Προς το περιεχόμενο

αγορά σκύλου

kyriakos2121

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχεις πιάσει το θέμα λάθος από όλες τις απόψεις.

Πρώτον, τα ζώα δεν είναι παιχνίδια

Δεύτερον, φοιτητής και σκυλί δεν πάνε μαζί. Ούτε γάτα μην σου πω.

Και να έπαιρνες, δεν έπρεπε να αγοράσεις, αλλά να υιοθέτήσεις. Και όχι μεγαλόσωμο.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τα χασκι ειναι πανεμορφα αλλα κατα την γνωμη μου δεν μπορουν να ζησουν εγκλωβισμενα σε ενα σπιτι, θελουν τον χωρο τους, να βγαινουν εξω και ειναι αρκετα μεγαλοσωμα σκυλια. Μια φορα ενα ειχε ορμηξει να με αγκαλιασει και παραλιγο να με ριξει κατω :wub:

Θα σου προτεινα να παρεις ενα πιο μικροσωμο σκυλακι που θα μπορεις να το κουμανταρεις και πιο ευκολα και δεν θα εχει τοσες απαιτησεις.

Και ακομα οτι το να παρεις ενα σκυλι ειναι μακροχρονια δεσμευση, δεν θα μπορεις να φευγεις και να το αφηνεις χωρις νερο ή φαγητο.

@marria εμένα μια φορά κάτω να με ρίξει δεν μπορεί 2.03 είμαι και 120 κιλά , που να με ρίξει κάτω ; Δεν αγχώνομαι καθόλου για το θέμα του χειρισμού παρά για του χώρου και για το πόση ώρα θέλει για βόλτα . Ξέρω ότι τα χάσκι θέλουν αρκετή ώρα έξω κάτι που σίγουρα δεν θα μπορώ να το διαθέσω αυτό , από την άλλην , για να πάρω ντομπερμαν θα ήθελα πολύ να κόψω τα αφτιά και την ώρα ώστε να είναι όμορφο ντόμπερμαν αλλά είναι παράνομο και θα πονέσω το σκυλάκι και δεν θέλω .

Eχεις εξασφαλισμενο το μελλον του, τουλαχιστον σε θεμα στεγης και φροντιδας, απο τη στιγμη που θα τελειωσεις με τις σπουδες σου?

Πχ θα πας φανταρος ας πουμε. Ο σκυλος? Φανταρος μαζι σου δε γινεται να ερθει, αρα?

ΥΓ. Imho αυτη ειναι η βασικοτερη ερωτηση που πρεπει να απευθυνεις στον εαυτο σου πριν κινηθεις για σκυλο.

ΥΓ2.

1η εßδοµάδα. Σήµερα είµαι ηλικίας µιας εßδοµάδας. Τι χαρά να είµαι µέρος αυτού του Κόσµου!

1 µηνός. Η µαµά µου µε φροντίζει πάρα πολύ καλά. Είναι µια εξαιρετική µητέρα.

2 µηνών. Σήµερα µε χώρισαν από τη µητέρα µας. Ήταν πολύ ανήσυχη και µε τα µάτια της µε χαιρετούσε. Ελπίζω η νέα «ανθρώπινη» οικογένειά µου να µε φροντίζει το ίδιο καλά µε τη µαµά µου.

4 µηνών. Έχω µεγαλώσει πολύ γρήγορα, τα πάντα τραßάνε την προσοχή µου. Υπάρχουν µερικά παιδιά στο σπίτι που µου είναι σαν «µικρά αδερφάκια». Παίζουµε πολύ, τραßάνε την ουρά µου κι εγώ τους δίνω µικρές ψεύτικες δαγκωνιές για πλάκα.

5 µηνών. Σήµερα µου φωνάξανε. Η κυρία µου ήταν πολύ αναστατωµένη επειδή ούρησα µέσα στο σπίτι. Όµως δεν µου είπαν ποτέ πού έπρεπε να το κάνω αυτό.. Επίσης, κοιµάµαι στο χωλ. Στεναχωρήθηκα πολύ γι' αυτό!

8 µηνών. Είµαι ένα πολύ χαρούµενο σκυλί! Έχω τη ζεστασιά ενός σπιτιού, αισθάνοµαι τόσο ασφαλής, τόσο προστατευµένος... Νοµίζω ότι η «ανθρώπινη» οικογένειά µου µε αγαπάει. Η αυλή είναι όλη δική µου και, συχνά, ξεπερνάω τον εαυτό µου, σκάßοντας στο χώµα σαν τους προγόνους µου, τους λύκους, για να κρύψω το φαγητό. Ποτέ δεν δοκιµάζουν να µου µάθουν τίποτε. Τότε θα πρέπει όλα να πηγαίνουν καλά, όλα αυτά τα πράγµατα που κάνω να είναι εντάξει!

