kostas_dr Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Ο πωλητής δεν ήταν το amazon οπότε δεν ισχύουν τα δωρεάν μεταφορικά. Πολλές φορές τα προϊόντα που αποστέλλονται δεν έχουν tracking number. Έχουν περάσει 20 εργάσιμες απο τότε που έκανες την παραγγελία ή απ' την ημερομηνία που σου έχουν δώσει ως παραλαβή; Αν ισχύει το 1ο κάνε λίγη υπομονή ακόμα και έχε υπόψη ότι οι ημερομηνίες που δίνει το amazon είναι καθαρά ενδεικτικές και συνήθως κάνει παραπάνω ημέρες. Αν ισχύει το 2ο, μήπως σου άφησε χαρτάκι ο ταχυδρόμος και χάθηκε; Κάνε μια βόλτα απ' το ταχυδρομείο της περιοχής σου και ρώτα, δεν χάνεις κάτι. Αν ούτε έτσι βγάλεις άκρη, επικοινωνείς με τον πωλητή και τον ενημερώνεις.
sotiris123 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 ναι συγγνωμη λαθος... πληρωσα τα φτηνα ηθελα να γραψω...20μερες απο τοτε που εγινε dispatched... αμα παω στο ταχυδρομιο μπορουν να το βρουν μονο με ονομα μιας και δεν υπαρχει tracking number?
kostas_dr Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 20 ημέρες είναι αρκετές μεν, αλλά μου έχει τύχει και παραπάνω. Αν σου είναι εύκολο πάντως, κάνε και μια βόλτα απ' το ταχυδρομείο με την ταυτότητά σου μήπως και έχει χαθεί το χαρτάκι και αν υπάρχει εκεί το δέμα σου θα το βρουν μόνο με τ' όνομα. Σε κάθε περίπτωση κάνε λίγη υπομονή ακόμα.
tony81 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Site: http://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B0065VOIB0/ref=sr_1_2_olp?s=electronics&ie=UTF8&qid=1366119373&sr=1-2&keywords=nokia+lumia+800&condition=new 149.99 κινητό + 4.59 μεταφορικά?
sotiris123 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 20 ημέρες είναι αρκετές μεν, αλλά μου έχει τύχει και παραπάνω. Αν σου είναι εύκολο πάντως, κάνε και μια βόλτα απ' το ταχυδρομείο με την ταυτότητά σου μήπως και έχει χαθεί το χαρτάκι και αν υπάρχει εκεί το δέμα σου θα το βρουν μόνο με τ' όνομα. Σε κάθε περίπτωση κάνε λίγη υπομονή ακόμα. επειδη ειναι 5 λεπτα απο το σπιτι το νταχυδρομιο πηγα και μου ειπαν οτι αυτα τα εχουν οι ταχυδρομοι και πρεπει να βρω αυτους και να δω αν εχουν φερει το χαρτακι... θα αφησω να περασει μηνας και μετα θα ξαναπαω να δω τη γινεται
karpat456 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 εχω κανει μια παραγγελια απο το amazon.co.uk και θελω να δω σε ποιο σταδιο βρισκεται ακριβως η παραγγελια μου.. το μονο που μου λεει ειναι εκτιμωμενη ημερομηνια παραδοσης 19/4....Πως μπορω να δω που ακριβως βρισκεται??
kostas_dr Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Αν δεν έχει tracking number (το πιθανότερο) δεν μπορείς να δεις που βρίσκεται. Κάνε λίγη υπομονή, πάντως να' χεις υπόψη ότι συνήθως οι ημερομηνίες που αναφέρονται είναι ενδεικτικές και συνήθως αργεί λίγο. Απ' την άλλη,μου' χει τύχει να έρθει και λίγο νωρίτερα. Σπάνιο, αλλά συμβαίνει.
karpat456 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 δεν εχει tracking number ενω ειναι πωλητης το αμαζον , για ποιο λογο συμβαινει αυτο? να αρχισω να ανησυχω?
kostas_dr Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Όχι βέβαια. Σχεδόν στο σύνολο των αγορών που έχω κάνει απ' το amazon, πουθενά δεν υπήρχε tracking number. Μην ανησυχείς άδικα.
