Προς το περιεχόμενο

Λουκέτο στα ΑΕΙ από 1/9;

arxaggelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα περασουν τα χρονια και θα γνωρισεις και αλλα κοριτσια, μην ανησυχεις.

1291970392152.jpg

Uploaded with ImageShack.us

το μονο βιωσιμο μοντελο τριτοβαθμιας παιδειας ειναι το βρετανικο. αποψη μου.

και φυσικα πρεπει να απαγορευτει ο κομματισμος στα πανεπιστημια

σωπασε

θα τους ξυπνησεις

• Απαντ. 652
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καταλαβαίνω πως όταν σπουδάζεις πληροφορική ο υπολογιστής αποτελεί ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο, από 'κει και πέρα πρόβλημα της

ναι, αστα να πάνε.. εγώ στην αρχή ρε παιδί μου αγόρασα Laptop, όχι και τόσο για τα μαθήματα, υπάρχει και η βιβλιοθήκη.

αλλα για Ιντερνετ ... ξες μωρε...

μου έκανε έκπληξη που στα εργαστήρια οι καθηγητές το θεωρούσαν δεδομένο ότι έχουμε, πχ, κάντε το αυτό σπίτι και στείλτε το μου μαιλ.

δείτε το αυτό σπιτι γιατί είναι ςος... και όχι μόνο 1ας, στα 4 μαθήματα που είχαν να κάνουν με την πληροφορική οι 3 το λέγανε...

#Σε μερικούς...

ρε παιδιά , φυσικά πολλοί πάνε χαλαρά και στο τέλος γα** και τα περνάνε... φυσικά και το κορίτσι έχει μια ιδέα, προς θεού δηλαδή....

Αμα δεν το "παρακάνουμε" και λίγο, άμα δεν τα "παραλέμε" και λίγο, πως θα περάσει η ώρα δηλαδή ;p

Εδώ μου έλεγε ένας ότι οι άντρες προτιμούν πληροφορική και τα καταφέρνουν καλύτερα από τις γυναίκες γιατί παίζουν DotA,

LOL, ναι ... αστα να πάνε... ποσες φορές ακούω για Dota/l2 σε πηγαδάκια..., όρεξη να έχεις...

θα περασουν τα χρονια και θα γνωρισεις και αλλα κοριτσια, μην ανησυχεις.

μάλιστα...

Τώρα, για το excel, δεν πιστεύω να μιλάς σοβαρά. Τα μαθαίνεις στην πορεία άμα είναι.

ε, αμα δεν ξέρεις την AVERAGE ... κάνει κάπως ...

αν και το Excel δεν θα χρειαστεί πουθενά, πιο πολύ για λογιστική είναι...., απλά ρε παιδί μου να ξέρεις...

Δημοσ.

Ρε μάγκες συγνώμη,μιλάτε για τους απόφοιτους Ι.Ε.Κ. λες και είναι απόφοιτοι Δημοτικού ξέρω'γω!Οι περισσότεροι είναι απόφοιτοι Λυκείου όπως όλοι εσείς!+2 χρόνια που έκαναν πάνω σ'ένα τομέα...

Θα τους δώσουν 1-2 θέσεις από τις 200 ενός,συναφούς της ειδικότητάς τους,τμήματος μέσω κατατακτήριων (όχι στο "έτσι",θα ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ μεταξύ άλλων για να τις κερδίσουν) και κάτι τρέχει στα γύφτικα...εξάλλου όποιος έχει τελειώσει Ι.Ε.Κ. και σκέφτεται σοβαρά να σπουδάσει σε Α.Ε.Ι. θα πάει να δώσει πανελλήνιες,σιγά μη φάει το χρόνο του και τα λεφτά του (=φροντιστήρια) να παλεύει για 2 ριμαδοθέσεις!

Δηλαδή δίνεται σε μια ομάδα ατόμων μια ΕΥΚΑΙΡΙΑ κι εσείς πέφτετε να τους φάτε;Για ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ δεν κλαίγεστε όλοι εσείς εδώ κι εκεί;Είτε για ευκαιρίες στην εργασία,στην κοινωνία κ.λπ.;

Αλλά εντάξει,να μη δείξουμε λίγο το "τουπέ" μας με ύφος 100 καρδιναλίων;Τι σκατά Έλληνες είμαστε...

@Adawn προσπάθησε να καλμάρεις τις εφηβικές ορμές σου...

Δημοσ.

