Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα..Ενδιαφερομαι να αγορασω μια ακουστικη κιθαρα...Και ειμαι μεταξυ Fender cd-60 και Ibanez V50NJP. Η ibanez με βολευει λιγο περισσοτερο απο την Fender αλλα η Fender εχει πιο ωραιo ηχο κατα τη γνωμη μου..Εσεις τι λετε να κανω.? Να παρω την Fender ή την Ibanez.

Eυχαριστω,

Παύλος

Επεξ/σία από pavlospao13
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερα..Ενδιαφερομαι να αγορασω μια ακουστικη κιθαρα...Και ειμαι μεταξυ Fender cd-60 και Ibanez V50NJP. Η ibanez με βολευει λιγο περισσοτερο απο την Fender αλλα η Fender εχει πιο ωραιo ηχο κατα τη γνωμη μου..Εσεις τι λετε να κανω.? Να παρω την Fender ή την Ibanez.

Eυχαριστω,

Παύλος

Προσωπικά θα προτιμούσα την fender!Και απο ότι θυμάμαι βγαίνει και σε μαύρο χρώμα.Τώρα βέβαια πρέπει να χεις στο μυαλό σου κανα,δυο κριτήρια!Το πρώτο για μένα είναι αν τις έχεις ακούσει απο κοντά(να την τεστάρεις δηλαδή).Να δεις το μπράτσο-δηλαδή ποιο μπράτσο σου κάθεται καλύτερα.Και τέλος ίσως να έχεις και στο μυαλό σου τι μουσική ακριβώς θέλεις να παίξεις...

Δημοσ.

αυτό που θα σου πεί όποιος κιθαρίστας ρωτήσεις (απο όσο έχω καταλάβει μέχρι στιγμής) η fender έχει καπάκι laminated ενώ η ibanez όχι...

οπότε θεωρητικά θα ακούγεται καλύτερα η ibanez. προσωπικά έχω ακούσει την fender απο κοντά και μου άρεσε ο ήχος της.

επειδή και εγώ σκέφτομαι σύντομα να πάρω κιθάρα (θα είχα πάρει ήδη αν είχα αποφασίσει ποια θέλω :P) τα έχω ψιλοψάξει... απο ibanez ακουστικές που άκουσα μερικές, μόνο η AW40 μου άρεσε (την έχει ο τρίμμης στο κέντρο), αλλα δυστυχώς δεν είχα την fender εκεί για να τις συγκρίνω... βέβαια παίζουν και σε ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικό εύρος τιμών....

επίσης είναι και κούκλα :)

ibanje6hf2.jpg

υ.γ όλα αυτά στα γράφω σαν τελείως αρχάριος κιθαρίστας και τίποτα παραπάνω οπότε μπορεί να κάνω και λάθος σε αυτα που λέω...

Δημοσ.

αυτό που θα σου πεί όποιος κιθαρίστας ρωτήσεις (απο όσο έχω καταλάβει μέχρι στιγμής) η fender έχει καπάκι laminated ενώ η ibanez όχι...

οπότε θεωρητικά θα ακούγεται καλύτερα η ibanez. προσωπικά έχω ακούσει την fender απο κοντά και μου άρεσε ο ήχος της.

επειδή και εγώ σκέφτομαι σύντομα να πάρω κιθάρα (θα είχα πάρει ήδη αν είχα αποφασίσει ποια θέλω :P) τα έχω ψιλοψάξει... απο ibanez ακουστικές που άκουσα μερικές, μόνο η AW40 μου άρεσε (την έχει ο τρίμμης στο κέντρο), αλλα δυστυχώς δεν είχα την fender εκεί για να τις συγκρίνω... βέβαια παίζουν και σε ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικό εύρος τιμών....

επίσης είναι και κούκλα :)

ibanje6hf2.jpg

υ.γ όλα αυτά στα γράφω σαν τελείως αρχάριος κιθαρίστας και τίποτα παραπάνω οπότε μπορεί να κάνω και λάθος σε αυτα που λέω...

