Προς το περιεχόμενο

Το ρουτερ εχει αναμμενο μονο 1 φωτακι.

anafleksh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια μολις γυρισα απο θαλασσα και ανοιξα τον υπολογιστη βλεπωντας ομως οτι δεν εχω Internet ειδα οτι στο ρουτερ ειναι αναμμενο μονο 1 φωτακι το Power...Το internet , DSL & Ethernet δεν αναβουν..

Προσπαθησα να το ανοιγοκλεισω δεν εγινε τιποτα ακομα αλλαξα τα καλωδια για παραδειγμα στο γκρι καλωδιο αυτο του πυργου τα εβαλα αντιστροφα παλι τιποτα...

Τι μπορει να φταει?

Καταλαβαινω οτι ειναι 15αυγουστος αλλα οποιαδηποτε βοηθεια θα ηταν πολυτιμη

Ευχαριστω πολυ

Edit: εχω ADSL conn-x

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πρώτον και βασικότερο ποιο router εχεις

Δοκίμασε άλλο router και θα καταλάβεις αν ειναι πρόβλημα router ή γραμμής

Ο λογαριασμός ειναι πληρωμένος; Το τηλέφωνο λειτουργεί;

Δημοσ.

Πρώτον και βασικότερο ποιο router εχεις

Δοκίμασε άλλο router και θα καταλάβεις αν ειναι πρόβλημα router ή γραμμής

Ο λογαριασμός ειναι πληρωμένος; Το τηλέφωνο λειτουργεί;

Αν εννοεις το μοντελο εχω το CGA3600N/TE Philips Conn-x ADSL

Αλλο ρουτερ δεν εχω και δεν μπορω να βρω αυτη τη στιγμη..

Ο λογαριασμος δεν ειναι πληρωμενος παρ'ολα αυτα το τηλεφωνο λειτουργει μια χαρα.

Πηραμε τηλεφωνο στον ΟΤΕ ειπαν θα μου το κανουν restart απο εκει αλλα παραμενει το προβλημα και μας ειπαν οτι θα φερουν συνεργειο απο τριτη-τεταρτη..

Αλλα δεν νομιζω να ερθουν παρα μονο αν τους πιεσουμε γιατι και ενος φιλου μου καναν 1 μηνα(σχεδον) να ερθει το συνεργειο και πηγε οταν τους ειπε οτι θα αλλαξει εταιρια..

Μηπως παιζει να εχει χαλασει η καρτα δικτυου?

Δημοσ.

Οτι λειτουργεί μια χαρά το τηλέφωνο δεν σημαίνει οτι θα έχεις και internet διότι αν δεν πληρωθέι ο λογαριασμός το ιnternet κόβεται άμεσα μια και η πληρωμή ειναι στην οtenet ενω το τηλέφωνο κανει αρκετές μέρες για να κοπει.

Δημοσ.

Με λίγα λόγια:

Είτε περιμένεις μέχει να έρθουν να το δούν, ειτε δανείζεσαι ένα router. Αν είναι θέμα καμμένου router, τότε με την αλλαγή θα έχεις Internet μέχρι να έρθουν (για να διαγνώσουν καμμένο router - έχει ακόμα εγγύηση; ).

Κάρτα δικτύου ΔΕΝ είναι, γιατί όπως λες δεν ανάβουν τo led DSL και Internet

Είπες οτι ο λογαριασμός ειναι απλήρωτος αλλα το τηλ λειτουργεί. Μπορείς να καλέσεις;

Δημοσ.

Με λίγα λόγια:

Είτε περιμένεις μέχει να έρθουν να το δούν, ειτε δανείζεσαι ένα router. Αν είναι θέμα καμμένου router, τότε με την αλλαγή θα έχεις Internet μέχρι να έρθουν (για να διαγνώσουν καμμένο router - έχει ακόμα εγγύηση; ).

Κάρτα δικτύου ΔΕΝ είναι, γιατί όπως λες δεν ανάβουν τo led DSL και Internet

Είπες οτι ο λογαριασμός ειναι απλήρωτος αλλα το τηλ λειτουργεί. Μπορείς να καλέσεις;

Αν το ρουτερ ηταν καμμενο δεν θα αναβε το Power φανταζομαι η κανω λαθος? Και οπως ειπα παραπανω δυστυχως δεν μπορω να βρω ενα ρουτερ αυτη τη στιγμη μιας και δεν παιζουν ουτε λεφτα ουτε καποιος φιλος να δανειστω.. και δεν θελω να κανω καμια χαζομαρα να αγορασω ρουτερ και στο τελος να μην ειναι αυτο το προβλημα

Επειδη δεν ξερω και πολλα απο αυτα, ρωτησα για να μαθω αν μπορει να εφταιγε αυτο μιας και πηρα εναν φιλο και μου ειπε να το ρωτησω..

Μπορω να καλεσω μια χαρα και ο λογαριασμος ληγει 28/8 ... τωρα αν ηταν θεμα απληρωτου δεν θα μας το ελεγε η κοπελα που πηραμε στον ΟΤΕ?

Οτι πρεπει να πληρωσουμε ουτοσωστε να εχουμε παλι ιντερνετ?

Δημοσ.

Ακόμα και να σου κόβανε το ιντερνέτ δεν νομίζω να μην άναβε το led του adsl δηλαδή δύσκολα να αποσυνδέσουν την φυσική γραμμή dsl απλά δεν θα είχες internet,οπότε αν σου είναι εύκολο έλεγξε καλά την συνδεσμολογία που έχεις από την πρίζα του τηλεφώνου μέχρι το router σου μαζί με όλα τα τυχών φιλτράκια πολύ πιθανών κάτι να έχει βγει ή να μην κάνει καλή επαφή.

