Προς το περιεχόμενο

Είναι αυτό το κουνούπι-τίγρης;

tarantules

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν από λίγο σκότωσα το κουνούπι που έχω ανεβάσει στις φωτογραφίες.Έχει κίτρινες ραυδώσεις.Μήπως είναι κουνούπι-τίγρης;

Πόσο επικίνδυνο είναι αν σε τσιμπήσει;

Ευτυχώς δεν με τσίπμησε.Έστειλα τις φωτογραφίες με mail στο ΚΕΛΠΝΟ.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδιά το σώμα του κουνουπιού - τίγρης έχει ραυδώσεις ή μόνο τα πόδια του. Με έχουν τσιμπήσει άπειρα μάυρα μικρά κουνουπάκια που έχουν κάτι άσπρες γραμμές στα πόδια. Τι παθαίνεις άμα σε τσιμπήσει ο τρίγρης;;;

Δημοσ.

Δεν παθαίνεις κάτι ντε και καλά, απλώς το συγκεκριμένο μπορεί να είναι φορέας διάφορων σοβαρών ασθενειών. Τώρα αν αυτό μας νοιάζει για νέους ενήλικες ή πρέπει να χέζονται μόνο γερόντια και πιτσιφρίγκια δεν ξέρω.

Δημοσ.

Έχω και γέροντες σπίτι μου. Απλα λένε οτι μεταφέρει ασθένειες;; Δεν λένε τι ασθένειες. Θα προσπαθήσω να εχμαλωτίσω κανένα, να δώ αν έχει και στο σώμα άσπρες γραμμές.

Δημοσ. · Κρυμμένο από Lucifer, 19 Αυγούστου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από Lucifer, 19 Αυγούστου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

στις εικονες γιατι μου βγαζει αυτο?

sorry για το ακυρο ποστ

edit: καποιος να το σβησει ποσταροντας ειδα την φωτο :whistle: blocked login μου εβγγαζε

Δημοσ.

Να μην ανησυχώ δηλαδή;

Γιατί ν' ανησυχείς;* Αφού δε σε τσίμπησε καν. Το κουνούπι θα έπρεπε ν' ανησυχούσε περισσότερο, για να μην ήταν τώρα φωτογραφία. Εσύ ποστάρεις, άρα υπάρχεις.

* ...εκτός κι αν βρίσκεσαι σε κα'να Survivor και φοβάσαι βεντέτα απ' τους συγγενείς του.

Δημοσ.

Μπορεί να σου κολλήσουν ελονοσία, που νταξει πρέπει να 'σαι γκαντέμης. Οι περισσότεροι δεν εμφανίζουν καν συμπτώματα.

Δημοσ.

Αν κολλήσεις ελονοσία στην Ελλάδα, είναι σαν να κέρδισες το Τζόκερ και το Λόττο μαζί (τυχερός...).

Τα κουνούπια έχουν γίνει θέμα τα τελευταία 2 χρόνια γιατί μπορεί να σου μεταδώσουν τον ιό του Δυτικού Νείλου. Οι περισσότεροι δεν εμφανίζουν συμπτώματα, αλλά μπορεί να είναι και σοβαρά. Οπότε, όχι πανικός, αλλά λίγη περισσότερη προσοχή σε σχέση με παλιότερα. Κάντε αυτά που λέει και η διαφήμιση του ΚΕΕΛΠΝΟ στην τηλεόραση, ειδικά αν είστε σε μέρη με πολλά κουνούπια.

Δημοσ.

Υποτίθεται πως κινδυνεύουν μόνο ευπαθείς ομάδες πολιτών. Επίσης το εν λόγω κουνούπι λέγεται πως είναι ιδιαίτερα επιθετικό και τσιμπάει αβέρτα κατά τη διάρκεια της μέρας. Τώρα μέσα στο καλοκαίρι με τσίμπησε δύο φορές κουνούπι (από 5-8 τσιμπήματα την κάθε φορά), μιλάμε για γερές δόσεις. Το σημείο στη γάμπα είχε πρηστεί τόσο που την έκανε να δείχνει γυμνασμένη. Μπορεί και να ήταν το κουνούπι-τίγρης, προς το παρών ζω. Αλλά γενικά αν είναι να κολλήσει κανείς ελονοσία από κουνούπι, εγώ θα είμαι αφού τρυπιέμαι συνέχεια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...