Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Θέλω να ρωτήσω εαν στις μητρικές υπάρχει κάποιο μοναδικό id αποθηκευμένο πχ σε κάποιο chipset ή BIOS το οποίο όμως να μην μπορεί να αλλαχτεί και να μπορεί κάποιος να το διαβάσει με κάποιο πρόγραμμα. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το MAC address μιας κάρτας δικτύου
tarantules Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Visual Basic 6.0 ξέρω.Το θέμα δεν είναι αυτό αλλά εαν υπάρχει αυτό το ID και πως μπορώ να το ανακτήσω
hawkpilot Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Είχα φτιάξει κάτι ανάλογο στο παρελθόν σε DOS (σε DPMI mode) - θυμάμαι ότι σε PC μη επώνυμα δεν υπήρχε κάτι μοναδικό όσον αφορά μητρική - BIOS. Αυτό που είχα κάνει ήταν να λάβω υπόψιν κι άλλα hardware χαρακτηριστικά όπως το μέγεθος μνήμης RAM, το volume serial number του πρώτου δίσκου και, αν υπήρχε, το MAC address. Η ρουτίνα που είχα γράψει ήταν σε assembly μέσα από turbo pascal και διάβαζε όλo το BIOS σαν byte stream αφού έκανα διάφορους μετασχηματισμούς XOR. Έχω την αίσθηση ότι μόνο σε επώνυμα μηχανήματα θα βρεις μοναδικό χαρακτηριστικό στο BIOS λόγω serial number.
tarantules Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Σκέφτηκα τη μητρική σαν σημείο αναφοράς επειδή είναι ένα στοιχείο του υπολογιστή όπου κάποιος κάνει σπάνια αναβάθμηση (σε σχέση βέβαια με τα υπόλοιπα parts), ώστε να βρώ κάποιο (οποιοδήποτε) id και να το χρησιμοποιήσω σαν footprint για να κάνω authentication κάποιο πρόγραμμα ώστε εαν ο χρήστης το μεταφέρει σε κάποιο άλλο pc να μην μπορεί να δουλέψει και να κλειδώνει. Πχ να ελέγχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα το κρυπτογραφημένο id που θα του έχω βάλει στο πρόγραμμα εκ των προτέρων.
hawkpilot Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Νομίζω ότι το μόνο που μπορείς να βασιστείς είναι η MAC address. Άλλωστε, τα τελευταία 5-6 χρόνια, οι περισσότερες μητρικές (αν όχι όλες) έχουν ενσωματωμένη κάρτα δικτύου. Ψάξε εδώ για πληροφορίες και κώδικα που αφορά VB6.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.