TheELF Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Μιας και οι πρίζες είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους (φαντάζομαι) δεν βγάζει και ιδιαίτερο συμπέρασμα περίμενε να ελέγξει ο ΟΤΕ γενικά της πρίζες και μετά βλέπεις αν είναι να αγοράσεις νέο εξοπλισμό. Το led του power απλά δείχνει ότι παίρνει ρεύμα δεν κάνει κανέναν έλεγχο για την σωστή λειτουργία.
isay Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Όταν το τηλεφωνικό δίκτυο λειτουργεί σωστά και ο router ειναι λειτουργικός, τότε συνδέοντας τον router απευθείας (με το γκρί καλώδιο όπως λες) σε μια τηλεφωνική πρίζα, πρέπει μετά από λίγη ώρα να ανάψει και να μείνει αναμμένο το led DSL. Αυτό ειναι το φυσιολογικό. Αν ΔΕΝ ανάψει τοτε υποψιαζόμαστε πρόβλημα στο τηλεφωνικό δίκτυο, πρόβλημα στην πρίζα ή πρόβλημα στον router. Στην ίδια πρίζα, βγαζουμε το router και συνδέουμε φίλτρο και τηλεφωνική συσκευή. Αν έχω κανονικό σήμα και μπορώ να κάνω κλήσεις, τότε ΕΙΤΕ φταίει είτε ο router, ΕΙΤΕ ο ΟΤΕ μας έχεις αποσυνδέσει την DSL, αλλά σίγουρα δεν φταίει η πρίζα. Τέλος στην ίδια πρίζα βγάζουμε το φίλτρο-τηλέφωνο και συνδέουμε απευθείας ένα άλλο router (οποιασδήποτε μάρκας) που ξέρουμε οτι λειτουργεί σωστά. Αν ανάψει και μείνει αναμμένο το led DSL, τότε φταίει το παλιό router, ενώ αν δεν ανάψει τοτε φταίει ο ΟΤΕ γιατί μας έχει αποσυνδέσει το DLS (πχ βλάβη) και πρέπει να έρθει τεχνικός στο dslam/καφαο να το φτιάξει. Κάνε τους παραπάνω ελέγχους και θα δεις που ειναι το πρόβλημα. Αν δεν έχεις άλλο router ή άλλη πρίζα ή τηλεφωνική συσκευή ειναι ανούσιο να συζητάμε και πρέπει να περιμένεις να έρθει ο τεχνικός. Τέλος για το ερώτημα σου πόσο κάνει ένα router η απάντηση ειναι να περιμένεις τι θα σου πει ο τεχνικος για να μην πετάς τζάμπα λεφτα. ΤΕΛΟΣ
anafleksh Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Μιας και οι πρίζες είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους (φαντάζομαι) δεν βγάζει και ιδιαίτερο συμπέρασμα περίμενε να ελέγξει ο ΟΤΕ γενικά της πρίζες και μετά βλέπεις αν είναι να αγοράσεις νέο εξοπλισμό. Το led του power απλά δείχνει ότι παίρνει ρεύμα δεν κάνει κανέναν έλεγχο για την σωστή λειτουργία. Φιλε μου ευχαριστω πολυ για την βοηθεια αλλα μαλλον το προβλημα ειναι οντως το ρουτερ περα απο τις 2 πριζες του σπιτιου που το συνδεσα πηγα και στην διπλανη κυρια να το δω και οντως μονο το power αναβε...γιατι οκ η πριζα του τηλεφωνου και το σπλιτερακι ειναι σχετικα καινουργια το χειμωνα τα πηρα και η πριζα που ειπα ειναι λιγο ξεχαρβαλωμενη απλα εχει σπασει λιγο πλαγια και την εχω κολλησει με ζελοτειπ.. Μηπως μπορεις να μου πεις ενα καλο ρουτερ σε τι τιμη παιζει? Όταν το τηλεφωνικό δίκτυο λειτουργεί σωστά και ο router ειναι λειτουργικός, τότε συνδέοντας τον router απευθείας (με το γκρί καλώδιο όπως λες) σε μια τηλεφωνική πρίζα, πρέπει μετά από λίγη ώρα να ανάψει και να μείνει αναμμένο το led DSL. Αυτό ειναι το φυσιολογικό. Αν ΔΕΝ ανάψει τοτε υποψιαζόμαστε πρόβλημα στο τηλεφωνικό δίκτυο, πρόβλημα στην πρίζα ή πρόβλημα στον router. Στην ίδια πρίζα, βγαζουμε το router και συνδέουμε φίλτρο και τηλεφωνική συσκευή. Αν έχω κανονικό σήμα και μπορώ να κάνω κλήσεις, τότε ΕΙΤΕ φταίει είτε ο router, ΕΙΤΕ ο ΟΤΕ μας έχεις αποσυνδέσει την DSL, αλλά σίγουρα δεν φταίει η πρίζα. Τέλος στην ίδια πρίζα βγάζουμε το φίλτρο-τηλέφωνο και συνδέουμε απευθείας ένα άλλο router (οποιασδήποτε μάρκας) που ξέρουμε οτι λειτουργεί σωστά. Αν ανάψει και μείνει αναμμένο το led DSL, τότε φταίει το παλιό router, ενώ αν δεν ανάψει τοτε φταίει ο ΟΤΕ γιατί μας έχει αποσυνδέσει το DLS (πχ βλάβη) και πρέπει να έρθει τεχνικός στο dslam/καφαο να το φτιάξει. Κάνε τους παραπάνω ελέγχους και θα δεις που ειναι το πρόβλημα. Αν δεν έχεις άλλο router ή άλλη πρίζα ή τηλεφωνική συσκευή ειναι ανούσιο να συζητάμε και πρέπει να περιμένεις να έρθει ο τεχνικός. Τέλος για το ερώτημα σου πόσο κάνει ένα router η απάντηση ειναι να περιμένεις τι θα σου πει ο τεχνικος για να μην πετάς τζάμπα λεφτα. ΤΕΛΟΣ Αυτα που λες ακριβως εκανα και ολα λειτουργουσαν και η πριζα και το τηλεφωνο μονο το ρουτερ εμενε με 1 λαμπακι και αυτα τα εκανα χτες χωρις να τα ξερω απλα αλλαζα τα καλωδια με διαφορους τροπους... Οποτε πρεπει να ειναι το ρουτερ, ευχαριστω για ολα.
isay Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 ¨... που το συνδεσα πηγα και στην διπλανη κυρια να το δω και οντως μονο το power αναβε...... Η διπλανή κυρία έχει σύνδεση dsl; ΝΑΙ ή ΟΧΙ; An NAI, δουλεύει το internet της;
anafleksh Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Η διπλανή κυρία έχει σύνδεση dsl; ΝΑΙ ή ΟΧΙ; An NAI, δουλεύει το internet της; Εχει adsl βασικα μπηκα και IE απο εκεινην για να σας απαντησω... και οπως λες αν μας ειχαν απενεργοποιησει το DSL δεν θα μας το ελεγε η κοπελα απο τον ΟΤΕ οταν την πηραμε? βεβαια θα μπορουσα να παρω το ρουτερ της διπλανης αλλα νταξει..δεν μπορω να σκασω μυτη και να της πω δωσε μου το ρουτερ σου ξερω γω θα δω αν γινεται να σας πω αν εχω ιντερνετ με το ρουτερ της..
isay Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Εχει adsl βασικα μπηκα και IE απο εκεινην για να σας απαντησω... και οπως λες αν μας ειχαν απενεργοποιησει το DSL δεν θα μας το ελεγε η κοπελα απο τον ΟΤΕ οταν την πηραμε? βεβαια θα μπορουσα να παρω το ρουτερ της διπλανης αλλα νταξει..δεν μπορω να σκασω μυτη και να της πω δωσε μου το ρουτερ σου ξερω γω θα δω αν γινεται να σας πω αν εχω ιντερνετ με το ρουτερ της.. Όταν σύνδεσες το δικό σου router στο δικό της τηλεφωνικό δίκτυο, είχες αποσυνδέσει το δικό της router; Αν ΝΑΙ τοτε έχεις καμμένο router. An OXI πήγαινε πάλι και σύνδεσε το τηλεφωνικό καλώδιο που πάει στο δικό της router στο δικό σου router. Ανάβει το led dsl μετά απο 5-10 δευτερόλεπτα; Τέλος μπορείς να της ζητήσεις το router για 1 λεπτο και χρειάζεται απλά να συνδέσεις το δικό σου γκρί καλώδιο στο δικό της router (από δική σου τηλεφωνική πρίζα). Δεν χρειάζεται να μπεις στο itnernet, αλλά απλώς να δεις αν ανάψει το αντίστοιχο led dsl στο δικό της router.
