Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 271
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 minutes ago, ekrepali said:

καλα δεν αμφιβαλλω οτι μπορει να το ειχε πλυνει και στους 90 πιο πριν :P .

και με μαλακτικο για να μυριζει ωραια.και λιγο σιδερωμα να μην ειναι τσαλακωμενο :P

• Haha 2
Δημοσ.
2 hours ago, poulinos said:

Waterproof garments are made of either a nylon or polyester outer fabric that has been laminated to a waterproof membrane. This outer fabric is treated with a durable water repellent finish, (DWR). Once the DWR wears off, water will soak into the outer fabric layer of the jacket and sit on the waterproof membrane. This cold layer will stop moisture vapour from moving through the membrane and will create a surface for moisture to condense on creating that all too familiar cold “clammy” feeling as if the jacket appears to be leaking. In order to revive the DWR, the product needs to be thoroughly cleaned with a soap based product in a regular washing machine, on a cool to warm cycle. Put the product through two rinse cycles to ensure there is no detergent residue. Dry the garment in a regular tumble dryer, on a cool setting, or use an iron on a cool setting to revive the DWR finish. This process should revive the DWR. After extended use it may be necessary to use a reproofing product to replenish the DWR finish to the outer fabric surface. These can be bought from most outdoor retail stores. Follow the manufacturer’s instructions.

Οκ για παμε μια. Κρυο νερο, ηπιο απορρυπαντικο χωρις μαλακτικο ναι ολα καλα μεχρι εδω, αυτα ξερω και κανω και γω μεχρι στιγημς. 

-Το "2 κυκλους ξεβγαλματος" που λεει, τι ειναι? Πως ξανακανω ξεβγαλμα μολις τελιωσει ο κυκλος πλυσιματος.

-Ο ορος tumble Dryer με μπερδευει. Αυτο δε σημαινει στεγνωτηριο? Η ειναι το απλο στεγνωμα που εχουν ολα τα πλυντηρια που απλα αναποδογυριζει ο καδος στις στροφες που επιλεξεις? Σιδερο παντως δεν κανω, οποτε οτι κανω πρεπει να γινει σε αυτο το σταδιο για να ανανεωσω τη στρωση που λεει.

Δημοσ.
35 minutes ago, therock said:

Οκ για παμε μια. Κρυο νερο, ηπιο απορρυπαντικο χωρις μαλακτικο ναι ολα καλα μεχρι εδω, αυτα ξερω και κανω και γω μεχρι στιγημς. 

-Το "2 κυκλους ξεβγαλματος" που λεει, τι ειναι? Πως ξανακανω ξεβγαλμα μολις τελιωσει ο κυκλος πλυσιματος.

-Ο ορος tumble Dryer με μπερδευει. Αυτο δε σημαινει στεγνωτηριο? Η ειναι το απλο στεγνωμα που εχουν ολα τα πλυντηρια που απλα αναποδογυριζει ο καδος στις στροφες που επιλεξεις? Σιδερο παντως δεν κανω, οποτε οτι κανω πρεπει να γινει σε αυτο το σταδιο για να ανανεωσω τη στρωση που λεει.

ναι ειναι το στεγνωτήριο και οχι το στιψιμο που λες εσυ . πολλα πλυντηρια μπορεις να ξαναβγαλεις ξεβγαλμα.αλλιως οκ καντο και στο χερι.

προσωπικα στα βουνα αν ειναι να βρεξει δεν παιρνω αδιαβροχο Jacket που εχει και θερμομονωση κτλ αλλα παιρνω μεμβρανη κατι σαν αυτο.

https://www.marmot.com/men/jackets-and-vests/rainwear/mens-precip-eco-jacket/AFS_889169585395.html

και βεβαια αν βλεπεις να μηνειναι πλεον water repellent απλα αγοραζεις σπρευ

Δημοσ.
1 hour ago, poulinos said:

ναι ειναι το στεγνωτήριο και οχι το στιψιμο που λες εσυ . πολλα πλυντηρια μπορεις να ξαναβγαλεις ξεβγαλμα.αλλιως οκ καντο και στο χερι.