δεν χρειαζεται να παει σε ιατρικη

μπορει να παει σε τει νοσηλευτικης

pretty much the same κατασταση.

το μονο βιωσιμο μοντελο τριτοβαθμιας παιδειας ειναι το βρετανικο. αποψη μου.

και φυσικα πρεπει να απαγορευτει ο κομματισμος στα πανεπιστημια

αυτος ο υπουργος ή οτι θα ειναι, που θα το κανει αυτο το πραγμα πρεπει να του στησουν ανδριαντα για παρτι του στο συνταγμα προς λαικο προσκυνημα!

Δημοσ.

Γιατί πληροφορική μόνο γυναίκες έχετε που δεν έχουν σχέση με Η/Υ ; Άλλα ακούω από πληροφορικάριους.

Από κει και πέρα εννοείται ότι ο Η/Υ χρειάζεται γενικώς ( και σε μη σχετικές σχολές υπάρχουν εργασίες , προγράμματα ανάλογα με το αντικείμενο που πρέπει να κάνεις εξάσκηση ) , εγώ πήρα στο Δ εξάμηνο Η/Υ ( γιατί το αγαπητό ΙΚΥ σκέφτεται πολύ εμάς που τα χρειαζόμαστε τα λεφτά και τα δίνει μετά από κάτι χρόνια...) , πριν την έβγαζα σε laptop όχι δικό μου για εργασίες . Μετά έδιναν κάτι επιδοτήσεις για laptop σε φοιτητές , δεν ξέρω μετά τι έγινε με τις επιδοτήσεις , υπάρχουν ;

ΣΔΟ είναι τραγικό ας πούμε να μην ξέρεις Excel , εδώ είχαμε δύο εργαστήρια για οικονομικές / στατιστικές συναρτήσεις , ο πληροφορικάριος δε βρίσκω το λόγο γιατί πρέπει να σκαμπάζει από συναρτήσεις σε Excel .

το λαθος ανθρωποι το παραβλεπω

εγω που μπηκα στο εαπ

ειδα οτι τον πρωτο χρονο δεν χρειαζοταν να τον κανω

λογω οτι λιγο πολυ τα ηξερα σχεδον ολα απο το ΙΕΚ

το οτι οταν μπηκα εγω μπαινανε 1 στους 25

ειναι κατι που μπορει να μην σε ενδιαφερει...

Mόνο που το ΕΑΠ έχει σύστημα κλήρωσης όχι εξετάσεις για να μπεις .Το ΙΕΚ σου δεν έχει να κάνει με το πώς μπήκες , εγώ με ΤΕΙ σχετικό σταθερά κάθε χρόνο δεν μπαίνω ( πλέον σταματάω και τις αιτήσεις γιατί και να μπω δεν υπάρχει μία για δίδακτρα ). Άκυρο παράδειγμα έφερες.

Δημοσ.

Ρε μάγκες συγνώμη,μιλάτε για τους απόφοιτους Ι.Ε.Κ. λες και είναι απόφοιτοι Δημοτικού ξέρω'γω!Οι περισσότεροι είναι απόφοιτοι Λυκείου όπως όλοι εσείς!+2 χρόνια που έκαναν πάνω σ'ένα τομέα...

Θα τους δώσουν 1-2 θέσεις από τις 200 ενός,συναφούς της ειδικότητάς τους,τμήματος μέσω κατατακτήριων (όχι στο "έτσι",θα ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ μεταξύ άλλων για να τις κερδίσουν) και κάτι τρέχει στα γύφτικα...εξάλλου όποιος έχει τελειώσει Ι.Ε.Κ. και σκέφτεται σοβαρά να σπουδάσει σε Α.Ε.Ι. θα πάει να δώσει πανελλήνιες,σιγά μη φάει το χρόνο του και τα λεφτά του (=φροντιστήρια) να παλεύει για 2 ριμαδοθέσεις!

Δηλαδή δίνεται σε μια ομάδα ατόμων μια ΕΥΚΑΙΡΙΑ κι εσείς πέφτετε να τους φάτε;Για ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ δεν κλαίγεστε όλοι εσείς εδώ κι εκεί;Είτε για ευκαιρίες στην εργασία,στην κοινωνία κ.λπ.;

Αλλά εντάξει,να μη δείξουμε λίγο το "τουπέ" μας με ύφος 100 καρδιναλίων;Τι σκατά Έλληνες είμαστε...

