infini Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 1)Διάβασα οτι οι SSD έχουν συγκεκριμένο αριθμό εγγραφών και μετά από κάποιο διάστημα τα φτύνουν. Ισχύει; 2)Αξίζει να βάλω SSD τελευταίας γενιάς σε σχετικά παλιό σύστημα; (π.χ. σε socket 775 με P31 chipset) 3)Αν ένας SSD είναι σχεδιασμένος για SATA 3, χάνει πολύ σε ταχύτητα αν συνδεθεί σε motherboard με SATA 2; (Θεωρητικά το SATA 2 υπερκαλύπτει το read/write ενός SATA 3 SSD) 4)Αν βάλω Windows XP και όχι Windows 7 θα έχω απώλεια στην ταχύτητα; Ευχαριστώ.
Cham Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 SSD το πιο "περίεργο"κεφάλαιο" στους υπολογιστές για εμένα. 1)"Υποτίθεται" έχουν πολλαπλάσιες εγγραφές από τους συμβατικούς. 2) Όλα εξαρτώνται απο τον Controler σου όσο πιο τελευταίας γενιάς είναι τόσο καλύτερα θα πάει. 3) SSD on USB = πεταμένα χρήματα. 4) θα έχεις κατά την γνώμη μου,γιατί δεν φτάνει ένας controler για να οδηγηθεί σωστά.(παρ'ολα αυτά δεν το έχω μετρήσει) Εγώ δεν χρησιμοποιώ SSD στα μηχανήματα μου ούτε τον προτείνω.και ο λόγος ήταν οτι αγόρασα εναν 400 ευρω και δεν ήταν καθόλου ανταποδοτικός. Αν δε τον θέλεις με πολλαπλά κ διαφορετικά partition τότε καταντάει προβληματικός. Μονο σε Mac θα τον έβαζα για κάποιον λόγο το osx τους υποστηρίζει καλύτερα και είπα σε καμία περίπτωση με bootcamp κλπ. Μαγικά τους σημεία το βάρος τους και η θερμοκρασία τους που δεν υπάρχει. Εναλλακτική ο υβριδικός της Seagate,που είναι ένας συνδυασμός και των δυο βασικών τεχνολογιών,και είμαι έτοιμος να βάλω στο laptop μου.
panos_chem Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 sata 2 και sata 3 θα εννοεις, οχι usb. Η μητρικη με εσωτερικο σκληρο συνδεεται με sata. Δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα να τον τρεξεις τον σκληρο σε sata3 απλως η μητρικη σου θα τον δουλευει ως sata2 και δεν νομιζω να δεις και καμια διαφορα. Εχει τεραστιο αριθμο εγγραφων-διαγραφων, οποτε πιθανοτερο ειναι οτι θα αλλαξεις συστημα και θα παρεις αλλον σκληρο παρα να σου χαλασει. Ειναι σαν τους σκληρους δισκους τους μηχανικους. Εχουν ενα οριο ζωης το οποιο ομως τους αντικαθισταμε εμεις οι χρηστες για κατι πιο καινουργιο παρα οταν χαλασουν. Παντα βεβαια ειναι και το κομματι που θα σου κατσει, δλδ μπορει να παρεις εναν σκληρο και να αντεξει 1 χρονο και να παρεις εναν αλλον και να σου αντεξει 10 χρονια!!! Αλλα σε θεωρητικο παντα επιπεδο εχουν μεγαλη διαρκεια ζωης οι ssd. Μη σε απασχολει αυτο δηλαδη. Τσιμπα τον!!!!!!!!!!!!!!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Super Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Μονο σε Mac θα τον έβαζα για κάποιον λόγο το osx τους υποστηρίζει καλύτερα και είπα σε καμία περίπτωση με bootcamp κλπ. δεν ισχύει κάτι τέτοιο... Εγώ δεν χρησιμοποιώ SSD στα μηχανήματα μου ούτε τον προτείνω.και ο λόγος ήταν οτι αγόρασα εναν 400 ευρω και δεν ήταν καθόλου ανταποδοτικός. ποιο μοντέλο?
