Προς το περιεχόμενο

Η μπαταρια τα 'χει παιξει(?)

mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω το φορητο στη πριζα, εχει φορτισει το κλεινω και το βγάζω απο τη πριζα.

Την επομενη μερα πριν το ανοιξω το βαζω στη πριζα και ΔΕ το δειχνει γεματο αλλά στο 80% περιπου.

Εχει κανεις ιδεα τι σκ@τα γινεται και καθε φορα το τελευταιο καιρο τη βρισκω μισοαδεια???

ΥΓ.Πριν μερικες μερες μου συνεβει το εξης:Οταν κλεινω το καπακι του υ/η περναει σε αναστολη λειτουργιας.Το κατεβαζω λοιπον κ μετα απο κανα 2ωρο το ανοιγω, η οθονη δεν εδειχνε τιποτα αλλά απο το φωτακι του κουμπιου εναρξης φαινονταν ανοιχτο και ο ανεμιστηρας εκανε στα τρελος.Το βγαζω απο τη πριζα,τιποτα, και μεσα στο πανικο μου του βγαζω κ την μπαταρια.Απο τοτε γινεται το παραπανω θεμα με τη μπαταρια.Αυτο φταιει,τι να κανω??

Δημοσ.
ΥΓ.Πριν μερικες μερες μου συνεβει το εξης:Οταν κλεινω το καπακι του υ/η περναει σε αναστολη λειτουργιας.Το κατεβαζω λοιπον κ μετα απο κανα 2ωρο το ανοιγω, η οθονη δεν εδειχνε τιποτα αλλά απο το φωτακι του κουμπιου εναρξης φαινονταν ανοιχτο και ο ανεμιστηρας εκανε στα τρελος.Το βγαζω απο τη πριζα,τιποτα, και μεσα στο πανικο μου του βγαζω κ την μπαταρια.Απο τοτε γινεται το παραπανω θεμα με τη μπαταρια.Αυτο φταιει,τι να κανω??

αν παταγες το power για λιγη ωρα δεν έκλεινε;

υ.γ. σορρυ αλλα εισαι ξανθια; βγαζεις την μπαταρια ενω ηταν ανοιχτος;

και εγω ξανθος ειμαι μην φοβασε

Δημοσ.

αν παταγες το power για λιγη ωρα δεν έκλεινε;

υ.γ. σορρυ αλλα εισαι ξανθια; βγαζεις την μπαταρια ενω ηταν ανοιχτος;

και εγω ξανθος ειμαι μην φοβασε

Το πατησα μια φορα αλλά δεν εκανε τιποτα.Μεσα στο πανικο μου αυτο κανω ακομα κ στο σταθερο -το βγαζω απο τη πριζα-αν δε πιανει το alt-cntl-del.

Οχι δεν ειμαι ξανθια-αλήθεια λεω.

Δλδ μεγαλη κοτσανα εκανα.Η εγγυηση θα το καλυψει να μου την αλλάξει;;(αν αυτο χρειαζεται)Κ αυτο φταιει τελικα;;;

Δημοσ.

Το πατησα μια φορα αλλά δεν εκανε τιποτα.Μεσα στο πανικο μου αυτο κανω ακομα κ στο σταθερο -το βγαζω απο τη πριζα-αν δε πιανει το alt-cntl-del.

Οχι δεν ειμαι ξανθια-αλήθεια λεω.

Δλδ μεγαλη κοτσανα εκανα.Η εγγυηση θα το καλυψει να μου την αλλάξει;;(αν αυτο χρειαζεται)Κ αυτο φταιει τελικα;;;

καταρχας να ξερεις πως ΠΟΤΕ δεν αφαιρουμε κατι απο την πριζα ή δεν αφαιρουμε την μπαταρια του οταν ειναι ανοιχτο... παντα υπαρχει ο διακοπτης απο μεσα αλλα προτεινεται να πιεσεις το κουμπι εκκίνησης για μισο λεπτο και αν δεν γινει τιποτα , πας στον εσωτερικο διακοπτη ασφαλειας (πως σκατα λεγεται).

για την εγγύηση δοκιμασε το αλλα μην τους πεις οτι αφαιρεσες ετσι την μπαταρια!

Δημοσ.

Ε κ τι να πω;;;Απλα οτι τα εχει παιξει κ ενω δειχνει γεματη την επομενη μερα θελει ξανα γεμισμα;;

Ποσο κοστιζει μια καινουργια;;στο περιπου..

Δημοσ.

Ημι-offtopic: Το ν αφαιρέσεις την μπαταρία εφόσον το laptop είναι στην πρίζα και σε λειτουργία, δε δημιουργεί πρόβλημα.

Δημοσ.

Δεν ειναι κ οφ-τοπικ αλλά σιγουρα δε δημιουργει προβλημα;;;

Πιο πολυ με παραξενευει που ενω ανοιξα το καπακι δεν εδειχνε τιποτα στην οθονη κ ο ανεμιστηρας εκανε πολυ θορυβο απο το συνηθες...

Δημοσ.

Ημι-offtopic: Το ν αφαιρέσεις την μπαταρία εφόσον το laptop είναι στην πρίζα και σε λειτουργία, δε δημιουργεί πρόβλημα.

ναι αλλα απο οτι θυμαμαι δεν ειπε πως το ειχε στην πριζα

Δημοσ.

ναι αλλα απο οτι θυμαμαι δεν ειπε πως το ειχε στην πριζα

ναι το εβγαλα απο τη πριζα κ μετα του εβγαλα κ τη μπαταρια...

Τελικα τι να κανω;;Θα με καλυψει η εγγυηση;;Να τους πω για τη μπαταρια οτι την εβγαλα;;;

Δημοσ.

Αν θες να τα χεις καλά με την τσέπη σου, τους λες απλά τα συμπτώματα. Γενικά είναι συνηθισμένο να τα παίζουν οι μπαταρίες. Σε laptop φίλου ούτε 5 μηνών, η μπαταρία δεν κρατά ούτε 5' ενώ πρώτα κρατούσε >2 ώρες. Ό,τι και να κανε (που δεν έκανε κάτι extreme) δε θα πρεπε να συμβεί.

Αν θες να τα χεις καλά με την συνείδησή σου (ας πούμε), τους λες ό,τι έγινε. Αλλά εγγύηση δε νομίζω να σε καλύπτει μιας και κάλλιστα μπορούν να ισχυριστούν (χωρίς να χουν άδικο) ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από κακή χρήση.

Η μπαταρία ανάλογα το laptop και αν θες αυθεντική η όχι, μπορεί να κυμαίνεται από 30 ως 100+€. Χοντρικά κάπου κει τις θυμάμαι.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Αμα παθεις μονο τοτε θα μαθεις. :rolleyes:

Δημοσ.

1) Δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι που έβγαλες την μπαταρία ενώ δούλευε. Τα laptop έχουν διαφορετική σχεδίαση από τους σταθερούς και δεν δημιουργούν φιανόμενα επαγωγής τόσο έντονα στο εσωτερικό τους. Αντίθετα, αν κάποιος αφαιρέσει την εξωτερική τορφοδοσία ενώ ο φορητός λειτουργεί, τα φαινόιμενα επαγωγής είναι ακόμη μεγαλύτερα, αλλά οι υπολογιστές είανι πιστοποιημένμοι να ανταποκρίνονται χωρής πρόβλημα.

2) Πιθανότατα η μπαταρία σου έχει αρχίσει και τα πάιζει... Πρόσεξε γιατί οι μπαταρίες έχουν 6 μήνες εγγύηση και όχι 1 χρόνο. Κάποιες εταιρείες δινουν ακόμη και 3 μήνες οπότε δεν είμαι σίγουρος ότι θα στην αλλάξουν. Αλλά εφόσον είναι εντός εγγύησης πήγαινέ το να το δούν και θα σου πούν.

3) Είναι πολύ πιθανό το πρόβλημά σου να ωφείλεται σε λάθος βαθμωνόμηση της μπαταρίας και θα διορθωθεί ως εξής:

-Το αφήνεις στην μπρίζα μέχρι να φορτίσει τελείως

-Το βγάζεις εν λειτουργία από την μπρίζα και περιμένεις να αδειάσει πλήρως η μπαταρία, μέχρι να σβήσει τελείως μόνο του

-Ξανακάνεις το ίδιο για ακόμη μια φορά

Αυτό θα αναγκάσει τον υπολογιστή να υπολογίσει σωστά την στάθμη φόρτισης της μπαταρίας και τον χρόνο που απαιτείται. όταν την έβγαλες εν λειτουργία, ο υπολογιστής υπέθεσε ότι απλά τελείωσε η μπαταρία και έκελισε από έλλειψη ρεύματος.΄Εξ, ού και τα προβλήματα που βλέπεις τώρα.

Δημοσ.

@luminociter

Σ'ευχαριστώ πολύ.

Αν και αργά,σημερα ειδα το ποστ σου.

Ηδη κανω αυτο που ειπες και περιμενω να αδειασει.

Θα ξαναποσταρω μολις κανει τα 2 αδειασματα-γεμισματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...