anafleksh Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Όταν σύνδεσες το δικό σου router στο δικό της τηλεφωνικό δίκτυο, είχες αποσυνδέσει το δικό της router; Αν ΝΑΙ τοτε έχεις καμμένο router. An OXI πήγαινε πάλι και σύνδεσε το τηλεφωνικό καλώδιο που πάει στο δικό της router στο δικό σου router. Ανάβει το led dsl μετά απο 5-10 δευτερόλεπτα; Τέλος μπορείς να της ζητήσεις το router για 1 λεπτο και χρειάζεται απλά να συνδέσεις το δικό σου γκρί καλώδιο στο δικό της router (από δική σου τηλεφωνική πρίζα). Δεν χρειάζεται να μπεις στο itnernet, αλλά απλώς να δεις αν ανάψει το αντίστοιχο led dsl στο δικό της router. ναι ειχα βγαλει το δικο της ρουτερ και περιμεναμε 2-3 λεπτα αλλα δεν αναβε τιποτα αλλο περα του Power.. Το απογευμα θα ζητησω το ρουτερ για να εχουμε μια απαντηση επιτελους.
isay Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 ναι ειχα βγαλει το δικο της ρουτερ και περιμεναμε 2-3 λεπτα αλλα δεν αναβε τιποτα αλλο περα του Power.. Το απογευμα θα ζητησω το ρουτερ για να εχουμε μια απαντηση επιτελους. Με αυτά που περιγράφεις 98% έχεις καμμένο router και πας για αντικατάσταση. Ζήτα το απόγευμα το router και κάνε τις δοκιμές που σου έγραψα παραπάνω και θα καταλάβεις τι φταίει. Μάλιστα θα ήταν φρόνιμο να κάνεις δοκιμές σε 2 τηλεφωνικές πρίζες και θα εισαι απόλυτα σίγουρος τι φταίει.
anafleksh Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Λοιπον παιδια αγορασα ενα καινουργιο ρουτερ το ADSL2+ router Baudtec TW263R4 - A2/B2 Ολα καλα εβαλα τα καλωδια τωρα δω παιδευομαι πως να βαλω αυτοματη IP μιας και οι οδηγιες μιλανε για Windows xp/Vista και εχω Windows 7 Εβαλα το cd εκανα συνδεση στο Internet απλα τωρα αναβουν τα εξης λαμπακια Power,Link,Wlan και δεν αναβει το ιντερνετ καθολου... Να πω μαλιστα οτι περα απο αυτα τα 4 λαμπακια εχει και αλλα 4 διαθεσιμα ethernet και εκει εχω βαλει το καλωδιο που συνδεει μοντεμ - υπολογιστη Edit: Τα βρηκα ολα λοιπον θελω να ρωτησω κατι αλλο οταν βαζω το δισκακι της εγκαταστασης μου λεει συνδεση σε ιντερνετ και ζηταει ονομα προσβασης και κωδικο και λεει παρακατω "που σας εχουν δοθει κατα την αγορα του CONN-X" δυστυχως δεν θυμαμαι το username και το κωδικο που ειχα παλια γινεται να βαλω καινουργιο?
TheELF Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Κανονικά το username και το password δεν χρειάζονται στο DSL από την στιγμή που είναι σωστές οι ρυθμίσεις πρέπει να μπει κανονικά στο ιντερνέτ. Αν τελικά πρέπει να τα βρεις οπωσδήποτε πάρε τηλέφωνο στην υποστήριξη μπορούν να δουν το username σου απ'ευθείας και μπορούν να σου αλλάξουν το password μάσα σε 24 ώρες.
anafleksh Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Κανονικά το username και το password δεν χρειάζονται στο DSL από την στιγμή που είναι σωστές οι ρυθμίσεις πρέπει να μπει κανονικά στο ιντερνέτ. Αν τελικά πρέπει να τα βρεις οπωσδήποτε πάρε τηλέφωνο στην υποστήριξη μπορούν να δουν το username σου απ'ευθείας και μπορούν να σου αλλάξουν το password μάσα σε 24 ώρες. πηρα τηλεφωνο σε εναν παλικαρο πολυ ξηγημενο με βοηθησε αρκετα μου ειπε το καινουργιο μου κωδικο το username μου και ειπε οτι μεσα σε 3-5 ωρες θα μπορω να μπω στο 192.168.*.* και εκει να βαλω τα στοιχεια ουτοσωστε να εχω internet μιας και μου ειπε οτι το σημα μου ειναι καλο κτλπ οποτε περιμενουμε να δουμε.
anafleksh Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 ΟΛΕ παιδες ηρθε το ιντερνετ και ειμαι κυριλε εκτος μονο οτι δεν μπορω να μπω στην ιστοσελιδα του ρουτερ καθως το 192.168.*.* μου ζηταει κωδικο και ονομα εγω βαζω τα σωστα αλλα δεν...να ρωτησω αυτο το ρουτερ ειναι και wireless στις οδηγιες λεει οτι στο κεντρο δικτυου θα πρεπει να δειχνει οτι βρεθηκε και μια αλλη συνδεση ωστε να μπορω να το κανω και wireless..εγω γιατι δεν το βρισκω οεο? Μηπως δεν μπορει ο υπολογιστης να το υποστηριξει? (παρεπιπτοντως πειραζει αν δεν μπορω να μπω στη σελιδα του ρουτερ?)
