Traumatias Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Nαι νοιάστηκαν οι πανεπιστημιακοί (από τα μεγαλύτερα λαμόγια της ελληνικής κοινωνίας ίσως οι χειρότεροι κυρίως πρυτάνες,συγκλητικοί,προέδροι τμημάτων) για τον μικρομεσαίο που δεν θα χει να πληρώσει το ιδιωτικό πλέον πανεπιστήμιο ή νιάστηκαν επειδή κόβονται χρηματοδοτήσεις για τις "έρευνες" που κάνουνε για να πάει μπροστά η κοινωνία. Πείτε ρε λαμόγια ότι κόπτεστε για τα λεφτά σας και για τη θέση σας επειδή τώρα δε θα σας ψηφίζουνε οι παρατάξεις σας και αφήστε τα ψέμματα. Και να κλείσουν πάντως και εξεταστικές να χαθούν το ίδιο και το αυτό είναι. Το μπου...λο, μπου...λο παραμένει. Ακριβώς έτσι όμως...μας αρέσει δεν μας αρέσει. Νίκο, εννοεί ότι δεν θα επηρεάσει τις αλλαγές στα πανεπιστήμια, μόνο στους φοιτητές θα κάνει κακό...
vk13 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Παιδιά για να μην παρεξηγηθώ και εγώ φοιτητής είμαι σε πανεπιστήμιο και εμένα θα με θίξει αν χαθεί η εξεταστική, αλλά το σωστό να λέγεται. Και θα σας πω και κάτι άλλο πριν 4 χρόνια όταν ήμουν στις αρχές στη σχολή με το νόμο της Γιαννάκου είχαμε κάνει 5 μήνες κατάληψη είχαν χαθεί εξεταστικές, κινδύνευαν εξάμηνα κτλπ. Θυμάμαι τότε τους φοιτητές που ήταν στα τελειώματα να διαμαρτύρονται για τις χαμένες εξεταστικές γιατί ήθελαν να πάρουν πτυχίο . Τελικά το πήραν στις επόμενες εξεταστικές. Σήμερα όλοι αυτοί είτε εργάζονται και είναι ημιαπασχολούμενοι για 400 ευρώ είτε είναι άνεργοι και στέλνουν βιογραφικά εδώ και εκεί περιμένοντας με αγωνία το διορισμό κάπου. Δεν είμαι γραμμένος σε κανένα κόμμα, ούτε είμαι αναρχικός η κάτι τέτοιο να θέλω καταλήψεις αλλά μήπως λίγο να βγούμε από το τρυπάκι να κοιτάμε μονίμως την πάρτη μας και άσε τους άλλους να γκρινιάζουνε και να διαμαρτύρονται;;; Και τότε οι καθηγηταράδες μας λέγανε στους φοιτητές είναι αδικία να χαθούν τα εξάμηνα και να μένει πίσω η "έρευνα" με τις καταλήψεις. Τώρα έρχονται αυτοί να βάλουν λουκέτο επειδή θίγονται. Πραγματικά όλοι οι βολεψάκιδες σε αυτή τη χώρα έχουν μαζευτεί. Τρύπιο όλο το σύστημα. Δεν υπάρχει διέξοδος παιδιά. Πάρτε τα πτυχία σας και εσείς και εγώ και όλοι μας αλλά πάλι σε ένα μπου...λο θα ζούμε με ή χωρίς πτυχία. Δε υπάρχει φως στο σκοτάδι με τίποτα.
saya Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Τα πραγματα νε τους φοιτητες ειναι μοιρασμενα .Καποιοι προφανως ειναι πιεσμενοι ,θελουν να τελειωνουν και δεν θελουν να ταλαιπωρηθουν με τα χασιματα εξεταστικης .Παντα ετσι γινοταν ειδικα αν δεν υοαρχει αποτελεσμα .Το θεμα ειναι οτι η κατασταση στην Ελλαδα γενικα σε ολους τους τομεις εργασιας ειναι ασχημη και πολλοι απο οσους παρουν πτυχιο εδω θα φυγουν οχι μονο απαραιτητα δεν θα βρουν δουλιεα αλλα και να βρουν εδω τα πραγματα ειναι δυσκολα ,
vk13 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Πάντως αυτή η είδηση πάιζει πάρα πολύ για χάσιμο εξεταστικής. Οστώσω δεν έχει βγει καμία επίσημη ανακοίνωση ότι βάζουν λουκέτο ή προχωρούν σε απεργίες οι πανεπιστημιακοί. Προφανώς θα περιμένουμε εξελίξεις τις επόμενες μέρες; Γνωρίζει κανείς;;
-nick- Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Πάντως αυτή η είδηση πάιζει πάρα πολύ για χάσιμο εξεταστικής. Οστώσω δεν έχει βγει καμία επίσημη ανακοίνωση ότι βάζουν λουκέτο ή προχωρούν σε απεργίες οι πανεπιστημιακοί. Προφανώς θα περιμένουμε εξελίξεις τις επόμενες μέρες; Γνωρίζει κανείς;; Ναι, νομιζω στις 24 κατατιθεται το νομοσχεδιο. Μεσα στην επομενη βδομαδα λογικα θα ξερουμε.
