SR71B Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Υπαρχει καποιο format utility (να φορτωνει π.χ. απο DOS boot floppy disk) το οποιο να κανει format το C: partition (τα αλλα γινονται format μεσα απο τα Windows) ? Μιλαω για NTFS partition και δεν ψαχνω για utility που κανει quick format (οπως αυτο που κανουν τα utilities της Seagate και Maxtor). Thanks !
dbzakias Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Υπαρχει καποιο format utility (να φορτωνει π.χ. απο DOS boot floppy disk) το οποιο να κανει format το C: partition (τα αλλα γινονται format μεσα απο τα Windows) ? Μιλαω για NTFS partition και δεν ψαχνω για utility που κανει quick format (οπως αυτο που κανουν τα utilities της Seagate και Maxtor). Thanks ! κοιτα λιγο: υπαρχει ο Δισκος C ok μεχρι εδω; οκ μεσα στον Δισκο C υπαρχουν τα Windows ok μεχρι εδω; οκ γνωριζουμε πως το format διαγραφει τα παντα απο τον δισκο ok μεχρι εδω; οκ εσυ ζητας μεσα απο τα windows να κανεις format δλδ να διαγραψεις τα παντα απο τον δισκο ok μεχρι εδω; οκ αλλα πως θα γνει αυτο απο τη στιγμη που θα πρεπει να διαγραφτουν και τα windows; δλδ καποια στιγμη θα πρεπει να διαγραφτουν και τα windows με αυτο το utility οποτε θα δημιουργηθει προβλημα διοτι δεν θα τελειωσει η διαδικασια!
TheELF Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Μπορείς να κατεβάσεις δισκέτα windows98 από εδώ στο συγκεκριμένο έχει και εντολή φορματ. Πολύ καλύτερος τρόπος βέβαια είναι να το κάνεις από την εγκατάσταση των windows,έχει και πλήρες φορμάτ, ή με το gparted από usb. κοιτα λιγο: υπαρχει ο Δισκος C ok μεχρι εδω; οκ μεσα στον Δισκο C υπαρχουν τα Windows ok μεχρι εδω; οκ γνωριζουμε πως το format διαγραφει τα παντα απο τον δισκο ok μεχρι εδω; οκ εσυ ζητας μεσα απο τα windows να κανεις format δλδ να διαγραψεις τα παντα απο τον δισκο ok μεχρι εδω; οκ αλλα πως θα γνει αυτο απο τη στιγμη που θα πρεπει να διαγραφτουν και τα windows; δλδ καποια στιγμη θα πρεπει να διαγραφτουν και τα windows με αυτο το utility οποτε θα δημιουργηθει προβλημα διοτι δεν θα τελειωσει η διαδικασια! To DOS ξέρεις τι είναι; δεν ξέρεις οκ μέχρι εδώ! Το boot disk ξέρεις τι είναι; δεν ξέρεις οκ μέχρι εδώ!
SR71B Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Παιδια, ειμαι παλιος (εχω PC απο το 1988) οποτε ΓΝΩΡΙΖΩ ακριβως τι ειναι DOS και δισκεττα εκκινησης και γραμμη εντολων. Και θελω να διαγραψω το C: ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΣΒΗΣΩ ΤΑ WINDOWS. Αυτο θελω. Εχω το CD εγκαταστασης και μπορω ανετα να τα ξεναπερασω (αν και δεν θα χρειαστει γιατι εχω σωσμενο ολοκληρο το C: partition σε ghost image). Πειτε μου, σας παρακαλω, ΠΩΣ μπορω να κανω ΠΛΗΡΕΣ format ΧΩΡΙΣ την βοηθεια των Windows !!!
_BASSstarlet_ Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δεν έχεις Windows σε cd, ή υπάρχει κάποιος άλλος λόγος; Και το format δεν γίνεται από τα win. Από την εντολή γίνεται.
