Dafnousaki Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Καλημέρα σας. Λοιπόν πρόσφατα έτυχε και είδα κάποιες φωτός ενός φίλου στο FB, ήταν καταπληκτικές... Τον ρώτησα, ο συγκεκριμένος εχει αγοράσει μια επαγγελματική φωτογραφική Nikon, έδωσε γύρω στα 500 €. Με έβαλε στα αίματα... Αλλά έχω κάποιους ενδοιασμούς ?? 1. Αξίζει κάποιος να δώσει τόσα λεφτά ? 2. Τι πρέπει να προσέξει σε μια τέτοια αγορά όσον αφορά τα χαρακτηριστικά ? 3. Αντέχουν αυτές οι μηχανές η μετά από 2 χρονάκια θα τα παίξει ? Γενικά ότι άλλη βοήθεια μπορείτε να μου δώσετε είναι ευπρόσδεκτη… Θα ήθελα την γνώμη σας στο τι θα επιλέγατε ….. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Voodooman Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δύσκολη ερώτηση, με προβλημάτισε και ως ένα σημείο συνεχίζει να με προβληματίζει το θέμα. Έχω μία αρκετά καλή compact (Canon G11) και την δουλεύω αρκετά καλά, χρησιμοποιώντας τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά της. Βγάζει τέλειες φωτογραφίες σε νορμάλ συνθήκες, πάρα πολύ καλές σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού όπου έχω χρόνο να προετοιμαστώ, αλλά με πουλάει συχνά σε συνθήκες δύσκολες, όπου θέλω να βγάλω καλές φωτογραφίες και δεν έχω πολύ χρόνο η τρίποδο. Από την άλλη, επειδή την κουβαλάω πάντα μαζί μου, ο όγκος είναι σημαντικός για εμένα, οπότε δέχτηκα του συμβιβασμούς. Αν είσαι φωτογράφος που φωτογραφίζει σε εξωτερικούς χώρους, σε διακοπές, σε οικογενειακές στιγμές και τέτοια, δεν αξίζει τον κόπο. Αν όμως θέλεις να φωτογραφίζεις συχνά υπό δύσκολες συνθήκες (κοντινά, συνθήκες χαμηλού φωτισμού, γρήγορα θέματα) και, φυσικά, έχεις διάθεση να διαβάσεις και να ψαχτείς, τότε σκέψου το. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chios Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 http://www.skroutz.gr/s/257845/Panasonic-DMC-TZ10.html και με μια τέτοια θα βγάζεις καλές φωτο Εγώ έχω αυτήν βγάζει τέλειες φωτογραφίες δεν με έχει προδώσει ποτέ http://www.skroutz.gr/s/71973/Fujifilm-FinePix-F200EXR.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orotoi Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Επαγγελματική με 500? Ποιά? +1 για την panasonic που λέει ο χίος.. αν θες να μείνεις σε compact. Τι μηχανή έχεις τώρα? Γενικά αν πας σε ημι-επαγγελματικά dSLR μοντέλα θα έχεις περισσότερες δυνατότητες απο πλευράς ρυθμίσεων και όχι μόνο (πχ δυνατότητα αλλαγής φακών, πιθανόν καλύτερη κατασκευή κτλ), απλώς έχε στο νου σου οτι θα χρειαστεί να ασχοληθείς λίγο περισσότερο ωστε να εκμεταλευτείς τις δυνατότητες αυτές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dafnousaki Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Μαλλον ηθελά να πω dSLR .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 ... 