Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή της ip του PC

Alejandro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω παρατηρήσει στο μενού του router (THOMPSON TG784) ότι ενώ ο υπολογιστής είχε την ip 192.168.1.2 τώρα έχει πάρει την 192.168.1.3 με αποτέλεσμα ότι port forward έχω κάνει να χάνεται! Υπάρχει κάποια λύση;

Δημοσ.

Ναι γιατι πιθανόν να έχεις και αλλους υπολογιστές στο δίκτυο σου (σπίτι σου) και αφού ειναι ολοι σε dhcp o καθένας παίρνει την πρώτη διαθέσιμη ip που υπάρχει.

Το ειχα και εγώ αυτο το πρόβλημα και αυτο που έκανα , έδωσα καρφωτή ip στον υπολογιστή μου subnet και gateway και πλέον δεν χάνεται το port forward :)

Δημοσ.

Μόνο τον υπολογιστή έχω συνδέσει αλλά την αλλάζει συνέχεια. Το πέρασα και εγώ στα TCP/IP και τελείωσε το θέμα. Απλά με μια μόνο σύνδεση δεν καταλαβαίνω γιατί να αλλάζει η ip.

Δημοσ.

Μήπως εχεις κανα wireless ανοιχτό και συνδέεται κανείς επάνω ?

Μπα, μόνιμα κλειστό αν και κλειδωμένο.

Δημοσ.

Όταν έκανες τον κανόνα για το port forwarding, έπρεπε να μη δώσεις καρφωτά IP αλλά να διαλέξεις το hostname (ή το χαρακτηριστικό όνομα, αν έχεις δώσει τέτοιο) της συσκευής/PC που θέλεις να γίνεται η προώθηση. Ακόμη κι αν στη συσκευή αυτή δοθεί κάποια στιγμή διαφορετική IP, τα Thompson προσαρμόζουν δυναμικά τον κανόνα και προωθούν στη νέα πλέον IP που έχει πάρει η συσκευή.

Δημοσ.

Δεν έβαλα ip, αυτό που λες έκανα... Διαφορετικά δε θα είχα πρόβλημα. Αυτό το 784 είναι λίγο δυσκοίλιο.

Δημοσ.

απο την καλυτερη λυση προς την χειροτερη.

α.καρφωτη Ip στο Pc.οτι καλυτερο.

β.παιρνει το Pc ip δυναμικα απο τον dhcp και μετα μπαινεις στον ρουτερ και του λες να κανεις always assing the same ip address.Οποτε κλειδωνει Mac me ip.

γ.αυτο που εγραψε ο συναδελφος mod απο πανω.δυναμικα assign το Port forward στο Hostname.

Δημοσ.

απο την καλυτερη λυση προς την χειροτερη.

α.καρφωτη Ip στο Pc.οτι καλυτερο.

β.παιρνει το Pc ip δυναμικα απο τον dhcp και μετα μπαινεις στον ρουτερ και του λες να κανεις always assing the same ip address.Οποτε κλειδωνει Mac me ip.

γ.αυτο που εγραψε ο συναδελφος mod απο πανω.δυναμικα assign το Port forward στο Hostname.

Το α. έκανα και ησύχασα. Το β. πρέπει να συνδεθείς σαν admin στο router και αν θυμάσαι το άλλο thread όταν το έκανα είχα προβλήματα. Το γ. δεν δούλεψε σε 'μένα. Γενικά το Thompson με ζόρισε πολύ με τα "απλά", τουλάχιστον είναι σταθερότατο.

Δημοσ.

Το α. έκανα και ησύχασα. Το β. πρέπει να συνδεθείς σαν admin στο router και αν θυμάσαι το άλλο thread όταν το έκανα είχα προβλήματα. Το γ. δεν δούλεψε σε 'μένα. Γενικά το Thompson με ζόρισε πολύ με τα "απλά", τουλάχιστον είναι σταθερότατο.

σωστα ξεχασα οτι δεν μπορεις να κανεις το b.αν και την α θεωρω την καλυτερη λυση.

το γ δεν το εχω δοκιμασει ποτε.λογικα θα πρεπε να παιζει αλλα πρακτικα το θεωρω μπερδεμα χωρις λογο.

ειναι πολυ σταθερο ισως το πιο σταθερο ρουτερ που εχω δει μαζι με siemens cl 110 που ομως εψηνες μπιφτεκια.αλλα δυστυχως εκτος απο καποια bug μερικα απλα πραγματα ειναι λιγο δυσκολα και τα καλα πραγματα ειναι μονο απο cli.

και νευριαζω που τα firmware δεν βγαινουν για το κοινο αλλα τα βρισκεις μονο στα μουλωχτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...