DonScorpio Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Το πρόβλημα μου έχει ως εξής : Από μήνες πριν, η κάρτα γραφικών μου η Nvidia GeForce 8800 εμφάνιζε κάποιο πρόβλημα με το nvlddmkm.sys ένα πρόβλημα που όσες λύσεις και να έβρισκα τίποτα. Όσο και να μείωνα τα γραφικά στα διάφορα παιχνίδια, κάπου κόλλαγε και με πέταγε. Τέλος πάντων λέω, δεν πειράζει θα το ανεχτώ. Έτσι και έκανα... Σήμερα όμως εκεί που έπαιζα TES(The Elder Scrolls) IV(IV=4) : Oblivion σε Sample Quality => None(best performance),όπως έπαιξα και εχθές και προχθές, ξαφνικά έσβησε η οθόνη και νομίζοντας ότι το παιχνίδι κόλλησε ως συνήθως (αν και όταν είχα πάρει το παιχνίδι δεν κόλλαγε γιατί δεν είχα πρόβλημα με το nvlddmkm.sys ενώ έπαιζα με Sample Quality => 8 samples(Best Quality)) έκανα ένα restart και η οθόνη ήταν ακόμη ανενεργή παρόλο που τα ηχεία ακούγονταν και έκαναν τον ήχο που κάνουν τα Windows όταν ανοίγουν. Έκανα άλλες 2-3 φορές restart το PC αλλά τίποτα. Τελικά έβγαλα την οθόνη από τη θύρα που συνδέεται μαζί με το επιπλέον εξάρτημα - ασφάλεια - και τη συνέδεσα στην κανονική θύρα που υπάρχει για την οθόνη. Άνοιξε λοιπόν κανονικά και όταν πήγα να παίξω (και πάλι) μου έγραψε ότι δεν αναγνωρίζει την κάρτα γραφικών το παιχνίδι! Πάω στη διαχείριση συσκευών -> στον προσαρμογέα οθόνης αλλά μου την αναγνωρίζει σαν τυπικό προσαρμογέα γραφικών VGA και όχι όπως την αναγνώριζε, δηλαδή Nvidia GeForce 8800. Καμιά ιδέα σε τι οφείλεται αυτό και τι μπορώ να κάνω για να διορθωθεί? Α, και το λειτουργικό μου είναι Windows Vista Service Pack 2.
SPANK Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Πολύ πιθανό η κάρτα γραφικών να έχει πρόβλημα. Δυστηχώς για να σιγουρευτείς για το τύπο και το μέγεθος του προβλήματος πρέπει αν την δοκιμάσεις και σε εναν αλλο υπολογιστή η διαφορετικά να δοκιμάσεις μια αλλη κάρτα γραφικών απο κάποιο φίλο σου στο pc σου. Καινούργιους drivers έχεις βάλει ? Σε ασφαλή λειτουργία στην βρίσκει κανονικά την κάρτα η σαν τυπικό προσαρμογέα οθόνης ?
DonScorpio Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Καινούργιους drivers έχεις βάλει ?Σε ασφαλή λειτουργία στην βρίσκει κανονικά την κάρτα η σαν τυπικό προσαρμογέα οθόνης ? Και σε ασφαλή λειτουργία σαν τυπικό προσαρμογέα γραφικών VGA τη βλέπει και προφανώς ούτε ο driver τη βλέπει. Πολύ πιθανό η κάρτα γραφικών να έχει πρόβλημα.Δυστηχώς για να σιγουρευτείς για το τύπο και το μέγεθος του προβλήματος πρέπει αν την δοκιμάσεις και σε εναν αλλο υπολογιστή η διαφορετικά να δοκιμάσεις μια αλλη κάρτα γραφικών απο κάποιο φίλο σου στο pc σου. Να σου πω τι μητρική έχω και τι κάρτα και μητρική έχει ο φίλος μου? Για συμβατότητα...
SPANK Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Βασικά πες μας πια κάρτα έχει ο φίλος σου και δώσε και μερικά στοιχεία για το δικό σου σύστημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.