1. Αξίζει κάποιος να δώσει τόσα λεφτά ? ... Η απάντηση ειναι με βάση τις δικές σου ανάγκες Αν βγάζεις σπάνια φωτογραφίες ή δεν ενδιαφέρεσαι για τη βέλτιστη ποιότητα ή δεν είσαι επαγγελματίας ... τοτε δεν αξίζει. Αν είσαι χομπίστας φωτογραφός ή θες πολύ καλή ποιότητα εικόνας ή εισαι επαγγελματίας ... αξίζει. Ανάλογο ερώτημα θα ήταν "Να αγοράσω suzuki splash 1200cc ή opel zafira 2000cc" -Αν θες αμάξι πόλης για να πηγαίνεις στη δουλειά σου σου ειναι 3 χλμ από το σπίτι σου, τότε παίρνεις το suzuki splash -Αν έχεις πολύ συχνά ταξίδια σε άλλες πόλεις (πχ Αθήνα-Πάτρα) τότε θα παρεις το ζαφιρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TH_boy_20 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Λοιπόν Dafnousaki καταρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα. Η επιλογή της φωτογραφικής μηχανής θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σου και με το πόσο εφάμιλλος είσαι στον χώρο της φωτογραφίας γενικότερα. Οι φωτογραφικές μηχανές διακρίνονται σε compact σε superzoom και τέλος σε dslr (ύπαρχουν και οι penn!). Κάθε μία παρουσιάζει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Οι compact είναι φωτογραφικές μηχανές που προορίζονται κυρίως σε φωτογράφους που απλά θέλουν να αποθανατίσουν τις καθημερινές στιγμές στην ζώη τους. (πχ photo στην παραλία με φίλους, σε πάρτυ κτλ κτλ). Όσο αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι σαφώς περιορισμένων δυνατοτήτων σε σχέση με της άλλες (αφού αποσκοπούν κυρίως στο να βγάλεις μια φωτογραφία-auto) και δεν μπορείς να "παίξεις" με την φωτογραφική μηχανή(seriously). Σαφώς και είναι πολύ πιο οικονομική,ελαφρότερη,και πολύ πρακτική στην μεταφορά. Αν βλέπεις ότι δεν ανήκεις στην κατηγόρια αυτή και θέλεις το κάτι παραπάνω (και όχι απλά μια πιο "ποιοτική" από θέμα απόδοσης αλλά κάτι πιο δημιουργικό) τότε αναγκαστικά θα πρέπει να ανέβεις κατηγόρια και ξεκινώντας οι superzoom μπορούν κάλλιστα να σε βάλουν στο παιχνίδι της φωτογραφίας. Οι superzoom ανήκουν λοιπόν στον "ανήσυχο" Dafnousaki που είναι στην παραλία και δεν θέλει απλά να βγάλει φωτογραφία τους φίλους του,αλλά είδε κάτι πέρα από αυτό, είδε ένα ξωκλήσι κάπου στην παραλία και θέλει να εστιάσει σε αυτό με φόντο την θάλασσα παίζοντας με το βάθος πεδίου! (απλά ανέφερα κάτι απλό, το κάτι παραπάνω που σε έκανε να πάρεις superzoom μηχανή.) Είναι πιο οικονομική... από τις dslr μην ξεχνιόμαστε και μην ελπίζουμε έχουν μικρότερο μέγεθος από τις dslr (με το ψαλίδι να κλείνει στον τομέα αυτό!!) Η απόδοση και οι επιλογές είναι κοντά αρκετά κοντά σε αυτή της DSLR ειδικά τα καινούργια μοντέλα ξεπερνούν ενδεχομένως τις παλιές DSLR. Τώρα θα μου πεις γιατί να πάω σε dslr και να μην μείνω σε σε superzoom? για να δούμε... Οι dslr ανήκουν στο φωτογράφο που η φωτογραφία είναι τρόπος ζωής που βλέπει ένα πλάνο και μπορεί να βγάλει 10+ προοπτικές από αυτό και χρειάζεται το κατάλληλο εργαλείο για αυτο...και εγένετο φώς ..ε..sorry dslr!! Παίρνεις το maximum σε δυνατότητες όπως και σε "παραμετροποίηση" δλδ πλήθος αξεσουάρ σε φακούς/φλας κτλ κτλ (πράγμα στο όποιο υστερούν οι αγαπητές superzoom). Πχ με έναν τηλεφακό* προσαρμοσμένο στην dslr σου το φεγγάρι είναι στο "πιάτο" σου!!! Οκ,αφού ξεκαθαρίσαμε κάπως τα πράγματα και ας πούμε ότι τα ξεκαθάρισες και εσύ στο μυαλό σου και επιλέγεις dslr(Chears!!!!) πρέπει να επιλέξεις και την σωστή dslr. Εγώ στους φίλους μου λέω ότι η επιλογή dslr πρέπει να γίνεται ανάλογα με τις βλέψεις σου καθώς και με τις γνώσεις σου ,ανάγκες σου. Για αρχή υπάρχει η κατηγορία level -entry μεταφράζοντας "εισαγωγικό επίπεδο" δλδ σε αυτούς που έχουν την )παρά)-μικρή ιδέα και σιγά σιγά θέλουν να μυηθούν στον χώρο...