12 µηνών. Σήµερα έγινα ενός έτους. Είµαι ένας ενήλικος σκύλος. Όµως τα αφεντικά µου λένε ότι µεγάλωσα πολύ περισσότερο από ότι περίµεναν. Πόσο υπερήφανοι πρέπει να είναι για µένα!

13 µηνών. Σήµερα µε έδεσαν. Σχεδόν δεν µπορούσα να κουνηθώ, να ßρεθώ σε λίγο ήλιο όταν κρυώνω, ή να ßρω λίγη σκιά όταν ο ήλιος ανεßαίνει ψηλά στον ουρανό. Λένε ότι θα µε επιτηρούν και ότι είµαι αχάριστος. Δεν καταλαßαίνω τίποτε απ' όσα µου συµßαίνουν.

15 µηνών. Όλα έχουν αλλάξει τώρα... Με κρατάνε συνέχεια κλειδωµένο στη ßεράντα. Αισθάνοµαι πολύ µόνος. Η «ανθρώπινη» οικογένειά µου δεν µε θέλει πια. Μερικές φορές ξεχνάνε ότι διψάω και πεινάω. Όταν ßρέχει, δεν έχω µια στέγη πάνω από το κεφάλι µου..

16 µηνών. Σήµερα µε έßγαλαν από τη ßεράντα. Ήµουνα σίγουρος ότι η «ανθρώπινη» οικογένειά µου µε είχε συγχωρέσει. Ήµουν τόσο χαρούµενός που χοροπήδαγα από ενθουσιασµό. Η ουρά µου κουνιόταν σαν τρελή. Επιπλέον, πίστεψα ότι θα µε πήγαιναν ßόλτα! Κατευθυνθήκαµε προς τον αυτοκινητόδροµο, και άξαφνα, σταµάτησαν το αυτοκίνητο, άνοιξαν την πόρτα και εγώ ßγήκα έξω, χαρούµενος, γιατί σκεπτόµουν ότι θα περνάγαµε τη µέρα µας στην εξοχή. Δεν καταλαßαίνω γιατί έκλεισαν την πόρτα κι έφυγαν. «Ακούστε, περιµένετε!» - γάßγισα. Με ξέχασαν... Έτρεξα πίσω από το αυτοκίνητο µε όλη τη δύναµή µου. Η αγωνία µου µεγάλωνε καθώς άρχισα να καταλαßαίνω, ενώ δεν µπορούσα να αναπνεύσω από το λαχάνιασµα και αυτοί δεν σταµατούσαν, ότι µε είχαν εγκαταλείψει!

17 µηνών. Έψαχνα µάταια να ßρω το δρόµο για να γυρίσω σπίτι. Είµαι µόνος και αισθάνοµαι χαµένος. Στις περιπλανήσεις µου, συναντάω µερικούς ανθρώπους µε καλή καρδιά που µε κοιτάνε µε θλίψη και µου δίνουν λίγο φαγητό. Τους ευχαριστώ µε τα µάτια µου, από τα ßάθη της ψυχής µου. Εύχοµαι να µε υιοθετούσαν. Θα ήµουνα τόσο πιστός όσο κανένας άλλος σκύλος! Όµως, αυτοί απλά λένε: «καηµένο σκυλάκι, πρέπει να έχει χαθεί».

18 µηνών. Πριν από µερικές ηµέρες, πέρασα από ένα σχολείο και είδα πολλά παιδιά µικρά και µεγαλύτερα σαν τα «µικρά µου αδερφάκια». Πλησίασα περισσότερο και µια οµάδα από τα µικρότερα παιδιά, γελώντας, µου πέταξαν πολλές πέτρες, απλά για να δούνε «ποιος σηµαδεύει καλύτερα». Μια από αυτές τις πέτρες µε χτύπησε στο µάτι και, έκτοτε, δεν µπορώ να δω καθόλου µε αυτό το µάτι.

19 µηνών. Είναι απίστευτο. Όταν είχα καλύτερη όψη, οι άνθρωποι µε λυπόντουσαν. Τώρα είµαι πολύ αδύνατος και αδύναµος και η όψη µου είναι απαίσια. Έχω χάσει το ένα µου µάτι και οι άνθρωποι µε διώχνουν µε τις σκούπες όταν προσπαθώ να ξεκουραστώ σε κάποια σκιά.