moxalis Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 δεν εχει tracking number ενω ειναι πωλητης το αμαζον , για ποιο λογο συμβαινει αυτο? να αρχισω να ανησυχω? Τόσες αγορές που έχω κάνει ποτέ δεν είχα tracking number. Με free ή standard delivery εννοείται. Θα σου έρθει ειδοποιητήριο από τα ΕΛΤΑ για να παραλάβεις μέχρι την επόμενη εβδομάδα, μην ανησυχείς. Edit: Useless post is useless.
geekas Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Στα δωρεάν μεταφορικά δεν υπάρχει tracking για αυτό είναι δωρεάν, τώρα αν πληρώσεις παραπάνω για premium delivery θα έχει tracking, θυμάμαι μια φορά πήρα κάτι με premium delivery γιατί το βιαζόμουν και ήρθε σε δύο εργάσιμες με DHL Courier !!
agapitos44 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) ακουστε λοιπον παιδια τι τραβαω 4 μερες τωρα.....κανω παραγγελια απο amazon.uk κυριακη.......η επιβεβαιωση της καρτας μου (πειραιως prepaid ) γινετε κανονικα χωρις κανενα προβλημα και στελνετε αιτημα απο το amazon για να παρει τα λεφτα για την παραγγελια μου (authorization)..........μεχρι εδω ολα καλα ολα γινονται αποδεκτα αλλα για αδιευκρινιστο σε εμενα λογο η τραπεζα δεσμευει τα χρηματα μου με εντολη και για λογαριασμο του αμαζον.........επειδη ομως το βιαζομουν το αντικειμενο καποια στιγμη κυριακη αργα το βραδυ τους ζηταω σαν χαρη ανυποψιαστος και αφελως απο οτι αποδυκνυεται αν ειναι δυνατον να το κανουν λιγο πιο γρηγορο το θεμα παραδοσης και μου αλλαζουν εξυπηρετικοτατα και οικοιοθελως τροπο παραδοσης απο free super saver delivery σε standard χωρις να με χρεωσουν παραπανω...........εκει αρχιζουν τα οργανα.........την επομενη μερα περιμενω να γινει dispach η παραγγελια και μου ερχετε μυνημα οτι η πληρωμη μεσω της καρτας μου εχει γινει declined απο την τραπεζα.........τα λεφτα μεσα εν τω μεταξυ και 5-6 ευρο παραπανω για σιγουρια............παιρνω τηλεφωνο λοιπον στην πειραιως να δω τι εχει γινει και μου λενε οτι τα χρηματα μου εχουν "παγωσει και δεσμευτει" στο πρωτο αιτημα του amazon για να παρει τα χρηματα και οτι για αυτο δεν γινονται αποδεκτα τα επομενα αιτηματα και με συμβουλευοθν να επικοινωνησω με το amazon και να τους πω να παρουν τα χρηματα που ηδη εχουν εγκριθει την πρωτη φορα.......επικοινωνω λοιπον οπως με συμβουλεψαν και τους λεω παρτε τα χρηματα και αυτοι μου απαντουν "απο την στιγμη που εγινε αναβαθμιση της παραγγελιας σας εστω και χωρις επιπλεον χρεωση δεν μπορουμε να τραβηξουμε τα χρηματα της πρωτης εγκρισης αλλα την ακυρωνουμε (???????) και κανουμε νεο αιτημα στην τραπεζα και παρτε στην τραπεζα σας να τα ξεπαγωσει".......παιρνω λοιπον στην τραπεζα τους λεω ξεπαγωστε τα λεφτα να τα παρουν και η τραπεζα μου λεει αυτο δεν γινετε πρεπει να το ζητησει το amazon καθως παγωσε τα χρηματα σας με δικη σας εγκριση και δινοντας τα στοιχεια της καρτας σας και οχι εσεις.......ξαναεπικοινωνω τους το λεω τιποτα ανενδοτοι δεν ειναι δικο μας θεμα ειναι της τραπεζας.......τωρα λοιπον αφου εφτασα σε αδιεξοδο περιμενω αυριο απαντηση απο το τμημα διαχειρησης καρτων της τραπεζας πειραιως μετα απο πολλα τηλεφωνηματα και ολοκληρη ιστορια για το αν μπορουν με καποιο τροπο να ξεπαγωσουν τα χρηματα μου μετα απο δικη μου εντολη............