N3k21 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Χρόνια πολλά παίδες, σόρυ που δεν απάντησα νωρίτερα, εορταστικός τζερτζελές βλέπετε... Κατά την γνώμη μου το playability δεν είναι κάτι το υπερφυσικό ή θέμα "χημείας" που είπα προηγουμένως. Διάβαζα τα specs από την σειρά Affinity Strat, Bullet Strat και Affinity Telecaster και διαπίστωσα ότι υπάρχουν γεωμετρικές διαφορές στο nut width και ότι το Neck είναι "C" Shape αυτό κάποιους μπορεί να τους βολεύει περισσότερο και άλλους όχι. Οπότε μιλάμε για θέμα design, λεπτομέρειες θα πει κάποιος για έναν αρχάριο, και όμως αυτή η λεπτομέρεια μπορεί να σε "φτιάχνει" ή να σε "χαλάει". Όπως και το fingerboard radius! Μη δίνεις και μεγάλη σημασία στις διαστάσεις. Οκ, σίγουρα μια περισσότερο σουλουπωμένη ταστιέρα βοηθά στο γρήγορο παίξιμο, ειδικά για κάποιον που μόλις ξεκινά. Οι διαφορές όμως δεν είναι και τόσο μεγάλες στην πραγματικότητα. Αααααα, και κάτι που θέλω να σε ρωτήσω και το ξεχνάω. Εσύ πόσες κιθάρες έχεις; και τι παίζεις με την κάθε μια τους; Έχεις άλλη για ασκήσεις και άλλη για κανονικό παίξιμο; Έχω μια Ibanez 170DX, μια Epi Les Paul Standard και τη Fender ακουστική που σε ενδιαφέρει. Έχω και δύο φτηνά μπάσα, ένα Squier standard J bass και ένα Ibanez Soundgear 300-κάτι. Για να είμαι ειλικρινής, μόνο με τη Les Paul παίζω πλέον. Ασχολούμαι κυρίως με rock και blues (ας πούμε ότι προσπαθώ να πετύχω περισσότερο "κλασσικό" ήχο, σε φάση 70's), δεν χρησιμοποιώ ιδιαίτερα έντονη παραμόρφωση, ούτε παίζω βέβαια και απόλυτα καθαρά. Την ακουστική την πιάνω μόνο όταν έχω όρεξη ή όταν θέλω να ηχογραφήσω κάποιο συγκεκριμένο part. Η Ibanez δυστυχώς σπάνια βγαίνει από τη θήκη της πλέον, ήταν η πρώτη μου κιθάρα, τότε που είχα περισσότερο "μεταλλικά" ακούσματα. Δεν υπάρχει κάτι που να μη μπορώ να πετύχω με τη Les Paul και έτσι η Ibanez έχει ουσιαστικά αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία. Αν ποτέ χρειαστώ διαφορετικό ήχο, κάτι περισσότερο στο ύφος μιας Stratocaster, απλά δανείζομαι την Cort του αδερφού μου. Για εξάσκηση πάλι στη Les Paul βασίζομαι. Τα μπάσα τα δουλεύω και τα δύο, έχουν διαφορετικό ήχο το καθένα, χρήσιμο για διάφορες περιστάσεις.
techkid Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Ανεβάστε και καμία πενιά να ακούσουμε αν ανεβάσω εγώ θα θέλεις τόνους Prozac, Mr. Prozac, για να συνέλθεις. N3k21, όταν λες κλασσικό ροκ ήχο των 70s για ποια συγκροτήματα μιλάς; british ή american? όταν κάνεις εξάσκηση παίζεις και με jamtracks;
thanasis00 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Και μια ερώτηση από μένα, έτσι πληροφοριακά. N3k21 τι εξοπλισμό έχεις γενικά; (ενισχυτές,καμπίνες, πετάλια κλπ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα