Προς το περιεχόμενο

MSI P55 GD65 και μνήμες

Arctic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα πρόβλημα με τη μητρική. Δεν postarei καν αν μπούνε μνήμες στα 2 πρώτα slots, αν μπούνε στα 2 τελευταία τότε αρχίζει κανονικά. Έχω δοκιμάσει clear Cmos, bios update, όλες τις μνήμες σε όλα τα slots με τα ίδια αποτελέσματα.

Ο επεξεργαστής είναι ο i3 530 και οι μνήμες αυτές.

Το ίδιο πρόβλημα είχα σε μία Intel DH55TC(λειτουργούσαν μόνο τα δύο πρώτα-εδώ γίνεται το αντίθετο) που είχε όμως σπασμένα pinakia, αυτή όμως είναι εντάξει.

Η μητρική είναι αγορασμένη από παιδί στο forum με εγγύηση από Πλαίσιο(ο πωλητής μου είπε ότι είναι εντάξει και θέλω να ελπίζω ότι έχει δίκιο)

Δημοσ.

Όταν λες 2 πρωτα slot τι εννοεις ?

1 μπλε κι ενα μαυρο ?

κανονικα παει στο ιδιο χρωμα ....

Οπως ειπε ο φιλος εανω ... η μητρικη εχει ενα θεμα ... ;)

Ειδικα αν ειναι bulk τοτε παντην πισω για αλλαγη ...

Ειχα παρει μια foxconn με 2 slot , το 1 δουλευε , το αλλο οχι

δυστυχως ο φιλος που του εκανα τον υπολογιστη δεν ηθελε να την παμε για αλλαγη ...

Δυστυχως γιατι θα επαιρνε καινουργια ... ;)

Δημοσ.

χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω 2 φορές που μού έχει τύχει αυτό ήταν τα slots της mobo.

Δηλαδή χωρίς κάποιο εμφανές πρόβλημα στη μητρική, όπως στραβά πινάκια ή κάτι άλλο;

Όταν λες 2 πρωτα slot τι εννοεις ?

1 μπλε κι ενα μαυρο ?

κανονικα παει στο ιδιο χρωμα ....

Δεν γίνεται να μπούνε σε ίδιου χρώματος slot γιατί πάνε μαύρο-μπλέ-μαύρο-μπλε αρά γίνεται μόνο στο δύο τελευταία(μαύρο και μπλέ)

Δημοσ.

Δεν γίνεται να μπούνε σε ίδιου χρώματος slot γιατί πάνε μαύρο-μπλέ-μαύρο-μπλε αρά γίνεται μόνο στο δύο τελευταία(μαύρο και μπλέ)

Γίνεται κι έτσι πρέπει...

αρα εσυ τις βάζεις στα DIMM4&DIMM3 και δεν έχεις και dual channel ;) δοκίμασε όπως πρέπει σε ίδιου χρώματος.

DIMM2

DIMM1

DIMM4

DIMM3

έτσι πάει σύμφωνα με το maual της.

In Dual-Channel mode, make sure that you install memory modules of the same type

and density in different channel DIMM slots.

To enable successful system boot-up (Lynnfield CPU especially), always insert the

memory modules into the DIMM1 first.

αρα στις μπλέ...

Δημοσ.

Δηλαδή χωρίς κάποιο εμφανές πρόβλημα στη μητρική, όπως στραβά πινάκια ή κάτι άλλο;

οχι δεν φαινόταν τίποτα..

αν οι μνήμες σου είναι dual πρέπει να μπούν 1κ3 η 2κ4 δηλαδή στο ίδιο χρώμα.

Δημοσ.

ρε παιδιά αν υπάρχει μνήμη στα δύο πρώτα slot δεν ποστάρει άρα δεν γίνεται να μπούν στα 1 και 3 και στο 2 και 4 γιατί δεν λειτουργούν τα 1 και 2

Δημοσ.

Έψαξα για το αν είναι συμβατές οι μνήμες και εδώ βρήκα πολλές KVR1333D3N9K2/2G αλλά καμία με τα Kingston D1288JPNDPLD9U chips που έχουν οι δικές μου(με αυτά τα chip ήταν κάτι Kingston KVR1066D3N7/1G(N7K2/2G)(N7K3/3G) )

Δημοσ.

Τελικά δούλεψαν.

Άφησα τη μητρική χωρίς μπαταρία και με συνδεδεμένα τα πινάκια που συνδέεται η μπαταρία για αρκετές ώρες και μετά δούλεψε :)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις πάντως :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...