TheELF Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Παιδια, ειμαι παλιος (εχω PC απο το 1988) οποτε ΓΝΩΡΙΖΩ ακριβως τι ειναι DOS και δισκεττα εκκινησης και γραμμη εντολων. Και θελω να διαγραψω το C: ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΣΒΗΣΩ ΤΑ WINDOWS. Αυτο θελω. Εχω το CD εγκαταστασης και μπορω ανετα να τα ξεναπερασω (αν και δεν θα χρειαστει γιατι εχω σωσμενο ολοκληρο το C: partition σε ghost image). Πειτε μου, σας παρακαλω, ΠΩΣ μπορω να κανω ΠΛΗΡΕΣ format ΧΩΡΙΣ την βοηθεια των Windows !!! Ξαναδιάβασε καλά ολόκληρο το μήνυμά μου τρις τρόπους σου λέω.
SR71B Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 ΤheELF ΕΧΩ δισκετα εκκινησης (και Win98 και DOS622 και WinMe). Επισης γνωριζω την επιλογη του format (πατωντας F6) στην αρχη της εγκαταστασης των XP (απο CD). Θελω να αποφυγω αυτη την επιλογη γιατι οταν τελειωνει το format με πεταει αυτοματα στην επομενη οθονη οπου αρχιζει να γραφει αρχεια στον σκληρο δισκο. Δεν προλαβαινω να το διακοψω. Το qparted στηριζεται στο Linux και δεν σκαμπαζω γρι απο εντολες linux. Ισως να μην ειναι τοσο δυσκολο, υποσχομαι να το προσπαθησω. BASSstarlet ΕΧΩ CD εγκαταστασης Windows ΧP Pro. ΔΕΝ θελω να χρησιμοποιησω το format μεσα απο την αυτοματοποιημενη διαδικασια εγκαταστασης. Υπαρχει τροπος να δωσω ΜΙΑ εντολη και να περιμενω την εκτελεση της (γνωριζω την diskpart αλλα αυτη ειναι μονο για να δημιουργησει τα partitions, ΟΧΙ να τα φορμαρει). Μπορω να βγω σε καποια κονσολα εντολων και να φορμαρω partitions που ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΑ απο λειτουργικα ?
TheELF Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Στην win98 που σου δείχνω έχει εντολή format που δεν έχει καμία σχέση με εγκατάσταση απλά κάνει φορματ και τέλος σε συνδυασμό με το fdisk γιατί με αυτά που λες τώρα δεν ξέρω αν έχεις διαμερίσματα ή όχι μπορείς να κάνεις την δουλειά σου. Το gparted άσχετα σε τι στηρίζεται φορτώνει ένα πρόγραμμα για διαμερίσματα οπότε απλά επιλέγεις των σωστό δίσκο επιλέγεις ntfs και του λες να κάνει format δηλαδή σαν να ήταν windows δεν δίνεις τίποτα εντολές.
SR71B Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 ELF Κατεβασα το ζιπακι απο το λινκ που εδωσες και θα το τρεξω. Απο το λιγο που ειδα, η εντολη format ειναι η παλια, για DOS partitions. Μηπως ειναι καποια αλλη εντολη που φορμαρει NTFS partitions ? Ετσι και αλλιως το DOS των Win98 δεν νομιζω οτι μπορoυσε να δει NTFS partitions. Το Gparted δεν το εχω καψει ακομα σε CDακι. θα το δοκιμασω το βραδακι. Thanks
tass_ Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Η περιέργεια μου με νίκησε. Τι θέλεις να κάνεις (πέρα του format); Ποιο είναι το επόμενο βήμα σου;
_BASSstarlet_ Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Μπορω να βγω σε καποια κονσολα εντολων και να φορμαρω partitions που ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΑ απο λειτουργικα ? Oποιοδήποτε partition μπορείς να φορμάρεις είτε έχει OS είτε όχι.
SR71B Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 _TASS Eχω την αμυδρη εντυπωση οτι το format θα μου βγαλει bad sector στο C: partition. Το scandisk, αλλες φορες μου βγαζει read error και αλλες ΟΧΙ. To format επειδη κανει read/write θα το αποκαλυψει .... η θα ειναι απλα καποια false alarm. Εαν ειναι false alarm , γραφω απο το ghost image (σε DVD) ολοκληρη το partition στο C: και ουτε γατα ουτε ζημια ..... αλλιως, ξεκιναω τρεχαματα και ανακατωσουρες με τον προμηθευτη του δισκου μου (ειναι στην εγγυση, ακομα).
TheELF Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 _TASS Eχω την αμυδρη εντυπωση οτι το format θα μου βγαλει bad sector στο C: partition. Το scandisk, αλλες φορες μου βγαζει read error και αλλες ΟΧΙ. To format επειδη κανει read/write θα το αποκαλυψει Το φοματ όμως όταν πετύχει κάποιο sector που είναι μαρκαρισμένο σαν badsector ακόμα και αν είναι false alarm το δέχεται σαν badsector και απλά το προσπερνάει,εσύ θες να κάνεις low level format στον δίσκο για να γίνει αυτό που λες.
washcloud Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Η περιέργεια μου με νίκησε. Τι θέλεις να κάνεις (πέρα του format); Ποιο είναι το επόμενο βήμα σου; ...ο ιδανικός πρόλογος για ένα σχόλιο πάνω σε threads/posts τα οποία κακώς/κάκιστα δεν είναι αρκετά επεξηγηματικά, είτε προέρχονται από "νέους" ή και "παλιούς" χρήστες υπολογιστών........ κοιτα λιγο: εσυ ζητας μεσα απο τα windows να κανεις format δλδ να διαγραψεις τα παντα απο τον δισκο ok μεχρι εδω; οκ αλλα πως θα γνει αυτο απο τη στιγμη που θα πρεπει να διαγραφτουν και τα windows; δλδ καποια στιγμη θα πρεπει να διαγραφτουν και τα windows με αυτο το utility οποτε θα δημιουργηθει προβλημα διοτι δεν θα τελειωσει η διαδικασια! ...βασικά, καθόλου οκ, διότι αυτό που είχε ζητήσει ΔΕΝ ήταν να κάνει κάτι μέσα απ' τα Windows....... (...και για την ακρίβεια, δεν ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να τον αφήσουν τα Windows να ξεκινήσει ΚΑΝ τη διαδικασία) Επισης γνωριζω την επιλογη του format (πατωντας F6) στην αρχη της εγκαταστασης των XP (απο CD). Θελω να αποφυγω αυτη την επιλογη γιατι οταν τελειωνει το format με πεταει αυτοματα στην επομενη οθονη οπου αρχιζει να γραφει αρχεια στον σκληρο δισκο. Δεν προλαβαινω να το διακοψω. ΕΧΩ CD εγκαταστασης Windows ΧP Pro. ΔΕΝ θελω να χρησιμοποιησω το format μεσα απο την αυτοματοποιημενη διαδικασια εγκαταστασης. Υπαρχει τροπος να δωσω ΜΙΑ εντολη και να περιμενω την εκτελεση της (γνωριζω την diskpart αλλα αυτη ειναι μονο για να δημιουργησει τα partitions, ΟΧΙ να τα φορμαρει). Μπορω να βγω σε καποια κονσολα εντολων και να φορμαρω partitions που ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΑ απο λειτουργικα ? ...το F6 είναι για την προσθήκη επιπρόσθετων driver. Ουδεμία σχέση με φορμάρισμα. ...βεβαίως και μπορείς. Πατώντας R (δίδεται ως επιλογή μαζί με την "Εγκατάσταση των Windows XP"), και όχι Enter (="Εγκατάσταση") και στην "Κονσόλα Αποκατάστασης" (περιβάλλον γραμμής εντολών), θα πληκτρολογήσεις απλώς την εντολή format /r κι αφού πατήσεις Enter, αυτόματα θα ξεκινήσει η διαδικασία του ("κανονικού") format του C:\ . Δεν πρόκειται να εγκατασταθεί κάτι - (επανα)δημιουργία file system θα γίνει απλά. (...και για την ιστορία, μπέρδεψες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τον Bass με τη συγκεκριμένη διατύπωση, περί "φορμαρίσματος partition παντελώς κενών από λειτουργικών".......Και, το "DOS partitions", είναι αδόκιμο. Ουσιαστικά εννοείς FAT - σε αντιπαράθεση με NTFS) ...αλλά το θέμα είναι, όπως προκύπτει απ' την απάντηση στον εύστοχο (δια της ερωτήσεώς του) tass_ _TASS Eχω την αμυδρη εντυπωση οτι το format θα μου βγαλει bad sector στο C: partition. Το scandisk, αλλες φορες μου βγαζει read error και αλλες ΟΧΙ. To format επειδη κανει read/write θα το αποκαλυψει .... η θα ειναι απλα καποια false alarm. Εαν ειναι false alarm , γραφω απο το ghost image (σε DVD) ολοκληρη το partition στο C: και ουτε γατα ουτε ζημια ..... αλλιως, ξεκιναω τρεχαματα και ανακατωσουρες με τον προμηθευτη του δισκου μου (ειναι στην εγγυση, ακομα). ότι την έψαχνες λάθος. Όπως λάθος ήταν η εντύπωση πως για τη δουλειά που το θέλεις, το "κανονικό format", δεν κάνει "εγγραφές" - η κατά βάση ΠΑΡΑΠΑΝΩ λειτουργία του είναι η εκτέλεση του chkdsk.exe ... Αν είχες πει απ' την αρχή τί ακριβώς ζήτημα είχες, θα σου λέγαμε να τρέξεις το διαγνωστικό της εταιρίας του δίσκου το οποίο θ' αναφέρει αν ο δίσκος έχει bad sectors που δεν γίνονται πλέον remapped, δίνοντάς σου έτσι το "επίσημο ΟΚ" για να προχωρήσεις σε αίτηση αντικατάστασης. Για μια γενικότερη εικόνα του δίσκου, μπορείς δε να τρέξεις το HD Sentinel. Σε κάθε περίπτωση, θα αποφύγεις ένα "μαζοχιστικό" φορμάτ (...πόσο μάλλον ένα low-level, όπως αυτό που σου πρότεινε ο Elf, που ναι μεν είναι αυτό που "θέλεις", αλλά όχι αυτό που χρειάζεσαι...).
SR71B Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Αμαν, βρε washcloud Γραψαμε και μερικα αδοκιμα πραγματα. Και λοιπον ? Δεν ειναι το F6 που οδηγει στο φορματ, ειναι το R. Δεν λεγεται DOS partition, λεγεται FAT partition. Εσυ που τα ξερεις τοσο καλα, τι σοϊ FAT χρησιμοποιειται στις δισκεττες 1.44 ? Δεν ειναι διαγωνισμος ευφυιας το ποστακι. Thanks παντως, για το format /r απο την κονσολα αποκαταστασης. Εκει ... πραγματικα με βοηθησες. TheELF Το περιβαλλον του Linux-bootable-CD (με το qparted) μου εβγαλε ενα παραθυρο οπου επελεξα να φορμαρω την πρωτη κατατμηση σε NTFS . Ξερεις που κολλησαμε ? 1 operation pending !!!! Περιμενα 10 ολοκληρα λεπτα και μετα τα παρατησα. Η δισκεττα εκκινησης (με Win98) και το PRESIZER μου εβγαλε τρεις επιλογες οπου μονο η πρωτη εκανε κατι (resize or move partition). Ομως δεν βρηκα κατι αλλο που να κανει format. Tελικα, παιδια ... εβαλα το MaxLLF να κανει Low-level-format τον δισκο. Γιατι δεν το εκανα απο την αρχη και σας επρηζα ? Γιατι θα μου παρει 8-10 ωρες !!!! (αει σιχτιρ) Τουλαχιστον θα μου βγαλει καποιο μυνημα ΕΑΝ μια περιοχη ειναι defected (το scandisk δεν μου εχει μαρκαρει ΤΙΠΟΤΑ ως bad-sector, ο δισκος ειναι αμαρκαριστος απο bad-sectors).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.