stelrp Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Εχω φτιάξει μία παρουσίαση rendered video walk through από το 3dsmax. To αρχείο είναι AVI με συμπιεστή Pegasus MJPEG στο μέγιστο με ελάχιστη απώλεια ποιότητας. Έχει μέγεθος περίπου 5GB και διάρκεια 3 min. Τρελό data rate, θα μου πείτε αλλά το έκανα έτσι για να πειραματιστώ μετά με διάφορες επιλογές συμπίεσης. Τι να το κάνω τώρα , να το κάνω mkv, FLV, ή MP4 . τί είναι το DVXA. (πολλά ρωτάω). και με ποιο πρόγραμμα. Βασικά έχω μία βιντεοκάμερα full HD (από τα LIDL) και φτιάχνει καταπληκτικά AVI με properties: Video: MPEG4 Video (H264) 1920x1080 29.97fps 12006kbps [Video 0] Audio: IMA ADPCM 48000Hz stereo 385kbps [Audio 1] κάθε 2λεπτά video είναι μόλις 180ΜΒ. Ψάχνω μία απλή και σίγουρη λύση. Δοκίμασα το DivX αλλά δεν με ικανοποίσε. (έβγαζε απαράδεκτα τετραγωνάκια, για να πιάσω καλή ποιότητα το αρχείο ανέβαινε δραματικά στα 700ΜΒ). Να το ανεβασω στο Youtube, και να το ξανακατεβάσω σε FLV? είναι λίγο βλακεία.....
flik Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Να το κάνεις mp4 με το vidcoder (χρησιμοποιεί συμπίεση κατα H264, με τον x264 encoder). Δε βρίσκω λόγο να το κάνεις σε mkv που γενικά είναι πιο advanced container. Με το πρόγραμμα vidcoder, σε preset normal, και αν θες να αλλάξεις κάτι, αυτό ας είναι μόνο στο video settings, αν θες να βγει στάνταρ μέγεθος τελικό, βάλε target size. Για τέτοια ανάλυση, θα χρησιμοποιήσει πολλά kbps, αρκετά πάνω απο τα 1200 που δίνει η κάμερά σου. Άρα δοκίμασε πρώτα με τις default ρυθμίσεις, και μετά ρύθμισε λίγο ή το CRF (αύξηση CRF δίνει μείωση ποιότητας, άρα μείωση kbps και μεγέθους, ή όπως είπα βάλε target size). Το dxva αφορά την αποσυμπίεση του αρχείου απο software decoder, δηλαδή την αναπαραγωγή του αρχείου σου απο κάποιον player, και συγκεκριμένα δίνει τη δυνατότητα hardware accelaration για να μην τραβάει ζόρι η cpu. Δεν έχει να κάνει με τη συμπίεση, ούτε είναι κάποιος container όπως avi, mkv κτλ. Εσένα σε ενδιαφέρει το format (mp4) και ο συμπιεστής (εδώ είναι εύκολη επιλογή ο x264).
stelrp Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Βασικά το Bitrate είναι 12.000kbps όπως γράφω οπότε δεν έχω θέμα με την ποιότητα θα το δοκιμάσω και θα ανεβάσω εντυπώσεις. Ευχαριστώ
flik Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Α ναι, είπα και εγώ καθώς το έγραφα αναρωτιόμουν. Λογικά θα σου φτιάξει σε λιγότερο bitrate μιας και συνήθως οι κάμερες δεν χρησιμοποιούν πολύπλοκους υπολογισμούς στο encoding για λόγους ταχύτητας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.