Xorxhs! Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Θελω να αγορασω δωρο ενα fantasy book και θα ηθελα να μου προτεινετε αυτο που θεωρειτε ως το καλυτερο fantasy book που εχετε διαβασει εως τωρα. http://www.barbara-erskine.co.uk/novels/novels/child-of-the-phoenix/ αυτο ειναι μια καλη περίπτωση για να καταλαβετε που κινουμαι
RottenLungs Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Ο τροχός του Χρόνου. Είναι μία σειρά απο 27 βιβλία. Απίστευτα βιβλία...
rotten crusader Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Το Σιλμαρίλλιον. +1,εκτός αν είναι η πρώτη επαφή με fantasy.Για ξεκίνημα θα πρότεινα νουβέλλες lovecraft/salvatore.Φυσικά σε κάποια φάση,ειδικά για τον 2ο θα απορείς πως τον διάβαζες(!).Επίσης θα μπορούσες να αρχίσεις το "a song of fire and ice",μια πιο ρεαλίστικη προσέγγιση τoυ fantasy,με ίντριγκα,σεκς και αίμα!
Crizzt Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Υπαρχει thread για προτασεις βιβλιων. Anyway, κοιτας εδω.
insomniaK Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Rotten, ο luci ειρωνευεται. Αν όχι, κρίμα.
Lucifer Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Αν ειρωνευόμουν θα πρότεινα την Αγία Γραφή. Απ' όσα έχω διαβάσει, το αγαπημένο μου είναι αυτό.
rotten crusader Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Ρε συ το Σιλμαρίλλιον είναι η βίβλος του φανταστικού.Περιγράφει τον κόσμο του άρχοντα απο το πάνθεον μέχρι "σύγχρονες" φυλλές.Είναι χωρίς υπερβολή,μια πετυχημένη προσέγγιση μιας fantasy κοινωνίας.Προσωπικά ήταν αρκετό για να με πορώσει να διαβάσω την τριλογία και το "χόμπιτ",αλλά όταν το ξεκίνησα,είχα διαβάσει πολλές νουβέλες,και ήθελα κατι πιο μελετημένο,με συνέπεια,ήθελα να διαβάσω για κάποιον ήρωα,που έχει πάθη και αδυναμίες,που ηρωικότητα είναι η υπέρβαση που κάνει,και όχι απλά να ναι το τουμπανο,που απλά ήταν πολυ γαμάουα για ν'ακολουθήσει τα στερεοτυπα της πολεμόχαρης φυλης του!Αν όμως κάποιος δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα,μια νουβέλλα με πολυ εφφέ και ευκολοχώνευτο αριθμό δεδομένων(πανθεον,ήρωες,φυλλές,χώρες,κλάσσεις κτλ)
insomniaK Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Εμένα μου φάνηκε σαν να με είχαν βάλει τιμωρία, όταν άρχισα να το διαβάζω. Και δεν το τελείωσα ποτέ...
Lucifer Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Εμένα μου φάνηκε σαν να με είχαν βάλει τιμωρία, όταν άρχισα να το διαβάζω. Και δεν το τελείωσα ποτέ...
μαφαλντα Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Isaac Asimov, The end of eternity / Ισαάκ Ασίμοφ, Το τέλος της αιωνιότητας Ray Bradbury, Fahrenhait 451 / Ρέι Μπράντμπερι, Φαρενάιτ Ursula LeGuin, Τhe word for world is forest / Ο. Λε Γκεν, Η λέξη για τον κόσμο είναι δάσος
LongTom Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Αναλόγως τι έχει ήδη διαβάσει το άτομο που θα το πάρεις. Από εκεί και πέρα τα αγαπημένα μου είναι : -Τόλκιν: Σιλμαρίλιον(ή τον άρχοντα που είναι συλλογή 3 βιβλίων) -Μάρτιν: A Song of Ice and Fire(5 βιβλία,νομίζω κάποιος το εκδίδει και στην ελλάδα αλλά δεν είμαι σίγουρος) -The War of the Spider Queen(συλλογή 6 βιβλίων,το εκδίδουν οι εκδόσεις Άνουβης νομίζω) -Warhammer40k The Horus Heresy(συλλογή 15 βιβλίων,είναι sci-fi αλλά πολύ ωραία),εκδόσεις Anubis Από εκεί και πέρα έχει πολλά και φθηνά,ιδίως με αυτά του Salvatore(Drizzt series)έχει βρομίσει ο τόπος αλλά δεν είναι και τόσο καλά.
DhZou Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Τα βιβλια του Salvatore μου αρέσουν παρα πολυ. Εχω διαβασει καμια 25αρια... Ξεκινα με Icewind dale trilogy και θα πορωθεις. Το ιδιο και αυτος που θα λαβει το δωρο. Επισης προτίμησε τα στα αγγλικα στη μεταφραση χανουν.
Chrisxxx Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Αυτο οντως ειναι τιμωρια αν δεν εισαι Major fan. Παντως και Σιλμαριλιον για αρχη δε λεει κ γω το παρατησα αλλά οταν το ξαναπιασα το ελιωσα, το έχω διαβασει πανω απο 5 φορες. Εγω θα προτεινα ή κλασικα το LotR ή Dune ή Song of Fire and Ice, κλασικά πραγματα δηλαδη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.