(πχ ΝΙΚΟΝ D5000) οι τιμές κυμαίνονται από 500-800 μετά πηγαίνεις σε μοντέλα πως να τα πω! all around!! (copyright) δλδ ξέρεις τι είναι το βάθος πεδίου θέλεις μια μηχανή με 32 σημεία εστίασης και όχι μόνο 7 γιατί είσαι πολύ καλός και ξέρεις να εστιάζεις όπου θέλεις με το αντίστοιχο αποτέλεσμα κάθε φορά! (πχ ΝIKON D90) τιμές από 800-1300. Τέλος αφού έχει λιώσει σόλες παππουτσίων στους δρόμους,δεκάδες/χιλιάδες ώρες φωτογραφίζοντας και βλέπεις ότι η φωτογραφική σου είναι ανάξια του επιπέδου σου τότε πας σε επαγγελματική. Τιμές από 1300 έως όπου βαστάει η τσέπη σου (α εσύ ήθελες να γίνεις επαγγελματίας ) Κλείνοντας να θυμάσαι το πιο ουσιώδες Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ και όχι η μηχανή,η μηχανή είναι απλά το "εργαλείο" για να βγεί μια φωτογραφία που θα είναι ξεχωριστή και όχι απλά άλλο ένα κλικ αυτό που χρειάζεται είναι "ματιά", χρόνος,υπομονή, good luck ελπίζω να βοήθησα! ps. Για να δώσω μια απάντηση στη ερώτηση του τίτλου Επαγγελματική Φωτογραφική μηχανή αξίζει τα λεφτά της ?? Σαφώς μια dslr είναι επένδυση και το κυριότερο ότι το πέρασμα του χρόνου δεν της ακουμπάει!! δεν είναι τυχαίο ότι καταξιωμένοι φωτογράφοι εξακολουθούν να τραβούν με κυριολεκτικά αρχαία μοντέλα dslr και με το αποτέλεσμα να είναι άκρως εντυπωσιακό. Τώρα για αυτό που είπες αν θα κρατήσουν,αυτό είναι δεδομένο μιλάμε για εταιρίες κολοσσούς (η Νικκον είναι η Νο1 εταιρία που? στην Ιαπωνία αν σου λέει κάτι αυτό!! που δεν πουλάνε απλά ένα προϊόν αλλά είναι το ίδιο το προϊόν!! η ΝΙΚΚΟΝ και η CANON είναι αύτο που λέμε ένα όνομα μια ιστορία φυσικά ΚΑΙ με εξαιρετικό after sale support) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dafnousaki Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα και πάλι.. Για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος. Η μηχανή που χρησιμοποιώ μέχρι σήμερα είναι sony sony dsc-p200 http://www.sony.gr/product/dsc-other-series/dsc-p200 και σκεφτόμουν για dSLR Nikon D 5000 http://www.mdigitalphoto.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=2047 η Nikon D5100 http://www.mdigitalphoto.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=4087 η τελικά να στραφώ σε Panasonic DMC-TZ10 Panasonic Lumix DMC-TZ20 Δεν ξέρω αν αυτές εντάσσονται στις superzoom Έμεινα έκπληκτος από τις φωτογραφίες που τράβηξε ο φίλος μου. Βασικά θέλω μια μηχανή που να τραβάει πολύ ποιοτικές φωτογραφίες και να έχει ένα καλό Ζοομ….. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LOULATRANS Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Λοιπόν Dafnousaki καταρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα. Η επιλογή της φωτογραφικής μηχανής θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σου και με το πόσο εφάμιλλος είσαι στον χώρο της φωτογραφίας γενικότερα. Οι φωτογραφικές μηχανές διακρίνονται σε compact σε superzoom και τέλος σε dslr (ύπαρχουν και οι penn!). Κάθε μία παρουσιάζει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Οι compact είναι φωτογραφικές μηχανές που προορίζονται κυρίως σε φωτογράφους που απλά θέλουν να αποθανατίσουν τις καθημερινές στιγμές στην ζώη τους. (πχ photo στην παραλία με