Προς το περιεχόμενο

Μαύρη οθόνη μετά από format σε laptop toshiba!

smurf91

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Ξεκινήσα κανονικά το format στο toshiba satellite l40 ενός φίλου και αφού τελείωσε ξεκίνασα να περνάω τους drivers από το official site!Μέσα σε αυτούς τους drivers είχε και ένα update για το Bios.Όταν πήγα να το τρέξω μου έβγαλε μήνυμα σφάλματος το οποίο δεν πρόλαβα να διαβάσω και έκανε restart.Αλλα μου βγάζει μόνο μία μαύρη οθόνη από την αρχή που ανοίγει το pc...Εχει κανείς καμιά ιδέα?

Δημοσ.

Λογικά αποτυχία στο Bios update είναι... Αν είσαι τυχερός δες το Manual αν έχουν κάποιο τρόπο για Bios recovery.

Αν έχει κάνε την διαδικασία recovery να στρώσει. Αν δεν έχει περίμενε κάποιον άλλο μπας και έχει καμιά ιδέα...

Δημοσ.

To TheEF: Γιατί τι διαφορά θα είχε?? Το recovery θα είναι το ίδιο.

To smurf91: θα πρέπει να μας πείς τί BIOS έχει το συγκεκριμένο laptop. Η Toshiba χρησιμοποιεί BIOS insyde ή H20, αν κρίνω από το δικό μου, και όχι τα κλασικά Phoenix. Όπως και να έχει, γενικά υπάρχει μέθοδος επαναφοράς η οποία διαφέρει ανάλογα με το BIOS και την εταιρεία. Μέχρι στιγμής έχω κάνει recovery σε δύο φορητούς με παρόμοιο πρόβλημα αλλά με phoenix bios.

Λογικά δουλεύει ως εξής:

Πρέπει να βρείς τον συνδιασμό πλήκτρων που θα πατήσεις μαζί με το κουμπί εκκίνησης του υπολογιστή για να μπεί σε λειτουργία επαναφοράς. Στην συνέχεια θα πρέπει να έχεις συνδέσει μια δισκέτα ή ένα stick usb με τα απαραίτητα αρχεία επαναφοράς και θα ολοκληρώσει τη διαδικασία μόνος του.

Α, και μην ψάχνεις άδικα, δεν αναφέρεται ούτε στο user manual ούτε κάν στο service manual

Δημοσ.

@luminociter

Αν βγάζει γραμμούλα δεν έχει τίποτα το bios,μπορεί απλά να ξερυθμίστηκε και να μην χρειαστεί bios recovery αλλά απλό clear ή reset to defaults.

Αν βγάζει μαύρη μαυρίλα πλάκωσε τότε όπως τα λες.

Δημοσ.

Παιδιά βγάζει σκέτη μαύρη οθόνη..Θα δοκιμάσω να του κάνω το recovery που λέτε και θα σας πω..

Λοιπόν,ψάχνοντας βρήκα το παρακάτω... http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/HTD9502M10000R01.htm

και παρατήρησα ότι το bios είναι phoenix..Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε για να βρω τα αρχεία που πρέπει για να κάνω το recovery?

Δημοσ.

Για phoenix!

Χρειάζεσαι usb-floppy και το Crisis Recovery tool!

Κατεβάζεις το Crisis Recovery tool...

Το ξεzipάρεις

Τρέχεις το winphlash

Αυτό πρακτικά κάνει format στην δισκέττα του floppy και περνάει 3 αρχεία... Ta minidos.sys, phlash16.exe και το bios.whp

Το τελευταίο το σβήνεται και περνάς στην δισκέττα το τελευταίο bios (ή παλαιότερο)- πχ το skae180a.rom και το μετονομάζεις σε bios.whp...

Τώρα από στο χαλασμένο laptop βγάζεις την μπαταρία και το καλώδιο τροφοδοσίας και συνδέεις το floppy usb drive σε μία θύρα...

Πατάς FN+B(νωμιζω για τα toshiba ειναι FN+F) και όπως το πατάς βάζεις την τροφοδοσία και πατάς το power button...

Το pc μπαίνει σε recovery mode που το καταλαβαίνεις αφού ο ανεμιστήρας δουλεύει στο full και επίσης το led του power από μπλε συνήθως είναι κόκκινο....

Θα δείς το floppy να διαβάζεται και μετά απο 5-10 λεπτά θα σταματήσει... Περιμένε λίγο,restart και έχεις πίσω το pc σου, χωρίς να πειράξεις τίποτα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο...!

Υ.Γ.Η διαδικασία αναφέρθηκε παλαιότερα από ένα άλλο μέλος,άλλα δε μπορώ να βρω ποιο ήτα!Τις ευχαριστήριε μας όποιος και να'ταν!

Και απο ενα ξενο φορουμ(ειδικα για Toshiba laptop)!

I give you the step by step:

1) Generate a Crysis Recovery floppy with the attached file (268076.exe) on a real Win station (not a virtualized one)

2) delete the file BIOS.WPH on the floppy

3) Copy and rename the BIOS image found on the Toshiba site to the floppy (παράδειγμα:PS10S150.fd -> BIOS.FD)

4) Put out the battery

5) Unplug all the stuff from your computer, keep only the USB floppy disk drive

6) Push power button for 10 seconds

7) While hitting Fn+F, plug AC power (don't release the keys until step 9)

8) Power on the computer

9) Release the keys, the computer reads the floppy to load the BIOS image

10) Let the BIOS restore do all it has to for 5 to 10 minutes, the computer will automatically reboot after it's done

11) Enjoy!

Δημοσ.

Φιλε σε ευχαριστω πολυ για την πολύτιμη βοήθεια σου αλλα μηπώς μπορείς να μου δώσεις ενα link για το crisis recovery tool γιατι εχω χαθεί...

Δημοσ.

δωσμού ένα λεπτά να βρω από που το κατέβασα.

IMPORTANT Crisis Recovery Diskette----

Tool for recover your bios fail

Download this tools

http://rapidshare.com/files/30431263/268076.exe

insert one formatted floppy and click Ok.

-------------

Now , in the floppy disk, erase bios.wph ( generic phx bios) and copy your latest bios file ( for compal hel 80) renamed in BIOS.WPH

Διαβασε και εδω!

Δημοσ.

smurf91 γράψε ένα mail να σου στείλω το crisis recovery και τις οδηγίες για phoenix που λένε ακριβώς τί πρέπει να κάνεις και τι συμπεριφορά να περιμένεις. Λέει και τί συμαίνουν τα μπιπ και πόσα πρέπει να ακούσεις.

Δημοσ.

smurf91 γράψε ένα mail να σου στείλω το crisis recovery και τις οδηγίες για phoenix που λένε ακριβώς τί πρέπει να κάνεις και τι συμπεριφορά να περιμένεις. Λέει και τί συμαίνουν τα μπιπ και πόσα πρέπει να ακούσεις.

Αν μπορείς κ θέλεις, ανέβασε τις οδηγίες εδώ, σε περίπτωση που τις χρειαστεί κ κάποιος άλλος με phoenix bios!

Δημοσ.

Βασικά τα αρχεία να ανεβάσω είναι το θέμα αλλά πρέπει κάποιος να μου πεί πώς.

Πάτα εκεί που λέει «Xρήση Πλήρoυς Eπεξεργαστή Kειμέvoυ» κάτω από το παράθυρο όπου γράφεις το μήνυμα στο νέο παράθυρα έχει εντολή «Eπισύvαψη Aρχείoυ»

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...