Προς το περιεχόμενο

δεν μπορω να "προγραμματισω" εκτος PC

Cool-processor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα,

εχω το εξης προβλημα.Οταν δεν ειμαι μπροστα στον υπολογιστη δεν μπορω να "προγραμματισω" στο μυαλο μου η να κανω μια επαναληψη σχετικα με αυτο που μολις εκανα στον υπολογιστη.ειναι σαν να μπορω να λειτουργησω μονο αν ειμαι μπροστα στον υπολογιστη με το πληκτρολογιο και το ποντικι.Να προσθεσω οτι κανω software για GNOME σε C.Ειναι λογικο?

ελπιζω να παρω μια απαντηση απο αλλα ατομα γιατι ειναι μια απορια μου και οχι ειρωνιες/κοροιδιες κτλ. :-)

Δημοσ.

Ναι συμβαίνει, υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να προγραμματίσει δίχως να έχει μπροστά του το PC, και τούτο είναι ένα ζήτημα όταν χρειάζεται για παράδειγμα να εξεταστεί και του δίδουν χαρτί και μολύβι για να γράψει κώδικα ή ψευδο-κώδικα κλπ.

Προσωπικά αν και συλλαμβάνω το σύνολο του λογισμικού που θέλω να γράψω στο μυαλό μου (μαζί με τα δύσκολα σημεία του που μπορεί να με προβληματίσουν) πριν καν ξεκινήσω, κρατώ σημειώσεις σε ένα μπλοκ ώστε σε περίπτωση που χρειασθεί (άνθρωποι είμαστε) και χάσω την επαφή μου με τον κώδικα για αρκετό καιρό να έχω έναν μπούσουλα για το τι και πως. Κατά τον αυτό τρόπο και όταν θεωρώ ότι κάποιος κώδικας είναι αρκετά πολύπλοκος μπορεί να βάλω σχόλια μέχρι αηδίας για τον ίδιο λόγο.

Από εκεί και πέρα, αν ταξιδεύω σε άγνωστα νερά με πολύ δύσκολα ζητήματα, το μπλοκάκι είναι πάντα δίπλα μου έτοιμο για να σημειώσω ότι θεωρώ ως λύση στο πρόβλημα (ανεξαρτήτως αν είναι τελικά αποδειχθεί σωστή ή όχι) και όταν λέω να σημειώσω μπορεί να συμπεριλαμβάνει και σκίτσα (δηλαδή γραφική αναπαράσταση, πολλές φορές περισσότερες από μια όσο πιο πολύ "φιλοσοφώ" το ζήτημα και ενδεχομένως βρίσκω σφάλματα στην αρχική ιδέα) της λύσης όπως μου έρχεται εκείνη την στιγμή στο μυαλό, ώστε μετά να την προγραμματίσω.

Ελπίζω να σε κάλυψα (κάπως).

Δημοσ.

Ναι συμβαίνει, υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να προγραμματίσει δίχως να έχει μπροστά του το PC, και τούτο είναι ένα ζήτημα όταν χρειάζεται για παράδειγμα να εξεταστεί και του δίδουν χαρτί και μολύβι για να γράψει κώδικα ή ψευδο-κώδικα κλπ.

Προσωπικά αν και συλλαμβάνω το σύνολο του λογισμικού που θέλω να γράψω στο μυαλό μου (μαζί με τα δύσκολα σημεία του που μπορεί να με προβληματίσουν) πριν καν ξεκινήσω, κρατώ σημειώσεις σε ένα μπλοκ ώστε σε περίπτωση που χρειασθεί (άνθρωποι είμαστε) και χάσω την επαφή μου με τον κώδικα για αρκετό καιρό να έχω έναν μπούσουλα για το τι και πως. Κατά τον αυτό τρόπο και όταν θεωρώ ότι κάποιος κώδικας είναι αρκετά πολύπλοκος μπορεί να βάλω σχόλια μέχρι αηδίας για τον ίδιο λόγο.