vk13 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Και θα πάνε τόσο μακρυά ώστε να βγάλουν απόφαση ότι κλείνουν επ αόριστον;;;; Ποτέ δεν θυμάμαι να έχει γίνει αυτό!!!
insomniaK Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Ρε saya αγάπη μου, αν και συμφωνώ με τα λεγόμενα σου, ο τρόπος σου και οι λαικισμοί που χρησιμοποεις, σπάνε αρχίδια. Το νομοσχέδιο το διάβασα απο προωθημένο email του γγ του υπουργείου προς τους πρυτάνεις. Στα βασικά που διαφωνώ 1 εταιρεία διαχείρισης της περιουσίας των πανεπιστημίων. Τι είναι περιουσία του πανεπιστημίου; Ερώτηση παγίδα. 2 ετσιθελικά εξωπανεπιστημιακή διόικηση, αντι για θωράκιση για αξιοκρατικές διαδικασίες κι ας είναι και απο τη Ζιμπάμπουε ο υποψήφιος. 3. Μονομελή διοικητικά όργανα! Μονομελή! Διευκόλυνση της διαπλοκής και χειραγώγηση ονομάζεται αυτο. Αυτά είναι τα σημεία που μου έρχονται τώρα, αλλα έχω κι άλλες ενστανσεις.
gatokoritso Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 δεν νομιζω να ειναι επ αοριστον.καμια βδομαδα για αρχη. edit:Οι Πρυτάνεις με τους προέδρους των ΤΕΙ προγραμματίζουν κοινή ημερίδα-ενημέρωση για την Τρίτη ενώ η Επιτροπή της Συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ έχει προγραμματίσει συνάντηση για μεθαύριο Σάββατο , προκειμένου να προγραμματίσει συναντήσεις με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων. Η εκτίμηση τόσο των Πρυτάνεων όσο και των προέδρων των ΤΕΙ είναι ότι τα Ιδρύματα σδεν πρόκειται να ανοίξουν το Σεπτέμβριο, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο Η ΠΟΣΔΕΠ Το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των πανεπιστημιακών, η ΠΟΣΔΕΠ, ενόψει της έναρξης της συζήτησης στην ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου του Σχεδίου Νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση θα συνεδριάσει το πρωί της Δευτέρας 22/82011 και ώρες 10.00 – 12.30 με θέματα: α) θέση της Ομοσπονδίας επί του τελικού κειμένου του ν/σ β) ειδικό μισθολόγιο των πανεπιστημιακών 2) στη συνέχεια στις 13.00 οι 3 Ομοσπονδίες (ΠΟΣΔΕΠ-ΟΣΕΠ/ΤΕΙ-ΕΕΕ) θα δώσουν συνέντευξη τύπου για το ν/σ. esos.gr
saya Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Ρε saya αγάπη μου, αν και συμφωνώ με τα λεγόμενα σου, ο τρόπος σου και οι λαικισμοί που χρησιμοποεις, σπάνε αρχίδια. Το νομοσχέδιο το διάβασα απο προωθημένο email του γγ του υπουργείου προς τους πρυτάνεις. Στα βασικά που διαφωνώ 1 εταιρεία διαχείρισης της περιουσίας των πανεπιστημίων. Τι είναι περιουσία του πανεπιστημίου; Ερώτηση παγίδα. 2 ετσιθελικά εξωπανεπιστημιακή διόικηση, αντι για θωράκιση για αξιοκρατικές διαδικασίες κι ας είναι και απο τη Ζιμπάμπουε ο υποψήφιος. 3. Μονομελή διοικητικά όργανα! Μονομελή! Διευκόλυνση της διαπλοκής και χειραγώγηση ονομάζεται αυτο. Αυτά είναι τα σημεία που μου έρχονται τώρα, αλλα έχω κι άλλες ενστανσεις. Δεν ειναι λαικισμοι αγαπητε μου ,τον λαικισμο τον απεχθανομαι οσο δεν μπορεις να φανταστεις .Δυστυχως ειναι ολα ρεαλιστικα δεδομενα .Ασχημα μεν ,αληθινα δε.Πες μου τι ειναι λαικισμος και οχι αληθεια .Ξερεις ποια πολη εννοουσα;Ολη την μερα χτες το λεγαν στο δελτιο ειδησεων οτι πανε για λουκετα στο 70% των καταστηματων.Και δυστυχως εχω δει τοσα πολλα λουκετα που τους πιστευω.Αν σου πω οτι στην Αμερικη ενα μεγαλο ποσοστο τρεφεται απο συσιτια του δημου και ειδικα σουπερ μαρκετ για απορους θα μου πεις ειναι λαικισμοι .Δυστυχως δεν ειναι .Ουτε καν υπερβολες.Οσο για τον τροπο μου ειναι η ομιλια μου τετοια που παρεξηγειται ,δεν ειναι αποτομος ο τροπος μου στην πραγματικοτητα .
