Προς το περιεχόμενο

Provlima me scanner

crAss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Exo to Primax Colorado 9600 USB.

Itan sindedemeno kai douleve sto pc mou mia xara.

Meta tis diakopes tou pasxa kai otan piga na to xanaxrisimopoiiso distixos oti kai na scannare to evgaze mauro

1. Ta windows to vlepoun mia xara

2. O driver kai autos doulevei mia xara

3. To scanner to anoixa kai o mixanismos pou pigainei tin kefali sarosis pano kato doulevei mia xara

4. I lampa anavei.

5. Kanena olokliromeno stis 2 plaketes tou scanner den fainete kameno, oute kapoios piknotis na exei skasei

Alla distixos oti kai na scannaro einai mauro...les kai den anaklate katholou fos stin kefali sarosis.

Exei kanenas kamia idea???

crAss

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Μου έτυχε στο scanner ενός φίλου. Είχε καεί η λάμπα. Όλα ήταν κανονικά όπως περιγράφεις (1,...,5) μέχρι που το πήγε στο μαγαζί που το αγόρασε και του το είπανε.

Αν είσαι στην εγγύηση έχει καλώς, ειδάλλως ψάξε για άλλο.

Δημοσ.

καλησπέρα!

Μιας και εχουμε το ίδιο scanner ( Primax Colorado 9600 USB )και επειδή συμπτωματικά σήμερα το ξαναθυμήθικα, μπορείς να μου πεις πως να το κανω να δουλέψει στα xp; με τους drivers OT1 (win 2000) δεν δουλεύει... καμια ιδέα κανείς;;;;

Δημοσ.

Με τους drivers για 2000. Τους τρέχεις και αυτοί αποσυμπιέζονται σε κάποιο temp φάκελλο. Πρέπει να βρεις που είναι αυτός ο φάκελλος (δεν θυμάμαι). Μετά με το εγακτάσταση νέου υλικού πας εκεί και ΟΚ. Έχει πάντως ξαναναφερθεί παλιότερα.

Δημοσ.

"Με τους drivers για 2000. Τους τρέχεις και αυτοί αποσυμπιέζονται σε κάποιο temp φάκελλο. Πρέπει να βρεις που είναι αυτός ο φάκελλος (δεν θυμάμαι). Μετά με το εγακτάσταση νέου υλικού πας εκεί και ΟΚ. Έχει πάντως ξαναναφερθεί παλιότερα."

Φιλε makisathanos.... αυτό ακριβώς λέω... οτι οι drivers 2000 δεν μπορουν να το κανουν να δουλέψει, το ξέρω οτι έχει ξαναβγεί το θέμα, αλλα απ οτι θυμάμαι και πολλοι άλλοι είχαν το ίδιο πρόβλημα με μένα...

Oπότε.... κάτι καινούργιο κανείς;

Δημοσ.

Ψάξε το θέμα (για την εγκατάσταση) εδώ στο Insomnia, έχω αναφέρει λύση, αλλά τώρα πια δεν έχω αυτό το scanner και ούτε που θυμάμαι τι είχα κάνει.

Δημοσ.

Έψαξα λίγο και βρήκα το ποστ που είχα κάνει με τις οδηγίες. Το παραθέτω αυτούσιο:

Σου γράφω τι ακριβώς έκανα εγώ με το δικό μου scanner, έναν Primax Colorado 9600 us, με τους drivers για Windows 2000. Ίσως δεν ισχύουν τα ίδια με το δικό σου, αλλά δοκίμασε.

1. Πρώτα απ' όλα, έκανα αποσυμπίεση το .exe αρχείο των drivers (με το winrar) σε κάποιο φάκελο, έστω c:\colorado (εκεί δημιουργήθηκαν και διάφοροι υποφάκελοι).

2. Από εκεί έτρεξα το setup αρχείο και έκανα εγκατάσταση.

3. Σε κάποιο σημείο αφού ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση ζήτησε επανεκκίνηση.

4. Έκανα επανεκκίνηση και στο φόρτωμα τα XP εντόπισαν τον scanner και μου ζήτησαν να ψάξουν για drivers. Δεν έκανα αυτόματη αναζήτηση, αλλά τα "οδήγησα" στο path c:\colorado\OT1Drivers\OS, απ' όπου και έκανα την εγκατάσταση επιτυχώς. Αν θυμάμαι καλά, κάτι μου είπαν για unsigned driver, αλλά το αγνόησα.

Έτσι ο scanner λειτουργεί με όλα τα προγράμματα που υποστηρίζουν σάρωση, μόνο που δεν εγκαθίσταται αυτόνομη εφαρμογή για τη λειτουργία του, όπως στα win9x (λίγο όμως μας ενοχλεί αυτό, από τη στιγμή που δουλεύει κανονικά). Αν δεν τα καταφέρεις με αυτή τη διαδικασία, προσπάθησε στο βήμα 4 με άλλο directory στο σημείο που τα XP ζητάνε drivers. Καλή επιτυχία!

Δημοσ.

Σ ευχαριστώ για την βοήθεια, το πρόβλημα είναι οτι το εχω κανει επανηλειμένες φορές αυτό που μου περιγράφεις αλλά τίποτε. Τέλος πάντων , η μόνη λύση για την ώρα ειναι να έχω δυο λειτουργικά για το σύστημά μου, xp και 2000 οποτε οταν θέλω να το χρησιμοποιώ θα μπαίνω με τα 2000. Φασαρία μεν αλλά και να το πετάξω στα σκουπίδια... δε λέει....

Δημοσ.
"Με τους drivers για 2000. Τους τρέχεις και αυτοί αποσυμπιέζονται σε κάποιο temp φάκελλο. Πρέπει να βρεις που είναι αυτός ο φάκελλος (δεν θυμάμαι). Μετά με το εγακτάσταση νέου υλικού πας εκεί και ΟΚ. Έχει πάντως ξαναναφερθεί παλιότερα."

Φιλε makisathanos.... αυτό ακριβώς λέω... οτι οι drivers 2000 δεν μπορουν να το κανουν να δουλέψει' date=' το ξέρω οτι έχει ξαναβγεί το θέμα, αλλα απ οτι θυμάμαι και πολλοι άλλοι είχαν το ίδιο πρόβλημα με μένα...

Oπότε.... κάτι καινούργιο κανείς;[/quote']

Έχω το ίδιο σκάνερ και δουλεύει ακριβώς έτσι εδώ και 3-4 χρόνια σε win XP. Για αυτό ακριβώς δεν θυμάμαι την διαδικασία. Αλλά δεν λέω τρέλες. ΔΟΥΛΕΥΕΙ.

Δημοσ.

Ο accipio λέει τα ίδια με μένα - προσοχή στο φάκελλο ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ που γίνεται η αποσυμπίεση (εμένα την έκανε σε κάποιο κρυφό: \documents and settings\...\temp) ή κάτι τέτοιο. Για να βρω που έκανε την αποσυμπίεση παιδεύτηκα λίγο.

Δημοσ.

Αν δεν σου δουλέψει, υπάρχει τρόπος να το μπερδέψεις οτι έχεις 2000 αντί για ΧΡ. Δεν τον έχω τώρα πρόχειρο, είμαι στο γραφείο, όταν πάω σπίτι θα τον γράψω. Ουσιαστικά μια αλλαγή κάνεις στην Registry.

Ένα Mustec 600 που έχω, δουλεύει ακριβώς με αυτόν τον τρόπο!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...