Adawn Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Παιδιά, βλέπω κάτι πολύ ωραίες εφαρμογές... νομίζω ότι κάποια σοβαρή εταιρία έχει Designers όπου βοηθάνε τον προγραμματιστή, του δίνουν έτοιμα icons,backgrounds, του λένε πως να το στίσει δεν μπορώ να φανταστώ τώρα ότι αυτό είναι δουλειά προγραμματιστή... Προσωπικά, επειδή μου αρέσει η εφαρμογή να έχει κάποια Α ποιότητα, έχω κάτσει και έχω ψάξει μια φορά 3 ώρες για 4-5 icons (iconarchive, kai ola auta) για το MenuStrip... πάρα πολλές φορές το κάνω αυτό ;pp, πονάει το κεφάλι μου ... ;ppp
Directx Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Οι περισσότερες εταιρίες πράγματι έχουν κάποιον γραφίστα που αναλαμβάνει να παράσχει στην ομάδα ανάπτυξης τα απαιτούμενα γραφικά κατά το δοκούν. Πέρα όμως από αυτά υπάρχουν και έτοιμες συλλογές (ελεύθερες ή επί πληρωμή) με μοντέρνα εικονίδια (σε διάφορες αναλύσεις, πχ. 16x16 ως 48x48 κλπ) για μια σειρά από λειτουργικά συστήματα αλλά και themes (πχ. Windows XP Style Icons, Vista Icons, W7 Icons, Android Icons κλπ) οπότε ακόμα και αν δεν υπάρχει γραφίστας, μπορείς να παρουσιάσεις αξιοπρεπή εικονίδια στις εφαρμογές σου. Μάλιστα οι εταιρίες που τα παρέχουν, από ότι έχω δει, επιτρέπουν με "κάτι παραπάνω" χρηματικά, να παράξουν και πιο ειδικευμένα εικονίδια αν χρειασθεί ώστε να ταιριάζουν γάντι στις ανάγκες του λογισμικού σου. Δυστυχώς τώρα, οι περισσότεροι προγραμματιστές, τουλάχιστον στην χώρα μας, δεν δίδουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτά τα ζητήματα με αποτέλεσμα αισχρά UI και εικονίδια άρπα-κόλλα που κάνει μπαμ ότι βρέθηκαν ευκαιριακά και δεν ταιριάζουν μεταξύ τους προδιαθέτοντας αρνητικά τον χρήστη (αυτό το έχω δει να συμβαίνει ακόμα και σε εφαρμογές χιλιάδων € δείγμα καρμιριάς των κατασκευαστών τους ).
Adawn Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Προσωπικά επειδή παλιά δούλευα σε βενζινάδικο και χρησιμοποιούσαμε το S*ft* της Si*L, δεν μπορώ να πω οτι με ξετρέλανε... Ειδικά το Ta***Guard( ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ), Δεν ξέρω αν το ξέρεις το πρόγραμμα, είναι το πρόγραμμα που διαχειρίζεται το πρατήριο, αντλίες-δεξαμενές κλπ. Και λες, Η "ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ" εταιρία να βγάζει κάτι τέτοιο... (*, Μην βρούμε και κάναν μπελά) Μάλλον Ελλάδα είμαστε λίγο πίσω, πάλι καλά να λέμε δηλαδή που έχουμε προγραμματιστές. Φίλε, ναι υπάρχουν πολλά iconset, άλλα τα free είναι πολύ μάπα... και δεν έχει κάτι που να σε καλύπτει σε όλα, το κάθε iconset θα έχει 2-3 εικονίδια που θα σου ταιριάξουν... για ρίξε μια ματιά εδώ, για αυτά τα 4-5 icons έχω χάσει πάνω απο 15 ώρες, επειδή άλλαζα γνώμη συνέχεια... http://imageshack.us/photo/my-images/820/52064694.jpg http://imageshack.us/photo/my-images/69/73192337.png http://imageshack.us/photo/my-images/580/logpk.jpg ΥΓ: Θα μου πεις που κολλάει το "σπιτακι" στο "πνευματικά δικαιώματα"... έλα μου ντε... για αυτό έχασα 2 ώρες ++, άλλα τίποτα καλό-free
Directx Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Εγώ εδώ και πολλά χρόνια προτιμώ τα "Silk Icons" του fam-fam-fam.
