Προς το περιεχόμενο

Να τον πετάξω τον σκληρό;

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα το λάθος και έκανα chkdsk /f πριν λίγες μέρες στον H/Y μου με αποτέλεσμα να κάτι να διορθώσει και να μην κάνει εκκίνηση τα vista. Για να μην πολυλογώ μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερα να σώσω ό,τι αρχεια ήθελα βάζοντας τον ως slave σε άλλον υπολογιστή. Απόφασισα να εγκαταστήσω τα Windows 7 αλλά μου έβγαζε πρόβλημα στον σκληρό κατα τη διάρκεια της εγκατάστασης, το ίδιο και όταν προσπάθησα να τον φορμάρω και να εγκαταστήσω τα XP. Γενικά όποια προσπάθεια έγινε για format μου έβγαζε σφάλμα.

Μπορώ να κάνω τίποτα ή η μόνη λύση είναι να τον πετάξω και να αγοράσω άλλον;

Δημοσ.

Έκανα το λάθος και έκανα chkdsk /f πριν λίγες μέρες στον H/Y μου με αποτέλεσμα να κάτι να διορθώσει και να μην κάνει εκκίνηση τα vista. Για να μην πολυλογώ μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερα να σώσω ό,τι αρχεια ήθελα βάζοντας τον ως slave σε άλλον υπολογιστή. Απόφασισα να εγκαταστήσω τα Windows 7 αλλά μου έβγαζε πρόβλημα στον σκληρό κατα τη διάρκεια της εγκατάστασης, το ίδιο και όταν προσπάθησα να τον φορμάρω και να εγκαταστήσω τα XP. Γενικά όποια προσπάθεια έγινε για format μου έβγαζε σφάλμα.

Μπορώ να κάνω τίποτα ή η μόνη λύση είναι να τον πετάξω και να αγοράσω άλλον;

Τι σκληρό δίσκο έχεις;

Και τι Ram;

Τις ρυμίσεις σου στο BIOS τις κοίταξες;

Δημοσ.

...έτσι μπράβο Έλφη (είχα δει τον τίτλο και μπήκα να ουρλιάξω, αλλά μ' έκοψες).

Και κατά πάσα πιθανότητα Fan, αν του κάνεις το low level format, όντως θα μπορέσεις μετά να κάνεις και εγκατάσταση λειτουργικού.

Φώτη, και τα 3 που ρωτάς, δεν έχουν κανένα νόημα ν' απαντηθούν - ενημερωτικά στο λέω.

Δημοσ.

θα σου συνιστουσα και κατι αλλο...κανε ενα low level πρωτα...μετα εναν μηδενισμο με το dban αλλιως με το προγραμμα της εταιρειας του δισκου σου..αν τυχον δεν γινει...δοκιμασε το spinrite...το καις σε ενα cd και το κανεις bootable...ειναι προγραμμα το οποιο σου επιδιορθωνει τον σκληρο απο επιφανειακες καταστροφες...αν παλι δεν γινει τιποτα...εφυγε για ανακλωση~!!

Δημοσ.

...και γιατί να τον πάει για...ανάκλωση, ντε και καλά;

Το δε Spinrite, σου "επιδιορθώνει τον σκληρό", όσο ο βουλευτής που ψήφισες κάλυψε τις προσδοκίες σου. Data Recovery application είναι στην ουσία - και σε καμμία περίπτωση "μαγικό".

Τέλος, "low level format" και "μηδενισμός με το dban", είναι σα να λες "πάω στην πλαζ και μετά πάω στην παραλία". Το ίδιο και το αυτό. Οπότε γιατί να το κάνει κανείς δις.

Δημοσ.

...και γιατί να τον πάει για...ανάκλωση, ντε και καλά;

Το δε Spinrite, σου "επιδιορθώνει τον σκληρό", όσο ο βουλευτής που ψήφισες κάλυψε τις προσδοκίες σου. Data Recovery application είναι στην ουσία - και σε καμμία περίπτωση "μαγικό".

Τέλος, "low level format" και "μηδενισμός με το dban", είναι σα να λες "πάω στην πλαζ και μετά πάω στην παραλία". Το ίδιο και το αυτό. Οπότε γιατί να το κάνει κανείς δις.

αυτο για την ανακυκλωση το ειπα για πλακα..εννοω οτι θα ειναι για πεταμα...τωρα για το spinrite να σου πω την πικρη αληθεια δεν το εχω δοκιμασει σε κανεναν κατεστραμμενο σκληρο...δεν κανει τιποτα ε?

Δημοσ.

Πάντως ούτε για πέταμα. Αν είναι να τον πετάξει, καλύτερα να τον διαθέσει για χάρισμα, μπας και σωθεί κανείς είτε με την πλακέτα του, είτε και με κάποιο άλλο εξάρτημά του.

Όσο για το Spinrite : Αυτό που στην ουσία κάνει, είναι όπως είπα "αναδιάταξη" των αρχείων σ' έναν σκληρό, προσπαθώντας με διάφορους αλγόριθμους να διαβάσει αρχεία όπου πλέον βρίσκονται προβληματικές περιοχές, κι αν/αφού το κάνει, τα ξαναγράφει σε "υγιείς" περιοχές του δίσκου. Επίσης ξαναδιαθέτει προς χρήση, περιοχές που ΙΣΩΣ "κακώς" είχαν μαρκαριστεί ως προβληματικές (συμβαίνει κι αυτό). Ε αυτό το τελευταίο, οι δημιουργοί του το έχουν ονομάσει "αναζωογόνηση" του δίσκου... Όταν όμως ο δίσκος έχει πραγματικό "φυσικό" πρόβλημα με την επιφάνεια των platters πχ, κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Όσο δεν μπορεί κανένα να κάνει κάτι με έναν γρατζουντισμένο οπτικό δίσκο ή βινυλίου. Τεσπα δεν κάνει κάποιο "μαγικό" - όχι κάτι που δεν καταφέρνει κανείς και μ' ένα "low level format" εργαλείο (="φρασκάρισμα"/ξεκαθάρισμα με την κατάσταση της υγείας του). Η διαφορά με το τελευταίο είναι ότι με το Spinrite δεν χάνεις αρχεία που έχει μέσα ο δίσκος και θέλεις.

Δημοσ.

Αυτά τα προγράμματα πώς να τα τρέξω αφού ο H/Y ξεκινάει μόνο με livε cd και δεν μπορεί να αντιγράψει κάτι στον σκληρό

Μπορώ να το τρέξω από USB?

Δημοσ.

Tα περισσότερα προγράμματα ανάκτησης έχουν installer για δημιουργία bootable μέσου πάντως (είτε USB, είτε δισκέτας). Ψάχ' το.

Δημοσ.

Τα στοιχεία αυτά δεν δείχνουν ιδιαίτερο πρόβλημα. Βάλε το HD Sentinel που στην αρχική του οθόνη σου απευθύνει γνώμη (και συμβουλές αν χρειαστεί). Μπας και.

Δημοσ.

Εμενα μια φορα μου βγαζε σφαλματα σε εγκατασταση γιατι ειχε προβλημα μια RAM 1 gb kingston.Tην εβγαλα και εκανα εγκατασταση κανονικα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...