αφου το αμαζον λεει οτι ειναι τραπεζικο το ζητημα και δεν μπορουν να κανουν τιποτα οι ιδιοι και η τραπεζα το ακριβως αντιθετο. και γενουνται τα εξης ερωτηματα......γιατι το αμαζον ξαναζητησε τα λεφτα απο την στιγμη που ειχε ηδη εγκριθει το αιτημα να τα παρει απο την πρωτη φορα????? γιατι η τραπεζα δεσμευει τα χρηματα αρνειται να τα ξεπαγωσει αλλα μετα σε νεοτερα αιτηματα του αμαζον για να τα παρει αρνειται πεισματικα ενω προκειται για το ιδιο ακριβως ποσο????? πως θα βγαλω ακρη ρε παιδια εχει κανεις παρομοια εμπειρια??????? Επεξ/σία 17 Απριλίου 2013 από agapitos44
NinjaMan Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) Αξίζει τα λεφτά του το express delivery..; Επεξ/σία 19 Απριλίου 2013 από NinjaMan
shodan Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 αι γενουνται τα εξης ερωτηματα......γιατι το αμαζον ξαναζητησε τα λεφτα απο την στιγμη που ειχε ηδη εγκριθει το αιτημα να τα παρει απο την πρωτη φορα????? γιατι η τραπεζα δεσμευει τα χρηματα αρνειται να τα ξεπαγωσει αλλα μετα σε νεοτερα αιτηματα του αμαζον για να τα παρει αρνειται πεισματικα ενω προκειται για το ιδιο ακριβως ποσο????? πως θα βγαλω ακρη ρε παιδια εχει κανεις παρομοια εμπειρια??????? Παρόμοιο θέμα είχα και εγώ με τις παραγγελίες από amazon και ειδικότερα τις προπαραγγελίες. Το είχα αναφέρει και σε προηγούμενο μήνυμα. Αυτό που έχω καταλάβει με τη βοήθεια και του υπαλλήλου της τράπεζας είναι ότι πολλές φορές το amazon δεσμεύει το ποσό την ημέρα που θα κάνεις την παραγγελία σε πρώτη φάση (ίσως για να τσεκάρει; ότι όντως υπάρχει υπόλοιπο), έπειτα από συνήθως 4-5 ημέρες αποδεσμεύει το ποσό ή/και σε χρεώνει κανονικά εφόσον είναι έτοιμο να αποστείλει την παραγγελία (πάντα χρεώνεσαι όταν η παραγγελία είναι έτοιμη να φύγει). Επίσης όπως είναι λογικό, λόγω διαφοράς ισοτιμίας μπορεί να δεις μια δέσμευση α ποσού και μια δεύτερη β+-διαφορά ισοτιμίας. Τι μπορείς να κάνεις; Πρακτικά όχι πολλά, ανάλογα και την περίπτωση/υπάλληλο/τράπεζα βέβαια... Πχ μια φορά που δε με ενδιέφερε κα δεν εκρεμούσε άλλη παραγγελία/πληρωμή περίμενα και απλά τσέκαρα κάθε μέρα να δω πότε θα αποδεσμευτεί το ποσό. Μετά από 3-5 ημέρες είχε αποδεσμευτεί και μπορούσα να κάνω τις αγορές μου. Πρόσφατα είχα το ποσό που έπρεπε για να πληρωθεί μια προπαραγγελία (με δυο είδη τα οποία θα αποστέλονταν με διαφορά ~3 ημερών άρα και διαφορετική χρέωση) και εκρεμούσε και μια πληρωμή για το Kickstarter, όπως είναι λογικό όταν στάλθηκε το πρώτο μέρος της παραγγελίας χρεώθηκα κανονικά αλλά τις επόμενες ημέρες υπήρχε και μια δέσμευση με παρόμοιο ποσό. Σε επικοινωνία μου με την τράπεζα (ήταν Σάββατο και Κυριακή θα χρεωνόμουν για το Kickstarter) ζήτησα να αποδεσμευθεί το ποσό αφού είχα ήδη πληρώσει ~3 ημέρες πριν. Μιας και είμαι πελάτης τους χρόνια και λογικά βλέπουν και όλες τις κινήσεις μου αποδέσμευσαν το ποσό άμεσα χωρίς να χρειαστεί να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο ο οποίος θα βρισκόταν στο γραφείο τη Δευτέρα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα