xrist0f0r0s Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 θελω ενα NAS αλλα δεν ξερω εαν αξιζει να κανω εγω ενα δικο μου (που θα του βαλω οτι λειτουργικο θελω εγω και οτι σκληρους ) ή εαν αξιζει να αγορασω εγω ενα σε σχεση τιμη τι λεει ??
rafail1994 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Για μένα αξίζει να αγοράσεις εσύ ένα δικό σου . Μέχρι ποσά χρήματα διαθέτεις ; Επίσης ποσά άτομα θα συνδέονται επάνω στον nas για μεταφορές αρχείων ;
xrist0f0r0s Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 θα ειναι για σπιτη 2 pc max ταυτοχρονα θα το ηθελα για να κατεβαζω εκει και εαν μπορω να το ενωσω με τηλεοραση ωστε να μπορω να βλεπω εκει διαφορες ταινιες και σειρες (αυτο δεν ξερω εαν γινετε,εαν γνωριζει κανεις ας απαντηση ) θα ηθελα όσο το λιγοτερο οικονομια στο ρευμα εαν γινεται γυρω στα 300-400 ευρω max
rafail1994 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Θέλεις να κατεβάζει μόνο του στον nas τα πράγματα η να τα βάζεις από άλλο pc να κατεβαίνουν εκεί ; Και τι λειτουργικό σκέφτεσαι να βάλεις ;
xrist0f0r0s Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 free NAS αλλα ακομα δεν το εχω επεξεργαστη το λειτουργικο αυτο γιατι δεν εχω extra pc και δεν ξερω εαν εχει αυτη την δυνατοτητα το λειτουργικο Θέλεις να κατεβάζει μόνο του στον nas τα πράγματα η να τα βάζεις από άλλο pc να κατεβαίνουν εκεί ;
rafail1994 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Ωραία σε ρωταω γιατί και εγώ αυτό θα σου πρότεινα . Μπορείς να το δοκιμάσεις εικονικά Μπορείς να το κανείς άλλα οχι με όλους τους servers Έρχεται και πρόταση ..........
xrist0f0r0s Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 τι ενωης Μπορείς να το κανείς άλλα οχι με όλους τους servers torrent θα κατεβαζω
rafail1994 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Για δες μια πρόταση . Εάν θέλεις να αποθηκεύεις αρχεία που θέλεις να τα κρατήσεις (να μην τα χάσεις δηλαδή) πάρε άλλον έναν 2tb και βαλτούς σε raid hdd:Samsung EcoGreen F4 2TB ram:Kingston 2GB cpu-mobo:Asrock E350M1 psu:Enermax Cyclops 405W case:Silverstone Sugo SG01B dvd-writer:Sony DDU1681S Συνολο:300.37E Όσον αναφορά το κουτί σου έβαλα ένα σουλουπωμένο και ποιοτικό εάν θέλεις κάτι ποιο φτηνό το αλλάζουμε .
xrist0f0r0s Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 ειμαι απο κυπρο και για αυτο θα τα παρω μαλλον απο ebay (συγνωμη ξεχασα να το αναφερω ) μαλλον θα παρω αυτα τα κομματια εκτος του case εχω ενα αλλα ειναι tower καπου θα το βολεψουμε σε ευχαριστω
rafail1994 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Οκ δεν υπάρχει θέμα εάν σε βολεύει από το ebay θα τα βρεις και ποιο φτηνά .
chek2fire Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δες και τα έτοιμα nas server της Qnap φοβερή υποστήριξη και μπορείς να κάνεις άπειρα πράγματα με αυτά τα μηχανήματα.
tarantules Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 QNAP TS-410 eshop 399 ευρώ και στο Amazon 250 λίρες (286 ευρώ)
mchrisober Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 κι εγω θα σου προτεινα ετοιμο NAS, γτ μετα λειτουργικα και τις ρυθμισεις θα μπλεξεις, εκτος και εαν θελεις να ασχοληθεις και να το ψαξεις το θεμα. Νομιζω ειχε συζητηθει ενα θεμα παλαιοτερα, κανε ενα search...
chrisimone Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 επειδη εχω κανει κατι παρομοιο εδω και εναμιση χρονο με freenas μπορω να σου πω 2-3 πραγματακια το συστημα δουλευει απροβληματιστα ολο αυτο το διαστημα .. απο ρυθμισεις στην αρχη λιγο θα ζοριστεις αλλα ολα υπαρχουν εν αφθονια στο ιντερνετ ... με λιγο διαβασματακι θα τα καταφερεις . ομως διαβασα οτι θελεις να βλεπεις με αυτο το μηχανακι και ταινιες πραγμα που το freenas δεν μπορει να κανει γιατι δεν εχει καν γραφικο περιβαλον .. εγω πχ για να βλεπω ταινιες εχω ενα wdtv συνδεδεμενο με ethernet και τις τραβαει απο εκει .. Α και κατι αλλο εχει τορρεντ client ενσωματομενο (transmition) που ανεβοκατεβαζει ασταματητα ...
dpant Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 300-400 ευρω max? φίλε με τόσα λεφτά αγοράζει υπερ-NAS xaxaxa. Λοιπόν, ρίξε μια ματιά στα μοντελάκια της DLINK έχουν ωραία πραγματάκια. Εγω έχω ενα παλιό μοντέλο DNS-323 και εδω και 2 χρόνια δουλεύει κομπλε με 3 ορόφους σπίτια συνδεδεμένα πάνω (περίπου 8 machines ανα πάσα στιγμή). Τώρα έχουν βγει καινούργια μοντέλα, δες το επίσημο site της dlink. Επίσης, απ' όσο ακούω τα μοντέλα της synology έχουν πλήρη χαρακτηριστικά και είναι σε καλές τιμές. Όσον αφορά στο να φτιάξεις, αν εχεις άπειρο χρόνο και γνώση κάν' το αλλιώς .... τα έτοιμα NAS δεν είναι παιχνιδάκια, έχουν πάνω τρελά πράγματα π.χ. ftp server, web server, dlna, itunes, user / group security, torrent client, time server κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.