Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δώσε σημασία στις λεπτομέρειες για το τι είναι αυτή η υπηρεσία του amazon.co.uk. Δεν λέω οτι δεν είναι καλή, απλά δες αν εσένα σε καλύπτει.

π.χ. το amazon είναι πολύ καλό σε θέματα εξυπηρέτησης πελατών, εγγυήσεων κτλ., αλλά δες εδώ: http://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B00GX9HSKM/ref=sr_1_3_olp?ie=UTF8&qid=1404739735&sr=8-3&keywords=chromebook&condition=used που αναφέρει τους όρους και τις προϋποθέσεις.

• Like 1
  • Απαντ. 375
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν νομιζω πως οι επιστροφες ειναι δωρεαν αν για καποιο λαθος ευθυνεται ο αγοραστης.

Π.χ. παραγγελνω μπλουζακι νουμερο XL, μου στελνουν XL και διαπιστωνω πως μου ειναι μεγαλο.

Δεν νομιζω πως αν το στειλω πισω θα ειναι με δωρεαν μεταφορικα εφοσον το αντικειμενο ειναι οπως περιγραφεται και το λαθος ειναι δικο μου.

Αν μου εστελναν κατα λαθος νουμερο L ή αλλο χρωμα τοτε ναι θα ηταν δωρεαν.

Εισαι σιγουρος για αυτο? Δηλαδη παρηγγειλες tablet, το οποιο ηταν ακριβως οπως περιγραφοταν στο site αλλα τελικα για τον α ή β λογο εσενα δεν σου αρεσε και το επεστρεψες δωρεαν?

Λιγο δυσκολο το βλεπω να ισχυει κατι τετοιο. Για Ελλαδα παντα μιλαμε. Σε Αγγλια ή ισως και σε αλλες χωρες ισχυει. Για Ελλαδα δεν νομιζω...

Ναι φιλε μου ειμαι σίγουρος..

Πηρα ενα tablet ηταν αρκετα αργό για αυτο που το ηθελα και του εστειλα μαιλ.

Μου εστειλαν currier σπιτι με πακετο ετοιμο με αυτοκολιτα.. εβαλε το πακετο του tablet μεσα και το εστειλα.

σε 4 εργασιμες το παρελαβαν και μου ειπαν οτι ολα ειναι οκ και οτι μεσα σε 3-4 εργασιμες θα παραλαβω τα χρηματα μου (οπως και εγινε)

Δημοσ.

Δεν νομιζω πως οι επιστροφες ειναι δωρεαν αν για καποιο λαθος ευθυνεται ο αγοραστης.

Π.χ. παραγγελνω μπλουζακι νουμερο XL, μου στελνουν XL και διαπιστωνω πως μου ειναι μεγαλο.

Δεν νομιζω πως αν το στειλω πισω θα ειναι με δωρεαν μεταφορικα εφοσον το αντικειμενο ειναι οπως περιγραφεται και το λαθος ειναι δικο μου.

Αν μου εστελναν κατα λαθος νουμερο L ή αλλο χρωμα τοτε ναι θα ηταν δωρεαν.

Εισαι σιγουρος για αυτο? Δηλαδη παρηγγειλες tablet, το οποιο ηταν ακριβως οπως περιγραφοταν στο site αλλα τελικα για τον α ή β λογο εσενα δεν σου αρεσε και το επεστρεψες δωρεαν?

Λιγο δυσκολο το βλεπω να ισχυει κατι τετοιο. Για Ελλαδα παντα μιλαμε. Σε Αγγλια ή ισως και σε αλλες χωρες ισχυει. Για Ελλαδα δεν νομιζω...

Ναι δεν γίνονται επιστροφές για μεταχειρισμένα γιατί λέει: Due to the unique nature of each Amazon Warehouse Deals item, we unfortunately will be unable to replace any item. (στη σελίδα: http://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html/ref=hp_502480_top_rsp?nodeId=1161002

και

http://www.amazon.co.uk/gp/aag/details?ie=UTF8&asin=&isAmazonFulfilled=&isCBA=&marketplaceID=A1F83G8C2ARO7P&orderID=&seller=A2OAJ7377F756P&sshmPath=returns#aag_returns).

Οπότε λογικά θα γίνονται γενικά επιστροφές αλλά όταν ένα προιόν είναι μικρής αξίας και δεν έχει χρησιμοποιηθεί (γιατί λέει για Computing - 30 days - Best Possible Condition).

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια θελω να κανω μια ερωτηση σχετικα με το amazon uk μιας και πρωτη φορα θα αγορασω κατι απο κει. 

Θα πληρωσω μεσω καρτας οπως γινεται στο amazon και απλα θα κανει μονο του την μετατροπη σε λιρες? Θα κρατηθει κατι παραπανω απο την τραπεζα μου ? 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα (?),

μόλις έκανα την πρώτη μου αγορά απο το amazon.co.uk και έχω κάποιες απορίες για όσους έχουν εμπειρία.

α) Πλήρωσα σε ευρώ (λάθος γιατί μετά κατάλαβα ότι μου έφαγε κάτι ψιλά το αμαζον) και απο οτι βλέπω απο την κάρτα μου έχουν τραβήξει μόνο 1 ευρώ ενώ το συνολικό κόστος είναι 69 ευρώ περίπου. Το κάνουν αυτό γενικά ή κάτι έχει πάει λάθος;

β) Πλήρωσα για Expedited Delivery γιατί τα βιάζομαι, είναι τρία αντικείμενα και έχω επιλέξει να σταλούν μαζί. Το αμάζον στην αντίστοιχη πράσινη μπάρα λεει οτι θα τα έχω 21-24 Μαρτίου. Έχει κανείς ιδέα πόσο κάνει περίπου;

γ) Θα δοθεί κάποιο tracking να παρακολουθώ ή γενικά μπορώ να παρακολουθώ κάπου την πορεία της παραγγελίας;

δ) Με ΕΛΤΑ στέλνουν εδώ ή επειδή έχω επιλέξει Expedited το στέλνουν με τίποτα Courier?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Αν και εχω να ψωνίσω αρκετές καιρό απο το αγγλικό Amazon:
1) οι τράπεζες εδω κ αρκετό καιρό οταν κανεις αγορές σε αλλο νόμισμα εκτος του ευρώ (είτε on line είτε με φυσική παρουσία) κρατάνε και ένα 10% προμήθεια πέρα απο την ισοτιμία η οποία δίνεται απο τη visa η MasterCard. Οποτε ενδεχομένως να συνέφερε έτσι όπως πλήρωσες.

2) ο πωλητής για όλα τα προϊόντα ειναι το Amazon η αλλο ανεξάρτητο κατάστημα?
3) το Amazon λογικά οταν επιλέξεις να σου έρθει γρήγορα και πληρώνεις έξτρα χρήματα τα στέλνει με courier και δίνει κανονικα και tracking number. Θα παρακολουθείς την εξέλιξη της παραγγελίας και απο την ενότητα των παραγγελιών σου στο site του Amazon.
3) γενικα εχει πολυ καλη εξυπηρέτηση των πελατών του, ειδικά οταν πώλησης ειναι το Amazon η ειναι fullfield by Amazon

Δημοσ.

Αν και εχω να ψωνίσω αρκετές καιρό απο το αγγλικό Amazon:

1) οι τράπεζες εδω κ αρκετό καιρό οταν κανεις αγορές σε αλλο νόμισμα εκτος του ευρώ (είτε on line είτε με φυσική παρουσία) κρατάνε και ένα 10% προμήθεια πέρα απο την ισοτιμία η οποία δίνεται απο τη visa η MasterCard. Οποτε ενδεχομένως να συνέφερε έτσι όπως πλήρωσες.

2) ο πωλητής για όλα τα προϊόντα ειναι το Amazon η αλλο ανεξάρτητο κατάστημα?

