DeareN Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα σε όλους, πρόσφατα πούλησα το λαπτοπ μου samsung με i5 4gb ram nvidia 330M κ.α αλλά παιδιά παρόλο το Led backlight η οθόνη ήταν απαράδεκτη. Ηταν 15.6 ιντσες και τώρα θέλω να πάω σε 17αρι και αν γίνεται να μην ειναι mac . 'Εψαξα λίγο αλλά παρατήρησα οτι το marketing στα λαπτοπ στοχέυει κυρίως στα χαρακτηριστικά και καθόλου στην οθόνη που προσφερει. Θα ηθελα κατι με S-IPS ή S-PVA αν γίνεται. Αν κάποιος γνωρίζει ας μου πει. Ευχαριστω πολύ p.s: και mac να είναι τουλάχιστον να είμαστε σίγουροι οτι δεν εχει TN πάνω. Αλλα προτιμώ windows 7...
Votritis Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δεν ξερω απο τύπους πάνελ,αλλα πιστεύω οτι τις καλύτερες οθονες τις εχουν με διαφορά οι VAIO.
Cham Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Κανείς δεν εμβαθύνει τόσο στα latptops,για να το κάνεις εσύ θα έχεις τους λόγους σου κοίταξε στα ακριβά Dell μόνο εκεί αν βρεις κάτι.. Οι Sony όχι ακολούθησαν και αυτοί τον ανταγωνισμό Vgn_fw 41 zjk πολύ κακή αν και HD
xristoforos89 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 p.s: και mac να είναι τουλάχιστον να είμαστε σίγουροι οτι δεν εχει TN πάνω. Αλλα προτιμώ windows 7... Dual Boot. Ειχα και εγω για λιγες ημερες samsung laptop και οταν χτυπαγε εστω και λιγο το φως της ημερας, σου ποναγαν τα ματια. Για αυτο το λογο το επεστρεψα κιολας. Προσωπικα τις καλυτερες οθονες τις εχω παρατηρησει στα dell και στα Toshiba. Ειχα απο τα ακριβοτερα sony Vaio ( http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Sony-Vaio-VPCF13Z8E-BI-GC2-VPCF13Z8E-BI-GC2.htm ) και παροτι εχει πολυ καλη Ματ οθονη και δεν ζαλιζει καθολου, απο την αλλη δεν εχει καθολου φωτεινη οθονη (δεν αξιζε καν για Full HD). Προσωπικα, θα επαιρνα ενα λαπτοπ με καλη οθονη που να μην κουραζει, και θα προσθετα -οπως εχω κανει- και ενα τετοιο (για τις αντανακλασεις): http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=5753
DeareN Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Κανείς δεν εμβαθύνει τόσο στα latptops,για να το κάνεις εσύ θα έχεις τους λόγους σου κοίταξε στα ακριβά Dell μόνο εκεί αν βρεις κάτι.. Οι Sony όχι ακολούθησαν και αυτοί τον ανταγωνισμό Vgn_fw 41 zjk πολύ κακή αν και HD Δεν ειναι θέμα να εμβαθύνεις, ειναι θέμα απλης λογικής, εγώ που δουλεύω πολυ φωτογραφία και video θα ήθελα εστω και σε mac να φαίνεται το βιντεο που βλέπεις και οχι να κανεις λιγο πανω λιγο κατω λιγο αριστερα και λιγο δεξια και να εξαφανίζεται η εικόνα που βλέπεις. Σε σταθερό δεν υπάρχει πρόβλημα αλλα πλέον χρειάζομαι φορητότητα και θέλω καποια μοντέλα ονομαστικά αν υπάρχουν. Οσο για τα dell θα τα κοιτάξω αλλα προτιμώ κάποιος κάτοχος εδω μεσα με ips ή pva να μου πει τη γνώμη του
jtheogr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Αυτο το panel που σε ενδιαφερει το φορανε καποια Hp Elitebook και λεγεται IPS Dreamcolor & Dell Precision με TRUERGB αλλα οι τιμες ειναι στα 2.500+. Τα mac και καποια vaio φορανε panel καλυτερης ποιοτητας οχι IPS.
DeareN Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Μηπως ξερουμε συγκεκριμένα model names? Ty
turist Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 HP EliteBook 8740w Ελπίζοντας ως επαγγελματική σειρά να είναι αξιόπιστο.
xfade Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Κάτι τέτοιο μήπως σε ενδιαφέρει? DELL Precision M6400 Covet RGB LED Edge2Edge Καθαρά η οθόνη του απέχει κατά πολύ από οτιδήποτε έψω δουλεψει, ακόμα κι από MAC και VAIO που πολλοί τα θεοποιούν χωρίς λόγο. Αν το συγκρίνεις side by side ακόμα και με τις προαναφερθέισες, θα δείς ότι τα χρώματα εμφανίζονται ξεπλυμμένα και oversaturated τελείως (ΝΑΙ ακόμη και στα MAC και στα VAIO)!
Votritis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Εχω Vaio και η οθόνη του δεν συγκρίνεται με κανένα λαπτοπ απο αυτα που εχω δει απο κοντά!Kαι προφανώς δεν το συγκρίνω με επαγγελματικά λαπτοπ των 2000Ε αλλα επιμένω οτι τουλάχιστον μεχρι 1000Ε εχουν απο τις καλυτερες οθονες,αν και εχω δει και Toshiba στα 1400Ε και η οθονη του δεν βλεπότανε.
