fever25 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Παράγγειλα την προηγούμενη εβδομάδα τρία κομμάτια από το amazon.co.uk . Σύμφωνα με την εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης έπρεπε να έρθουν Τρίτη - Τετάρτη και Παρασκευή (ένα την ημέρα). Προς έκπληξή μου, όχι μόνο δεν άργησαν τα δύο πρώτα αλλά ήρθαν και μία ημέρα νωρίτερα.... Όσο για το τελευταίο το περιμένω αύριο... Υγ. Μένω στην επαρχία και πήγα ο ίδιος στο ταχυδρομείο να τα αναζητήσω. Δεν περίμενα το χαρτί του ταχυδρόμου...
PersonalJesus Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Αν ειναι κατι μικρο και ελαφρυ ομως και στο φερει σπιτι και το αφησει χωρις να χτυπησει κλπ, δεν θα μπορεσεις να κανεις αρνηση παραλαβης, οποτε θα πρεπει να τρεχεις ταχυδρομειο να περιμενεις ουρες κλπ ωστε να το στειλεις πισω. Επισης στις περιπτωσεις αυτες που το λαθος δεν ειναι δικο τους αλλα του πελατη, θα χρεωθεις τα μεταφορικα που πληρωσες + αυτα που θα πληρωσεις στα ΕΛΤΑ αν δεν κανεις αρνηση παραλαβης. Αυτα ειναι τα θεωρητικα συμφωνα με τις σελιδες τους, πες μας τι εγινε μολις ξεμπερδεψεις και γινει το refund. Λοιπόν, όλα καλά τελικά. Εξηγούμαι. Όντως ήταν κάτι μικρό και ελαφρύ και ο ταχυδρόμος απλώς το άφησε έξω από το σπίτι αυτήν την φορά. Αφού τρελαίνομαι -για πολλούς και προφανείς λόγους- λέω δεν έχω άλλη επιλογή, πρέπει να πάω ταχυδρομείο. Δεν "τρομοκρατήθηκα" σ' αυτήν την ιδέα διότι ούτε έχει πολύ κόσμο στο ταχυδρομείο μου και γενικά είναι εξυπηρετικοί οι υπάλληλοι. Αφού έφτασα, εξήγησα στην υπάλληλο στο γκισέ ότι ήθελα να στείλω πίσω αυτό το δέμα όπως είναι, σαν δηλαδή να μην το πήρα ποτέ στα χέρια μου επίσημα. Μου λέει στην αρχή τη συνήθη διαδικάσία, να το τυλίξεις σε νέο δέμα, γράψε διεύθυνση επιστροφής κλπ. Της λέω το γνωρίζω αλλά επειδή έχω επικοινωνήσει με την εταιρία που μου έστειλε τα πράγματα και μου είπαν ότι τα δέχονται να επιστραφούν ως έχουν, ρωτάω αν κάτι τέτοιο το δέχονται τα ΕΛΤΑ. Ρώτησε έναν ανώτερο -υποθέτω, ή απλώς υπάλληλος άλλου τομέα του ταχυδρομείου που γνώριζε το θέμα- και εκείνος απάντησε θετικά. Έπειτα εγώ έγραψα στο δέμα με μεγάλα γράματα "Undelivered, Please Return to" και από κάτω την διεύθυνση επιστροφής που ήδη υπήρχε στο δέμα (απλώς ήταν εκτυπωμένη σε μία γωνία) και στην συνέχεια έσβησα το όνομα μου από την θέση του παραλήπτη. Επικοινωνόντας με το Amazon μέσω της διαδικασίας που προβλέπεται (από το Help--> Contact us και σε πάει βήμα-βήμα) εξήγησα τί είχε γίνει και μου είπαν μην ανησυχείς, κινήθηκες σωστά και όταν το παραλάβουμε θα σε ενημερώσουμε και για το τί θα γίνει σχετικά με το refund. Συνολικά, σε 8 εργάσιμες από όταν έστειλα πίσω το δέμα έλαβα το refund (τιμή + έξοδα αποστολής!) και την αντίστοιχη ενημέρωση. Άψογη εξυπηρέτηση από όλους και να τονίσω ότι το προΙόν ήταν ένα δέμα μόνο του άρα τα πάντα υπήρχαν ήδη πάνω στο κουτί και η αγορά είχε γίνει από το ίδιο το Amazon.co.uk και όχι από 3ο πωλητή. Πάντως, για ένα άλλο προΙόν που ρωτησα και ήταν 3ος πωλητής στην μέση αλλά fulfilled by Amazon, μου είπαν να ακολουθήσω την ίδια διαδικασία αν χρειαστεί. Καλό μήνα!