3) το Amazon λογικά οταν επιλέξεις να σου έρθει γρήγορα και πληρώνεις έξτρα χρήματα τα στέλνει με courier και δίνει κανονικα και tracking number. Θα παρακολουθείς την εξέλιξη της παραγγελίας και απο την ενότητα των παραγγελιών σου στο site του Amazon.

3) γενικα εχει πολυ καλη εξυπηρέτηση των πελατών του, ειδικά οταν πώλησης ειναι το Amazon η ειναι fullfield by Amazon

Πωλητής δεν είναι το Amazon αλλα και στα τρια ειναι Fulfilled by Amazon και τα 2 είναι απο τον ίδιο πωλητή.

Ελπίζω όντως να το στείλει με μεταφορική για να έρθει μέσα στην βδομάδα όπως λέει!! 

Δημοσ.

δ) Με ΕΛΤΑ στέλνουν εδώ ή επειδή έχω επιλέξει Expedited το στέλνουν με τίποτα Courier?

Ευχαριστώ!

Απο την μέρα που θα σου γράψει dispatched... την επομενη το πολυ την μεθεπομενη. Αν βρισκεσαι σε μεγάλο αστικο κεντρο θα σου έρθει με UPS.

Δημοσ.

Λοιπόν έχω να πρόβλημα αν μπορείς κάποιος να με βοηθήσει παρακαλώ.

Είχα κάνει μια παραγγελία πριν τα Χριστούγεννα όπου και την είχα ξεχάσει. Μέσα με τέλη Φεβρουαρίου θυμήθηκα ότι είχα προπαραγγείλει από το Amazon Uk μιας και το παρατήρησα από το λογαριασμό winbank. Είδα ότι τα λεφτά τα πήραν στις 27-28 Φεβρουαρίου ή όπως το λένε δεσμευμένα όπου και αμέσως μίλησα μέσω chat στις 28 Φεβρουαρίου και μου το ακύρωσαν γιατί δεν μπορούσα να το ακυρώσω κλασικά όπως πάντα γιατί μόνο στο Amazon Uk έχει πολλά προβλήματα. Anyway, μου είπαν ότι θα επιστραφούν τα λεφτά μέσα στις επόμενες μέρες όπου και δεν τα πήρα. Περίμενα μέχρι σήμερα και ακόμα δεν μου επιστράφηκαν όπου και επικοινώνησα με την τράπεζα πειραιώς και μου είπαν ότι είναι δεσμευμένα και δεν έστειλαν το αίτημα για να επιστραφούν αλλιώς αν το έκανα θα γύριζαν αμέσως. Ξαναμίλησα με το Αμαζον πολλές φορές και όλοι μου λένε ότι δεν με χρέωσαν ενώ το έκαναν και ότι θα γινόταν επιστροφή έλα που όμως δεν γίνεται. Ξαναεπικοινώνησα και μου είπε μια γυναίκα όπου μου είπε ότι μπορώ να κάνω αμφισβήτηση συναλλαγής και το είπα και στο Amazon και μου είπαν "κάντο αλλά σε βεβαιώνουμε ότι δεν σε χρεώσαμε και να μην φοβάσαι γιατί τα λεφτά είναι στην κάρτα σου".

Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση; Σίγουρα υπάρχει περίπτωση ότι αν κάνω chargeback θα μου κλείσουν τον λογαριασμό όμως αν δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να πάρω τα χρήματα πίσω τότε θα κάνω αυτό που είπε η τράπεζα.

Έχω την εντύπωση ότι με κοροϊδεύει το Amazon Uk.. Με τα άλλα Amazon δεν είχα ποτέ πρόβλημα μιας και μου το έλυναν αμέσως αλλά το Uk είναι το χειρότερο ever..

Σόρρυ για τα πολλά λόγια.

Δημοσ.

Λοιπόν έχω να πρόβλημα αν μπορείς κάποιος να με βοηθήσει παρακαλώ.

Σόρρυ για τα πολλά λόγια.

Αμα το αμαζον λεει οτι δε σε χρεωσαν, τοτε δε σε χρεωσαν. Μπορει να υπηρξε δεσμευση ποσου, αλλα αυτη μπορει να κανει μεχρι και 30 μερες για αποδεσμευση. Στο ebanking σου λογικα θα φαινεται η κινηση στις ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ αν ειναι πιστωτικη καρτα.

Δημοσ.

Αμα το αμαζον λεει οτι δε σε χρεωσαν, τοτε δε σε χρεωσαν. Μπορει να υπηρξε δεσμευση ποσου, αλλα αυτη μπορει να κανει μεχρι και 30 μερες για αποδεσμευση. Στο ebanking σου λογικα θα φαινεται η κινηση στις ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ αν ειναι πιστωτικη καρτα.

Ποιον να πιστέψω όμως τη τράπεζα ή το amazon; Ο ένας λέει ότι φταίει ο άλλος. Προπληρωμένη κάρτα έχω και δεν φαίνονται οι κινήσεις γιατί αργούν.

Η τράπεζα μου είχε πει ότι αν έστελναν το αίτημα για να επιστραφεί το refund, θα γινόταν αμέσως.

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Αύριο θα πάω στην Τράπεζα και να τους ενημερώσω.

Δημοσ.

Για να αποδεσμευτούν τα χρήματα σου γρήγορα (2-3 εργάσιμες) θα πρέπει να στείλει το amazon ένα fax

με τα στοιχεία της συναλλαγής ζητώντας "Authorisation reversal" 

Επίσης οι τράπεζες, συνήθως, μετά από περίπου 30 μέρες ακυρώνουν τυχόν δεσμεύσεις που τελικά δεν πληρώθηκαν.

Καλό θα ήταν να ρωτήσεις την τράπεζα σου τι όριο έχει.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για να αποδεσμευτούν τα χρήματα σου γρήγορα (2-3 εργάσιμες) θα πρέπει να στείλει το amazon ένα fax

με τα στοιχεία της συναλλαγής ζητώντας "Authorisation reversal" 

Επίσης οι τράπεζες, συνήθως, μετά από περίπου 30 μέρες ακυρώνουν τυχόν δεσμεύσεις που τελικά δεν πληρώθηκαν.

Καλό θα ήταν να ρωτήσεις την τράπεζα σου τι όριο έχει.

3 Απριλίου και ακόμα τα κρατάνε. Αρχίζω να έχω αμφιβολίες και να τα χάνω σιγά σιγά. Ούτε ξέρω καν αν θα μου τα επιστρέψει η τράπεζα αν κάνω αμφισβήτηση συναλλαγής από τη στιγμή που στο παρελθόν είχα κάνει ξανά και δεν μου τα επέστρεψαν.

Η Amazon συνέχεια λέει ότι η τράπεζα είναι αυτή που τα κρατάει και μου ζήτησε να τους πω να στείλουν έγγραφο με τον λόγο για την δέσμευση στα αγγλικά και να το στείλω. Αυτό δεν το έκανα ακόμη...γιατί κάτι μου λέει ότι θα με αγνοήσουν.

30 μέρες πέρασαν και τίποτα...δεν αποδεσμεύτηκαν.

Δημοσ.

Μια τράπεζα δεν μπορεί να κρατάει επ'άπειρον μια δέσμευση.

Επικοινώνησες μαζί τους να δεις την πολιτική τους σε αυτό το θέμα;

Τους ρώτησες μετά από πόσες μέρες εκπίπτει μια δέσμευση που δεν ενεργοποιήθηκε;

Δημοσ.

Τις βαρεθηκα αυτες τις π@@@ριες απο το αμαζον....

Καμια δεκαρια αγορες εχω κανει ολες κι ολες,

και απο αυτες οι 2-3 ειχαν τετοια προβληματα με διπλοχρεωσεις-δεσμευσεις...

βρηκα ακρη, αλλοιμονο, δε λεω, αλλα μιλα με helpdesk τραπεζας, μιλα με αμαζον κλπ

χρονοτριβες, ταλαιπωριες...

:(

Απο τοτε, μονο ebay και τελος τα προβληματα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...