NinjaMan Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Δεν κατάλαβα το πρόβλημα.Έκανες κανονικά αγορές με την ίδια κάρτα και ξαφνικά δεν μπορείς?Αν ναί,τί σου γράφει σαν αιτιολόγηση? Ή προσπαθείς να εισάγεις νέα κάρτα και δεν την δέχεται? Στο παρελθόν δεν είχε ξαναπαρουσιαστεί ποτέ τέτοιο πρόβλημα. Το παρών μου πρόβλημα όμως είναι το εξής: ενώ είχε ολοκληρωθεί η παραγγελία μου κανονικά και μου στάλθηκε ειδοποίηση στο email, μετά από λίγες ώρες ήρθε μήνυμα από την εξυπηρέτηση πελατών του amazon που μου έλεγε ότι υπήρχε πρόβλημα με την λήψη χρημάτων από την πιστωτική μου και για αυτό δεν προχώρησαν την παραγγελία. Το πρόβλημα είναι ότι για κάποιον λόγο (ένας Θεός ξέρει ποιον...) πλέον δεν ζητάνε τον ccv password όταν βάζεις τα στοιχεία της πιστωτικής σου με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τραβήξουν χρήματα χωρίς αυτόν, στην δικιά μου περίπτωση. Και μετά από όλο αυτό και αφού επικοινώνησα και με την Eurobank και με το Amazon, η μεν Eurobank δεν μπορεί να προχωράει σε κατ'εξαίρεση ανάληψη χρημάτων, από οποιονδήποτε, αν δεν της δοθεί ο συγκεκριμένος κωδικός και η δε Amazon μου είπε ότι θεωρείται "απαρχαιωμένο" το ccv πλέον για αυτό και δεν το ζητάνε και ότι μπορούν να μου πουν με σιγουριά ότι έχουν άλλους τρόπους για να διασφαλίζουν την ασφάλεια μιας ανάληψης χρημάτων, αν και δεν θέλησαν να μου πουν ποιους όταν επέμεινα με ιδιαίτερο "νεύρο". Και τέλος, μου είπαν ότι έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα αρκετές αγορές από Ελλάδα οπότε η δικιά μου τράπεζα παρουσιάζει το εν λόγω πρόβλημα ενώ δεν υπάρχει σε άλλες. Εγώ όμως γιατί είμαι σίγουρος ότι το ccv χρειάζεται οπωσδήποτε για οποιαδήποτε πραγμάτωση αγοράς online;
pedrojay Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Δοκίμασες πρώτα να πατήσεις την επιλογή να ξαναδοκιμάσουνε την χρέωση της κάρτας σου?Μια φορά μου είχε τύχει κι εμένα να βγει πρόβλημα στην χρέωση (χωρίς λόγο),και απλά τους έδωσα το οκ να ξαναδοκιμάσουνε και όλα πήγαν καλά. Για το ccv που λες,δεν μπορώ να το συνδυάσω.Αφού δούλευε τόσο καιρό σωστά η κάρτα,σημαίνει πως κάτι άλλαξε η eurobank.Αφού το ccv φαντάζομαι το είχες δώσει την πρώτη φορά που εισήγαγες την κάρτα,δεν το ζητάει σε κάθε αγορά άλλωστε.Τώρα ίσως να μην είναι απαραίτητο,δεν έχει τύχει να προσθέσω κάρτα πρόσφατα,αλλά μιλάς για κάρτα που είχες προσθέσει παλιότερα,έτσι? Σε κάθε περίπτωση,το θέμα μάλλον είναι της τράπεζας,μιας και με την δικιά μου δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.Και αν είναι όντως έτσι,τότε όλοι οι πελάτες της eurobank θα έχουν θέμα και θα έπρεπε να είχε ακουστεί. 1
karpat456 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 παιδια θελω βοηθεια....ειχα εναν λογαριασμο στην πειραιως και αφαιρεσα τα λεφτα που ειχα απο εκει πλην 100 ευρω για να κανω αγορα... Ανοιξα λογαριασμο στο paypal κ οτν ολοκληρωθηκε η διαδικασια μου εβγαζε οτι εχω μηδενικο υπολοιπο.. Πως γινεται αυτο ? Μπορει καποιος να βοηθησει?