20 µηνών. Κινούµαι µε εξαιρετικά µεγάλη δυσκολία. Σήµερα, ενώ προσπαθούσα να περάσω το δρόµο, µε χτύπησε ένα αυτοκίνητο. Βρισκόµουνα στη ζώνη των πεζών για να περάσω το δρόµο, όµως ποτέ δεν θα ξεχάσω το γεµάτο ικανοποίηση ßλέµµα του οδηγού, που έδινε συγχαρητήρια στον εαυτό του που µε πάτησε. Εύχοµαι να µε είχε σκοτώσει! Όµως, απλά µου προκάλεσε εξάρθρωση στα πίσω µου πόδια! Ο πόνος ήταν ανυπόφορος! Τα πόδια µου δεν µε υπακούνε και µόλις µε τεράστια δυσκολία µπόρεσα να συρθώ στο γκαζόν στην άκρη του δρόµου. Επί δέκα µέρες έχω µείνει εκτεθειµένος στον ήλιο που καίει, στη δυνατή ßροχή, στο κρύο, χωρίς φαγητό. Δεν µπορώ πλέον να κουνηθώ. Ο πόνος είναι ανυπόφορος. Βρίσκοµαι σε ένα πολύ υγρό µέρος, και φαίνεται ότι ακόµη και το τρίχωµά µου µαδάει. Κάποιοι περαστικοί ούτε καν µε προσέχουν, άλλοι λένε: «µην πλησιάζεις».

Είµαι σχεδόν αναίσθητος, όµως, µια ελάχιστη δύναµη από τα ßάθη του σώµατός µου µε αναγκάζει να ανοίξω τα µάτια µου.. Η γλυκύτητα στη φωνή της µε έκανε να αντιδράσω. «Καηµένο µου σκυλάκι, κοίτα πώς σε έχουν αφήσει», έλεγε.. Μαζί µε την γυναίκα ήταν ένας άντρας µε λευκή ποδιά που µε ακούµπησε και είπε: «Λυπάµαι, κυρία µου, αλλά αυτός ο σκύλος δεν θα τα καταφέρει. Είναι καλύτερα να τον ßοηθήσουµε να ßγει από αυτόν τον πόνο και τη δυστυχία». Η ευγενική κυρία, µε δάκρυα να τρέχουν ποτάµι στα µάγουλά της, συµφώνησε. Όσο καλύτερα µπορούσα, κούνησα την ουρά µου και την ευχαρίστησα, µε τα µάτια µου, για τη ßοήθειά της να αναπαυθώ ειρηνικά και ήρεµα.

Ενώ αισθανόµουν το ελαφρύ τσίµπηµα της ßελόνας, πριν από αυτόν τον µακρύ ύπνο, η τελευταία µου σκέψη ήταν: «γιατί έπρεπε να γεννηθώ, αφού δεν µε ήθελε κανείς;».

«Δεν µπορείς να σώσεις κάθε ζώο στον κόσµο όµως, για αυτό το ένα που σώζεις, ΕΙΝΑΙ ο κόσµος».

Στείλτε το όπου µπορείτε. Όχι µόνον σ' αυτούς που θα δακρύσουν, αλλά κυρίως σ' αυτούς που κάποτε ίσως και να εγκατέλειπαν ένα σκυλί στον δρόµο...

Οι στόχοι μου είναι όταν τελειώσω τις σπουδές να φύγω έξω για δουλειά ή να βγάλω και άλλη σχολή . Είμαι αστυνομικός , επομένως ...

Ελα μωρε, αμα δει τα ζορια μπορει να το αφησει σε κανενα βουνο οπου θα ζησει ελευθερο με τους αλλους φιλους του και να ειναι ποιο ευτυχισμενο.....

Κυριακο σοβαρεψου, αν θες παρεα σαν φοιτητης κανε φιλους-βρες γκομενα-παιξε LoL κτλ. Ο σκυλος δεν ειναι παιχνιδι και ουτε το ζωο ουτε οι συνανθρωποι σου πρεπει να υποστουν τις δικες σου λαθος επιλογες. Υπαρχουν αλλα κατοικιδια για διαμερισμα αλλα προς θεου οχι αλλα σκυλια και ανευθυνα αφεντικα μεσα σε μεγαλες πολεις. Αν θα νοικιασεις μεζονετα τοτε αλλαζει το πραγμα.

Φίλτατε χρήστη , να τονίσω ότι είμαι ήδη αφεντικό σκύλου , προς θεού μην κάνετε έτσι . Δεν έκανα νέο θέμα για να μου πείτε την φροντίδα του σκύλου και το πως θα το μεγαλώσω...Γνωρίζω , εγώ ήθελα να μου πείτε ποιο σκυλί να πάρω μιας που θα αφήσω αυτό που έχω στους γονείς μου και να κρατήσω για εμένα στην νέα μου ζωή για παρέα . Και ναι το σπίτι που θα έχω θα είναι φοιτητική μεζονέτα , αυτο όμως τι σημασία έχει ;

φιλε επειδη ειμαι φοιτητης, δεν αξιζει να το παρεις γτ θα σου φαει την ζωη. ειναι σαν ενα μικρο παιδι, δεν θα μπορεις να λειψεις ωρες απο το σπιτι, δεν θα μπορεις να πασ εκδρομες, καλυτερα να το αφησεις. εγω ημουν ετοιμος να παρω, αλλα τα εβαλα κατω και ακουσα πολλες γνωμες. νομιζω οτι πηρα σωστη αποφαση.

