Προς το περιεχόμενο

Βαράκια Ποδιών

Adon1s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκίνησα το τρέξιμο για την γυμναστική μου και είδα σε ενα μαγαζί με αθλητικά ενα πράμα σαν ζώνη που μπαίνει στα χέρια αλλα κυρίως στον αστράγαλο , η οποία έχει κάτι βαράκια , περίπου 1μισι κιλό ζυγίζει , και υποτίθεται είναι για μεγαλύτερη ένταση στο τρέξιμο , α΄ξηση δύναμης κλπ κλπ

γνωρίζει κανένας αν όντως βοηθάνε ή αν είναι επικίνδυνα για τα πόδια ?

Δημοσ.

Δεν ξερω κατα ποσο επιβαρυνει αλλα λογικο να γυμναζεσαι περισσοτερο.

Καποιοι τα φορανε και οταν κανουν μονοζυγο ωστε να σηκωνουν περισσοτερο βαρος και να δυσκολευει η ασκηση

Δημοσ.

Βαραίνουν τα πόδια για να ασκείς περισσότερη δύναμη και να γυμνάζεσαι περισσότερο. Είτε σε τρέξιμο είτε σε άλματα κτλ.

Όσων αφορά την υγεία, μέση δεν καταπονήται προφανώς. Δεν ξέρω αν επιβαρύνονται τα πέλματα αλλά δεν το βλέπω επίφοβο αν είσαι καλά.

Έχει μικρά βαρίδια μέσα και αλλάζεις το βάρος να το κάνεις όσο θες.

Είναι για προχωρημένους όμως

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν ισχυει αλλά όταν παιζαμε μπασκετ οι προπονητες μας ήταν καθετα αντίθετοι στη χρήση τους γιατι έλεγαν πως επιβαρύνουν πολύ τα γόνατα (που ούτως ή αλλως επιβαρύνονται πολύ με το τρέξιμο), κάποιες ομάδες παλι χρησιμοποιούσαν στο ζέσταμα τα συγκεκριμένα βαράκια για να δυναμώσουν τα πόδια των παιχτων.. Παντως τα θεωρώ περιττά, καλύτερα κανε καθίσματα για να δυναμώσεις τα πόδια σου.

Δημοσ.

ναι , το έχω κατα νού

σκεφτόμουν να τα πάρω ποιό μετά μιας και ακόμα είμαι καινούριος στο θέμα τρέξιμο και είμαι αρκετά πίσω απο άποψη αντοχής και ανάσας

σιγά σιγά

αυτά στο 6μηνο προβλέπεται να τα πάρω

καθίσματα είναι αυτό που απο όρθιος λυγίζεις τα πόδια μέχρι να κάνουν ορθή γωνία τα γόνατα και μετά ξανα επάνω , σωστά ?

Δημοσ.

αυτά στο 6μηνο προβλέπεται να τα πάρω

Ναι, στο εξάμηνο από του χρόνου.

Για τα γόνατα δεν μου φαίνεται να επιβαρύνονται γιατί το βάρος είναι από κάτω τους, χωρίς να παίρνω και όρκο,

Τα βαθειά καθίσματα είναι πολύ παλούκι. Αρχάριος δεν τα βγάζει με τίποτα

Δημοσ.

καθίσματα είναι αυτό που απο όρθιος λυγίζεις τα πόδια μέχρι να κάνουν ορθή γωνία τα γόνατα και μετά ξανα επάνω , σωστά ?

Ναι http://www.youtube.com/watch?v=IMFPYg_yzkI

Στην αρχη τα κανεις χωρις αλμα φυσικα και μετα αν θελεις προσθέτεις καποια σντισταση όπως βαρακια στα χέρια ή μπαρα στους ώμους ή οπως στο βιντεο τα κανεις με αλμα.

Επίσης μπορεις στην ακρη μιας σκαλας και πατώντας στις μυτες των ποδιων να ανασηκώνεις όλο το σώμα σου για γαμπες και αν εισαι κοντα σε γήπεδο ή σκαλες να ανεβαίνεις τις κερκιδες!

Δημοσ.

οκ , δεν είμαι και σε τόσο άθλια κατάσταση :)

τέτοια καθίσματα και τώρα κάνω που και πού αλλα σαφώς όχι με άλματα , όχι τόσο βαθειά , και κυρίως πιο αργά

κάνουν τους 4κεφαλους .. λερναία υδρα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...