KYRIAKOS_GKLEZAKOS Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Κάτι τέτοιο μήπως σε ενδιαφέρει? DELL Precision M6400 Covet RGB LED Edge2Edge Καθαρά η οθόνη του απέχει κατά πολύ από οτιδήποτε έψω δουλεψει, ακόμα κι από MAC και VAIO που πολλοί τα θεοποιούν χωρίς λόγο. Αν το συγκρίνεις side by side ακόμα και με τις προαναφερθέισες, θα δείς ότι τα χρώματα εμφανίζονται ξεπλυμμένα και oversaturated τελείως (ΝΑΙ ακόμη και στα MAC και στα VAIO)! Ελεος...
efstratios Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Κανείς δεν εμβαθύνει τόσο στα latptops,για να το κάνεις εσύ θα έχεις τους λόγους σου κοίταξε στα ακριβά Dell μόνο εκεί αν βρεις κάτι.. Οι Sony όχι ακολούθησαν και αυτοί τον ανταγωνισμό Vgn_fw 41 zjk πολύ κακή αν και HD Φοβερή ατάκα η αρχική, υποκλίνομαι, γι' αυτό και μόνο την παραθέτω!!! Στο θέμα μας τώρα: Το έχω ψάξει κι εγώ λίγο, δυστυχώς αραιά και πού βγάζουν κάποιες εταιρίες φορητά με ανώτερες οθόνες (μη ΤΝ), και δυστυχώς όχι σε μεγάλες διαγωνίους. Έχω βρει της Lenovo το x220, στις 12,5 ίντσες με επιλογή σε IPS και επιβάρυνση μόνο 40 ευρώ (!!!!), όπως και το καινούριο και πανάκριβο x1, στις 13 ίντσες, που βγαίνει μόνο με IPS. Σε μεγαλύτερη διαγώνιο δεν έχω μπορέσει να βρω τίποτα. Συμφωνώ με τον Cham ότι η Dell στα ακριβά μοντέλα κάτι κάνει, αλλά μιλάμε για ΤΝ. Και η Apple στα λάπτοπ βάζει ΤΝ. Και η Sony, μερικά μοντέλα τα φροντίζει, αλλά με απογοητεύουν οι γωνίες θέασης που έχουν (πάντα ΤΝ ). Τώρα η LG θα βγάλει τα Ρ220 και Ρ330 με οθόνες IPS, αλλά και πάλι σε σχετικά μικρές οθόνες και ανάλυση HD (1366x768). Πιστεύω ότι στο μέλλον θα καθιερωθούν και στους φορητούς οι καλές οθόνες, γιατί είναι το επόμενο βήμα και το κόστος τους έχει γίνει προσιτό, μην ξεχνάμε ότι όλες οι ταμπλέτες σχεδόν έχουν οθόνη IPS, αλλά τώρα είναι ακόμα η αρχή.... Δείτε αν θέλετε το παρακάτω βίντεο που δείχνει τους δύο x220 δίπλα-δίπλα, ο ένας με ΤΝ και ο άλλος με IPS για να καταλάβετε τη διαφορά: ....Ουπς, τώρα το θυμήθηκα, η Dell βγάζει τα Precision M4600 (στις 15 ίντσες) και Μ6600 (στις 17 ίντσες) με οθόνες IPS και τριχρωματικό φωτισμό led από πίσω, αλλά μιλάμε για 3.000 ευρώ και βάλε. Μάλλον για αυτά μιλούσε ο Cham. Με τέτοιες τιμές τα απώθησε η μνήμη μου. Να και ένα βίντεο με σύγκριση ανάμεσα σε ένα dell M4600 και ένα dell latitude: Εύχομαι στο μέλλον να μπορούμε όλοι μας να αναπαύουμε τα ματάκια μας σε ανάλογες οθόνες, χωρίς να τα ακουμπάμε χοντρά (αν τα έχουμε κιόλας!). ΥΓ. Συγγνώμη, παιδιά, αφού έγραψα το κατεβατό, είδα ότι με έχετε καλύψει στο μεγαλύτερο μέρος, ειδικά με τα Dell. Για τα HP δεν το ήξερα, απλώς λάβε υπόψιν σου, ότι η εταιρία θα το κλείσει το τμήμα κατασκευής φορητών, δεν ξέρω αν υπάρξει θέμα υποστήριξης μετά την αγορά, αν και φαντάζομαι πως όχι.
Votritis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δείτε αν θέλετε το παρακάτω βίντεο που δείχνει τους δύο x220 δίπλα-δίπλα, ο ένας με ΤΝ και ο άλλος με IPS για να καταλάβετε τη διαφορά: http://www.youtube.com/watch?v=p8MO-XaCZ_8 Φωτογραφίες απο τα 2 λαπτοπ που εχω(ΑCER-SONY)η διαφορα στην οθόνη ειναι περίπου όπως φαίνεται στο παραπάνω βιντεο!
efstratios Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Μπορεί το συγκεκριμένο μοντέλο να βγήκε με IPS. Το άσχημο είναι ότι δεν το αναφέρουν συνήθως στα χαρακτηριστικά, και πρέπει να ψαχνόμαστε! Ακόμα και η HP, στα αντίστοιχα μοντέλα EliteBook, που ανέφερε ο φίλος παραπάνω, γράφει "οθόνη με DreamColor", δεν προσδιορίζει ξεκάθαρα την τεχνολογία της οθόνης. Εγώ που δεν είμαι και τόσο σχετικός, δεν είχα πάρει μυρωδιά για τα συγκεκριμένα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.