ekkli Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 καλημέρα , είμαι ευτυχής κάτοχος ενός m1330 το οποίο το χρησιμοποιώ αποκλειστικά για να τρέχω το traktor , προς το παρόν στην έκδοση dj studio 3 αλλά μάλλον θα περάσω στην έκδοση 2 την οποία τεστάρω αυτό το καιρό στον μεγάλο υπολογιστή σε θέματα σταθερότητας κλπ καθώς πρόκειται για έκδοση που μου έφερε ο θείος. προς το παρόν το ντελάκι μου είναι σε γουίντοουζ βίστα, με 2 γίγα ραμ ddr2, επεξεργαστή Τ[email protected] GHz και σκληρό στα 250 GB. αυτό που θέλω να ανεβάσω όπωσδήποτε είναι ο σκληρός δίσκος και έχω βρει αυτόν . δεν είμαι σίγουρος όμως αν κάνει στον υπολογιστή μου. βρίσκω ότι ο σκληρός που έχω τώρα είναι ο wd2500bevs-7 που με ένα γκογκλάρισμα βλέπω ότι πρόκειται για αυτόν. στο σάιτ αυτό λέει ότι πρόκειται για sata. επίσης , επισκεπτόμενος το σάιτ της WD και φτάνοντας σε αυτή τη σελίδα σιγουρεύομαι ότι πρόκειται για sata I στις 5400 rpm με cache 8 ΜΒ. αυτός που κοιτάζω να πάρω είναι sata II στις 7200 rpm με cache 16 MB. λογικά θα παίζει κανονικά απλά δεν θα εκμεταλεύομαι τη διαφορά ταχύτητας sata I & II , σωστά ? υπάρχει κάποια αντίθετη άποψη ? το κονδύλι που μπορώ να διαθέσω είναι το πολύ 100 ευρώ. αυτό που διαπίστωσα σκρουτζάροντας στην αγορά είναι η πολλή μεγάλη διαφορά τιμής στους 5400 και στους 7200. δηλαδή με 99 ευρώ τσιμπάω αυτόν στο 1 ΤΒ στις 5200rpm και με 8 ΜΒ cache. θεωρείτε ότι αξιζει η διαφορά στη τιμή ? επίσης , η ραμ μου δεν χτυπάει ταβάνι ποτέ, αξίζει μια αναβάθμιση της στα 4 γίγα ? θα μπορεί να δει και να παίξει με τόση ραμ το λειτουργικό? και ένα τελευταίο στοιχείο, το σύστημα θα "αναβαθμιστεί" σε Win XP original όταν γίνουν και οι αλλαγές στο hardware καθώς αυτό που με καίει είναι η σταθερότητα του συστήματος και η δυνατότητα που έχω για διαφορετικά hardware profiles από τα xp.
xristoforos89 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Και να θες να αναβαθμισεις με 1terra δισκο, δεν νομιζω να το σηκωνει το συστημα σου. Γενικοτερα τα λαπτοπ (τα πιο παλια κυριως), δεν σηκωνουν πολυ μεγαλους δισκους. Αλλα και παλι ειναι πολυ αργος ο συγκεκριμενος. Απο τους πιο γρηγορους ειναι ο συγκεκριμενος και θα δεις τρομερη διαφορα συγκριτικα με τον υπαρχον δισκο. http://www.skroutz.gr/s/272437/Seagate-Momentus-XT-Solid-State-Hybrid-500GB.html Παντως δεν θα εχεις προβλημα που ειναι sata II.
ekkli Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 τους είδα τους υβριδικούς της σηγκέητ και φαίνονται ενδιαφέρουσες υλοποιήσεις αλλά, θέλω μίνιμουμ 750 γίγα και αυτοί ξεφεύγουν στις τιμές. λες ότι δεν θα μπορεί να δει η μητρική σκληρό στης τάξης των 750 γίγα ? τί εννοείς ότι δεν θα το σηκώνει το σύστημα ? για ποιον λες ότι είναι αργός ? για αυτόν που λέω να αγοράσω ?
xristoforos89 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Ο 750αρης μιας χαρα ειναι, για τον 1τερρα λεω οτι ειναι πολυ αργος. Συνηθως τα παλια λαπτοπ, στην ιστοσελιδα του κατασκευαστη ελεγαν μεχρι ποσα gb σκληρο δισκο μπορουν να παρουν. Το xps δεν αναφερει πουθενα κατι τετοιο, οποτε -λογικα- δεχεται κανονικα τα 750gb που θες να του βαλεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.