προσωπικα στα βουνα αν ειναι να βρεξει δεν παιρνω αδιαβροχο Jacket που εχει και θερμομονωση κτλ αλλα παιρνω μεμβρανη κατι σαν αυτο.

https://www.marmot.com/men/jackets-and-vests/rainwear/mens-precip-eco-jacket/AFS_889169585395.html

και βεβαια αν βλεπεις να μηνειναι πλεον water repellent απλα αγοραζεις σπρευ

Ακριβώς αυτό το Marmot Precip Eco έχω και εγω, για το μηχανάκι για τις πιο έντονες βροχές. Αλλά σα πιο καθημερινό μπουφάν που φοράω παντού τους ανοιξιάτικους μήνες έχω αυτό που θέλω τώρα να πλυνω

Τεσπά βρήκα ένα πλυντήριο στεγνωτηριο Ariston που μπορώ να χρησιμοποιήσω. Για το μπουφάν λοιπόν λέω να βάλω το πρόγραμμα 10 που είναι σχετικά ήπιο. 40 βαθμούς 800 στροφές χωρίς μαλακτικό και με στέγνωμα.

Screenshot_20240621_190611_PDFViewer.jpg.4a9b0612d628055925cbc94731ddd298.jpg

Επίσης έχει και πρόγραμμα έξτρα ξεβγλαμτος και ο "Α". 36 λεπτά με 1200 στροφές. Μη του κάνει όμως ζημιά με τόσες στροφές?

Για στεγνωτηριο εδώ ποιο σημείο του διακόπτη να χρησιμοποιήσω? 40 λεπτά ας πούμε είναι καλά?

Screenshot_20240621_204732_Gallery.jpg.842fcb0b7fb45a5e3084e81f5a960b01.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Απορρυπαντικό,νερό,πολλές στροφές,υψηλή θερμοκρασία.

Δηλαδή πιο είναι το πάνω όριο στροφών για καλά αποτελέσματα;

Και ποιο απορρυπαντικό θεωρείται καλό να το δοκιμάσω;

Επεξ/σία από AndVal
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, AndVal είπε

Mέχρι 800 σαλ θα έλεγα εγώ ,καλύτερα ίσως στις 600.

Απορρυπαντικό σε υγρό για ευαίσθητα ρούχα θα πρότεινα ,και μαλακτικό.

• Like 1
Δημοσ.

Στο youtube είδα ότι κάνουν μίξ από τριμμένο σαπούνι μπάρας με σόδα καθαρισμού και βόρακα για λιγότερα χημικά. Το έχει δοκιμάσει κανείς για το τι αποτελέσματα έχουν;

Δημοσ.
On 22/06/2024 at 18:37, Ukforthemoment said:

Mέχρι 800 σαλ θα έλεγα εγώ ,καλύτερα ίσως στις 600.

Απορρυπαντικό σε υγρό για ευαίσθητα ρούχα θα πρότεινα ,και μαλακτικό.

τα περισσοτερα ορειβατικα ρουχα λενε για ΜΗ χρηση μαλακτικου.

On 22/06/2024 at 18:21, AndVal said:

σου λεει συνηθως αν μπορεις να το βαλειε στο στυψιμο ή οχι. αν οχι τοτε το πας κατευθεοαν σε tumble dry

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, poulinos είπε

τα περισσοτερα ορειβατικα ρουχα λενε για ΜΗ χρηση μαλακτικου.

Δεν είναι αυτός που ρώτησε για τα ορειβατικά,αυτός ρώτησε γιατί τα καινούργια ρούχα του βγαίνουν σκληρά κλπ.

Δημοσ.
11 hours ago, Ukforthemoment said:

Δεν είναι αυτός που ρώτησε για τα ορειβατικά,αυτός ρώτησε γιατί τα καινούργια ρούχα του βγαίνουν σκληρά κλπ.

α οκ λαθος δικο μου τοτε.χαθηκαμε με τοσα ποστς.

On 22/06/2024 at 16:21, therock said:

Ακριβώς αυτό το Marmot Precip Eco έχω και εγω, για το μηχανάκι για τις πιο έντονες βροχές. Αλλά σα πιο καθημερινό μπουφάν που φοράω παντού τους ανοιξιάτικους μήνες έχω αυτό που θέλω τώρα να πλυνω

Τεσπά βρήκα ένα πλυντήριο στεγνωτηριο Ariston που μπορώ να χρησιμοποιήσω. Για το μπουφάν λοιπόν λέω να βάλω το πρόγραμμα 10 που είναι σχετικά ήπιο. 40 βαθμούς 800 στροφές χωρίς μαλακτικό και με στέγνωμα.