Φίλτατε , έχεις ένα ποιντ σε αυτό , αλλά να συμπληρώσω ότι είμαι λίγο σπιτόγατος , δεν γουστάρω τα πολλά έξω , για αυτό. Έχω ήδη σκύλο όπως το είπα και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου.

Δημοσ.

Ενα μεγαλο σκυλι θελει και μεγαλο σπιτι ομως.Σκεψου και αυτο .Επισης αν ειναι απο τις αγριες και δραστηριες ρατσες δεν θα σου αφησει μεσα επιπλο για επιπλο ειδικα οταν λειπεις απο την αγωνια του μπορει να κανει καταστροφες.Επισης τα πιο πολλα φοιτητικα σπιτια δεν αφηνουν σκυλια .Θα το εχεις στο μπαλκονι οταν φευγεις;

Δημοσ.

Καμια.σχεση τα δυο σκυλια μεταξυ τους. Τα χασκυ ειναι πιο κοινωνικα και θελουν ιδιαιτερο χειρισμο στην εκπαιδευση. Αν προσπαθεις να τους μαθεις κατι κ δε το κανεις σωστα, που να χτυπιεσαι κατω, δε προκειται να γινει τιποτα. Δεν ειναι πχ Λαμπ που ο,τι του πεις θα το κανει

Και τα δυο θελουν ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΦΟΥΛ. 2 ωρες εξω να τα χεις, να τρεχουν και να παιζουν

Καλυτερα να απευθυνθεις σ εναν εκτροφεα, να μαθεις τα χαρακτηριστικα τους για να κανεις σιγουρα σωστη επιλογη

android.png

Δημοσ.

Σκέψου λεπτομέρειες του στυλ.. "Αν φύγω τριήμερο με τη γυναίκα.. που θα τον αφήσω?", "θα προλαβαίνω να τον πηγαίνω βόλτα πρωί - βράδυ κάθε μέρα?" κτλ.. Επίσης θα είσαι αρκετές ώρες της μέρας σπίτι ή θα μένει μόνος του όλη μέρα? Και οι δύο ράτσες που έχεις καταλήξει θέλουν (ειδικά αφού θα είναι σε διαμέρισμα) αρκετή ώρα τρεξιματάκι..

Για πιο μικρόσωμη ράτσα το σκέφτεσαι? (πχ πίντσερ που είναι σαν ντοπερμανάκι.. )

PS. Labrador here :)

Δημοσ.

δεν τα θεωρώ (ΕΓΩ) σκυλιά αυτά..

σκυλί = Mastiff , Boxer , Γερμανικό , Λαμπ κλπ

;)

ειχα μποξερ μεχρι που πεθανε και κλεγαμε ποσες βδομαδες...

Δημοσ.

εγω παλι σου προτείνω κανα μαλτεζακι ή κανα τεριε :wub:

με φαντάζομαι με μαλτεζ και γελάω ...

δεν τα θεωρώ (ΕΓΩ) σκυλιά αυτά..

σκυλί = Mastiff , Boxer , Γερμανικό , Λαμπ κλπ

;)

μεγάλα είναι και αυτά...

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό με τα μεγάλα σκυλιά.

http://www.toptenz.net/top-10-smartest-dogs.php

Πήγαινε στο νούμερο 2 και πάρε το μικρότερο μέγεθος. Το νούμερο 1 είναι ακατάλληλο για σπίτι btw όπως λένε αρκετοί και θέλει έμπειρο εκπαιδευτή.

Όσο για φύλακας, το σκυλί θα γαβγίσει. Αν το θες να δαγκώνει κιόλας , σε περιμένει μεγάλος αποκλεισμός στο σπίτι. Άσε μην τρέχεις με καμμιά μήνυση.

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό με τα μεγάλα σκυλιά.

http://www.toptenz.net/top-10-smartest-dogs.php

Πήγαινε στο νούμερο 2 και πάρε το μικρότερο μέγεθος. Το νούμερο 1 είναι ακατάλληλο για σπίτι btw όπως λένε αρκετοί και θέλει έμπειρο εκπαιδευτή.

Οσο και να μη θελουμε να διαχωρησουμε τα σκυλια(σε μεγαλα, μεσαια , μικρα) αναγκαστηκα μπαινει αυτος ο παραγοντας οταν προκειται για διαμερισμα! Αλλες αναγκες εχει ενα μικρο σκυλακι και αλλες ενα μεγαλου ογκου!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...