shodan Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Σε τι να σε βοηθήσει; Το paypal δε βλέπει το υπόλοιπο που έχεις στην Πειραιώς αρχηγέ.
karpat456 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Σε τι να σε βοηθήσει; Το paypal δε βλέπει το υπόλοιπο που έχεις στην Πειραιώς αρχηγέ. και ποιος ο λογος τοτε να λεει διαθεσιμο υπολοιπο σε ευρω 0,00 απο τη στιγμη που δεν μπορει να το δει?? επισης για επιβεβαιωση τησ χρεωστικης καρτας μ λεει πως πηρε 1,50 εθρω κ θα αεπιστραφει εντος 24 ωρων αλλα ουτε αυτη η κινηση φαινεται
shodan Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Το Paypal μεσολαβεί ανάμεσα σε εσένα (πιστωτική κάρτα/προπληρωμένη) και στον πωλητή/κατάστημα ώστε να είναι ασφαλείς οι συναλλαγές σου. Αποτελεί και ένα τρόπο όμως να μεταφέρεις/ή να σου μεταφέρουν χρήματα γρήγορα και εύκολα. Αν πχ πουλήσεις κάτι εδώ στο insomnia και ζητήσεις πληρωμή μέσω paypal πχ εγώ θα σου στείλω χρήματα εκεί και θα τα δεις. Όπως και να έχει στο amazon (μιας και αρχικά για αυτό είναι το θέμα, δε χρειάζεσαι Paypal). Η κίνηση/επιστροφή του 1,5 ευρώ θα φανεί μετά από ~4 ημέρες.
karpat456 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 εχω κανει ηδη την αγορα απο το αμαζον ( εκει ηθελα να καταληξω ) κ θελψ να ρωτησω παροτι απο το paypal δν φαινεται υπολοιπο να εχω, η παραγγελια εχει ξεκινησει κανονικα? μ εχει ερθει μονο ενα μαιλ απο το αμαζον οτι εχω κανει παραγγελια .. .Να περιμενω κ αλλο για να μ πει οτι εγκριθηκε η οχι? επειδη ειναι η πρωτη φορα π αγοραζω απο εξωτερικο κ δεν ξερω πως λειτουργουν τα πραγματα γ αυτο ρωταω ωστε ν ειμαι σιγουρος οτι ολα ειναι ενταξει..
shodan Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 To paypal μην το κοιτάζεις.... Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το amazon. Αφου σου ήρθε το πρώτο email με την παραγγελία σου θα έρθει και ένα δεύτερο που θα σου λέει ότι έγινε dispatch (στάλθηκε σε εσένα δηλαδή).
karpat456 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 α οκ θα περιμενω το 2ο email ! ευχαριστω για την ενημερωση
aXer Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Απότι φαίνεται εκεί στην Amazon, τα έχουν λίγο χαμένα με τις χρεώσεις. Σε άλλους βγαίνει σε κακό, σε άλλους, όπως εμένα, σε καλό. Έχω πάνω από 8 χρόνια εμπειρίας στο ebay με περίπου 90 αγορές, αλλά δεν είχα πάρει ποτέ τίποτα από το amazon. Πιό πολύ με αποθάρυνε η μη χρήση PayPal. Προχτές όμως είπα να κάνω το βήμα. Παρήγγειλα 2 σχετικά φθηνά game controllers (Joysticks), ένα για μένα και ένα για έναν συνάδελφο. Διάλεξα τον οικονομικό τρόπο αποστολής και έβαλα τα στοιχεία της κάρτας. (Παρένθεση, είτε με PayPal είτε με κάρτα, να ζητάτε πάντα η χρέωση να γίνεται σε λίρες. Πάντα η μετατροπή που κάνει η ελληνική τράπεζα είναι πιο συμφέρουσα, το έχω εξακριβώσει πλήρως.) Εγκρίνεται η παραγγελία μου, και για κάποιο λόγο την σπάνε στα δύο (ίσως λόγω super save delivery). μου έρχετια μήνυμα από το eBanking μου και βλέπω χρέωση μόνο για το ένα από τα δύο joystick. Λέω, αφού την σπάσαν στα δύο, μάλλον θα σπάσουν στα δύο και τις χρεώσεις. Αυτό έγινε 3 μέρες πριν. Χτες μου έρχεται μήνυμα ότι ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ παραγγελίες έφυγαν με DHL. Αλλά ακόμα έχω στις προς έγκριση κινήσεις της κάρτας μου, μόνο μία χρέωση μέχρι και αυτή την στιγμή που γράφω. Οπότε 2 πράγματα μπορεί να έγιναν: 1) να πέτυχα κάποιο bug του συστήματος που το μπέρδεψε η παραγγελία 2 ολόιδιων πραγμάτω και να καταλλήξω να τα πάρω στην μισή τιμή, ή 2) Να μου χρεώσουν το δεύτερο κομμάτι κάποια στιγμή τις επόμενες μέρες. Το 2ο δεν μου αρέσει, από την άποψη ότι, αν αυτοί κρατάνε τον CCV και χρεώνουν όποτε τους καπνίσει, τι γίνεται αν κάποιος χάκερ τα καταφέρει και μπει στο σύστημά τους και κλέψει ολονών μας τις κάρτες; Επίσης το σωστό και ηθικό είναι να χρεώνεσαι την στιγμή που βάζεις τα στοιχεία. Όχι όποτε αυτοί θέλουν.
kostas_dr Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Πάντως το amazon γενικά θεωρείται ότι είναι απ' τα ασφαλότερα "μέρη" για να κάνεις αγορές.
aXer Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Τελικά κάναν αυτό που φοβόμουν. Με χρέωσαν για το 2ο stick, 5-6 μέρες μετά. Κίτρινη κάρτα στο Amazon από μένα.
gpgalanis Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Καταρχάς επιβεβαίωσε ότι δεν παράγγειλες κατά λάθος 2 usb sticks. Στην συνέχεια επικοινωνησε μαζί τους και ενημερωσε τους οτι σου στείλανε 2 και σε χρέωσαν 2 φορες και ζήτα τους να σου γυρίσουν πίσω τα χρήματα, το οποίο και θα κανουν αμέσως αν ειναι λαθος τους. Επίσης αν το usb ειναι σχετικά φθηνό (μεχρι 20 - 25 ευρώ) ενδέχεται να σε αφήσουν να το κρατήσεις παρά την επιστροφή χρημάτων.
shodan Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Για τον α ή β λόγο δε σε χρεώσανε την ίδια μέρα (μπορεί να περιμένανε επιπλέον κομμάτια του προϊόντος). Που είναι το κακό; Πλήρωσες παραπάνω; Σε χρεώσανε παραπάνω; Το amazon είναι από τα πλέον έμπιστα καταστήματα και δεν πρόκειται να σου συμβεί καμία στραβή. Επίσης όσο αφορά την ασφάλεια μην γελιόμαστε, άνετα οι χάκερ μπορούν να χτυπήσουν και το paypal ή ακόμα και το σύστημα της τράπεζας που έχεις έχεις βγάλει την κάρτα σου οπότε μην το ψάχνεις. Το μόνο αρνητικό για εμένα αν μπορούσα να αναφέρω κάποιο, είναι ότι πολλές φορές (σε προπαραγγελίες περισσότερο), θα μου δεσμεύσουν τα χρήματα όταν κάνω την παραγγελία, μετά θα με χρεώσουν όταν το στείλουν αλλά θα παραμείνει μια δέσμευση για κάποιες ημέρες (αλλά και πάλι αυτό γίνεται ώστε να είναι σίγουροι ότι υπάρχει υπόλοιπο). 1
sotiris123 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 για να μην ανοιξω νεο θεμα... ειχα αγορασει ενα παιχνιδι αλλα πολιτης δεν ηταν το αμαζον... πληρωσα τα δωρεαν μεταφορικα οποτε δεν ειχε tracking number... το θεμα ειναι οτι εχουν περασει 20εργασιμες και το estimated date Που σου βγαζει... τωρα τι κανω? επικοινωνω μαζι τους? υπαρχει καποιος τροπος να το βρω? πρωτη φορα ειχα προβλημα απο αμαζον...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα