Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για fantasy book


Xorxhs!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να αγορασω δωρο ενα fantasy book και θα ηθελα να μου προτεινετε αυτο που θεωρειτε ως το καλυτερο fantasy book που εχετε διαβασει εως τωρα.

 

http://www.barbara-erskine.co.uk/novels/novels/child-of-the-phoenix/ αυτο ειναι μια καλη περίπτωση για να καταλαβετε που κινουμαι :)

Δημοσ.

Το Σιλμαρίλλιον.

+1,εκτός αν είναι η πρώτη επαφή με fantasy.Για ξεκίνημα θα πρότεινα νουβέλλες lovecraft/salvatore.Φυσικά σε κάποια φάση,ειδικά για τον 2ο θα απορείς πως τον διάβαζες(!).Επίσης θα μπορούσες να αρχίσεις το "a song of fire and ice",μια πιο ρεαλίστικη προσέγγιση τoυ fantasy,με ίντριγκα,σεκς και αίμα!
Δημοσ.

Ρε συ το Σιλμαρίλλιον είναι η βίβλος του φανταστικού.Περιγράφει τον κόσμο του άρχοντα απο το πάνθεον μέχρι "σύγχρονες" φυλλές.Είναι χωρίς υπερβολή,μια πετυχημένη προσέγγιση μιας fantasy κοινωνίας.Προσωπικά ήταν αρκετό για να με πορώσει να διαβάσω την τριλογία και το "χόμπιτ",αλλά όταν το ξεκίνησα,είχα διαβάσει πολλές νουβέλες,και ήθελα κατι πιο μελετημένο,με συνέπεια,ήθελα να διαβάσω για κάποιον ήρωα,που έχει πάθη και αδυναμίες,που ηρωικότητα είναι η υπέρβαση που κάνει,και όχι απλά να ναι το τουμπανο,που απλά ήταν πολυ γαμάουα για ν'ακολουθήσει τα στερεοτυπα της πολεμόχαρης φυλης του!Αν όμως κάποιος δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα,μια νουβέλλα με πολυ εφφέ και ευκολοχώνευτο αριθμό δεδομένων(πανθεον,ήρωες,φυλλές,χώρες,κλάσσεις κτλ)

Δημοσ.

Εμένα μου φάνηκε σαν να με είχαν βάλει τιμωρία, όταν άρχισα να το διαβάζω.

 

Και δεν το τελείωσα ποτέ...

Δημοσ.

Isaac Asimov, The end of eternity / Ισαάκ Ασίμοφ, Το τέλος της αιωνιότητας

Ray Bradbury, Fahrenhait 451 / Ρέι Μπράντμπερι, Φαρενάιτ

Ursula LeGuin, Τhe word for world is forest / Ο. Λε Γκεν, Η λέξη για τον κόσμο είναι δάσος

Δημοσ.

Αναλόγως τι έχει ήδη διαβάσει το άτομο που θα το πάρεις.

Από εκεί και πέρα τα αγαπημένα μου είναι :

 

-Τόλκιν: Σιλμαρίλιον(ή τον άρχοντα που είναι συλλογή 3 βιβλίων)

-Μάρτιν: A Song of Ice and Fire(5 βιβλία,νομίζω κάποιος το εκδίδει και στην ελλάδα αλλά δεν είμαι σίγουρος)

-The War of the Spider Queen(συλλογή 6 βιβλίων,το εκδίδουν οι εκδόσεις Άνουβης νομίζω)

-Warhammer40k The Horus Heresy(συλλογή 15 βιβλίων,είναι sci-fi αλλά πολύ ωραία),εκδόσεις Anubis

 

Από εκεί και πέρα έχει πολλά και φθηνά,ιδίως με αυτά του Salvatore(Drizzt series)έχει βρομίσει ο τόπος αλλά δεν είναι και τόσο καλά.

Δημοσ.

Τα βιβλια του Salvatore μου αρέσουν παρα πολυ. Εχω διαβασει καμια 25αρια... Ξεκινα με Icewind dale trilogy και θα πορωθεις. Το ιδιο και αυτος που θα λαβει το δωρο. Επισης προτίμησε τα στα αγγλικα στη μεταφραση χανουν.

 

android.png

Δημοσ.

157950.jpg

 

Αυτο οντως ειναι τιμωρια αν δεν εισαι Major fan. Παντως και Σιλμαριλιον για αρχη δε λεει κ γω το παρατησα αλλά οταν το ξαναπιασα το ελιωσα, το έχω διαβασει πανω απο 5 φορες.

 

Εγω θα προτεινα ή κλασικα το LotR ή Dune ή Song of Fire and Ice, κλασικά πραγματα δηλαδη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...