Adawn Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Για Menu 16 x 16, καλά είναι... τώρα ψάχνω κάτι σε 48χ48 sets όμως ... ΥΓ: http://www.famfamfam.com/lab/icons/silk/previews/index_abc.png Nice ...
macabre_sunsets Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 http://imageshack.us/photo/my-images/853/72131472.jpg Επικοινωνήστε μαζί μας. Φιλικά
Adawn Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Παιδιά, επειδή με το Design δεν τα πάω καθόλου καλά... Κοιτάξτε την εικόνα και δώστε καμιά ιδέα ... http://imageshack.us/photo/my-images/703/progb.png Αυτά που θέλω: - Window Background, To use A Photo or just a color. - Menu Icons, give me any link - Menu Text Color? Maby White? - Font , Size.. - Menu Text, τι να βάλω? (πχ, αντί πελάτες να βάλω "Αρχείο Πελατών", χτυπάει καλύτερα στο μάτι?) - Working Area, Να χρησιμοποιήσω TabControl? (προσωπικά δεν μου αρέσει το Border) Και άλλα πολλά... ΥΓ: Τι εικόνες παίρνει το Φόρουμ, jpg,png δεν παίρνει ... ΥΓ: ΛΟΛ, οι εικόνες που έχω βάλει "πελάτες, ρυθμίσεις" μου αρέσουν και θα μείνουν ;p τώρα τα πρόσεξα καλά... ΥΓ:macabre_sunsets: ΤΥ για την αναφορά :pp
ΠάρηςΓ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Η εφαρμογη που θα κανεις ειναι για πραγματική χρήση;; Φαίνεται λιγο απλο το design. Δυστυχώς χρειάζεται πολύς καιρός για design μιας εφαρμογής αν δεν εχεις εμπειρία.. Ισως καλυτερα ειναι να κανεις το σχεδιο σε αλλη εφαρμογή πρωτα.. Και εγω πολλες φορες χρειάζομαι γραφιστα.
Adawn Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 οχι ρε, το κάνω στον ελεύθερό μου χρόνο για να εξασκηθώ θέλω βασικά στα DataGridViwer,ListViwer,Database,Logs,Exception άσε, δεν μου αρέσει το Main Menu (Photo UP) και σπάω το κεφάλι να βρω κάτι "επαγγελματικό style", και τα πολλά γραφικά δεν κάνουν καλό ... Δυστυχώς χρειάζεται πολύς καιρός για design μιας εφαρμογής αν δεν εχεις εμπειρία.. εμένα μου λες... έχω κάπου ένα μήνα με αυτή τη βλακ***α, τώρα τελευταία το έχω παρατήσει επειδή με πιάνει πονοκέφαλος που το σκέφτομαι, ούτε το VStudio den μπορώ να ανοίξω...
ΠάρηςΓ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Και εγω το ιδιο παθαίνω , αλλα νομιζω πως βοηθαει να κανεις το σχεδιο σε καποιο αλλο προγραμμα πρώτα. photoshop,fireworks κτλ.. Ισως χρειαζεται και θεωριες χρωματων κτλ να ξερεις.. Συνηθως ξερω πως καλυτερα ειναι στο τελος να ασχολησε με την εμφάνιση,πρωτα με την ευκολια στη χρηση δλδ τις θεσεις που θα πανε τα control. Και μετα βαζεις styles που ειναι πιο ευκολο γιατι δεν εχεις 500 χρωματα .. Επισης και η γραμματοσειρα παιζει ρόλο.. Αν δε κανω λαθος sans serif τυπου ειναι για εφαρμογες καλή.. Αλλα καθε επομενο σχεδιο που κανω ειναι καλυτερο απο το προηγουμενο..
Adawn Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Και εγω το ιδιο παθαίνω , αλλα νομιζω πως βοηθαει να κανεις το σχεδιο σε καποιο αλλο προγραμμα πρώτα. photoshop,fireworks κτλ.. Ισως χρειαζεται και θεωριες χρωματων κτλ να ξερεις.. Συνηθως ξερω πως καλυτερα ειναι στο τελος να ασχολησε με την εμφάνιση,πρωτα με την ευκολια στη χρηση δλδ τις θεσεις που θα πανε τα control. Και μετα βαζεις styles που ειναι πιο ευκολο γιατι δεν εχεις 500 χρωματα .. Επισης και η γραμματοσειρα παιζει ρόλο.. Αν δε κανω λαθος sans serif τυπου ειναι για εφαρμογες καλή.. Αλλα καθε επομενο σχεδιο που κανω ειναι καλυτερο απο το προηγουμενο.. σωστός , αλλά το θέμα είναι ότι εγώ δεν αλλάζω μόνο χρώματα-backgrounds αλλά και το πως είναι στημένο , ανάλογα το μέγεθος, "βερντανα, ταχομα" είναι καλά για εως 8, μετά δεν είναι ωραία ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.