ntg1980 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Θέλω να προχωρήσω σε format, αλλά θέλω πιο πριν (αν υπάρχει τρόπος) να διαγράψω όλο το σκληρό δίσκο και να εγκαταστήσω μετά τα windows. Ξέρω πως αυτό γίνεται έτσι κι αλλιώς με την εγκατάσταση του λειτουργικού, αλλά υπάρχουν μήπως προγράμματα που να κάνουν εκκαθάριση σκληρού δίσκου και που να τον διαμορφώνουν, αλλά χωρίς να σβηστεί ή να επηρεαστεί κάτι από Bios? Κάποιο πρόγραμμα που να τρέχει μέσω start up - boot του υπολογιστή από CD/DVD? Γενικά προτείνετε καλύτερα να το αποφύγω?
TheELF Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Ξέρω πως αυτό γίνεται έτσι κι αλλιώς με την εγκατάσταση του λειτουργικού Γενικά προτείνετε καλύτερα να το αποφύγω? Απλά με την εγκατάσταση δεν γίνεται εκεί απλά σβήνονται οι αναφορές στα διαμερίσματα μόνο αν επιλέξεις ο ίδιος από της επιλογές να γίνει πλήρες φορμάτ (αργό) μόνο τότε σβήνονται τα πάντα. Αν δεν γουστάρεις να το κάνεις με το δισκάκι των windows τότε δες εδώ πως να τρέξεις το dban από usb. http://www.pendrivelinux.com/install-dban-to-a-usb-flash-drive-using-windows/ Αν δεν έχεις πραγματικό λόγο για να το κάνεις(π.χ. σου βγάζει προβλήματα ο δίσκος)τότε μην το κάνεις.
Cham Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Ψάξε σε Bootools που έχει διαγνωστικά κ μηδενισμό των δίσκων. Είναι καλό μετά από αρκετές εγκαταστάσεις να κάνεις ένα ζερο που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να γράφει μηδενικά σε όλον τον δίσκο.
ntg1980 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Γι'αυτό ακριβώς θέλω να σβήσω τα πάντα! Στο δίσκο εγκατάστασης των Vista έχει μεν την επιλογή "διαγραφή", αλλά αυτό είναι απλά τυπικό για να γίνει στη συνέχεια overwrite πάνω στα ήδη υπάρχον windows η νέα εγκατάσταση. Εγώ θέλω να σβήσω τα πάντα πιο πριν, ο δίσκος να είναι εντελώς κενός και μετά να προχωρήσω στην εγκατάσταση λειτουργικού. Θα ψάξω αυτά που μου γράφετε! Thanx guys!
ntg1980 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Χρησιμοποίησα τελικά το ActiveKILLDISK, απίστευτο προγραμματάκι! Τρέχεις την εφαρμογή στα Windows (free έκδοση), σου πετάει παράθυρο για ISO DISC & στη συνέχεια bootάρεις με το δισκάκι. Το τι βρήκε μέσα στο σκληρό δε λέγεται! Αρχείο για τη κάθε φορά που έκανα εγκατάσταση/format κάποια windows με ακριβή ώρα και ημερομηνία εγκατάστασης! Επιλέγεις το σκληρό δίσκο και με ένα κλικ ξεκινάει η διαδικασία One pass zeros. Αυτή σαφώς διαρκεί αρκετά... και ο δίσκος σου έχει σβήσει και είναι σαν καινούριος.
Cham Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Θα δεις και διαφορά στην λειτουργιά _ ταχύτητα. Εγώ έχω κάποια bootools που χρησιμοποιούν για διάγνωση και zero,οι ίδιες κατασκευάστριες δίσκων. Πριν ξεκινήσω ένα καθαρό install το έχω πάντα στο πρόγραμμα. Τα σημαντικά σημεία του δίσκου είναι η αρχή του και το τελος του,οπότε αν έχει επιλογή όπως τα δικά μου για Quick λειτουργιά,που κάνει ακριβός αυτο μηδενίζει τους πρώτους 1.000.000 sectors και τους τελευταίους αντίστοιχα μην διστάσεις να τα χρησιμοποιήσεις θα γλιτώσεις πάρα πολύ χρόνο.
ntg1980 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Κι εγώ το quick sector χρησιμοποίησα, αλλά στο δικό μου πρόγραμμα η διαφορά με τα άλλα sectors (που δεν είναι διαθέσιμα στη free έκδοση) είναι πως κάνει απλά "ένα" πέρασμα και περνάει μηδενικά σε όλο το δίσκο (One pass zeros). Στα μη διαθέσιμα sectors κάνει κι άλλες σαρώσεις. Έκανε 2μιση ώρες... (σημ. είναι κι 1TB ο σκληρός μου, λογικό είναι). Πάντως για νέα εγκατάσταση windows τα quick προτείνουν όλα τα προγράμματα που έψαξα στο net. Κι έχεις δίκιο, όντως λειτουργεί πιο γρήγορα! Η αντιγραφή και επέκταση αρχείων των Windows κατά την εγκατάσταση ήταν πολύ πιο γρήγορη!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.