Καλημερα.Λοιπον και εγω πηγα στον τριμη αλλα δεν μου αρεσε κατι.Καθως προχορουσα τυχαια (λιγο πιο πανω ειναι 2-3 στενα ολο ευθεια απο τον τριμη) ειδα ενα μαγαζι που το σιτε του ειναι www.armaosmusic.gr Εχει ωραιες κιθαρες και οι τιμες δεν ειναι τσιμπιμενες.Εγω οταν αποφασισω τι θα παρω εκει θα παω

Δημοσ.

Και οι δυο κιθάρες είναι τίμιες για τα λεφτά τους.

Η Fender, προσωπικά, είναι η δική μου πρόταση στην τιμή της, αν και οι αντικειμενικές διαφορές στις ακουστικές ~100 ευρώ είναι μηδαμινές. Ακούς τις επιλογές σου, προσέχεις να σου κάθεται καλά το όργανο στα χέρια σου (ακόμα κι αν δεν έχεις ξαναπιάσει κιθάρα ποτέ) και αποφασίζεις.

Αν, πάντως, μπορείς να ανέβεις λίγο σε budget, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις τις LAG τις οποίες προσωπικά θεωρώ (ειδικά τα φθηνότερα μοντέλα της) το απόλυτο value for money στις ακουστικές.

Δημοσ.

Και οι δυο κιθάρες είναι τίμιες για τα λεφτά τους.

Η Fender, προσωπικά, είναι η δική μου πρόταση στην τιμή της, αν και οι αντικειμενικές διαφορές στις ακουστικές ~100 ευρώ είναι μηδαμινές. Ακούς τις επιλογές σου, προσέχεις να σου κάθεται καλά το όργανο στα χέρια σου (ακόμα κι αν δεν έχεις ξαναπιάσει κιθάρα ποτέ) και αποφασίζεις.

Αν, πάντως, μπορείς να ανέβεις λίγο σε budget, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις τις LAG τις οποίες προσωπικά θεωρώ (ειδικά τα φθηνότερα μοντέλα της) το απόλυτο value for money στις ακουστικές.

Καλησπερα...Λοιπον εγω παιζω κιθαρα εδω και ενα μηνα..Λοιπον οπως ειπα παραπανω με βολευει πιο πολυ η ibanez οποτε μαλλον προς τα εκει θα παω....

Δημοσ.

Καλημερα.Λοιπον και εγω πηγα στον τριμη αλλα δεν μου αρεσε κατι.Καθως προχορουσα τυχαια (λιγο πιο πανω ειναι 2-3 στενα ολο ευθεια απο τον τριμη) ειδα ενα μαγαζι που το σιτε του ειναι www.armaosmusic.gr Εχει ωραιες κιθαρες και οι τιμες δεν ειναι τσιμπιμενες.Εγω οταν αποφασισω τι θα παρω εκει θα παω

haha το αστείο ήταν οτι έψαχνα τον τρίμμη και μπήκα μέσα σε αυτο το μαγαζί και ρώτησα. τα παιδιά εκεί με βοηθήσαν χωρίς να με κοιτάξουν με μισό μάτι οπότε το είχα και εγώ στα υπόψην να το κοιτάξω... τώρα που το είπες έχω ακόμα ένα λόγο να το κάνω

LAG δοκίμασα στον Καγμάκη. αν και δεν ήταν άσχημες δεν με εντυπωσίασαν, δεν ξέρω γιατι. μάλιστα οι κιθάρες που δοκίμασα εγώ όπως γράφω παραπάνω εφταναν μέχρι και τα 360 ευρώ. αν μπορείς να προτείνεις μερικά μοντέλα και κάποιο μαγαζί να τις δοκιμάσω μόλις βρώ χρόνο γιατι μάλλον δεν έπεσα σε καλό κομμάτι....

Δημοσ.

Παιδια ο Καγμακης ειναι αρκετα ακριβος. Πριν αγορασετε, δοκιμαστε και στο Skroutz, αλλα και στο Thomann.de

Εdit: Λιγο που εψαξα στο νετ για τις LAG, ο Καγμακης ηταν ο φτηνοτερος!

Εχει ο καιρος γυρισματα......

Δημοσ.

Τόσο η T66DCE, όσο και η T66ACE, στα 200 ευρώ αμφότερες, θεωρώ πως είναι το καλύτερο vfm σε αυτή την τιμή. Εσύ το μόνο που επιλέγεις είναι αν σου αρέσει σε dreadnought ή auditorium.

την Τ66 την δοκίμασα και δεν μου άρεσε. μετά δοκίμασα μια άλλη lag (νομίζω T100 η Τ300 αν υπάρχει τέτοια :P) που ειχε σαφώς καλύτερο ήχο αλλα είχε πολύ σκληρές χορδές και για κάποιον λόγο δεν κατάφερα να βγάλω τους ήχους που βγάζω με τις άλλες (σημειώνω οτι είμαι αρχάριος και είναι λογικό οτι δεν πατάω σωστά τις χορδές εκεί που πρέπει, με την διαφορά οτι στις άλλες ο ήχος βγαίνει κανονικά). γενικότερα όμως φαινόταν για πολύ καλή κατασκευή και μπάσος ήχος.

Τι διαφορα εχει το spruced top απο το laminated?Πιο ειναι καλυτερο?

νομίζω οτι στα έγραψα στο πρώτο πόστ αυτά, θεωρητικά το solid spruce top είναι καλύτερο απο το laminated. η διαφορά απο ότι έχω καταλάβει είναι οτι το laminated δεν αλλοιώνεται με τον καιρό. αλλα ο οποιοσδήποτε κατασκευαστής σε κιθάρα θα προτιμήσει solid spruce top γιατι έχει καλύτερη "ταλάντωση" στον ήχο. το θεωρητικά στο γράφω γιατι απο όσα έχω διαβάσει η κατασκευή της κιθάρας είναι πιο σημαντική απο τα υλικά της.

Παιδια ο Καγμακης ειναι αρκετα ακριβος. Πριν αγορασετε, δοκιμαστε και στο Skroutz, αλλα και στο Thomann.de

Εdit: Λιγο που εψαξα στο νετ για τις LAG, ο Καγμακης ηταν ο φτηνοτερος!

Εχει ο καιρος γυρισματα......

για κάποια LAG που κοίταξα και ρώτησα πόσο έχει, μου έδωσε τιμή φτηνότερη απο όσα μαγαζιά κοίταξα. προσωπικά δεν θα διάλεγα τον Καγμάκη για άλλους λόγους, νομίζω οτι προσπαθεί να βγάλει χρήμα απο παντού και αυτό δεν μαρέσει. (έχω αγοράσει τον ενισχυτή μου απο εκεί)

με δεδομένα όλα τα παραπάνω θα σου προτείνω ξανά να πάρεις αυτην που σου ακούγεται καλύτερα...ασχέτως τα λεφτά που κοστίζει. και ένα Tip που μου έδωσε ο πωλητής στον Τρίμμη. κράτα την κιθάρα και παίξε μια G Chord. και πρόσεξε πόσο γρήγορα θα "σβήσει"... σε μερικές ηλεκτροακουστικές που δοκίμασα έσβηνε ΠΟΛΥ αποτομα, η ibanez AW40 π.χ που τσέκαρα είχε πολύ μεγαλύτερη διάρκεια....

Δημοσ.
και ένα Tip που μου έδωσε ο πωλητής στον Τρίμμη. κράτα την κιθάρα και παίξε μια G Chord. και πρόσεξε πόσο γρήγορα θα "σβήσει"... σε μερικές ηλεκτροακουστικές που δοκίμασα έσβηνε ΠΟΛΥ αποτομα, η ibanez AW40 π.χ που τσέκαρα είχε πολύ μεγαλύτερη διάρκεια....

το sustain που αναφερεις εξαρταται και απο την ποιοτητα και την ηλικια των χορδων,οποτε ακομα και η ιδια κιθαρα με διαφορετικες χορδες θα εχει διαφορετικο sustain.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...