Προς το περιεχόμενο

Στήνω Server

DIAMANTHS7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα είμαι νεωϛ στο φορυμ . είπα να κάνω αυτό το ποστ γιατί διάβασα μερικά αρθρα .

Λυπών σκευτομε να ανιξώ μια επιχείριση Server Hosting

αλλά δεν είμαι πολύ εξικιομένοϛ σε αυτά .

Λυπών για να ξεκινήσω διάβασα ότι θα χριαστο έναν Server . είδα μερικούς τηϛ ετεριαϛ DELL αλλά μετά σκεφτικα ότι πρέπει να τον έχω 24 ώρες Open και ότι θα χρειαστώ μεγαλύτερη ταχύτητα από 24Mbps που έχω .

Μπορώ να κάνω καπια εναλλαγή δηλαδή να νοικιάσω Server σε μια ερετια και να κάνω την δουλια μου?

Ευχαριστώ :-D

Δημοσ.

Καλησπέρα είμαι νεωϛ στο φορυμ . είπα να κάνω αυτό το ποστ γιατί διάβασα μερικά αρθρα .

Λυπών για να ξεκινήσω διάβασα ότι θα χριαστο έναν Server . είδα μερικούς τηϛ ετεριαϛ DELL αλλά μετά σκεφτικα ότι πρέπει να τον έχω 24 ώρες Open και ότι θα χρειαστώ μεγαλύτερη ταχύτητα από 24Mbps που έχω .

Μπορώ να κάνω καπια εναλλαγή δηλαδή να νοικιάσω Server σε μια ερετια και να κάνω την δουλια μου?

καταρχας τι ειδους server θελεις; MS SQL Server δεν θα χρησιμοποιήσεις;

υ.γ. αμα κανεις δεξι κλικ πανω σε μια λεξη που εγραψες θα σου βγαλει ορθογραφικο ελεγχο κατι το οποιο κανει το κειμενο να διαβάζεται!

Δημοσ.

OK θα προσέχω τα λάθει ...MS MQL θα χρησιμοποιήσω .

Θέλω να παρέχω

*shoutcast για Radio

*Shared Hosting για σελίδες / Forum κ.α.

*Reseller Hosting για διάφορα Game κ.α.

Αυτά που παρέχουν σχεδόν όλες οι εταιρίες .

Δημοσ.

Λυπών για να ξεκινήσω διάβασα ότι θα χριαστο έναν Server .

Θέλω να παρέχω

*shoutcast για Radio

*Shared Hosting για σελίδες / Forum κ.α.

*Reseller Hosting για διάφορα Game κ.α.

Αυτά που παρέχουν σχεδόν όλες οι εταιρίες .

Άστο. :-)

Εκτός αυτού, θα χρειαστείς γερό κεφάλαιο ώστε να ξεκινήσεις (αγορά μηχανημάτων κ.λπ., πρόσθετα χρήματα στην εταιρία που θα σου παρέχει το internet σου για παροχή π.χ. μοναδικής I.P. Μικροποσά μεν θα μου πεις, που πρέπει να τα σκεφτείς δε.). Το ρεύμα που θα καις ξέρωγω, το έχεις σκεφτεί;

Επίσης, οι επιχειρήσεις που παρέχουν Hosting, αγοράζουν servers σε Data Centers. Δε τους έχουν σπίτι τους. :)

Δημοσ.

Τα σκέφτηκα όλα αυτά γιαυτό είπα αν υπάρχουν εταιρίες που να πουλάνε Server δηλαδή ένα κομμάτι όπου εγώ θα το διαχειρίζομαι.... και δεν θα είναι σπίτι μου.

Δημοσ.

Έχεις πελάτες ή θα ξεκινήσεις τώρα ?

Μήπως θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσεις με το να πάρεις reseller από κάποια εταιρεία και να πουλάς αυτό μέχρι να φτιάξεις ένα πελατολόγιο και μετά να πάρεις δικά σου μηχανήματα ?

Δεν είναι μόνο ένα μηχανάκι που θέλεις για να τα βάλεις όλα πάνω. Θέλεις dns, άλλο μηχανάκι για το hosting, άλλο για τα games κτλ.

Το να αγοράσεις μηχανάκια και να τα έχεις σε ένα datacenter απαιτεί ένα μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο θα πρέπει να αποσβέσεις γρήγορα για να ξαναεπενδύσεις σε καινούργια μηχανάκια.

Το να ενοικιάσεις μερικά απαιτεί λιγότερο κεφάλαιο.