Από εκεί και πέρα, αν ταξιδεύω σε άγνωστα νερά με πολύ δύσκολα ζητήματα, το μπλοκάκι είναι πάντα δίπλα μου έτοιμο για να σημειώσω ότι θεωρώ ως λύση στο πρόβλημα (ανεξαρτήτως αν είναι τελικά αποδειχθεί σωστή ή όχι) και όταν λέω να σημειώσω μπορεί να συμπεριλαμβάνει και σκίτσα (δηλαδή γραφική αναπαράσταση, πολλές φορές περισσότερες από μια όσο πιο πολύ "φιλοσοφώ" το ζήτημα και ενδεχομένως βρίσκω σφάλματα στην αρχική ιδέα) της λύσης όπως μου έρχεται εκείνη την στιγμή στο μυαλό, ώστε μετά να την προγραμματίσω.

Ελπίζω να σε κάλυψα (κάπως).

φυσικα και με καλυψες και σε ευχαριστω :-) :-)

Δημοσ.

Αν έχω καταλάβει τι λες, νομίζω ότι η απάντηση είναι ψυχολογικού τύπου. Στο γραφείο μας με τον υπολογιστή τον οποίο έχουμε διαμορφώσει όπως εμείς θέλουμε, στην δική μας "τάξη" και ασφάλεια αποδίδουμε καλύτερα. Είναι θέμα συνήθειας λοιπόν και σύνδεσης της εργασίας μας με έναν συγκεκριμένο χώρο.

Δημοσ.

Φίλε Γιάννη...

Στο χαρτί δεν γράφουμε τον κώδικα αυτό καθ'αυτό, γράφουμε πως μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτό που θέλουμε...

Παράδειγμα, θέλεις να φτιάξεις ένα Notepad.

(Κάτι πολύ απλό, 1 texbox 1 button save, 1 button new file, 1 gia print )

Θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι...

>
//That we will have in program
- RichTexBox
- Button Save
- saveDialog
- Button Print
- printDialog
- Button New File
// An den theleis xeima ta button sthn forma tote isos ena toolstripmenu ...
- Possible a ToolStiripMenu
-----------------------------
Styling Items 

RTB Styling
-Dock.Fill;
-Background = Red;
- Kapos Etc...

--------------------------------

Item Events // ti tha kanoun se kapio gegonos...
ButtonSave = Save File
ButtonNewFile = Close old one, open new...

κάπως έτσι, οχι να τα γράφεις .. παράδειγμα...

-Button Save = Save File

>
Buttonsave.onClck += new EventHandler(Button_Click);

//

private void Button_Click(object sender, EventArgs e)
{
  // Code to do when BSAVE CLICKED...
}

Alimono dld ama to kaname etsi ;ppp,

Στο χαρτί, μόνο η στρατιγική-ιδεα για να υλοποίησης το πρόγραμμα...

[/code]

Δημοσ.

μου αρέσει πάντως αυτό που είπε ο "φίλος"

...οχι ειρωνιες/κοροιδιες κτλ. :-)

Adawn μάλλον δεν θέλεις να σε παίρνουμε στα σοβαρά!

πάντως να προσθέσω ότι και εγώ σχετικά δύσκολα γράφω τον κώδικα στο χαρτί,

αν και πολλές φορές λύσεις έχω πάρει σε προβλήματά μου σε άκυρες στιγμές που απλά χαζεύω

και εν μέρη σκέφτομαι και το πρόβλημα που έχω

Δημοσ.

Αν έχω καταλάβει τι λες, νομίζω ότι η απάντηση είναι ψυχολογικού τύπου. Στο γραφείο μας με τον υπολογιστή τον οποίο έχουμε διαμορφώσει όπως εμείς θέλουμε, στην δική μας "τάξη" και ασφάλεια αποδίδουμε καλύτερα. Είναι θέμα συνήθειας λοιπόν και σύνδεσης της εργασίας μας με έναν συγκεκριμένο χώρο.

Πολύ εκτός λέμε!

θα το κοιτάξω! :shock:

Δημοσ.