παραδειγμα,

και στη δουλεια σου το πιθανοτερο ειναι και ο διευθυντης σου λυκειο να εχει τελειωσει , δε νομιζω ομως να εχετε κανει την ιδια προσπαθεια εφοσον αυτος ειναι 5 σκαλια απο εσενα παρολο που μπορει να ειχατε τις ιδιες ευκαιριες.

και αν ειναι θεμα χρονου , σκεψου πως ειναι 10 σαν και εσενα κατω απο το διευθυντη ομως διεθυντης θα γινει 1 ισως και κανενας απο εσας !

οποτε τα παντα ειναι θεμα ικανοτητων. (σε καποιες περιπτωσεις και βισματος ,χαρακτηρα , κοκ).

ας αφησουμε αυτες τις λαικιστικες αποψεις περι ευκαιριων, μιας και περα απο τις ευκαριες ζηταμε και βελτιωση του συστηματος.

οταν το παμε προς τα πισω δεν εχουν και πολυ σημασια οι ευκαιριες.

τωρα για τα πτυχια των ΙΕΚ, ας αναγνωριστουν και πλεον θα μπορει ο καθενας να αξιοποιησει της ευκαριες του.

ας βγαινουν και γιατροι απο τα ΙΕΚ το μετα θελω να δω εγω με βαση την τωρινη κατασταση.

και στην τελικη και τα πανεπιστημια στη Βρετανια ''ιδιωτικα'' ειναι, αλλα.

@viper , ναι, ισως να μην ειναι ετσι μιας και στην Ελλαδα σνομπαρουμε μεχρι και τα ΤΕΙ.

Αλλα ευρος σπουδων και διαφοροποιηση απο τα προγραμματα σπουδων ΙΕΚ προσφερουν κυριως τα ΑΕΙ.

Δημοσ.

Μετά έδιναν κάτι επιδοτήσεις για laptop σε φοιτητές , δεν ξέρω μετά τι έγινε με τις επιδοτήσεις , υπάρχουν ;

Μάλλον αναφέρεσαι στο πρόγραμμα "Δες την ψηφιακά", που καταργήθηκε αφού φέτος δεν έδωσαν επιδοτήσεις.

ΣΔΟ είναι τραγικό ας πούμε να μην ξέρεις Excel , εδώ είχαμε δύο εργαστήρια για οικονομικές / στατιστικές συναρτήσεις , ο πληροφορικάριος δε βρίσκω το λόγο γιατί πρέπει να σκαμπάζει από συναρτήσεις σε Excel .

Άμα ο πληροφορικός είναι σε σχολή σχετική με οικονομικά δεν θα 'ταν και κακό να ξέρει, αλλά το θέμα είναι ότι όσοι χρειάζεται να ξέρουν μαθαίνουν στην πορεία. Δε μπορείς να έχεις απαίτηση απ' όποιον μπαίνει να ξέρει αυτόματα πράγματα που θα χρειαστεί, όπως κάνει ο Adawn.

Δημοσ.

Mόνο που το ΕΑΠ έχει σύστημα κλήρωσης όχι εξετάσεις για να μπεις .Το ΙΕΚ σου δεν έχει να κάνει με το πώς μπήκες , εγώ με ΤΕΙ σχετικό σταθερά κάθε χρόνο δεν μπαίνω ( πλέον σταματάω και τις αιτήσεις γιατί και να μπω δεν υπάρχει μία για δίδακτρα ). Άκυρο παράδειγμα έφερες.

δεν στα ειπανε σωστα

για να μπεις στην κληρωση πρεπει να πληρεις προυποθεσεις...

φιλικα

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι ότι απολυτήριο λυκείου παίρνουν όλοι , αέρα πατέρα ένα πράγμα. Αυτό δε σημαίνει ότι έχουν και τις στοιχειώδεις γνώσεις για να σπουδάσουν .

Στο ΤΕΙ Αθήνας είχαμε πόσα παιδιά που έρχονταν με μεταγραφή από επαρχιακά ΤΕΙ με μεγάλη διαφορά στη βάση εισαγωγής και όλο αυτό είχε συνέπεια να πέφτει και το επίπεδο. Έπρεπε να εξηγούν οι καθηγητές απλά μαθηματικά α ' λυκείου . Όλοι αυτοί παίρνουν πτυχίο κάποια στιγμή , λίγο γλύψιμο , λίγο κόμματα , λίγο φροντιστήρια , λίγο λύπηση , λίγο του ότι συσσωρεύονται φοιτητές και δεν έχουμε θέσεις να γράψουμε. Πρέπει κάποια στιγμή να σκεφτόμαστε και λίγο αυτούς που θέλουν να σπουδάσουν πραγματικά.

Δημοσ.

δεν στα ειπανε σωστα

για να μπεις στην κληρωση πρεπει να πληρεις προυποθεσεις...

φιλικα

Έδωσες εξετάσεις για να μπεις ; Όχι απολυτήριο λυκείου θες . Το ότι ευνοούνται οι μεγαλύτεροι ηλικιακά δεν είναι απαραίτητα και σωστό.

Θες να μου πεις ότι εσύ που πήγες ΙΕΚ ήταν αξιοκρατικότερο από το να μπω εγώ που είχα τα μόρια να μπω σε ΑΕΙ επαρχίας και επέλεξα αναγκαστικά ΤΕΙ Αθήνας και σκόραρα στα μαθήματα στο ΤΕΙ άνω του 8 πάντα ; Εσύ σαν Viper μπορεί να έχεις τις βάσεις , να είσαι ικανός και όλα αυτά αλλά δε σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο για όλους... Μέχρι Γ έχω φτάσει στα αποτελέσματα της κλήρωσης .

Φιλικά ε

το προβλημα ειναι τι βγαινει απο εκει μεσα

και οχι τι μπαινει και ποσο καιρο κανει...

Μα στις ελληνικές σχολές όποιος μπαίνει βγαίνει κάποια στιγμή αυτό είναι το θέμα.

Άμα ο πληροφορικός είναι σε σχολή σχετική με οικονομικά δεν θα 'ταν και κακό να ξέρει, αλλά το θέμα είναι ότι όσοι χρειάζεται να ξέρουν μαθαίνουν στην πορεία. Δε μπορείς να έχεις απαίτηση απ' όποιον μπαίνει να ξέρει αυτόματα πράγματα που θα χρειαστεί, όπως κάνει ο Adawn.

Μιλάω για σχολές πληροφορικής , όχι για τις λίγο απ' όλα .

Δημοσ.

Έδωσες εξετάσεις για να μπεις ; Όχι απολυτήριο λυκείου θες . Το ότι ευνοούνται οι μεγαλύτεροι ηλικιακά δεν είναι απαραίτητα και σωστό.

Θες να μου πεις ότι εσύ που πήγες ΙΕΚ ήταν αξιοκρατικότερο από το να μπω εγώ που είχα τα μόρια να μπω σε ΑΕΙ επαρχίας και επέλεξα αναγκαστικά ΤΕΙ Αθήνας και σκόραρα στα μαθήματα στο ΤΕΙ άνω του 8 πάντα ; Εσύ σαν Viper μπορεί να έχεις τις βάσεις , να είσαι ικανός και όλα αυτά αλλά δε σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο για όλους... Μέχρι Γ έχω φτάσει στα αποτελέσματα της κλήρωσης .

εκει ειναι το θεμα

οτι δεν σας τα λενε σωστα

ξερω ατομα που ειναι 40 χρονων και κανουν για μια 10ετια αιτησεις και δεν εχουν μπει...

γιατι?

γιατι αν δεν εχεις χαρτι πανεπιστημιου [για να μπεις σε προπτυχιακο]

χρειαζεσαι εργασιακη εμπειρια, χαρτι ιεκ, ECDL, ξενες γλωσσες και ισως εχεις πιθανοτητα για να μπεις στην κληρωση...

αλλα επισημα χρειαζεσαι μονο χαρτι λυκειου

ξερεις γιατι υπαρχει το θεμα με τις ηλικιες?

επειδη εχουν μπει πολλα ατομα απο ξενα πανεπιστημια που δεν ειναι αναγνωρισμενα

+

δημοσιοι που θελουν να ανεβουν κλιμακιο [ανω των 40]

+

ατομα που εχουν χαρτι πανεπιστημιου, επιχειρηση και βαριουνται με αποτελεσμα να ερχονται για το socialazing...

see the irony now

Δημοσ.

Μιλάω για σχολές πληροφορικής , όχι για τις λίγο απ' όλα .

Εγώ μίλησα για όλες τις σχολές, με αφορμή το παράδειγμα του Adawn. Κατά μία έννοια πάντως, πολλές σχολές πληροφορικής είναι λίγο απ' όλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...