Arctic Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Έχω ένα πρόβλημα με τη μητρική. Δεν postarei καν αν μπούνε μνήμες στα 2 πρώτα slots, αν μπούνε στα 2 τελευταία τότε αρχίζει κανονικά. Έχω δοκιμάσει clear Cmos, bios update, όλες τις μνήμες σε όλα τα slots με τα ίδια αποτελέσματα. Ο επεξεργαστής είναι ο i3 530 και οι μνήμες αυτές. Το ίδιο πρόβλημα είχα σε μία Intel DH55TC(λειτουργούσαν μόνο τα δύο πρώτα-εδώ γίνεται το αντίθετο) που είχε όμως σπασμένα pinakia, αυτή όμως είναι εντάξει. Η μητρική είναι αγορασμένη από παιδί στο forum με εγγύηση από Πλαίσιο(ο πωλητής μου είπε ότι είναι εντάξει και θέλω να ελπίζω ότι έχει δίκιο)
billst21 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω 2 φορές που μού έχει τύχει αυτό ήταν τα slots της mobo.
terry308 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Όταν λες 2 πρωτα slot τι εννοεις ? 1 μπλε κι ενα μαυρο ? κανονικα παει στο ιδιο χρωμα .... Οπως ειπε ο φιλος εανω ... η μητρικη εχει ενα θεμα ... Ειδικα αν ειναι bulk τοτε παντην πισω για αλλαγη ... Ειχα παρει μια foxconn με 2 slot , το 1 δουλευε , το αλλο οχι δυστυχως ο φιλος που του εκανα τον υπολογιστη δεν ηθελε να την παμε για αλλαγη ... Δυστυχως γιατι θα επαιρνε καινουργια ...
Arctic Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω 2 φορές που μού έχει τύχει αυτό ήταν τα slots της mobo. Δηλαδή χωρίς κάποιο εμφανές πρόβλημα στη μητρική, όπως στραβά πινάκια ή κάτι άλλο; Όταν λες 2 πρωτα slot τι εννοεις ? 1 μπλε κι ενα μαυρο ? κανονικα παει στο ιδιο χρωμα .... Δεν γίνεται να μπούνε σε ίδιου χρώματος slot γιατί πάνε μαύρο-μπλέ-μαύρο-μπλε αρά γίνεται μόνο στο δύο τελευταία(μαύρο και μπλέ)
terry308 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δεν γίνεται να μπούνε σε ίδιου χρώματος slot γιατί πάνε μαύρο-μπλέ-μαύρο-μπλε αρά γίνεται μόνο στο δύο τελευταία(μαύρο και μπλέ) Γίνεται κι έτσι πρέπει... αρα εσυ τις βάζεις στα DIMM4&DIMM3 και δεν έχεις και dual channel δοκίμασε όπως πρέπει σε ίδιου χρώματος. DIMM2 DIMM1 DIMM4 DIMM3 έτσι πάει σύμφωνα με το maual της. In Dual-Channel mode, make sure that you install memory modules of the same type and density in different channel DIMM slots. To enable successful system boot-up (Lynnfield CPU especially), always insert the memory modules into the DIMM1 first. αρα στις μπλέ...
billst21 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δηλαδή χωρίς κάποιο εμφανές πρόβλημα στη μητρική, όπως στραβά πινάκια ή κάτι άλλο; οχι δεν φαινόταν τίποτα.. Δεν γίνεται να μπούνε σε ίδιου χρώματος slot γιατί πάνε μαύρο-μπλέ-μαύρο-μπλε αρά γίνεται μόνο στο δύο τελευταία(μαύρο και μπλέ) αν οι μνήμες σου είναι dual πρέπει να μπούν 1κ3 η 2κ4 δηλαδή στο ίδιο χρώμα.
Arctic Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 ρε παιδιά αν υπάρχει μνήμη στα δύο πρώτα slot δεν ποστάρει άρα δεν γίνεται να μπούν στα 1 και 3 και στο 2 και 4 γιατί δεν λειτουργούν τα 1 και 2
terry308 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δοκίμασες ΜΟΝΟ στις μπλε όπως πρέπει ? Αν ναι ... πίσω ... και ζήτα αλλαγή ... πες έχω (4Χ4) 16gb ram αλλά 2 slots είναι OFF ...
Arctic Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Εννοείτε πως δοκίμασα. Μήπως από το bios γίνεται να αλλάξω κάτι;
billst21 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 οχι δεν χρειάζετε να αλλάξεις τίποτα απο bios. όπως είπε και ο terry πίσω και αλλάγή.
Arctic Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Έψαξα για το αν είναι συμβατές οι μνήμες και εδώ βρήκα πολλές KVR1333D3N9K2/2G αλλά καμία με τα Kingston D1288JPNDPLD9U chips που έχουν οι δικές μου(με αυτά τα chip ήταν κάτι Kingston KVR1066D3N7/1G(N7K2/2G)(N7K3/3G) )
terry308 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Εγώ τη δούλευα με kingston τις κοντές (2Χ2gb) δοκίμασε με άλλες , από κανένα φίλο αν υπάρχουν ...
Arctic Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Τελικά δούλεψαν. Άφησα τη μητρική χωρίς μπαταρία και με συνδεδεμένα τα πινάκια που συνδέεται η μπαταρία για αρκετές ώρες και μετά δούλεψε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις πάντως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.