anafleksh Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Παιδια εδω και 2 μερες ειμαι φουλ στο ιντερνετ χωρις να πεφτει τιποτα... Απλως εχω ενα προβλημα παιζω ενα παιχνιδι και ανα 5 λεπτα το Ping φτανει τα 250ms και μετα απο 2-3 δευτερολεπτα κατεβαινει παλι στο κανονικο 80 η διαφορα νταξει δεν ειναι τεραστια απλα επειδη ετσι παιζω με το φοβο μην "laggarei" και κανω καμια πατατα... γινεται να το φτιαξουμε αυτο?
poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Αν το ρουτερ ηταν καμμενο δεν θα αναβε το Power φανταζομαι η κανω λαθος? οπως ειπαν οτι αναβει ενα λαμπακι δεν σημαινει οτι παιζει ενα ρουτερ.κανονας αυτο και ισχυει παντου.μπορει απλα να καηκε το Module toy adsl απο καποια ταση Κανονικά το username και το password δεν χρειάζονται στο DSL από την στιγμή που είναι σωστές οι ρυθμίσεις πρέπει να μπει κανονικά στο ιντερνέτ. Αν τελικά πρέπει να τα βρεις οπωσδήποτε πάρε τηλέφωνο στην υποστήριξη μπορούν να δουν το username σου απ'ευθείας και μπορούν να σου αλλάξουν το password μάσα σε 24 ώρες. χρειαζονται.τα ρουτερ του οτε ειναι με Username [email protected] και Password otenet.οποτε πρεπει να περασει καποιος τα δικα του ΟΛΕ παιδες ηρθε το ιντερνετ και ειμαι κυριλε εκτος μονο οτι δεν μπορω να μπω στην ιστοσελιδα του ρουτερ καθως το 192.168.*.* μου ζηταει κωδικο και ονομα εγω βαζω τα σωστα αλλα δεν...να ρωτησω αυτο το ρουτερ ειναι και wireless στις οδηγιες λεει οτι στο κεντρο δικτυου θα πρεπει να δειχνει οτι βρεθηκε και μια αλλη συνδεση ωστε να μπορω να το κανω και wireless..εγω γιατι δεν το βρισκω οεο? Μηπως δεν μπορει ο υπολογιστης να το υποστηριξει? (παρεπιπτοντως πειραζει αν δεν μπορω να μπω στη σελιδα του ρουτερ?) οι κωδικοι ειναι Manual η απο κατω.κλειδωσε το wireless και αν ειναι κλειδωμενο αλλαξε του τον κωδικο Παιδια εδω και 2 μερες ειμαι φουλ στο ιντερνετ χωρις να πεφτει τιποτα... Απλως εχω ενα προβλημα παιζω ενα παιχνιδι και ανα 5 λεπτα το Ping φτανει τα 250ms και μετα απο 2-3 δευτερολεπτα κατεβαινει παλι στο κανονικο 80 η διαφορα νταξει δεν ειναι τεραστια απλα επειδη ετσι παιζω με το φοβο μην "laggarei" και κανω καμια πατατα... γινεται να το φτιαξουμε αυτο? δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι περα απο το να εισαι σιγουρος το ειναι με pppoe/llc το ρουτερ.επισης κακως εδωσες λεφτα για baudtec.Με λιγοτερα λεφτα επαιρνες καλυτερο ρουτερ.
anafleksh Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 οπως ειπαν οτι αναβει ενα λαμπακι δεν σημαινει οτι παιζει ενα ρουτερ.κανονας αυτο και ισχυει παντου.μπορει απλα να καηκε το Module toy adsl απο καποια ταση χρειαζονται.τα ρουτερ του οτε ειναι με Username [email protected] και Password otenet.οποτε πρεπει να περασει καποιος τα δικα του οι κωδικοι ειναι Manual η απο κατω.κλειδωσε το wireless και αν ειναι κλειδωμενο αλλαξε του τον κωδικο δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι περα απο το να εισαι σιγουρος το ειναι με pppoe/llc το ρουτερ.επισης κακως εδωσες λεφτα για baudtec.Με λιγοτερα λεφτα επαιρνες καλυτερο ρουτερ. τι να πω φιλε μου εδωσα κατι παραπανω νομιζωντας οτι θα ειναι καλυτερο αλλα νταξει δεν μου εχει κανει κανα προβλημα εκτος απο αυτο του ping με το παιχνιδι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.