Tomahawk Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Ένας φίλος έχει το Apple MacBook MB466LL/A και θέλει να του κάνει back up και format (έχει την έκδοση Leopard). Επειδή δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με MacBook μπορείτε να μου εξηγήσετε λίγο πως μπορώ να κάνω back up και format σε αυτό το laptop; Τέλος, ποια έκδοση λογισμικού μπορώ να βάλω πάνω και να τρέξει αξιοπρεπώς εκτός της Leopard (αν μπορώ βέβαια!). Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Με τι λειτουργικά έχεις ασχοληθεί?Το συγκεκριμένο μηχάνημα μπορει και να τρέξει από xp μέχρι 7.Δεν συζητώ για snow leopard,lion ή linux γιατί αν είχε έστω ασχοληθει λιγάκι ο φίλος σου θα ήξερε οτι μπορεί να κάνει backup με timemachine. http://www.insomnia.gr/forum/39-macos/ ΥΓ.Αν παρόλα αυτά δεν βγάλετε άκρη μεταφέρεις σε fat32 σκληρό τα αρχεία που θέλετε,βάζεις το cd ή dvd του windows και κρατάς πατημένο το alt κατά την εκκίνηση..... Μετά περνάς τα drivers από το dvd του mac και ησυχάζεις και εσύ,ησυχάζουμε και εμείς..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tomahawk Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Εντάξει φίλε μου, αν σου είναι τόσος κόπος να μου λύσεις 2-3 απορίες που έχω σαν μη χρήστης Mac που θέλω να λύσω ένα πρόβλημα δεκτό αλλα το να ειρωνεύεσαι δε το καταλαβαίνω... Μόνο fat32 format αναγνωρίζουν σαν εξωτερικούς σκληρούς τα mac; O φίλος μου λοιπόν που έχει το mac κι αυτός δεν έχει ασχοληθεί γιατί δεν ήταν δικό του, απλά το πήρε απο την αδελφή του (η οποία δεν το έχει μεταχειριστεί σωστά) και το TimeMachine δε τρέχει, ούτε και το system preferences... Το αν θα βάλουμε windows δεν εξαρτάται απο εμένα αλλα απο την κυρίως χρήστη ο οποίος μάλλον δε θα θέλει να αλλάξει λειτουργικό. Έχετε να μου προτείνετε κάποια λύση; Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Εντάξει φίλε μου, αν σου είναι τόσος κόπος να μου λύσεις 2-3 απορίες που έχω σαν μη χρήστης Mac που θέλω να λύσω ένα πρόβλημα δεκτό αλλα το να ειρωνεύεσαι δε το καταλαβαίνω... Μόνο fat32 format αναγνωρίζουν σαν εξωτερικούς σκληρούς τα mac; O φίλος μου λοιπόν που έχει το mac κι αυτός δεν έχει ασχοληθεί γιατί δεν ήταν δικό του, απλά το πήρε απο την αδελφή του (η οποία δεν το έχει μεταχειριστεί σωστά) και το TimeMachine δε τρέχει, ούτε και το system preferences... Το αν θα βάλουμε windows δεν εξαρτάται απο εμένα αλλα απο την κυρίως χρήστη ο οποίος μάλλον δε θα θέλει να αλλάξει λειτουργικό. Έχετε να μου προτείνετε κάποια λύση; Ευχαριστώ! Η λύση βρίσκεται στο link που σου έδωσα..... Αφού λοιπόν έχεις mac με πρόβλημα δεν έχεις παρά να βάλεις το dvd του και να ακολουθήσεις της οδηγίες που θα σου εμφανίσει στην οθόνη και θα βρείς και στα topic από το link που σου έδωσα.Εμένα πάντως φίλος που θα με έβαζε να του φτιάξω τα mac επειδή είναι άσχετος και βαριέται να ψάξει θα με προσεβαλε περισσότερο.... Εξάλλου θα βρει περισσότερους με windows να τον βοηθήσουν παρά να σε ζαλίζει κάθε τρείς και λίγο.Αν θες να ταλαιπωρήσε για πάρτη του, θα βρεθούν άλλοι να σε βοηθήσουν. Καληνύχτα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tomahawk Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Το τι θα κάνω εγώ για τον φίλο μου δε νομίζω οτι είναι της παρούσης. Και πάλι καλά απο windows ξέρω μια χαρά, όπως και αυτός. Αν με ταλαιπωρούσε δε θα ασχολούμουν καν! Και ξαναρωτάω μπας και βρεθεί κάποιος να απαντήσει επι του θέματος! Ξέρετε μέχρι ποιά έκδοση Mac OS μπορούμε να βάλουμε στο συγκεκριμένο macbook; Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PaZaRiOTiS Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Φίλε δεν μπορώ να καταλάβω ποιο macbook έχεις ακριβώς καθώς το link δεν ανοίγει. Νομίζω είναι 13.3 pro. Γενικά ισχύει ότι αν είναι του 2008 κ μετά κ έχει 4gb ram βάλτου τουλάχιστον snow leopard. Αν έχει i5-i7 επεξεργαστή κ 4gb ram βάλτου lion. Κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού έχει στο cd επιλογές για να κάνεις install κ να κρατήσει κ όλα τα αρχεία σου. Επίσης μπορείς με το cd εγκατάστασης του snow νομίζω να κάνεις upgrade από leopard σε snow leopard κ να κρατήσει ακόμη κ τις εφαρμογές σου. Παρόλα αυτά κατά την γνώμη μου το πιο αποτελεσματικό είναι να πάρεις τα αρχεία του φίλου σου, να τα σώσεις σε έναν εξωτερικό σκληρό και να κάνεις ένα fresh install (αφού κάνεις format μέσα από το disk utility του CD εγκατάστασης) του snow leopard ή του lion για να έχεις ένα μηχάνημα που θα είναι σαν φρεσκοαγορασμένο. Για όλα το παραπάνω κυκλοφορούν πολλοί οδηγοί step by step και ακόμα κ σε video στο youtube που λέει ο λόγος. Καλή επιτυχία! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tomahawk Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Όχι φίλε δεν είναι pro, απλό macbook είναι. Core2duo, 2gb ram, 160gb hdd. Εάν κανείς copy paste το μοντέλο όπως το εχω γράψει στο Google, θα το βρεις κατευθείαν. Περίεργο πάντως, σε εμένα το link ανοίγει κανονικά! Μέσα τώρα έχει τη leopard και απ'ότι μου ειπε δε θυμάται να είχε cd/dvd μαζί, θα ψάξει βέβαια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PaZaRiOTiS Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Γνώμη μου είναι ότι τα snow leopard τα σηκώνει το μηχάνημα έτσι όπως είναι. Τώρα για lion, αν μπορείτε να βάλετε άλλα 2gb ram (γύρω στο 50αρι τα 4gb) θα είστε πιο άνετοι. Για cd εγκατάστασης ισχύει ότι ισχύει στα windows.. Αν θες το αγοράζεις ή το παίρνεις από τον "θείο" κ το ψήνεις εσύ.. οδηγιές θα υπάρχουν στο google κ για αυτό φαντάζομαι.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tomahawk Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Ευχαριστώ πολύ φίλε μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kozsg Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι το OSX διαβάζει και γράφει σε δίσκους που έχουν σύστημα αρχείων FAT32 και HFS(σύστημα αρχείων του OSX). Αν θές να μεταφέρεις αρχεία μεγαλύτερα απο 2 gb θα έχεις πρόβλημα με τους δίσκους FAT32. Σου προτείνω να εγκαταστίσεις τον driver απο εδώ έτσι ώστε να μπορείς να διαβάσεις/γράψεις σε NTFS δίσκους σε περιβάλλον OSX. Το συγκεκριμένο μοντέλο παίζει μία χαρά Snow Leopard και Lion (εγώ θα σου πρότεινα Snow Leopard γιατί θα παίζει πιο άνετα). Η εγκατάσταση γίνεται ως εξής: 1)Βάζεις το cd εγκατάστασης στο dvd drive 2)κάνεις restart και κρατάς πατημένο το κουμπί C απο το πληκτρολόγιο σου για να κάνεις boot απο το cd 3)Επέλεξε την αγγλική γλώσσα στην αρχή και μετά πήγαινε στο μενού που είναι στο πάνω μέρος της οθόνης και επέλεξε Utilities->Disc Utility 4)Επιλέγεις τον δίσκο και κάνεις erase. 