Προς το περιεχόμενο

Video Editing και λοιπές προδιαγραφές

steliosfan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Το σύστημα μου αποτελείται από τα κάτωθι βασικά μέρη

MOBO: MSI P45T-C51 (s775, DDR2, P45)

CPU: Intel Core 2 Quad Q9550 @ 3.4GHZ

RAM: 8GB Kingston Hyperx DDR2 (5-5-5-15 και σε 1:1:)

COOLER: Thermaltake Bigtyphoon 120

PSU: Enermax PRO82 PSU (525W)

GPU: Asus Low Profile EAH4350 SVGA (PCI-Express, Silent, DI, 512MD2)

Δεδομένου ότι ένα συνολικό upgrade δεν είναι δυνατό για οικονομικούς λόγους, θέλω να αγοράσω μία νέα κάρτα γραφικών η οποία να είναι αθόρυβη ,όπως αυτή που έχω τώρα, αλλά να είναι σημαντικά πιο δυνατή καθώς το pc είναι 80% για video editing, photo editing κλπ.

Δυστυχώς δεν μπορώ να διαθέσω πάνω από 150 ευρώ..... Υπάρχουν λύσεις για πιο δυνατή και αθόρυβη κάρτα ή να το αφήσω καλύτερα?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Αν μιλαμε για video editing με σοβαρο προγραμμα επιπεδου premiere κλπ, πας σε καρτα βιντεο απο τη matrox και μετα ξεχνας τους ατελειωτους χρονους rendering κλπ.

Βεβαια μια τετοια καρτα κανει πολλα περισσοτερα απο 150Ε...

Δημοσ.

Σε κάθε περίπτωση το budget είναι περιορισμένο.... δυστυχώς. Αφού όμως μπορώ να διαθέσω τα 150, θέλω να τα επενδύσω σωστά, γνωρίζοντας βέβαια ότι δεν πάιρνω ότι καλύτερο. Σίγουρα όμως θα πάρω πολύ καλύτερο από το υπάρχον.

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις απαντήσεις. Δουλεύω και Edius & Premiere αλλά και Vegas 10 (κυρίως για AVCHD).

Οι κάρτες που μου πρότεινες φίλε rafail, εκτός από επιδόσεις είναι και αθόρυβες? Ο θόρυβος είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την αγορά και η κάρτα που έχω τώρα δεν ακούγεται καθόλου .....

Η firepro v4800 φαίνεται πολύ καλή και διάβασα καλά πράγματα. Θα είναι συμβατή με το Motherboard μου?

Δημοσ.

Σε κάθε περίπτωση το budget είναι περιορισμένο.... δυστυχώς. Αφού όμως μπορώ να διαθέσω τα 150, θέλω να τα επενδύσω σωστά, γνωρίζοντας βέβαια ότι δεν πάιρνω ότι καλύτερο. Σίγουρα όμως θα πάρω πολύ καλύτερο από το υπάρχον.

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις απαντήσεις. Δουλεύω και Edius & Premiere αλλά και Vegas 10 (κυρίως για AVCHD).

Οι κάρτες που μου πρότεινες φίλε rafail, εκτός από επιδόσεις είναι και αθόρυβες? Ο θόρυβος είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την αγορά και η κάρτα που έχω τώρα δεν ακούγεται καθόλου .....

Η firepro v4800 φαίνεται πολύ καλή και διάβασα καλά πράγματα. Θα είναι συμβατή με το Motherboard μου?

Φιλε μου δεν ειναι και τοσο αθορυβη αλλα μπορεις να του αλλαξεις ψυκτρα και να βαλεις καποια τυπου Accelero οι οποιες δεν εχουν ανεμιστηρακι και ειναι αθορυβες

Δημοσ.

Αφού μιλάμε για video editing πας σε κάποια quadro η σε κάποια FirePro

Παρανόηση που γίνεται συχνά τόσο σε αυτό όσο και σε άλλα fora.

Οι συγκεκριμένες κάρτες δεν επιταχύνουν την εργασία σε video editing/production, αλλά σε προγράμματα που κάνουν εκτεταμένη χρήση OpenGL ή Direct3D και έχουν να κάνουν κυρίως με CG γραφικά (3D animation, CAD, CAM, πακέτα φωτορεαλισμού, wireframe μοντέλα, εφαρμογή textures πάνω σε αυτά κλπ).

Για σοβαρή δουλειά με video, πρέπει να αγοραστούν άλλου είδους κάρτες επέκτασης/επιταχυντές όπως αυτές που ανέφερε ο jim_p. Αν δεν υπάρχει το budget για τέτοιες κάρτες, τότε το βάρος πρέπει να δοθεί σε όσο το δυνατόν γρηγορότερη CPU, μαζί με επαρκή ποσότητα RAM.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...