insomniaK Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Κοιτά να δεις, τα οικονομικά οφέλη των τόικων κοινωνιων απο τη λειτουργία των πανεπιστημίων είναι ελάσσονος σημασίας, είναι μείζονος όμως, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να μην αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις. Όλα συνηγορούν απο την αγορά μέχρι το μοντέλο του νας, το λογικό θα ήταν να ελαττωθουν οι εισακτέοι σε σχολές που η κοινωνία δεν τους χρειάζεται πια ή που δεν μπορεί να τους χρησιμοποιήσει. Περίπου 1500 μαθηματικοί κάθε χρόνο!!!! Επομένως δεν μπορούμε να μιλάμε για έλλειψη πόρων αλλα για κακοδιαχείριση, για την οποία μάλιστα το υπουργείο έχει την ευθύνη. Ωστόσο, την αρνείται και απαιτεί με το νέο νομοσχέδιο, τα πανεπιστήμια να αυτοχρηματοδοτηθουν με τους κανόνες της αγοράς για να λειτουργούν υπό τις απαιτήσεις του!!! Είναι παραλογισμός αυτο που γίνεται και αυτο που προωθείται.
Mirlogria Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Σιγά μη τα κλείσουν παραπάνω από βδομάδα...πλάκα θα'χει να κάνουν κάνα αστείο κατά Σέρρες μεριά!Με πίσσα και πούπουλα θα τους αλείψουμε! Υ.Γ. Όπως βλέπεις g_alkis,το φοιτητικό κίνημα αποτελείται από πρόβατα δυστυχώς...άντε μάγκες,σταθείτε δίπλα στο πλευρό των καθηγητών σας!Κλείστε τις σχολές για πάντα!Τώρα που τους κόβουν τα κονδύλια σας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ!To arms!Μπεεεεεεεεεε!
RottenLungs Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Στις Σέρρες φίλε μου ποιο έγλυφε ποιον για να ανοίξουνε σχολές εξαρχής;;;; Όχι οι υπάλληλοι που δεν πληρόνονται θα κάθονται να τον φάνε και θα πούνε και ευχαριστώ. Τα μαγαζάκια στις Σέρρες καλα φάγανε απο τους φοιτητές, να φανταστώ οτι νοικιάζεις και κανα διαμέρισμα;;;
Mirlogria Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δεν κατάλαβα την πρώτη ερώτηση στο post σου και σε ποιους απευθύνεται... Απ'ότι κατάλαβα αναφέρεσαι στους ωρομίσθιους,οι οποίοι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις...δεν θα το κλείσουν για πολύ γιατί απλούστατα αν δε βρουν αλλού δουλειά λεφτά γιοκ!Δεν είναι μόνιμοι να απεργούν και να έρχεται ο μισθός βρέξει χιονίσει... Τα μαγαζάκια στις Σέρρες τι σχέση έχουν; Όχι ότι είμαι υποχρεωμένος να σου απαντήσω,αλλά όχι δε νοικιάζω...
vk13 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Σιγά μη τα κλείσουν παραπάνω από βδομάδα...πλάκα θα'χει να κάνουν κάνα αστείο κατά Σέρρες μεριά!Με πίσσα και πούπουλα θα τους αλείψουμε! Nαι γιατί θα σας ρωτήσουνε Βασικά και οι φοιτητικές παρατάξεις διαφωνούν με το νομοσχέδιο απλά το λουκετάκι αυτή τη φορά θα μπει απ τους καθηγητές όπως δείχνουν τα πράγματα.
Lucifer Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Θυμάμαι τότε τους φοιτητές που ήταν στα τελειώματα να διαμαρτύρονται για τις χαμένες εξεταστικές γιατί ήθελαν να πάρουν πτυχίο . Τελικά το πήραν στις επόμενες εξεταστικές. Σήμερα όλοι αυτοί είτε εργάζονται και είναι ημιαπασχολούμενοι για 400 ευρώ είτε είναι άνεργοι και στέλνουν βιογραφικά εδώ και εκεί περιμένοντας με αγωνία το διορισμό κάπου. Οπότε άμα έρθει κανείς και σου σπάσει το πόδι με κάνα τούβλο επειδή έτσι, μη διαμαρτυρηθείς, το επόμενο εξάμηνο μια χαρά θα περπατάς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.