5)Μόλις τελειώσει κλέινεις το Disc Utility και επιλέγεις τον δίσκο και πατάς install. *Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις κάποιο driver γιατί υπάρχουν όλα έτοιμα στο cd ορίστε και ένα video σε περίπτωση που μπερδευτείς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexmm Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Το συγκεκριμένο μοντέλο παίζει μία χαρά Snow Leopard και Lion (εγώ θα σου πρότεινα Snow Leopard γιατί θα παίζει πιο άνετα). Δεν ξέρω τι εννοείς "πιο άνετα" πάντως σε μηχάνημα με ακριβώς το ίδιο σπεκ, δεν ειδα καμία διαφορα στις επιδόσεις. Μάλιστα σε κάποια πράγματα το lion έχω την εντύπωση ότι είναι πιο γρήγορο, αλλά δεν έχω κανένα benchmark να το υποστηρίξω οπότε μπορείνα είναι απλά εντύπωση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kozsg Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Το υπέθεσα υπο την ένοια ότι τα ελάχιστα specs για να παίξεις το Lion είναι να έχεις core 2 duo 64bit και πάνω. my bad Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PaZaRiOTiS Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δεν ξέρω τι εννοείς "πιο άνετα" πάντως σε μηχάνημα με ακριβώς το ίδιο σπεκ, δεν ειδα καμία διαφορα στις επιδόσεις. Μάλιστα σε κάποια πράγματα το lion έχω την εντύπωση ότι είναι πιο γρήγορο, αλλά δεν έχω κανένα benchmark να το υποστηρίξω οπότε μπορείνα είναι απλά εντύπωση Πάντως στη μετάβαση από leopard σε snow είδα το μακ μου να γίνεται πιο γρήγορο αλλά παράλληλα κολλάει το σύμπαν πολύ πιο εύκολα με snow... Υποθέτω ότι τα καινούργια λειτουργικά δεσμέουν όλο και περισσότερους πόρους του συστήματος(λογικό). Οπότε Lion δεν ακουμπάω αν δεν πάρω sandy bridge πρώτα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tomahawk Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δε βρίσκει το dvd και μάλλον θα το πάρω απο το θείο και η εγκατάσταση θα γίνει απο usb flash 8gb. Καταφέραμε να κάνουμε back up ευτυχώς γιατί τίποτα στο mac δε δούλευε σωστά! Ελπίζουμε να ισίωσει! Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια, για ότι νεότερο θα εννημερώσω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tomahawk Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Έχουμε θέμα! Έκανα το φλασάκι 8gb format htfs+ και πέρασα το αρχείο .dmg που μου έδωσε ο θείος. Όταν όμως κάνουμε restart και πατάμε το alt το μόνο που μας βγάζει σαν επιλογή είναι ο σκληρός δίσκος σε όποια usb θύρα και να το βάλω. To flash drive το διαβάζει κανονικά μεσα στο λογισμικό. Επίσης αν το τρέξουμε μέσα απο το λογισμικό ζητάει το disk utility κατι πράγματα για τα οποία θέλει και να μπούμε στο account του idisk στο οποίο όμως η χρήστης δεν είχε κάνει ποτε λογαριασμό και μπαίνουμε στο mobile me για να φτιάξουμε και βλέπουμε οτι δεν έχουν απενεργοποιήσει τα accounts... Βρήκα απο videos τρόπο να το γράψω σε ένα dvd μόνο (όχι dl) αλλα κι εκεί θέλει το disk utility! Το system preferences επίσης δε δουλεύει και η μόνες λύσεις που βρήκαμε χρειάζονται να έχεις το dvd το οποίο αγνοείται... Αφού απηυδήσαμε λέμε να βάλουμε Windows 7 με το boot camp (64 ή 32 bit θα δουλέψουν; ) Βέβαια αυτή τη λύση την έχουμε σαν τελευταία αν δε καταφέρουμε τίποτα απο τα παραπάνω! Έχετε να προτείνετε καμία λύση; Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.