antonl Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 1)Διάβασα οτι οι SSD έχουν συγκεκριμένο αριθμό εγγραφών και μετά από κάποιο διάστημα τα φτύνουν. Ισχύει; 2)Αξίζει να βάλω SSD τελευταίας γενιάς σε σχετικά παλιό σύστημα; (π.χ. σε socket 775 με P31 chipset) 3)Αν ένας SSD είναι σχεδιασμένος για USB 3, χάνει πολύ σε ταχύτητα αν συνδεθεί σε motherboard με USB 2; (Θεωρητικά το USB 2 υπερκαλύπτει το read/write ενός USB 3 SSD) 4)Αν βάλω Windows XP και όχι Windows 7 θα έχω απώλεια στην ταχύτητα; Ευχαριστώ. 1) Έχουν αλλά όπως ειπώθηκε μη σε απασχολεί. Λογικά θα τον αλλάξεις πριν φτάσει σε σημείο να σου δημιουργεί πρόβλημα. 2) Ναι, αξίζει. Δεν είναι και τόσο παλιό σύστημα. Σε 775 με P965 τον έχω και έχει διαφορά. Απλά μην πάρεις τους ταχύτερους που φτάνουν 500MB/s read εφόσον δεν έχεις SATA-3. Όχι ότι πιστεύω πως θα παρατηρήσεις τραγική μείωση στην ταχύτητά του αλλά μπορείς να εξοικονιμίσεις χρήματα για κάτι με εφάμιλες επιδόσεις. 3) Όπως είπε κι ο panos_chem μάλλον μιλάς για SATA2/3. Δεν έχει νόημα SSD σε usb. 4) Δεν είμαι σίγουρος τι παίζει με το trim σ αυτές τις περιπτώσεις. Πάντως αν είσαι σε 775 με P31, σκέψου το ενδεχόμενο να περάσεις σε Win7.
Cham Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 δεν ισχύει κάτι τέτοιο... ποιο μοντέλο? Ocz ήταν ο δίσκος με πράσινη ετικέτα δεν θυμάμαι μοντέλο. Μετρημένος με το Gbench και στα δυο λειτουργικά η διαφορά ήταν εμφανώς μεγαλύτερη στο osx δοκίμασε το.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Super Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Ocz ήταν ο δίσκος με πράσινη ετικέτα δεν θυμάμαι μοντέλο. Μετρημένος με το Gbench και στα δυο λειτουργικά η διαφορά ήταν εμφανώς μεγαλύτερη στο osx δοκίμασε το. OCZ Agility? πόσο γουστάρω όταν δίνουμε τόσα λεφτά και δεν θυμόμαστε τι αγοράζουμε σε ποια μέτρηση? sequential? δεν δίνεις και πολλές πληροφορίες, πάντως αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα είχε βουήξει ο τόπος, αντιθέτως ξέρουμε ότι μέχρι το Lion τα Mac OS δεν υποστήριζαν καν trim, τι να λέμε τώρα...
infini Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Έχει δίκιο ο Πάνος. Έκανα την αλλαγή στο αρχικό Post. Σκέφτομαι να περιμένω γιατί οι SSD εξελίσσονται συνεχώς. Άλλωστε οι σκληροί δίσκοι ήταν ανέκαθεν το εξάρτημα που φρέναρε τις επιδόσεις του υπολογιστή. Μου φένεται λίγο οξύμωρο η Seagate να βγάζει υβριδικό (και στος 7200 στροφές) τη στιγμή που άλλες εταιρίες βγάζουν ταχύτερα μοντέλα SSD.
basilis5 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 οσο περιμενεις τοσο θα πηγαινει προς τα πισω.. η ταχυτητες εξελισονται σιγουρα ναι αλλα οικονομιξα δεν πεφτουν. πριν 1 χρονο ο 40ρης ειχε 100€ και τωρα εχει ο 64ρης.. σε λιγο καιρο με τοσα θα παιρνεις 80gb.. θελω να πω πως οι προσιτες λυσεις ( σε σχεση με τον ογκο) πανε ψιλοαργα.
infini Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Συμφωνώ, αλλά είναι και θέμα ταχυτήτων εκτός από χωρητικότητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.