Επίσης έχει και πρόγραμμα έξτρα ξεβγλαμτος και ο "Α". 36 λεπτά με 1200 στροφές. Μη του κάνει όμως ζημιά με τόσες στροφές?

Για στεγνωτηριο εδώ ποιο σημείο του διακόπτη να χρησιμοποιήσω? 40 λεπτά ας πούμε είναι καλά?

to precip ειναι καλη φαση και γενικα δεν θα παθει κατι ευκολα.

θα μπορουσες να βγαλεις το στυψιμο. τωρα δεν χρειαζεται να βαλεις υποχρεωτικα και 2 ξεβγαλματα. γενικοτερα δεν θα βαζα στυψιμο αφου μετα θα το στεγνωσεις με το στεγνωτηριο.απλα θα παρει λιγη ωρα παραπανω. απο εκει και περα αν δεις οτι μετα απο χ καιρο ψιλοποτιζει και δεν ειναι water repellent τοτε ειναι καιρος για σπρευ. να ξερεις οτι δεν ζουν για παντα ολα αυτα. αυτος ειναι και ο λογος που δεν αγοραζω goretex σε μπουφαν.πολλα λεφτα και δεν θα τα βγαλει τα λεφτα του

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή διαβάζω τα χειρότερα για το μαλακτικό (πχ βουλώνει τους πόρους σε ρούχα που πρέπει να αναπνέουν και χάνουν κάποιες τεχνικές ιδιότητες) τι άλλο μπορώ να χρησιμοποιήσω για να μην αγριευει το ύφασμα των ρουχων

Είναι κάτι αξιόλογα από αυτά εδώ

https://www.guardianwaterservices.com/how-to-soften-clothes-without-expensive-fabric-softener/

Δημοσ.
On 06/07/2024 at 12:32, therock said:

Επειδή διαβάζω τα χειρότερα για το μαλακτικό (πχ βουλώνει τους πόρους σε ρούχα που πρέπει να αναπνέουν και χάνουν κάποιες τεχνικές ιδιότητες) τι άλλο μπορώ να χρησιμοποιήσω για να μην αγριευει το ύφασμα των ρουχων

Είναι κάτι αξιόλογα από αυτά εδώ

https://www.guardianwaterservices.com/how-to-soften-clothes-without-expensive-fabric-softener/

δεν μπορω να σου πω τι μπορεις να χρησιμοποιησεις αλλα σε ρουχα που εχουν καποιες τεχνικες ιδιοτητες δεν υπαρχει λογος  να βαλεις μαλακτικο ακριβως για να μην χασουν τις ιδιοτητεςκαι ειναι ρουχα που δεν χρειαζεται να το πω ετσι να παραμεινουν μαλακα. ασε που δεν θα δεις και διαφορα αν βαλεις μαλακτικο σε κατι Fleece και σε κατι dryfit. εκτος αν τον αλλον δεν τον νοιαζουν οι τεχνικες ιδιοτητες.

Δημοσ.

Κοίτα δε λέω για αδιάβροχα. Πχ έχω κάτι φανελάκια under armour που κρατάνε ιδρώτα και κάτι αλλά με μαλλί κέρινο εσώρουχα κάλτσες κτλ καθώς και πετσέτες μικροίνων. Αυτά δε θέλω να έχουν άγριων ύφασμα αλλά δε θέλω και πάλι να βουλωσουν οι πόροι και να μη κάνουν τι δουλειά τους. Με αυτά θέλω να ξέρω τι να κάνω 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 11/07/2024 at 13:01, therock said:

Κοίτα δε λέω για αδιάβροχα. Πχ έχω κάτι φανελάκια under armour που κρατάνε ιδρώτα και κάτι αλλά με μαλλί κέρινο εσώρουχα κάλτσες κτλ καθώς και πετσέτες μικροίνων. Αυτά δε θέλω να έχουν άγριων ύφασμα αλλά δε θέλω και πάλι να βουλωσουν οι πόροι και να μη κάνουν τι δουλειά τους. Με αυτά θέλω να ξέρω τι να κάνω 

πρεπει να δεις αν θα βοηθησει πχ πλυσιμο σε χερι ή με καποιο αλλο απορρυπαντικο ή σε προγραμμα για ευαισθητα..δεν εχω καποια μαγικη συνταγη δυστυχως

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...