nisakos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα τον τελευταίο καιρό προβληματιζομαι εντονα με το εξής θέμα.Τελειώνω συντομα το μαθηματικό και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου καθηγητη κτλ.. ετσι και θα ήθελα να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό αλλα δεν ξέρω ακόμα τι και που.Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με πληροφορική και τα συναφή , αλλα είναι τοοοοσα πολλα τα μεταπτυχιακα προγράμματα τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που κάθε φορά που προσπαθώ να ψάξω κάτι μπερδευομαι απιστευτα και τα παρατάω.Γεγονος ειναι επισης πως τα περισσοτερα εχουν και κατι ασαφης τιτλους που δεν καταλαβαινεις και πολλα περι τινος προκειται.Εχει κανεις να μου προτεινει κατι λογω δικης του εμπειριας ή καποιου φιλου κ.τ.λ. κατι με επαγγελματικη αποκατασταση .Θα προτιμουσα κατι εντος Ελλαδας αλλα ξερω πως συνηθως δεν προσφερει και πολλα ενα μεταπτυχιακο εντος χωρας και οτι για να σε παρουν εχουν πολλες απαιτησεις...Πολλοι συμφοιτητες σκεφτονται και για Ολλανδια ... Τεσπα αν μπορει καποιος να δωσει καμια ιδεα θα ημουν ευγνωμων. Ευχαριστω για τον χρονο σας.!
rotten crusader Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Γενικά δεν έχεις κάποια προτίμηση σε τομέα?Δηλαδή είτε σου πούν οτι έχει ζήτηση ένα μεταπτυχιακό σε οικονομικά,είτε σου πουν σε προγραμματισμό,είσαι διατεθιμένος να το ακολουθήσεις? Σε ρωτάω,γιατί σήμερα δυστυχώς,ειδικά στην Ελλάδα,αλλά και στην Ευρώπη,τα ποσοστά ανεργίας είναι σημαντικά αυξημένα σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία.Άρα καταλαβαίνεις οτι υπάρχει και έντονος ανταγωνισμός.Πλέον το Ασέπ έχει κλείσει την κάνουλα(αν και φέτος άκουσα οτι θα υπάρξουν προσλήψεις,αλλά και πάλι φαντάσου πόσες θέσεις θα προκυρηχθούν και πόσοι είναι ήδη σε προτεραιότητα...)Οπότε δεν υπάρχει σίγουρο επάγγελμα,η κατεύθυνση με εξασφαλισμένες προοπτικές.Πρέπει να δείς σε ποιον τομέα είσαι καλός(λογικά έπρεπε ήδη να έχεις κατασταλάξει,έστω και πιο γενικά).Κατ'εμε λοιπόν,με βασικό κριτήριο το ΤΙ σου αρέσει,ψάξε τα ελληνικά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που μπορείς να συμμετάσχεις(γιατί νόμιζω,διευκρίνησες οτι προτιμάς Ελλάδα)και αν δε σε καλύπτουν,κοίτα τι παραπάνω προσφέρει το εξωτερικό.
nisakos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Ναι με ενδιαφερει κατι περι πληροφορικής αλλα οχι κατι συγκεκριμένο .. Και με δικτυα εχω ασχοληθει (μονος μου βεβαια καταλαβαινεις ποσο ερασιτεχνικα) και μου αρεσε και με προγραμματισμο .Απ οτι εχω ακουσει μεγαλυτερη ζητησει εχουν τα περι οικονομικων αλλα δεν ειναι κατι που με ενδιαφερει.. Οχι οτι θα με δυσαρεστουσε να εχω μια δουλεια σχετικη με οικονομικα με καλα λεφτα αλλα νομιζω πως η ζωη ειναι πολυ μικρη για να κανεις πραγματα που δεν σου αρεσουν ποσο μαλλον οσον αφορα το επαγγελμα σου..γινομαι λιγο ρομαντικος το ξερω μιας και πολλοι στους σημερινους δυσκολους καιρους θα εκαναν τα παντα για οποιαδηποτε δουλεια αλλα ακομα μικρος ειναι νομιζω μπορω να κανω ονειρα ...ε?
rotten crusader Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Φυσικά και να κάνεις όνειρα!Αν λοιπόν σ'αρέσει η πληροφορική γενικά υπάρχουν πολλά αξιόλογα προγραμματα στην ελλάδα.Αν σ άρέσει ο προγραμματισμός συγκεκριμένα,τότε κοίτα να κάνεις το καλύτερο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που αντέχει η τσέπη σου(Ναι προτείνω εξωτερικό,όχι για τις γνώσεις,καθ'οτι είναι κυρίως προιόν προσωπικής ενασχόλησης στον συγκεκριμένο τομέα,όσο για τις προσλαμβάνουσες που θ'αποκτήσεις),και απο κει και πέρα,είναι τόσο διαδεδομένη η τηλεργασία στους προγραμματιστές,που μπορείς να μείνεις ελλάδα και να δουλεύεις ως "συνεργάτης" αλλοδαπής εταιρίας.
vicky5 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα τον τελευταίο καιρό προβληματιζομαι εντονα με το εξής θέμα.Τελειώνω συντομα το μαθηματικό και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου καθηγητη κτλ.. ετσι και θα ήθελα να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό αλλα δεν ξέρω ακόμα τι και που.Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με πληροφορική και τα συναφή , αλλα είναι τοοοοσα πολλα τα μεταπτυχιακα προγράμματα τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που κάθε φορά που προσπαθώ να ψάξω κάτι μπερδευομαι απιστευτα και τα παρατάω.Γεγονος ειναι επισης πως τα περισσοτερα εχουν και κατι ασαφης τιτλους που δεν καταλαβαινεις και πολλα περι τινος προκειται.Εχει κανεις να μου προτεινει κατι λογω δικης του εμπειριας ή καποιου φιλου κ.τ.λ. κατι με επαγγελματικη αποκατασταση .Θα προτιμουσα κατι εντος Ελλαδας αλλα ξερω πως συνηθως δεν προσφερει και πολλα ενα μεταπτυχιακο εντος χωρας και οτι για να σε παρουν εχουν πολλες απαιτησεις...Πολλοι συμφοιτητες σκεφτονται και για Ολλανδια ... Τεσπα αν μπορει καποιος να δωσει καμια ιδεα θα ημουν ευγνωμων. Ευχαριστω για τον χρονο σας.! Λες και ακουω εμενα πριν 2 χρονια ..ελεγα ακριβως τα ίδια πραγματα.Είμαι μαθηματικός και όταν τελείωνα έλεγα τωρα τι θα κανω? Μου αρεσε τρελά η πληροφορική και ήθελα να κανω κατι πανω σε αυτό με τη προοπτική να ανοιξω έστω μία καινούργια πόρτα εργασίας αφου ή θα πρέπει να δουλέψουμε σαν μαθηματικοι στο σχολίο μέσο ασεπ ή σε φροντιστήριο που πληρωναν τοτε ενα 8ευρω βαρια. Οι καθηγητες προσπαθουσαν να με πείσουν να κανω πανω στη διδακτική λόγο μορίων που έδιναν.Ευτυχως δεν τους ακουσα. Εγω διάλεξα να κανω μεταπτυχιακό στην ελλάδα στο παπει στο τμημα ψηφιακών συστημάτων και κατεύθυνση δικτυοκεντρικά συστήματα. Τι μου προσφερε τωρα που τελειώνω.Με πολυ δική μου προσπάθεια παρα πολυ καλες γνώσεις σε γλώσσες προγραμματισμού. Αυτο σου προσφέρει εργασία και σαν προγραμματιστής σε εταιρείες με λίγη τύχη και επίσης επειδή υπήρχαν μαθήματα και δικτύων μέσα είχες κάποιες ελπίδες και σε άλλες εταιρείες. Επίσης αν δείς τα δύσκολα έχεις αποκτήσει και γνώσεις για site και μπορείς να κάνεις κάτι απο εκεί. Βέβαια αυτά όλα με τρελή προσπάθεια και με το τεράστιο αρνητικό ότι εχουμε πρώτο πτυχίο μαθηματικο.Πριν δυο χρόνια ήταν πιό εύκολο να σου δώσουν την ευκαιρία για να αποδείξεις ότι μπορεί να είσαι μαθηματικό αλλα αξίζεις παρά τώρα που υπάρχουν πάρα πολλα παιδιά έξω με μεταπτυχιακα πληροφορικης και πρωτου πτυχιου παλι πληροφορικης. Εμενα με βοηθησε το μεταπτυχιακο να βρω δουλεια πάντος και μάλιστα πάρα πολυ αφου είχα πάρει δύσκολη πτυχιακή επίτηδες και εμαθα πάρα πολυ καλά πέρα απο γλώσσα προγραμματισμού java και βασεις δεδομένων. εγω τέλος θα σου πρότεινα ότι επιλέξεις να μην έχει καμία σχέση με το μαθηματικό. Είτε είναι οικονομικό είτε πληροφορικής να πας στα βαθιά και να μη φοβηθείς το διαβασμα που θα πρέπει να κανεις για να φτάσεις στο επίπεδο των άλλων. Εμεις ειμασταν 30 άτομα μέσα 29 πληροφορικης ασσοε παπει αθηνων και ενας μαθηματικος. Ολα ξεκίνηγαν στο επιπεδο 10 και εγω ημουν στο 1.Θελει πολυ τρεξιμο να τους φτάσεις σε ότι επιλέξεις να ξέρεις.
Adawn Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα τον τελευταίο καιρό προβληματιζομαι εντονα με το εξής θέμα.Τελειώνω συντομα το μαθηματικό και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου καθηγητη κτλ.. ετσι και θα ήθελα να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό αλλα δεν ξέρω ακόμα τι και που.Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με πληροφορική και τα συναφή , αλλα είναι τοοοοσα πολλα τα μεταπτυχιακα προγράμματα τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που κάθε φορά που προσπαθώ να ψάξω κάτι μπερδευομαι απιστευτα και τα παρατάω.Γεγονος ειναι επισης πως τα περισσοτερα εχουν και κατι ασαφης τιτλους που δεν καταλαβαινεις και πολλα περι τινος προκειται.Εχει κανεις να μου προτεινει κατι λογω δικης του εμπειριας ή καποιου φιλου κ.τ.λ. κατι με επαγγελματικη αποκατασταση .Θα προτιμουσα κατι εντος Ελλαδας αλλα ξερω πως συνηθως δεν προσφερει και πολλα ενα μεταπτυχιακο εντος χωρας και οτι για να σε παρουν εχουν πολλες απαιτησεις...Πολλοι συμφοιτητες σκεφτονται και για Ολλανδια ... Τεσπα αν μπορει καποιος να δωσει καμια ιδεα θα ημουν ευγνωμων. Ευχαριστω για τον χρονο σας.! τελειώνεις, πάρε το πτυχίο σου και περίμενε 6-7 χρόνια να διοριστείς, για αρχή αμα είσαι τυχερός θα σε στείλουν για καμιά αναπλήρωση, μισές δουλείες ... :/ είναι τόσο διαδεδομένη η τηλεργασία στους προγραμματιστές,που μπορείς να μείνεις ελλάδα και να δουλεύεις ως "συνεργάτης" αλλοδαπής εταιρίας και μετά ζήσανε αυτοί καλα και εμείς καλύτερα.... το συγκεκριμένο αντικείμενο έχει λεφτά, είναι και κάτι που αρέσει σε πολύ κόσμο, "αρέσει στον κόσμο να 'δημιουργεί'", άλλα θέλει πολλές ώρες στο PC, και δεν έχει τελειωμό , πρέπει να βλέπεις νέες τεχνολογίες, να μην μένεις πίσω .... σε όσους θα ασχοληθούν ένα έχω να πω " καλή επαφή με το περιβάλλον ", αμα αντέχει κανείς τόσες ώρες στο PC...
rotten crusader Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 τελειώνεις, πάρε το πτυχίο σου και περίμενε 6-7 χρόνια να διοριστείς, για αρχή αμα είσαι τυχερός θα σε στείλουν για καμιά αναπλήρωση, μισές δουλείες ... :/ και μετά ζήσανε αυτοί καλα και εμείς καλύτερα.... το συγκεκριμένο αντικείμενο έχει λεφτά, είναι και κάτι που αρέσει σε πολύ κόσμο, "αρέσει στον κόσμο να 'δημιουργεί'", άλλα θέλει πολλές ώρες στο PC, και δεν έχει τελειωμό , πρέπει να βλέπεις νέες τεχνολογίες, να μην μένεις πίσω .... σε όσους θα ασχοληθούν ένα έχω να πω " καλή επαφή με το περιβάλλον ", αμα αντέχει κανείς τόσες ώρες στο PC... Έχω δυο πρόχειρα παραδειγματάκια στο μυαλό μου,ανθρώπων που μένουν Ελλάδα και εργάζονται/είχαν την ευκαιρία να συνεχίσουν τη συνεργασία τους απο Ελλάδα(Samsung/Vodafone αντίστοιχα).Το θέμα της τηλεργασίας,γενικά είναι διαδεδομένο στην υπόλοιπη Ευρώπη(αλλά και στην Ελλάδα έστω και σε αρκετά μικρότερο βαθμο,ας μην είμαστε άδικοι).Στον ιδιωτικό τομέα γενικά,όντας συνεργάτης ειδικά,σου δίνεται timeline,ιδιαίτεροι περιορισμοί χώρου,δεν υπάρχουν.Φυσικά,αν έχεις στοιχεία για το αντίθετο,μπορείς να τα μοιραστείς μαζί μας.
vicky5 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 τελειώνεις, πάρε το πτυχίο σου και περίμενε 6-7 χρόνια να διοριστείς, για αρχή αμα είσαι τυχερός θα σε στείλουν για καμιά αναπλήρωση, μισές δουλείες ... :/ και μετά ζήσανε αυτοί καλα και εμείς καλύτερα.... το συγκεκριμένο αντικείμενο έχει λεφτά, είναι και κάτι που αρέσει σε πολύ κόσμο, "αρέσει στον κόσμο να 'δημιουργεί'", άλλα θέλει πολλές ώρες στο PC, και δεν έχει τελειωμό , πρέπει να βλέπεις νέες τεχνολογίες, να μην μένεις πίσω .... σε όσους θα ασχοληθούν ένα έχω να πω " καλή επαφή με το περιβάλλον ", αμα αντέχει κανείς τόσες ώρες στο PC... Κοιτα φυσικα και τα πράγματα δεν ειναι εύκολα..ο καλύτερος να είσαι πρέπει να κυνηγήσεις ότι κινείται...Μιλαμε πως θα αυξήσει έστω και λίγο τις πιθανότητες να κάνει κάτι καλό γιατι απο το μαθηματικό χέστα κι άστα...Με το που λες ασχολούμαι με υπολογιστές εννοείται ότι έχεις συμφωνησει με τον εαυτό σου ότι θα περνάς άπειρες ώρες μπροστα σε ενα υπολογιστή
Adawn Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Κοιτα φυσικα και τα πράγματα δεν ειναι εύκολα..ο καλύτερος να είσαι πρέπει να κυνηγήσεις ότι κινείται...Μιλαμε πως θα αυξήσει έστω και λίγο τις πιθανότητες να κάνει κάτι καλό γιατι απο το μαθηματικό χέστα κι άστα...Με το που λες ασχολούμαι με υπολογιστές εννοείται ότι έχεις συμφωνησει με τον εαυτό σου ότι θα περνάς άπειρες ώρες μπροστα σε ενα υπολογιστή 1ον και εγώ σε αγαπώ Βίκυ ... 2ον σωστά, αν και μου αρέσει ο προγραμματισμός και ότι έχει να κάνει με κυκλώματα - πλακέτες - επεξεργαστές, είναι κάτι που θέλουν γαμ**.... λέω όταν τελειώσω να γίνω "απλός" δικτυάς, η τεχνικός (< άκυρο), κοιτάω την εύκολη οδό... αφού, τι τεχνικός ΠΣ, τι δικτυάς, τι προγραμματιστής 700 ευρώ θα πάρεις... (πλάκα) είμαι στα αλήθεια μπερδεμένος, δεν ξέρω τι θέλω, θα ήθελα πολύ να πω μια μέρα στον εαυτό μου " ναι και εγώ συμμετείχα στην δημιουργία του AMD XYZ" Μου αρέσει πολύ το "τεχνικό κομμάτι" να φτιάχνω μητρικές ... όνειρα ... ;pppp (Ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει και εσύ είσαι υιοθετημένος ) που το έχω ακούσει? και όταν το σκέφτομαι πεθαίνω στα γέλια ΥΓ! ΟΝ ΤΟΠΙΚ: ΘΑ Πάρει χρόνια να μπεις κάπου ( το κακό με τους καθηγητές ) αλλα τα 2000 που θα παίρνεις για 4-5 ώρες το πολύ κάθε μέρα απο το κράτος δεν είναι και άσχημα... άσε που αυτοί κάνουν 3 μήνες διακοπές ;ppp όχι σαν τους άλλους, με το ζόρι 2 weeks
vicky5 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 1ον και εγώ σε αγαπώ Βίκυ ... 2ον σωστά, αν και μου αρέσει ο προγραμματισμός και ότι έχει να κάνει με κυκλώματα - πλακέτες - επεξεργαστές, είναι κάτι που θέλουν γαμ**.... λέω όταν τελειώσω να γίνω "απλός" δικτυάς, η τεχνικός (< άκυρο), κοιτάω την εύκολη οδό... αφού, τι τεχνικός ΠΣ, τι δικτυάς, τι προγραμματιστής 700 ευρώ θα πάρεις... (πλάκα) είμαι στα αλήθεια μπερδεμένος, δεν ξέρω τι θέλω, θα ήθελα πολύ να πω μια μέρα στον εαυτό μου " ναι και εγώ συμμετείχα στην δημιουργία του AMD XYZ" Μου αρέσει πολύ το "τεχνικό κομμάτι" να φτιάχνω μητρικές ... όνειρα ... ;pppp (Ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει και εσύ είσαι υιοθετημένος ) που το έχω ακούσει? και όταν το σκέφτομαι πεθαίνω στα γέλια ΥΓ! ΟΝ ΤΟΠΙΚ: ΘΑ Πάρει χρόνια να μπεις κάπου ( το κακό με τους καθηγητές ) αλλα τα 2000 που θα παίρνεις για 4-5 ώρες το πολύ κάθε μέρα απο το κράτος δεν είναι και άσχημα... άσε που αυτοί κάνουν 3 μήνες διακοπές ;ppp όχι σαν τους άλλους, με το ζόρι 2 weeks 1o εγω δεν σε αγαπω ;P 2ο θα σχολιασω μονο το υγ...εννοειται οτι οχι τα 2000 τα 1200 που παιρνουν πολλοι απο αυτους με 3 μηνες διακοπες ειναι υπερτελεια και θα ηθελαν ολοι να μπουν..ομως πρεπει να μπεις με ασεπ δηλαδη 2 χρονια διαβασμα ολη μερα σπιτι(που να παλουκωθεις γιατι ειναι η ζωη σου) αλλα που μαζι με εσενα δινουν τα μυρια και εχεις ποσοστο να μπεις 1/20 νομιζω(??) με προοπτικη να γίνει χειρότερο λόγο ανεργίας...εχει να γίνει ασεπ απο το 2009 και δεν προβλεπεται να γίνει για πολυυυυυυυυυυυυυυ καιρο ακόμα... Ολα αυτα τα χρόνια που θα κάνεις να μπεις τι ακριβώς θα κάνεις ιδιαίτερα ?? χχαχαχα αυτα οταν οι μυγες ήταν θεοχοντρες...τα ιδιαιτερα πεθαναν..ο κοσμος δεν εχει να φαει σε εσενα θα δωσει το 10ευρω...ενημερωτικα επειδη απο περιεργια ρωτησα...σε φροντιστηριο πληρωνεσαι 7,5 ευρω την ωρα...Αν εισαι τυχερός και σου δωσει ώρες ενα φροντιστήριο έχει καλός αλλιως δεεν προλαβαίνεις να κάνεις αρκετες δουλεύοντας σε 2-3...
nisakos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Λες και ακουω εμενα πριν 2 χρονια ..ελεγα ακριβως τα ίδια πραγματα.Είμαι μαθηματικός και όταν τελείωνα έλεγα τωρα τι θα κανω? Μου αρεσε τρελά η πληροφορική και ήθελα να κανω κατι πανω σε αυτό με τη προοπτική να ανοιξω έστω μία καινούργια πόρτα εργασίας αφου ή θα πρέπει να δουλέψουμε σαν μαθηματικοι στο σχολίο μέσο ασεπ ή σε φροντιστήριο που πληρωναν τοτε ενα 8ευρω βαρια. Οι καθηγητες προσπαθουσαν να με πείσουν να κανω πανω στη διδακτική λόγο μορίων που έδιναν.Ευτυχως δεν τους ακουσα. Εγω διάλεξα να κανω μεταπτυχιακό στην ελλάδα στο παπει στο τμημα ψηφιακών συστημάτων και κατεύθυνση δικτυοκεντρικά συστήματα. Τι μου προσφερε τωρα που τελειώνω.Με πολυ δική μου προσπάθεια παρα πολυ καλες γνώσεις σε γλώσσες προγραμματισμού. Αυτο σου προσφέρει εργασία και σαν προγραμματιστής σε εταιρείες με λίγη τύχη και επίσης επειδή υπήρχαν μαθήματα και δικτύων μέσα είχες κάποιες ελπίδες και σε άλλες εταιρείες. Επίσης αν δείς τα δύσκολα έχεις αποκτήσει και γνώσεις για site και μπορείς να κάνεις κάτι απο εκεί. Βέβαια αυτά όλα με τρελή προσπάθεια και με το τεράστιο αρνητικό ότι εχουμε πρώτο πτυχίο μαθηματικο.Πριν δυο χρόνια ήταν πιό εύκολο να σου δώσουν την ευκαιρία για να αποδείξεις ότι μπορεί να είσαι μαθηματικό αλλα αξίζεις παρά τώρα που υπάρχουν πάρα πολλα παιδιά έξω με μεταπτυχιακα πληροφορικης και πρωτου πτυχιου παλι πληροφορικης. Εμενα με βοηθησε το μεταπτυχιακο να βρω δουλεια πάντος και μάλιστα πάρα πολυ αφου είχα πάρει δύσκολη πτυχιακή επίτηδες και εμαθα πάρα πολυ καλά πέρα απο γλώσσα προγραμματισμού java και βασεις δεδομένων. εγω τέλος θα σου πρότεινα ότι επιλέξεις να μην έχει καμία σχέση με το μαθηματικό. Είτε είναι οικονομικό είτε πληροφορικής να πας στα βαθιά και να μη φοβηθείς το διαβασμα που θα πρέπει να κανεις για να φτάσεις στο επίπεδο των άλλων. Εμεις ειμασταν 30 άτομα μέσα 29 πληροφορικης ασσοε παπει αθηνων και ενας μαθηματικος. Ολα ξεκίνηγαν στο επιπεδο 10 και εγω ημουν στο 1.Θελει πολυ τρεξιμο να τους φτάσεις σε ότι επιλέξεις να ξέρεις. οχι και τοσο ενθαρρυντικα τα λογια σου αλλα τα γνωριζω τα περισσοτερα απο οσα μου λες..Μπορει να ξεκινας απο το επιπεδο 1 αλλα εχεις κατι που δεν εχουν οι περισσοτεροι απο τους "αλλους" εχεις εξασκησει παρα πολυ καλα την μαθηματικη σκεψη ,εργαλειο σημαντικο.Moreover το κακο μ ενα μεταπτυχιακο στην Ελλαδα ειναι οτι ζητανε για να σε παρουν τις παναγιας τα ματια τι συνεντευξεις ,συστατικες επιστολες, βαθμο, επιστιμονηκες εργασιες κτλ..και ολα αυτα για σπουδες με τη γνωστη οργανωση της ελληνικης παιδειας.