Nikosgiann Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 επειδη δεν εχω καταλαβει γρι... αν μπορει ας με φωτισει καποιος.. Εγω που με αυτη την χρονια τωρα(2011-2012) θα συμπληρωσω το 4ο ετος(και το τελευταιο),μεχρι ποτε δικαιουμαι να ειμαι φοιτητης?
akpe Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Νίκο εσύ λογικά ανήκεις στο γ... δηλαδή μέχρι τον διπλάσιο χρόνο φοίτησης, άρα το 2016
saya Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Ας βγει το κανονικο,κανονικο νομοσχεδιο γιατι με τις βερσιον που κυκλοφορουν ,δεν βγαινει και ακρη .
Adawn Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 μάγκες, μήπως πρέπει να προβληματιστούμε? λέμε τώρα, εντάξει.. κρίση... μας γα***νε, την γαμ**νε την 3οβάθμια, τόσα ΤΕΙ/ΑΕΙ κλείσανε πριν κάτι μήνες, δεν έχει συνέχεια... έχετε καταλάβει ότι αμα δεν πάει καλά η χώρα μας βλέπω με 3 ΑΕΙ ( αθήνα , λάρισα, θεσσαλονίκη) Αυτοί είναι τρελοί ρε... εντάξει τώρα, στα @ μας, τι μας νοιάζει.. αλλά ας παρακαλέσουμε να πάνε καλά τα πράγματα
akpe Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Κοίτα, στο συγκεκριμένο που συζητάμε τώρα, δεν γ*μάνε την τριτοβάθμια, γ*μάνε τους αιωνίους Πράγμα με το οποίο αν και αιώνιος συμφωνώ. Για όλα τα άλλα τώρα δεν μπορώ να πάρω θέση, κυρίως για τα χρηματοοικονομικά. Πάντως προσωπικά σε σχέση με την τωρινή κατάσταση θα προτιμούσα εναν μικρότερο αριθμό ΑΕΙ/ΤΕΙ -αλλά- με σωστές υποδομές, αντίστοιχες του αριθμού φοιτητών, πλήρες προσωπικό, σωστό πρόγραμμα σπουδών κ.λπ. Δηλαδή ειδικά με κάποια ΤΕΙ η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο.
-nick- Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Εγω που απο οκτωβεη μπαινω 7ο ετος (σε 5ετη σχολη) θα εχω 4 χρονια ακομα?
saya Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Καλε μου οταν σε καποια τεη εμπαινε ο καθενας και με 2,3 .Τι περιμενες;Ειπαμε να ξεφορτωθουμε τα τμηματα που δεν χρειαζονται .Στο μεταξυ σε αυτη την βερσιον που βαλανε τελευταια σε αυτο το θεμα αναφερει και για κλεισιμο ,συγχωνευση τμηματων ,στις παλιοτερες δεν θυμαμαι κατι τετοιο.Εχω ζαλιστει με ολα αυτα.
black_widow Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Το θέμα είναι τι γίνεται με τους πολύ παλιούς . Στο ΤΕΙ είχαμε και κάποια άτομα που είχαν παρατήσει τη σχολή ( απλά ανανέωναν εγγραφή ) λόγω δουλειάς και οικογένειας και επιστρέφανε στα 35 τους π.χ. να πάρουν το πτυχίο ( και ήταν και μία χαρά φοιτητές , το μάθημα παρακολουθούσαν κυριλέ , διάβαζαν , ήταν φιλότιμοι ). Ξέρω άλλα άτομα που πήγαν σε ΙΕΚ , μπλέξανε μετά με δουλειές και ουσιαστικά τώρα ξεκινούν τις σπουδές τους. Το σύστημα επέτρεπε τέτοια ελαστικότητα , ούτε πλήρης - μερική απασχόληση , ούτε παύση σπουδών για ένα διάστημα για να μη μετράει ως χρόνος σπουδών. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω τι θα γίνει με όσους φοιτούν ήδη , έχουν κλείσει τα 3 χρόνια και είναι στον τέταρτο χρόνο. Μπορεί να πουν δώσε το πτυχίο να πάω να φύγω ή όσοι έχουν κλείσει τα 4 χρόνια και είναι να πάρουν πτυχίο τώρα να πουν κόψε τα 5αρια και δώσε μου πτυχίο για 3 χρόνια να φαίνεται καλύτερος ο μέσος όρος ; Και τι είναι αυτό το πράγμα με τις πάμπολλες διαφορετικές version ; Έχω καταμπερδευτεί , δε βγάζω άκρη. Ας πάω να διαβάσω τώρα την τελευταία έκδοση...
akpe Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Εγω που απο οκτωβεη μπαινω 7ο ετος (σε 5ετη σχολη) θα εχω 4 χρονια ακομα? Θεωρητικά ναι, αφού δεν θα έχεις ξεπεράσει τον χρόνο φοιτησης, δηλαδή 10+4 εξάμηνα = 7 χρόνια, θα έχεις άλλα 5 χρόνια Αλλά κάτσε να το δούμε και επίσημα πριν χαρούμε Καλε μου οταν σε καποια τεη εμπαινε ο καθενας και με 2,3 .Τι περιμενες;Ειπαμε να ξεφορτωθουμε τα τμηματα που δεν χρειαζονται .Στο μεταξυ σε αυτη την βερσιον που βαλανε τελευταια σε αυτο το θεμα αναφερει και για κλεισιμο ,συγχωνευση τμηματων ,στις παλιοτερες δεν θυμαμαι κατι τετοιο.Εχω ζαλιστει με ολα αυτα. Μην τα λες σε εμένα, σε όσους τρελλαίνονταν για την βάση του 10 πες τα Αλλά καταργήθηκε και αυτή... τα αυτονόητα σε αυτή τη χώρα μου φαίνεται είναι μια ζωή underdogs. Και τι είναι αυτό το πράγμα με τις πάμπολλες διαφορετικές version ; Έχω καταμπερδευτεί , δε βγάζω άκρη. Ας πάω να διαβάσω τώρα την τελευταία έκδοση... Το αυτό. Ας βάλουν στο σχέδιο κάτι σε "όσοι έχουν ξεπεράσει την διάρκειά τους έχουν όλοι τρία ή τέσσερα χρόνια. Μακροπρόθεσμο μεν, αλλά να καλύπτει κάθε κατάσταση.
Adawn Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 +φωνώ, υπάρχουν πολλά "σκουπίδια", σχολές που πας να γίνεις αγρότης με "πτυχίο" αχααχα ποιος ο λόγος να υπάρχουν πολλές σχολές που να βγάζουν "αγρότες", ας υπάρχει 1 και να έχει όλα τα τμήματα σχετικα με αυτό. φίλε, εγω τώρα θα παω 3ο εξάμηνο, έδωσα στο περίπου 3.000 ευρώ (μεταφορά, έπιπλα, σπίτι, όλα αυτά...) και ακουγόταν κάτι για "συγχωνευσεις", να πάμε κοζάνη... δηλαδή πάλι σε έξοδα? τουλάχιστον 1000 θα ήθελα για να τακτοποιηθώ... λεφτά για πέταμα έχουμε? "ευτυχώς την γλιτώσαμε για φέτος, αμα δεν παει καλά η χώρα τότε του χρόνου θα μπούν πολλά λπυκέτα...", ας φτάσω εγώ στο 7ο εξάμηνο και μετά παει στο διάολο.. το "λουκέτο" είναι καλύτερο απο την "συγχωνευση"..., γι'άυτο λέω μας γ**νε και ας κάνουμε την προσευχή μας...
saya Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Και βεβαια ισχυε και αυτο επισης υπηρχαν περιπτωσεις που καναν οικογενεια παιδια τα μεγαλωναν και ερχοταν παλι στην σχολη . Δεν τις καταλαβαινω αυτες τις λογικες .Γιατι το λουκετο ειναι καλυτερο;Προτιμας να ξαναδινεις εξετασεις απο την αρχη;Δωσε και τωρα .Ποιος σε εμποδιζει; Αλλο η βαση του 10 ,αλλο το 2,3 .Εχει 8 μοναδες διαφορα.
akpe Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Μάλλον εννοεί λουκέτο σε σχολές που δεν παράγουν έργο. Όταν π.χ. το τάδε ΤΕΙ έχει δυο-τρείς εισακτέους κάθε εξάμηνο (έχω ακούσει και για έναν παλιότερα!) και τα λειτουργικά του έξοδα είναι κάτι παραπάνω απο περριτά, από το να συγχωνευτούν άλλες δεκα σχολές σε αυτό (= περισσότερα έξοδα γιατί να μην κλείσει και οι φοιτητές να στέλνονται σε άλλο παρόμοιο ΤΕΙ; Ναι, και το 11 με το 9 έχουν δυο μονάδες διαφορά, so what;
saya Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Μάλλον εννοεί λουκέτο σε σχολές που δεν παράγουν έργο. Όταν π.χ. το τάδε ΤΕΙ έχει δυο-τρείς εισακτέους κάθε εξάμηνο (έχω ακούσει και για έναν παλιότερα!) και τα λειτουργικά του έξοδα είναι κάτι παραπάνω απο περριτά, από το να συγχωνευτούν άλλες δεκα σχολές σε αυτό (= περισσότερα έξοδα γιατί να μην κλείσει και οι φοιτητές να στέλνονται σε άλλο παρόμοιο ΤΕΙ; Ναι, και το 11 με το 9 έχουν δυο μονάδες διαφορά, so what; Αυτο σου λεω το 11 με το 9 μπορει να μην ειναι τοσο μεγαλη διαφορα .Αυτος του 2 μπορει να μην καταλαβαινει και τι του λενε μεσα στην αιθουσα σε απλα ελληνικα . :-D Αρα ας καταργηθουν,συγχωνευτουν οσες σχολες δεν ειχαν ζητηση για αυτο παιρναν ατομα με 2.
Adawn Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Και βεβαια ισχυε και αυτο επισης υπηρχαν περιπτωσεις που καναν οικογενεια παιδια τα μεγαλωναν και ερχοταν παλι στην σχολη . Δεν τις καταλαβαινω αυτες τις λογικες .Γιατι το λουκετο ειναι καλυτερο;Προτιμας να ξαναδινεις εξετασεις απο την αρχη;Δωσε και τωρα .Ποιος σε εμποδιζει; Αλλο η βαση του 10 ,αλλο το 2,3 .Εχει 8 μοναδες διαφορα. παιδιά με αυτά που ξέρω: λουκέτο-> δεν δέχεται νέους όσοι είναι, θα κάτσουν και θα την τελειώσουν. συγχώνευση-> μεταφορά τμήματος σε άλλο ίδρυμα, αυτό σημαίνει έξοδα... So? ΥΓ: Το έχω και εγώ απορία, όσοι έχουν πάρει μαθήματα απο "πληροφορική & τεχνολογία υπολογιστών" και πάνε σε "πληροφορική & τηλ/ιες(λαρισα) ή "πληροφορική σκέτο" όπου το κάθε ίδρυμα έχει άλλα μαθήματα... θα πρέπει να αρχίσουν απο το 0? δεν νομίζω...
saya Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Συγχωνευση .Αν πας σε καλυτερη σχολη σε χαλαει;Καλυτερο πτυχιο απο το πουθενα..αρκει να στρωθεις λιγο παραπανω να την τελειωσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.