φίλους, σε πάρτυ κτλ κτλ). Όσο αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι σαφώς περιορισμένων δυνατοτήτων σε σχέση με της άλλες (αφού αποσκοπούν κυρίως στο να βγάλεις μια φωτογραφία-auto) και δεν μπορείς να "παίξεις" με την φωτογραφική μηχανή(seriously). Σαφώς και είναι πολύ πιο οικονομική,ελαφρότερη,και πολύ πρακτική στην μεταφορά. Αν βλέπεις ότι δεν ανήκεις στην κατηγόρια αυτή και θέλεις το κάτι παραπάνω (και όχι απλά μια πιο "ποιοτική" από θέμα απόδοσης αλλά κάτι πιο δημιουργικό) τότε αναγκαστικά θα πρέπει να ανέβεις κατηγόρια και ξεκινώντας οι superzoom μπορούν κάλλιστα να σε βάλουν στο παιχνίδι της φωτογραφίας. Οι superzoom ανήκουν λοιπόν στον "ανήσυχο" Dafnousaki που είναι στην παραλία και δεν θέλει απλά να βγάλει φωτογραφία τους φίλους του,αλλά είδε κάτι πέρα από αυτό, είδε ένα ξωκλήσι κάπου στην παραλία και θέλει να εστιάσει σε αυτό με φόντο την θάλασσα παίζοντας με το βάθος πεδίου! (απλά ανέφερα κάτι απλό, το κάτι παραπάνω που σε έκανε να πάρεις superzoom μηχανή.) Είναι πιο οικονομική... από τις dslr μην ξεχνιόμαστε και μην ελπίζουμε έχουν μικρότερο μέγεθος από τις dslr (με το ψαλίδι να κλείνει στον τομέα αυτό!!) Η απόδοση και οι επιλογές είναι κοντά αρκετά κοντά σε αυτή της DSLR ειδικά τα καινούργια μοντέλα ξεπερνούν ενδεχομένως τις παλιές DSLR. Τώρα θα μου πεις γιατί να πάω σε dslr και να μην μείνω σε σε superzoom? για να δούμε... Οι dslr ανήκουν στο φωτογράφο που η φωτογραφία είναι τρόπος ζωής που βλέπει ένα πλάνο και μπορεί να βγάλει 10+ προοπτικές από αυτό και χρειάζεται το κατάλληλο εργαλείο για αυτο...και εγένετο φώς ..ε..sorry dslr!! Παίρνεις το maximum σε δυνατότητες όπως και σε "παραμετροποίηση" δλδ πλήθος αξεσουάρ σε φακούς/φλας κτλ κτλ (πράγμα στο όποιο υστερούν οι αγαπητές superzoom). Πχ με έναν τηλεφακό* προσαρμοσμένο στην dslr σου το φεγγάρι είναι στο "πιάτο" σου!!! Οκ,αφού ξεκαθαρίσαμε κάπως τα πράγματα και ας πούμε ότι τα ξεκαθάρισες και εσύ στο μυαλό σου και επιλέγεις dslr(Chears!!!!) πρέπει να επιλέξεις και την σωστή dslr. Εγώ στους φίλους μου λέω ότι η επιλογή dslr πρέπει να γίνεται ανάλογα με τις βλέψεις σου καθώς και με τις γνώσεις σου ,ανάγκες σου. Για αρχή υπάρχει η κατηγορία level -entry μεταφράζοντας "εισαγωγικό επίπεδο" δλδ σε αυτούς που έχουν την )παρά)-μικρή ιδέα και σιγά σιγά θέλουν να μυηθούν στον χώρο...(πχ ΝΙΚΟΝ D5000) οι τιμές κυμαίνονται από 500-800 μετά πηγαίνεις σε μοντέλα πως να τα πω! all around!! (copyright) δλδ ξέρεις τι είναι το βάθος πεδίου θέλεις μια μηχανή με 32 σημεία εστίασης και όχι μόνο 7 γιατί είσαι πολύ καλός και ξέρεις να εστιάζεις όπου θέλεις με το αντίστοιχο αποτέλεσμα κάθε φορά! (πχ ΝIKON D90) τιμές από 800-1300. Τέλος αφού έχει λιώσει σόλες παππουτσίων στους δρόμους,δεκάδες/χιλιάδες ώρες φωτογραφίζοντας και βλέπεις ότι η φωτογραφική σου είναι ανάξια του επιπέδου σου τότε πας σε επαγγελματική. Τιμές από 1300 έως όπου βαστάει η τσέπη σου (α εσύ ήθελες να γίνεις επαγγελματίας ) Κλείνοντας να θυμάσαι το πιο ουσιώδες Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ και όχι η μηχανή,η μηχανή είναι απλά το "εργαλείο" για να βγεί μια φωτογραφία που θα είναι ξεχωριστή και όχι απλά άλλο ένα κλικ αυτό που χρειάζεται είναι "ματιά", χρόνος,υπομονή, good luck ελπίζω να βοήθησα! ps. Για να δώσω μια απάντηση στη ερώτηση του τίτλου Επαγγελματική Φωτογραφική μηχανή αξίζει τα λεφτά της ?? Σαφώς μια dslr είναι επένδυση και το κυριότερο ότι το πέρασμα του χρόνου δεν της ακουμπάει!! δεν είναι τυχαίο ότι καταξιωμένοι φωτογράφοι εξακολουθούν να τραβούν με κυριολεκτικά αρχαία μοντέλα dslr και με το αποτέλεσμα να είναι άκρως εντυπωσιακό. Τώρα για αυτό που είπες αν θα κρατήσουν,αυτό είναι δεδομένο μιλάμε για εταιρίες κολοσσούς (η Νικκον είναι η Νο1 εταιρία που? στην Ιαπωνία αν σου λέει κάτι αυτό!! που δεν πουλάνε απλά ένα προϊόν αλλά είναι το ίδιο το προϊόν!! η ΝΙΚΚΟΝ και η CANON είναι αύτο που λέμε ένα όνομα μια ιστορία φυσικά ΚΑΙ με εξαιρετικό after sale support) με αρεσει που δινεις συμβουλες,και χρησιμοποιεις τον ορο "αποθανατιζω" οταν μιλας για φωτογραφιση!!!!!!!!!!!! θα το διαβασει κανας πιτσιρικας και θα ερθει να με πει:κατσε να σε αποθανατησω,και θα τον αποθανατησω εγω,και θα φταις εσυ!!!!!!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TH_boy_20 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα και πάλι.. Για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος. Η μηχανή που χρησιμοποιώ μέχρι σήμερα είναι sony sony dsc-p200 http://www.sony.gr/product/dsc-other-series/dsc-p200 και σκεφτόμουν για dSLR Nikon D 5000 http://www.mdigitalphoto.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=2047 η Nikon D5100 http://www.mdigitalphoto.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=4087 η τελικά να στραφώ σε Panasonic DMC-TZ10 Panasonic Lumix DMC-TZ20 Δεν ξέρω αν αυτές εντάσσονται στις superzoom Έμεινα έκπληκτος από τις φωτογραφίες που τράβηξε ο φίλος μου. Βασικά θέλω μια μηχανή που να τραβάει πολύ ποιοτικές φωτογραφίες και να έχει ένα καλό Ζοομ….. Αυτο το site ενδεχομένως να σε βοηθήσει http://www.dpreview.com/reviews/nikond5100/... ως προς την επιλογή η NIKON D5000 ανήκει στην κατηγορία leven entry νομίζω το ίδιο και η D5100 το zoom στην dslr εξαρτάται απο τον φακό που θα βάλεις πάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orotoi Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Η lumix με leika φακούς είναι (για μένα) απ τις καλύτερες επιλογές σε compact. Αν το σηκώνει η τσέπη σου πήγαινε σε κάποια entry level dslr. Αλλά έχε το νού σου οτι σύντομα θα μπείς και στον πειρασμό για έξτρα φακούς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kanesaxo Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Υπαρχουν πολλά θέματα στο φόρουμ ανάλογου περιεχομένου. Κάνε μια αναζήτηση, για να μην αναμοχλεύουμε τα ίδια και τα ίδια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilis_g Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 και εγω ειμαι αναμεσα στην D5000 & D5100 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilis_g Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 ποια η διαφορά kits και body; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orotoi Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Body είναι μόνο το σώμα.. χωρίς φακό. Στα kits δίνουν φακό και ίσως και κάποια αξεσουάρ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.