Δημοσ.

...

Μπορω να καλεσω μια χαρα και ο λογαριασμος ληγει 28/8 ...

Άρα δεν είναι απλήρωτο (δεν εχει λήξει) οποτε δεν ειναι κομμένο.

Αφού δεν μπορείς να αλλάξεις router, δοκίμασε αυτά που σου είπανε τα παιδιά για τα καλώδια μεσα στο σπίτι και αν δεν δεις φως, θα περιμενεις να ερθουν απο οτε

Δημοσ.

ακουστε τι γινεται τωρα το ρουτερ εχει 3 καλωδια ενα μεγαλο γκριζο ειναι που συνδεεται με τον υπολογιστη ενα μαυρο που παει στην μπαλαντεζα και ενα αλλο λεπτο γκρι που πηγαινει σε splitter με 2 υποδοχες ενα λεει Phone και το αλλο DSL και τα 2 συνδεονται στο splitter και απο εκει (την αλλη πλευρα του splitter) εχει ενα αλλο καλωδιο που παει σε ενα σαν κουτακι που μπαινει στη πριζα..τωρα τι γινεται η μανα μου καθαριζει εκει καθε βδομαδα και επειδη φοβαμαι οτι το κουτακι που ειναι στη πριζα ειναι ηδη ξεχαρβαλωμενο να το πειραξε με αποτελεσμα να γινεται ολο αυτο προσπαθησα να τα βαλω ξανα αλλα παλι τα ιδια δεν αναβουν τα αλλα φωτακια..

ευχαριστω για τις απαντησεις

Edit: εβαλα το λεπτο γκρι καλωδιο κατευθειαν στη πριζα και ανοιγοκλεισα το ρουτερ για μια στιγμη το DSL αναψε και φανηκε ενα φωτακι πισω στο πυργο απο το καλωδιο που ενωνει ρουτερ και υπολογιστη για πολυ λιγο μηπως φταιει η μπριζα που ειναι λιγο χαλασμενη?? αλλα η μανα μου ξερει οτι δεν πρεπει να τα πειραζει αυτα οποτε πως μπορει να εγινε ετσι απο μονο του...παλουκι

Δημοσ.

Ε,αν μέσα στην πρίζα όλα κρέμονται από μία τρίχα κυριολεκτικά(το έχω δει να συμβαίνει) τότε λογικό είναι να δουλεύει όποτε θέλει δοκίμασες να βάλεις συσκευή τηλεφώνου σε αυτήν την πρίζα και να δεις αν δουλέψει;Να δούμε δηλαδή αν φταίει ή πρίζα ή το router.

Δημοσ.

Ε,αν μέσα στην πρίζα όλα κρέμονται από μία τρίχα κυριολεκτικά(το έχω δει να συμβαίνει) τότε λογικό είναι να δουλεύει όποτε θέλει δοκίμασες να βάλεις συσκευή τηλεφώνου σε αυτήν την πρίζα και να δεις αν δουλέψει;Να δούμε δηλαδή αν φταίει ή πρίζα ή το router.

φιλε μου στο splitteraki εχω βαλει στις 2 υποδοχες μονο στη μια καλωδιο δηλαδη το τηλεφωνο δεν λειτουργει πολυ απλα γιατι προκαλουσε συνεχεις αποσυνδεσεις και ολα τα τηλεφωνα στο σπιτι ηταν νεκρα οταν ηταν ενεργο(τα ηλεκτρικα ειναι για πεταμα στη πολυκατοικια)...

Αλλα και παλι για να ανοιξε για λιγο το DSL και πισω ο πυργος να εβγαλε φωτακι μου φαινεται οτι πρεπει να ειναι η πριζα..Αυριο περιμενουμε τηλεφωνημα απο ΟΤΕ θα σας ενημερωσω για το τι θα μας πουν.

Κατι ακομα μπορειτε να μου πειτε περιπου σε τι τιμες ειναι ενα καλο ρουτερ και ενα φιλτρακι? Για να μην σας παιδευω εσας αλλα και αυτο το μαρτυριο που περναω ας τα αγορασω ολα να τελειωνουμε.

Δημοσ.

Άλλη τηλεφωνικη πρίζα υπάρχει στο σπίτι; Αν ναι, αποσύνδεσε ολα τα τηλέφωνα και ολα τα φιλτράκια και πήγαινε και βάλε σε μια αλλη πρίζα το router χωρίς splitter και χωρίς φίλτρα. Αν ανάψουν παραπάνω λαμπάκια, βρήκες το πρόβλημα σου.

Δημοσ.

Άλλη τηλεφωνικη πρίζα υπάρχει στο σπίτι; Αν ναι, αποσύνδεσε ολα τα τηλέφωνα και ολα τα φιλτράκια και πήγαινε και βάλε σε μια αλλη πρίζα το router χωρίς splitter και χωρίς φίλτρα. Αν ανάψουν παραπάνω λαμπάκια, βρήκες το πρόβλημα σου.

πηρα μαζι με το ρουτερ το καλωδιο το λεπτο γκρι που μπαινει σε υποδοχη τηλεφωνου...Λοιπον το εβαλα και με το φιλτρακι και χωρις και μονο το Power αναβε και για 1-2 δευτερολεπτα το Ethernet ενω οταν ηταν συνδεδεμενο με τον υπολογιστη ανοιγε για 1-2 δευτερολεπτα το DSL..

Αρα τι φταιει η πριζα η το ρουτερ?

Και παλι ομως δεν μπορω να καταλαβω αφου ανοιγει το Power πως γινεται να ειναι θεμα ρουτερ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...