Να τα στήσεις και να τα συντηρείς γνωρίζεις ?

Δημοσ.

Τώρα θέλω να το ξεκινήσω δεν έχω πελατεία ακόμα και για την ακρίβεια θέλω να το δοκιμάσω δεν είμαι έμπυρος αλά όπως λένε πράττοντας μαθαίνοντας .. Αλλά η ιδέα σου να πάρω reseller είναι ο στόχος μου . Ως μια αρχή.

Δημοσ.

Ωποται ξαικείνα απω εκί. Μυν πάρης serve για τω σπείτυ. Νυκιασαι έναν dedicated κε μια γραματαία να σου γράφη τα κημαινα που θα στελνις στους πελάταις.

Δημοσ.

Τώρα θέλω να το ξεκινήσω δεν έχω πελατεία ακόμα και για την ακρίβεια θέλω να το δοκιμάσω δεν είμαι έμπυρος αλά όπως λένε πράττοντας μαθαίνοντας .. Αλλά η ιδέα σου να πάρω reseller είναι ο στόχος μου . Ως μια αρχή.

Εφόσον δεν γνωρίζεις από αυτά τότε μην το ξεκινήσεις επαγγελματικά αυτό. Σκέψου να υπάρχει τεχνικό πρόβλημα και να μην ξέρεις πώς να το διορθώσεις ή για ένα απλό πρόβλημα να ρωτάς στα forum πώς να το λύσεις. Οι πελάτες ενός webhost θέλουν αξιόπιστες υπηρεσίες που φαίνεται ότι δεν μπορείς να τους παρέχεις. Για αυτό το λόγο άρχισε πρώτα σιγά σιγά να μαθαίνεις και μετά από κάποια χρόνια εφόσον θα έχεις γνώσεις για το τεχνικό κομμάτι ψάχνεις περισσότερες πληροφορίες για το πώς αυτά που έμαθες θα τα αξιοποιήσεις για να βγάλεις κέρδος.

Δυστυχώς (ειδικά στο εξωτερικό) και ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που τα σχολεία είναι κλειστά κάποιοι ξεκινούν webhosts, μετά από 1-2 μήνες βλέπουν ότι όχι μόνο δεν βγάζουν κέρδος αλλά μπαίνουν και μέσα, βλέπουν ότι οι πελάτες τους ζητάνε τεχνική υποστήριξη που τους τρώει πολύ χρόνο όλο το 24ωρο ενώ αρχικά νόμιζαν ότι απλά θα έστηναν ένα μηχάνημα και μετά το μόνο που θα έκαναν θα ήταν να βγάζουν λεφτά. Και ξαφνικά ένα βράδυ απαγοητεύονται και κατεβάζουν ρολά χωρίς να ενημερώσουν τους πελάτες τους που χάνουν τα αρχεία τους.

Δημοσ.

1ον δεν έχεις 24άρα σπίτι (αλλά αυτό μη το σκέφτεσαι)

2ον οι διακομιστές συνήθως έχουν τουλάχιστον 2 LAN ports

3ον η επιχείρηση που θες να στήσεις δεν είναι συνταγή για μακαρόνια έτσι να μάθεις εδώ μέσα ΕΣΥ τι θες.

4ον καλύτερα να ρίξεις το κεφάλαιο σου σε μία υπάρχουσα επιχείρηση παρά να πειραματιστείς.

5ον η Dell είναι ότι μια καλή εταιρεία αλλά αν θες επαγγελματικές λύσεις για απόλυτη αξιοπιστία θα πρέπει να κοιτάξεις σε άλλες εταιρείες.

6ον μεγαλύτερη ταχύτητα απο 24Mbps down/1Mbps up δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

7ον Μπορείς να νοικιάσεις διακομιστές στο εξωτερικό όπου οι ταχύτητες απλά δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.

8ον Εγκατέστησε ένα ορθογραφικό λεξικό στον περιηγητή σου γιατί μας βγήκανε τα μάτια

Δημοσ.

Και τα 24mbps Που θεωρητικά έχεις πάλι δε λένε κάτι.. το upload σε νοιάζει.. Τώρα αν θες web(php/sql)/game/mail/shoutcast/dn και οτι άλλο server με 1mbps.... οκ :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Έχεις πελάτες ή θα ξεκινήσεις τώρα ?

green_arrow_down.png

Ευχαριστώ

τι λες?

ΥΓ: φίλε , πόσο είσαι... γιατί σε κόβω για μικρό ... αμα είσαι κανα μικρό τότε παίξε με no-ip σερβερς και άσε τα δύσκολα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...