ioannk8 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Καλησπερα εχω τον επεξεργαστη intel core 2 duo E8400 3.0Ghz (επειδη δεν τον εχω μαζι μου δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι εινει Ε8400 αλλα ειναι σιγουρα Ε στα 3.0Ghz) θα ηθελα να αλλαξω ανεμιστηρα γιατι ο παλιος που εχει κανει πολυ θορυβο . Θα ηθελα κατι αθορυβο και αποδοτικο. κυριως ομως αθορυβο. μπορειτε να μου προτεινετε καποιες λυσεις? Τα χρηματα δεν με ενδιαφερουν τοσο μεχρι 45 max αλλα και κατι με 20 -30 δεν θα με χαλουσε.. εχω δει αυτη XILENCE ICEBREAKER PLUS CPU COOLER: και μου αρεσε που εχει μεχρι 24db θορυβο Ακομα θα προτειμουσα κατι σε Thermaltake αλλα πλεον δεν βρησκω πολλες επιλογες. εχω δει αυτες στο Skroutz.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 1. Ποιο κουτί έχεις; 2. Έχεις τσεκάρει σκόνες κ.λπ.; Γιατί αν έχουν φυτρώσει μανιτάρια εκεί μέσα, το πιθανότερο είναι να πέσει ο θόρυβος με ένα καλό καθάρισμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Καλησπερα εχω τον επεξεργαστη intel core 2 duo E8400 3.0Ghz (επειδη δεν τον εχω μαζι μου δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι εινει Ε8400 αλλα ειναι σιγουρα Ε στα 3.0Ghz) θα ηθελα να αλλαξω ανεμιστηρα γιατι ο παλιος που εχει κανει πολυ θορυβο . Θα ηθελα κατι αθορυβο και αποδοτικο. κυριως ομως αθορυβο. μπορειτε να μου προτεινετε καποιες λυσεις? Τα χρηματα δεν με ενδιαφερουν τοσο μεχρι 45 max αλλα και κατι με 20 -30 δεν θα με χαλουσε.. εχω δει αυτη XILENCE ICEBREAKER PLUS CPU COOLER: και μου αρεσε που εχει μεχρι 24db θορυβο Ακομα θα προτειμουσα κατι σε Thermaltake αλλα πλεον δεν βρησκω πολλες επιλογες. εχω δει αυτες στο Skroutz.gr Αν ο cpu σου δεν είναι ο Ε8400 θα είναι ο Ε6850. Κατ' αρχάς κάνεις αυτό που είπε ο Φάνης και καθαρίζεις την ψύκτρα. Αν ο εκνευριστικός θόρυβος παραμένει τότε ο ανεμιστήρας της stock ψύκτρας σου αρχίζει να τα παίζει και θέλεις αλλαγή. Βέβαια οι stock ψύκτρες έτσι και αλλιώς είναι απο μόνες τους αρκετά πιο θορυβώδεις σε σχέση με τις aftermarket εξαιτίας των ανεμιστήρων που χρησιμοποιούνται. Αν δεν σε ενδιαφέρει το τρελό O/C δεν χρειάζεται να μπείς σε έξοδα αγοράς aftermarket ψύκτρας. Αφαιρείς τον θορυβώδη ανεμιστήρα της stock ψύκτρας και τοποθετείς έναν pwm 80mm ανεμιστήρα όπως αυτόν τον οποίο πιάνεις με κάποιο τρόπο (π.χ με μικρά δεματικά ή συρματάκια με πλαστικό κάλυμμα) πάνω στην stock ψύκτρα. Pwm ανεμιστήρα, αν θέλεις να υπάρχει αυτόματος έλεγχος των στροφών του απο την μητρική σε συνάρτηση με την εκάστοτε θερμοκρασία του cpu όπως συμβαίνει τώρα. Αντ' αυτού όμως μπορείς να μην βάλεις pwm ανεμιστήρα αλλά να τοποθετήσεις έναν 3πινο αθόρυβο ανεμιστήρα που θα τρέχει μόνιμα στις ονομαστικές του στροφές όπως αυτόν για παράδειγμα. Απαραίτητη προυπόθεση πρίν το μοντάρισμα είναι αφαίρεση της ψύκτρας, καθάρισμα της βάσης της και της επιφάνειας του cpu απο υπολείμματα της παλιάς πάστας, τοποθέτηση νέας πάστας (κατα προτίμηση arctic silver ceramique) και επανατοποθέτηση της ψύκτας και του νέου ανεμιστήρα. Για να γίνει ολοκληρωμένη η δουλειά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioannk8 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Το προβλημα τελικα ηταν στο case fan το πεταξα και εβαλα 1 αθορυβο 120 για ειαγωγη και 2 αθορυβα 80Χ80 για εξαγωγη. απο eshop 15 ευρω σουμα.! τωρα τον πιο πολυ θορυβο των κανει το τροφοδοτικο. ολα τα αλλα ειναι πολυ ισυχα ακομα και το fan τοτ cpu ειναι αριστο απο θεμα ηχου δεν το πιανεις.... δεν χρειαζετε καποια αλλαγη.! και φυσικα τα καθαρισα με πιστολακι με κρυο αερα. και βγεικα χνουδι αρκετο. και χωμα .! και εχω των e8500 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Είσαι ο ioannk8; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.