φυσικα οταν φτιάξουμε μια εφαρμογή πρέπει να περάσουμε απο κάποια στάδια, όπως και της ΑΝΑΛΥΣΗΣ

οπου προσπαθούμε να διατυπώσουμε στο χαρτί το τι θέλουμε...

μην μου λές τώρα οτι έτσι γίνεται...

θα κάτσουμε τώρα να γράψουμε όλο το πρόγραμμα στο χαρτί? λεπτομερώς...

δήλαδη αν μία εφαρμογή είναι 2.000.000 γραμμές, αυτοί τώρα θα έχουν σημειώσεις

Συγνώμη φιλε, δεν συνεχίζω... αυτά μου έμαθαν στην σχολή... αυτά ειναι "λογικα".. δεν το συνεχίζω γιατι ελλάδα όλοι ειδικοί είμαστε απο τα 14 μας...

Δημοσ.

σας ευχαριστώ ολους για τις απαντησεις :)

Εγω προσωπικα αναφαιρομουν περισσότερο στο νοερό τμήμα και οχι χαρτι-μολυβι.Ποτε μου δεν μπορεσα να γραψω ουτε μιση γραμμη με χαρτι και μολυβι γιατι απλα "δεν μου εβγαινε", δεν μπορουσα χωρις πληκτρολογιο και ποντικι.Δεν λεω,ενα προχειρο σχεδιο ΝΑ ΓΙΝΕΙ σε ενα χαρτι αν προκειται για μια περιπλοκη εφαρμογη,αλλα οχι και τους ιδιους τους κωδικες :shock:

Δημοσ.

Προσωπικά το να σχεδιάσω ένα πρόγραμμα πρώτα σε χαρτί (και εννοώ το νοερό τμήμα φυσικά) με βολεύει αφάνταστα. Στο χαρτί κάνεις τη βασική σχεδίαση του προγράμματος σου σε ένα αφαιρετικό επίπεδο και σε βοηθάει να το δεις συνολικά. Και προφανώς όσο πιο μεγάλο είναι ένα πρόγραμμα τόσο πιο δύσκολο είναι να το μελετάς με κώδικα, όσα σχόλια και να έχεις βάλει :-)

Το να σχεδιάζεις ένα πρόγραμμα σε χαρτί, είναι κάτι που θα το κάνεις με τρόπο που βολεύει εσένα. Αν νιώθεις πως δεν μπορείς να σχεδιάσεις κάτι, δοκίμασε να φτιάξεις το σχέδιο από ένα πρόγραμμα που έχεις ήδη υλοποιήσει. Σίγουρα θα σε βοηθήσει κάτι τέτοιο

Δημοσ.

Καλησπέρα κι από εμένα...

Πιστεύω ότι αυτό είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Έχει να κάνει με το πως έχει ξεκινήσει κάποιος να δουλεύει, με τον τρόπο που σκέφτεται και χίλια δύο άλλα πράγματα. Κάποιους τους βοηθάει να κάνουν κάποια αρχική ανάλυση στο χαρτί, ακόμα να γράφουν και κώδικα ενώ άλλοι θέλουν αποκλειστικά ένα PC μπροστά τους για να δουλέψουν.

Θυμάμαι όταν ήμουν φοιτητής και δεν είχα υπολογιστή σπίτι, έγραφα ολόκληρα προγράμματα (κώδικα) στο χαρτί και τον αντέγραφα μετά στον υπολογιστή στο πανεπιστήμιο. Προσωπικά και το debuging με βολεύε τότε να το κάνω στο χαρτί κι όχι με debugers (πείτε με τρελό αλλά έτσι ήταν). Και φυσικά υπήρχα και πολλοί άλλοι συμφοιτητές οι οποίοι δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε διάγραμμα ροής σε χαρτί, που λέει ο λόγος, και ήταν εξαιρετικοί προγραμματιστές.

Οπότε το πως και που έχει μάθει και μπορεί κάποιος να προγραμματίζει και να αποδίδει καλύτερα έχει να κάνει καθαρά με τον καθένα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...