Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με μία LG M2062D

stelios19912011

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Από την πρώτη στιγμή που συνέδεσα την οθόνη, άρχισε να έχει αυτό το προβλήματάκι: στα καλά καθούμενα σβήνει και ανάβει επιτόπου, κάτι σαν να κάνει επανεκκίνηση μόνη της και ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά. Μάλλον εχει να κάνει με ρυμίσεις του υπολογιστή ή της ίδιας της οθόνης για εξοικονομηση ενέργειας μήπως ξέρει κάποιος ακριβώς τι είναι και ποιες ρυθμίσεις να αλλάξω για να το διορθώσω???

Δημοσ.

Λοιπόν. Δεν περιγράφεις τι ακριβώς συμβαίνει, οπότε παραθέτω κάποιες υποθέσεις ώστε στη συνέχεια πιθανόν θα βοηθήσουν στη λύση του προβλήματος που αντιμετωπίζεις.

:unsure: Για να είναι θέμα power saving mode, πρέπει όταν "μαυρίζει" η οθόνη το φωτάκι να γίνεται πορτοκαλί και όταν κουνάς το ποντίκι ή πατάς κάποιο πλήκτρο να επανέρχεται η εικόνα.

:unsure: Η οθόνη παύει να λειτουργεί. Κλείνει τελείως ξαφνικά. Κοίτα τις ρυθμίσεις sleep timer set και Auto sleep ή αν δεν τον έχεις ενεργοποιήσει ρίξε μία ματιά στα power control settings.

:unsure: Ξαφνικά δεν έχεις ήχο και εικόνα. Μπορεί να φταίει το καλώδιο. Να μην το έχεις συνδέσει σωστά.

Διάλεξε ένα από τα 3 και μετά αναλόγως αν μπορέσω θα σε βοηθήσω. Πηγή μου θα είναι το user manual του μοντέλου της οθόνης σου, οπότε αν το έχεις μπορείς να του ρίξεις μία ματιά. :-)

Δημοσ.

Απ'αυτά που είπες πιο κοντά είναι το δεύτερο, δηλαδή εκεί που λειτουργεί κανονικά είναι σαν κάποιος να την κλείνει και να την ανοίγει επιτόπου. Το λαμπάκι είναι μπλε, όταν το κάνει αυτό παραμένει μπλε και αναβοσβήνει μέχρι να ανοίξει και να γίνει πάλι μπλε σταθερό. Και γω πιστεύω ότι είναι κάτι με ρυθμίσεις της οθόνης ή του υπολογιστή, γιατί μου το κάενι από την αρχή που την έβαλα.

Δημοσ.

Πήγαινε μέσω τις οθόνης στο Quick menu και κοίτα τον sleep timer. Αν είναι off, τότε δε φταίει αυτός.

Επίσης δεν είπες τι κάρτα γραφικών έχεις...

Αν δεν υποστηρίζει την συγκεκριμένη ανάλυση της οθόνης λογικό να συμβαίνουν τέτοια ή να φαίνεται ότι κρασάρει το σύστημα.

Αν τίποτα από αυτά δεν ισχύει, δε βοηθήσουν, καλό θα είναι να επικοινωνήσεις με την επιχείρηση που σου παρείχε την οθόνη, καθώς πιθανόν να πρόκειται για προβληματικό μοντέλο.

Δημοσ.

Δεν παίζει να ναι ο sleep timer και γενικά όλες τις ρυθμίσεις της οθόνης τις έχω modarei αρκετές φορές και το πρόβλημα παραμένει, επίσης η οθόνη ήταν προηγουμένως σε άλλο pc και λειτουργούσε μία χαρά. Μάλλον φταίει η κάρτα γραφικών δε θυμάμαι καν από πότε την έχω ίσως να τα παιξε. Το μόνο που σκέφτομυν είναι μήπως φταίνε τα καλώδια που είναι της προηγούμενης οθόνης, αλλά λογικά κάρτα γραφικών είναι.

Ευχαριστώ πάντως...

Δημοσ.

Πόσο καιρόι έχεις την οθόνη? Ακούγεται σαν προβληματικώς inverter, αρκετά συχνό στις lg... Αν είναι λιγότερο από τριετεία (τόσο έχουν εγγύηση) πάρε τηλ και θα σου φέρουν άλλη, ούτε καν θα την πάς εσύ.

Δημοσ.

Αυτή η οθόνη είναι ψιλοκαινούρια(κάνα χρόνο)και λειτουργούσε κανονικότητα μέχρι που την έβαλα στο δικό μου pc, και παρεπιμπτόντως είμαι ο ίδιος που έκανε το post για την άλλη LG που απάντησες πριν λίγο, γι' αυτό ψήνομαι να έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών γιατί δε γίνεται να τα έπαιξε και η δεύτερη οθόνη με το που την έβαλα στο pc.

Δημοσ.

Μια καλή ιδέα είναι η εξής: Άνοιξε τον υπολογιστή και πάτα pause κατά την προβολή του BIOS. Άστο εκεί για αρκετή ώρα και δες αν επαναλαμβάνει την ίδια συμπεριφορά. Αν όχι τότε έχεις software πρόβλημα, αν ναί τότε μπορούμε να συζητήσουμε αρχικά να αλλάξεις καλώδιο οθόνης και να σιγουρέψεις ότι όλες οι επαφές είναι κουμπωμένες σωστά και εν συνεχεία να δοκιμάσεις να την συνδέσεις σε άλλο pc.

p.s.: στην άλλη οθόνη έχει πρόβλημα το τορφοδοτικό όχι ο inverter, απλά είναι όλα μαζί στην ίδια πλακέτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...