sissoko13 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 εχω προβλημα με αμαζον οταν επιλέγω State/Province/Region: μενω κρητη τη να βαλω ; δεν με αφήνει να προχωρήσω παρακάτω
kostas_dr Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Το πουλάει το ίδιο το amazon ή κάποια άλλη εταιρεία; Πολλές δεν στέλνουν Ελλάδα
PersonalJesus Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 εχω προβλημα με αμαζον οταν επιλέγω State/Province/Region: μενω κρητη τη να βαλω ; δεν με αφήνει να προχωρήσω παρακάτω Συνολικά πόσες και ποιές επιλογές πρέπει να συμπληρώσεις? Προσπάθησε να "σπάσεις" την διεύθυνση σου για να είναι εύκολη για κάποιον άσχετο ανάλογα με τα πεδία που έχεις την δυνατότητα να συμπληρώσεις. Π.χ. Country Greece Region Crete Municipality Chania Street Eleftheriou Venizelou 7 Postal Code 11111 Εμένα για παράδειγμα η διεύθυνση μου είναι περασμένη ως εξής ΧΧΧΧΧΧΧΧ st. 123-125, ILION ATHENS, ATTIKI 11111 Greece Όπως βλέπεις, δίπλα από τον δρόμο κότσαρα το όνομα του δήμου που μένω και από κάτω Αθήνα, νομό και ΤΚ. Ουσιαστικά αυτό που έκανα με το να γράψω "Αθήνα" είναι περιττό μιας και ο δήμος είναι Ιλίου και ο νομός Αττικής, απλώς για ευκολία. Εξάλλου ο ΤΚ είναι πιο σίγουρο και πιο συγκεκριμένο στοιχείο από όλα τα παραπάνω. Αυτό στο λέω για να μην αγχώνεσαι, δεν υπάρχει λόγος να το πας ακριβώς όπως το ζητάνε, να πουλήσουν θέλουν κι αυτοί απλώς να είναι σίγουροι! Μπορείς να βάλεις το όνομα της περιοχής σου (αν ονομάζεται κάπως συγκεκριμένα και δεν είναι δήμος) δίπλα στον δρόμο και και ως City πχ Χανιά και Region Κρήτη. Καλές αγορές! Το πουλάει το ίδιο το amazon ή κάποια άλλη εταιρεία; Πολλές δεν στέλνουν Ελλάδα Σωστό κι αυτό, τσέκαρε το.
Moderators matrixxx Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Λοιπόν, όλα καλά τελικά. Εξηγούμαι... .... Πολυ ωραια, αναλυτικοτατος και πληρης!! Καλο μηνα και σε σενα φιλε!
cloudbase Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Συγνώμη αν έχει ξαναειπωθεί αλλά δεν το βρίσκω, τελικά ποιά διαδικασία μετατροπής συναλλάγματος συμφέρει; Του Amazon (με ενδεχόμενη "πειραγμένη ισοτιμία")ή από την Χρεωστική-Πιστωτική(με ενδεχὀμενη προμήθεια); Υπάρχει τράπεζα που δεν χρεώνει προμήθεια 2%; Όποιος φίλος έχει σαφή εικόνα ας με διαφωτίσει.
kostas_dr Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Έχω ακούσει ότι όντως το amazon έχει λίγο "πειραγμένη" την ισοτιμία στερλίνας - ευρώ. Υπάρχει προμήθεια στην χρεωστική κάρτα;
kostas.K Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 να ρωτήσω και εγώ κάτι σαν γνήσιος Έλληνας.Αν εχω παραγγείλει κατι απο αμαζον και ειναι μικρο φακελακι,μου το φερνει ο ταχυδρόμος σπιτι και το αφηνει στο γραμματοκιβώτιο και ετσι δεν υπογραφω τιποτα οτι το παρελαβα και στελνω στο αμαζον οτι δεν εχω παραλαβει θα μου στείλει καινουργιο? Υ.Ρ αν απο αυριο το αμαζον ξαφνικα δεν στελνει ελλαδα μην απορησετε γιατι.μαλον διαβαζει insomnia
fever25 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 να ρωτήσω και εγώ κάτι σαν γνήσιος Έλληνας.Αν εχω παραγγείλει κατι απο αμαζον και ειναι μικρο φακελακι' date='μου το φερνει ο ταχυδρόμος σπιτι και το αφηνει στο γραμματοκιβώτιο και ετσι δεν υπογραφω τιποτα οτι το παρελαβα και στελνω στο αμαζον οτι δεν εχω παραλαβει θα μου στείλει καινουργιο? Υ.Ρ αν απο αυριο το αμαζον ξαφνικα δεν στελνει ελλαδα μην απορησετε γιατι.μαλον διαβαζει insomnia[/quote'] Που θες να καταληξεις;
kostas.K Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 στο αυτονοητο...ρωταω μν τσιμπησουμε τπτ τσαμπα...!!
fever25 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 στο αυτονοητο...ρωταω μν τσιμπησουμε τπτ τσαμπα...!! Σοβαρά μιλάς τώρα; Και κάτι ακόμα, εγώ δεν δέχομαι ότι ο "γνήσιος Έλληνας" είναι αυτός που περιγράφεις! Μάλλον τα βλέπεις λάθος... 3
kostas_dr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Μας βλέπω μ' αυτά και μ' αυτά να ξανα-ξαναγινόμαστε βούκινο! Συμφωνώ ότι δεν είναι όλοι οι Έλληνες κλέφτες ή λαμόγια. Δηλαδή έλεος! Αν τα λέμε αυτά, ακόμα και σαν αστείο, μεταξύ μας, τότε οι "απ' έξω" τι πρέπει να λένε; 2
kostas.K Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Καλα βρε παιδία δεν είπα οτι η Έλληνες είμαστε κλέφτες άπλα ρωτάω δεν ειναι παράλογο όλο αυτό?να στο αφήνει ο ταχυδρόμος έξω από το σπιτι και να μπορείς ο καθένας να στο πάρει ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα