trivium Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Γειά σας παιδιά, έχω την εξής απορρία. Επειδή είναι ψιλοδύσκολοι οι καιροί οικονομικά και σιγά σιγά αξιοποιούμε τα ήδη υπάρχοντα μας (φιλοσοφικά mode OFF) θα μου προτείνατε να κάνω Overclock στην Nvidia 8600GT μου (265ΜΒ μνήμη) κι αν ναι, τότε κάποιος που να ξέρει να μου εξηγήσει γιατί θα είναι η πρώτη μου φορά. Επίσης έχω κι έναν CPU Intel Core2Duo στα 2.20GhZ, και θα ήθελα να ξέρω και αν μπορώ να ψευτοκάνω και σε αυτόν Από ό,τι καταλάβατε από τα hardware μου, δεν είναι ο υπολογιστής μου τέτοιος που χει πάνω υδροψύξεις κλπ, όλες οι ψύκτρες είναι μαμά από nvidia και intel αντίστοιχα.
artshadows Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 κατεβασε προγραμματα ελενχου θερμοκρασιας coretemp everest ktlp.επισης για στρεσαρισμΑ FURMARK, CPU STABILITY, ORTHOS ktlp.To overclock στην cpu θα το κανεις απο bios ανεβαζοντας αρχικα fsb μεσα στα ορια πυ αντεχουν οι μνημες, για την καρτα γραφικων riva tuner αλλα ....
antonl Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Το o/c της cpu σου πιστεύω αξίζει τον κόπο αν δε σε κόψει η μαμήσια ψύκτρα νωρίς. Το o/c της κάρτας γραφικών καν το μόνο για την εμπειρία αν θες. Δεν πρόκειται να δεις αξιόλογη διαφορά.
Tompgr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Εγώ στην παλιά μου gt 8500 είχα : gpu-z (για θερμοκρασίες,ρολόγια) , furmark (για testing) και evga precision για το overclocking.
artshadows Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 οντως evga precision για το overclocking. αψογο
Arisyo13 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 εγω παντως παιδια οταν ειχα κανει overclock την δικια μου (την 8600Gt) σε καποια στιγμη αφου περναγε λιγη ωρα ξεκιναγε και εκανε διαφορα στην οθονη σαν artifacts η μαλλον να το πω καλυτερα οπως ειναι στις παλιες ταινιες κατι γραμουλες που βγαζει (λογο χαλασμενου φιλμ) οι οποιες ειναι με διαφορα χρωματα ομως.. πολυ παραξενο.. γιατι γινοταν αυτο; παρολου που ειχα αλλαξει την ψυκτρα του :/
agent_smith Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Γειά σας παιδιά, έχω την εξής απορρία. Επειδή είναι ψιλοδύσκολοι οι καιροί οικονομικά και σιγά σιγά αξιοποιούμε τα ήδη υπάρχοντα μας (φιλοσοφικά mode OFF) θα μου προτείνατε να κάνω Overclock στην Nvidia 8600GT μου (265ΜΒ μνήμη) κι αν ναι, τότε κάποιος που να ξέρει να μου εξηγήσει γιατί θα είναι η πρώτη μου φορά. Επίσης έχω κι έναν CPU Intel Core2Duo στα 2.20GhZ, και θα ήθελα να ξέρω και αν μπορώ να ψευτοκάνω και σε αυτόν Από ό,τι καταλάβατε από τα hardware μου, δεν είναι ο υπολογιστής μου τέτοιος που χει πάνω υδροψύξεις κλπ, όλες οι ψύκτρες είναι μαμά από nvidia και intel αντίστοιχα. Οι προσδοκίες σου μετά το overclock ποιες είναι για να δούμε αν αξίζει να ασχοληθείς; Γενικά στα modern games μην περιμένεις πολλά. Και ο core 2 duo είναι πολύ λίγος και σαφώς η 8600gt. Τι games παίζεις τώρα; Με την stock του Intel δεν πας και πολύ μακριά, οι core2duo ανεβάζουν μεγάλες θερμοκρασίες γενικά. Ίσως 200-300 mhz.
qsis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Οι προσδοκίες σου μετά το overclock ποιες είναι για να δούμε αν αξίζει να ασχοληθείς; Γενικά στα modern games μην περιμένεις πολλά. Και ο core 2 duo είναι πολύ λίγος και σαφώς η 8600gt. Τι games παίζεις τώρα; Με την stock του Intel δεν πας και πολύ μακριά, οι core2duo ανεβάζουν μεγάλες θερμοκρασίες γενικά. Ίσως 200-300 mhz. αντεχουν οι c2d και δεν ειναι και τοσο ζεστοι , απλα δεν ανεβαινουν τοσο πολυ οσο οι πιο καινουριοι (με λιγες εξαιρεσεις) τα 500 mhz+ θα μπορουσε να τα πιασει και ενδεχομενως με στοκ ψυξη, εγω τον δικο μου τον ειχα για πολυ καιρο απο τα 2.4 στα 3 μεχρι να αλλαξω ψυκτρα και δεν καταλαβε ποτε τιποτα (ακομα τον εχω και θα συνεχισω να τον εχω) παντως θα συμφωνησω οτι με τη gpu δεν εχει νοημα να ασχοληθεις, κοιτα για καμια μεταχειρισμενη αν ειναι να δεις διαφορα στα παιχνιδια, αυτη οσο και να την ανεβασεις δεν κανεις τιποτα στη cpu απο την αλλη θα δεις καποια διαφορα, αλλα οχι φυσικα "μεταμορφωση", αν θες ουσιαστικη διαφορα πρεπει να πας σε 4πυρηνες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.