Ευχαριστω παντως για την εναλλακτικη μου αρεσει σαν ιδεα. Λες και ακουω εμενα πριν 2 χρονια ..ελεγα ακριβως τα ίδια πραγματα.Είμαι μαθηματικός και όταν τελείωνα έλεγα τωρα τι θα κανω? Μου αρεσε τρελά η πληροφορική και ήθελα να κανω κατι πανω σε αυτό με τη προοπτική να ανοιξω έστω μία καινούργια πόρτα εργασίας αφου ή θα πρέπει να δουλέψουμε σαν μαθηματικοι στο σχολίο μέσο ασεπ ή σε φροντιστήριο που πληρωναν τοτε ενα 8ευρω βαρια. Οι καθηγητες προσπαθουσαν να με πείσουν να κανω πανω στη διδακτική λόγο μορίων που έδιναν.Ευτυχως δεν τους ακουσα. Εγω διάλεξα να κανω μεταπτυχιακό στην ελλάδα στο παπει στο τμημα ψηφιακών συστημάτων και κατεύθυνση δικτυοκεντρικά συστήματα. Τι μου προσφερε τωρα που τελειώνω.Με πολυ δική μου προσπάθεια παρα πολυ καλες γνώσεις σε γλώσσες προγραμματισμού. Αυτο σου προσφέρει εργασία και σαν προγραμματιστής σε εταιρείες με λίγη τύχη και επίσης επειδή υπήρχαν μαθήματα και δικτύων μέσα είχες κάποιες ελπίδες και σε άλλες εταιρείες. Επίσης αν δείς τα δύσκολα έχεις αποκτήσει και γνώσεις για site και μπορείς να κάνεις κάτι απο εκεί. Βέβαια αυτά όλα με τρελή προσπάθεια και με το τεράστιο αρνητικό ότι εχουμε πρώτο πτυχίο μαθηματικο.Πριν δυο χρόνια ήταν πιό εύκολο να σου δώσουν την ευκαιρία για να αποδείξεις ότι μπορεί να είσαι μαθηματικό αλλα αξίζεις παρά τώρα που υπάρχουν πάρα πολλα παιδιά έξω με μεταπτυχιακα πληροφορικης και πρωτου πτυχιου παλι πληροφορικης. Εμενα με βοηθησε το μεταπτυχιακο να βρω δουλεια πάντος και μάλιστα πάρα πολυ αφου είχα πάρει δύσκολη πτυχιακή επίτηδες και εμαθα πάρα πολυ καλά πέρα απο γλώσσα προγραμματισμού java και βασεις δεδομένων. εγω τέλος θα σου πρότεινα ότι επιλέξεις να μην έχει καμία σχέση με το μαθηματικό. Είτε είναι οικονομικό είτε πληροφορικής να πας στα βαθιά και να μη φοβηθείς το διαβασμα που θα πρέπει να κανεις για να φτάσεις στο επίπεδο των άλλων. Εμεις ειμασταν 30 άτομα μέσα 29 πληροφορικης ασσοε παπει αθηνων και ενας μαθηματικος. Ολα ξεκίνηγαν στο επιπεδο 10 και εγω ημουν στο 1.Θελει πολυ τρεξιμο να τους φτάσεις σε ότι επιλέξεις να ξέρεις. οχι και τοσο ενθαρρυντικα τα λογια σου αλλα τα γνωριζω τα περισσοτερα απο οσα μου λες..Μπορει να ξεκινας απο το επιπεδο 1 αλλα εχεις κατι που δεν εχουν οι περισσοτεροι απο τους "αλλους" εχεις εξασκησει παρα πολυ καλα την μαθηματικη σκεψη ,εργαλειο σημαντικο.Moreover το κακο μ ενα μεταπτυχιακο στην Ελλαδα ειναι οτι ζητανε για να σε παρουν τις παναγιας τα ματια τι συνεντευξεις ,συστατικες επιστολες, βαθμο, επιστιμονηκες εργασιες κτλ..και ολα αυτα για σπουδες με τη γνωστη οργανωση της ελληνικης παιδειας.Ευχαριστω παντως για την εναλλακτικη μου αρεσει σαν ιδεα.
Adawn Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 ο θέμα της τηλεργασίας,γενικά είναι διαδεδομένο στην υπόλοιπη Ευρώπη αυτά παλιά , πριν την κρίση... φιλε... φυσικά υπάρχει αυτό, άλλα σε πολύ λίγο ποσοστό. μηδαμινό. βασικά για Ελλάδα το είπα ποιο πολύ, εδω ρε φίλε και τα 700 που σου δίνει ο εργοδότης θα πρέπει να έχεις κάνει καμιά "υπερωρία-χωρίς να την πληρωθείς ".... ποιος στην ελλάδα δίνει λεφτά για να "κάθεσαι" σπίτι... κοίτα, φυσικά και μεγάλες εταιρίες, μεγάλα στελέχη όπου έχουν φάει χρόνια στην εταιρία, μπορεί να έχουν πάρει "προαγωγή" και να έχουν ένα "ελαστικό" ωράριο... ΥΓ: αφού δεν με αγαπάς δεν θα κοιμηθώ ¨/ :P
ktiniatros Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 (Είναι πρωί, πίνω καφέ και βαριέμαι να διαβάσω τα προηγούμενα μυνήματα. ) Η πρότασή μου: δες τα μεταπτυχιακά multimedia και internet and web technology από εδώ. Αν τα τελειώσεις, εγγυημένη δουλειά εντός Ολλανδίας (έχει εταιρείες με αγγλόφωνο περιβάλλον). Τονίζω το "αν" επειδή δεν ξέρω το programming background σου. Είχα πάντως συμφοιτητές από μαθηματικό bachelor που το τέλειωσαν στην ώρα τους (αν και δυσκολεύτηκαν λίγο).
Adawn Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 (Είναι πρωί, πίνω καφέ και βαριέμαι να διαβάσω τα προηγούμενα μυνήματα. ) Η πρότασή μου: δες τα μεταπτυχιακά multimedia και internet and web technology από εδώ. Αν τα τελειώσεις, εγγυημένη δουλειά εντός Ολλανδίας (έχει εταιρείες με αγγλόφωνο περιβάλλον). Τονίζω το "αν" επειδή δεν ξέρω το programming background σου. Είχα πάντως συμφοιτητές από μαθηματικό bachelor που το τέλειωσαν στην ώρα τους (αν και δυσκολεύτηκαν λίγο). γιατί δύσκολο είναι ένα μεταπτυχιακό? κοίτα, για το άλλο τμήμα, υπάρχει ένα πρόγραμμα το ΜΒΑ μια ματιά έριξα, μόνο 4 μαθήματα κάθε εξάμηνο και μόνο 3 εξάμηνα... που είναι η δυσκολία ... αξίζει ? μερικοί δεν μπορούν να κάτσουν 4+2, είναι πολλά τα έξοδα, βλέπω όμως ότι αν δεν έχεις μεταπτυχιακό δεν έχεις τίποτα... αν και εγώ επειδή δεν πήγα στο 1ο εξάμηνο, μπορώ να τα πάρω όλα τα μαθήματα στο 3ο και να το τελειώσω σε 3.5 χρόνια... (έξοδα 3.5) ΥΓ: άσε που για το μεταπτυχιακό θα πρέπει να αλλάξεις μέρος... πάλι έξοδα... εδώ Ελλάδα υπάρχει τίποτα καλό, σε τι μπορεί κάποιος που είναι "πληροφορικη και τεχνολογια υπολογιστων" να πάει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.